Jump to content
Dogomania

Maszeńka, sunia z ruchliwego skrzyżowania za TM :( Będziesz zawsze w naszych sercach [*]

Recommended Posts

Posted

Do Szanownego Pracodawcy, który ma szczęście mieć w swoim zespole Osobę o wielkim, złotym sercu

Szanowny Panie,

Pozwalamy sobie zwrócić się do Pana z prośbą o usprawiedliwienie kilkudniowej nieobecności Pani Magdaleny w pracy.
Podjęła się ona bowiem zadania z pewnością nie mniej ważkiego niż te, które Pan jej powierza - postanowiła ogłosić w sieci bezpańskie psiaki pilnie poszukujące domu.

Jak Panu zapewne wiadomo, wielu przedstawicieli gatunku ludzkiego, który uważa się za jedyny rozumny na tym świecie, jest tego rozumu całkowicie pozbawionych. Pozbawieni są oni również empatii, sumienia, dobra i zrozumienia. Wiele złego to powoduje i uderza w słabszych - w tym w psy, które same się na świat nie proszą, a pojawiają się na nim w zupełnie niekontrolowany sposób, w dużej mierze właśnie na skutek skrajniej nieodpowiedzialności ludzi.

Pani Magdalena wszystkie wymienione powyżej cechy posiada i nie potrafi przejść obojętnie wobec krzywdy naszych braci mniejszych, co należy docenić i wspomóc ją w tych działaniach, udzielając dodatkowych dni wolnych od pracy zawodowej.

Mając nadzieję na zrozumienie zapewniamy, że nie ma nic cenniejszego niż lojalność i miłość, którą bezwarunkowo otrzymujemy od swojego psa. A zatem, jeśli nie jest Pan jeszcze jego szczęśliwym opiekunem, zachęcamy do skorzystania z pomocy Pani Magdaleny oraz do wsparcia jej w tak cennych inicjatywach.

Z poważaniem,
Dogomaniacy

Posted

Ha ha ha ha ha :) :) :)
Świetne i pełne prawdy pod każdym względem. Tak w ocenie masy ludzkiej w całości, jak i jej poszczególnych przedstawicieli.
Jestem za wysłaniem powyższego apelu do szefa gluchypies :)

Posted

Do Szanownego Pracodawcy, który ma szczęście mieć w swoim zespole Osobę o wielkim, złotym sercu

Szanowny Panie,

Pozwalamy sobie zwrócić się do Pana z prośbą o usprawiedliwienie kilkudniowej nieobecności Pani Magdaleny w pracy.
Podjęła się ona bowiem zadania z pewnością nie mniej ważkiego niż te, które Pan jej powierza - postanowiła ogłosić w sieci bezpańskie psiaki pilnie poszukujące domu.

Jak Panu zapewne wiadomo, wielu przedstawicieli gatunku ludzkiego, który uważa się za jedyny rozumny na tym świecie, jest tego rozumu całkowicie pozbawionych. Pozbawieni są oni również empatii, sumienia, dobra i zrozumienia. Wiele złego to powoduje i uderza w słabszych - w tym w psy, które same się na świat nie proszą, a pojawiają się na nim w zupełnie niekontrolowany sposób, w dużej mierze właśnie na skutek skrajniej nieodpowiedzialności ludzi.

Pani Magdalena wszystkie wymienione powyżej cechy posiada i nie potrafi przejść obojętnie wobec krzywdy naszych braci mniejszych, co należy docenić i wspomóc ją w tych działaniach, udzielając dodatkowych dni wolnych od pracy zawodowej.

Mając nadzieję na zrozumienie zapewniamy, że nie ma nic cenniejszego niż lojalność i miłość, którą bezwarunkowo otrzymujemy od swojego psa. A zatem, jeśli nie jest Pan jeszcze jego szczęśliwym opiekunem, zachęcamy do skorzystania z pomocy Pani Magdaleny oraz do wsparcia jej w tak cennych inicjatywach.

Z poważaniem,
Dogomaniacy

Świetne!!!:D

Chciałabym bardzo widzieć minę jakiegokolwiek szefa, który by otrzymał takie pisemko :D

Posted

Świetne!!! :D

Chciałabym bardzo widzieć minę jakiegokolwiek szefa, który by otrzymał takie pisemko :D

Też uważam, że jest świetne!!! :)

Szkoda, że u mnie nie wiadomo by było, komu to zanieść? Bezpośredniej przełożonej? A może od razu samemu prezesowi? ;) To trzeba by skorzystać jeszcze z usług tłumacza ;)

Fajnie by było dostać wolne na taki cel :)

Posted

Też uważam, że jest świetne!!! :)

Szkoda, że u mnie nie wiadomo by było, komu to zanieść? Bezpośredniej przełożonej? A może od razu samemu prezesowi? ;) To trzeba by skorzystać jeszcze z usług tłumacza ;)

Fajnie by było dostać wolne na taki cel :)

Gdybym to ja była Twoim szefem, to na takie cele miałabyś wolne co drugi dzień :P

• Upvote 1
Posted

Zaglądam do Maszy. Cieszę się, ze dziewczyna ma taki fanklub :)

Tak, to ogromnie cieszy :)

Z niecierpliwością czekam na wyniki badania histopatologicznego guza Maszeńki.

Posted

elik,kiedy będzie wynik?Ja cały czas trzymam kciuki! :)

Ja też trzymam za Maszę. :)

Zaraz zadzwonię do Makili, bo też już nie mogę wytrzymać.

2 tygodnie już chyba minęły.

Posted

Jeszcze nie ma wyników, zdjęć Maszeńki na razie też nie :( Makilę dopadła grypa więc zdrowia Jej życzę i czekam na lepsze samopoczucie i zdjęcia.

Posted

Jeszcze nie ma wyników, zdjęć Maszeńki na razie też nie :( Makilę dopadła grypa więc zdrowia Jej życzę i czekam na lepsze samopoczucie i zdjęcia.

No to cierpliwie czekamy :)

Posted

Wyniki takich badań są chyba po najkrócej 3 tygodniach... Przynajmniej u ludzi.

Trzymam kciuki. :)

No właśnie. Makila mówiła, że będą za około 6 tygodni, a mi się wydawało, że za dwa :P

Musimy się więc uzbroić w cierpliwość.

Pojawiło się jakby lekkie zainteresowanie Maszeńki Makilą, ale nadal nic nie wskazuje na to, że dotyk sprawia Jej przyjemność :( Biedactwo chyba nigdy nie była blisko z człowiekiem :(

Posted

Czekamy. Może Maszeńka jednak zrozumie, że są ludzie dobrzy i źli?

Chciałabym, żeby to nastąpiło i to jak najszybciej. Maszeńka chyba nie ma już zbyt wiele czasu :( Niech chociaż przez jakiś czas poczuje dobry dotyk :)

Martwią mnie jej tylne nóżki. Makila mówi, że nie ma żądnej poprawy. Cały czas pupcia jej się zaplata :(  Może dobrze byłoby popytać weta o coś wzmacniającego na stawy ?

Czuję się winna, bo dzisiaj prawie cały dzień nie miałam czasu zaglądnąć do sunieczki :(