Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dostałam od koleżanki mnóstwo ubranek dla psów ( około 20).Nowe, w różnych rozmiarach, gotowe, a kilka robionych na drutach.Nie znam się na psach, trudno mi określić rozmiar i funkcjonalność.Czy ktoś chciałby z nich zrobić bazarek.Nie migam się, naprawdę, ale tak jak wcześniej napisałam.

• Upvote 1
Posted

U mnie Dogo cały czas działa po głupiemu. Na wątek Ergo trafiłam przez bazarek, inaczej nie ma szans.

Jeżeli przez moje życie nie przejdzie znowu trąba powietrzna, to postaram się sklecić dla Ergo bazarek z różnościami.

Nie mam za dużo tych różności i chętnie przygarnę fanty, tzn foty fantów.

Przypomnę się [email protected]

9 godzin temu, ewkar napisał:

Dostałam od koleżanki mnóstwo ubranek dla psów ( około 20).Nowe, w różnych rozmiarach, gotowe, a kilka robionych na drutach.Nie znam się na psach, trudno mi określić rozmiar i funkcjonalność.Czy ktoś chciałby z nich zrobić bazarek.Nie migam się, naprawdę, ale tak jak wcześniej napisałam.

Jeżeli mogłabyś przysłać zdjęcia, opis - to dodam do bazarku. Inaczej niestety nie dam rady :(

Może chociaż kilka obfoć a resztę później, po trochę.

• Upvote 2
Posted

Dzięki.Tylko mnie właśnie chodziło o to, że nie potrafię opisać ubranek.Wcześniej były pytania na przykład, czy na psa 8 kg będzie dobre.Nie mam wyczucia, nie wiem jakiej wielkości jest taki pies, jak to zmierzyć.Jakość moich zdjęć też pozostawia wiele do życzenia.

Posted
17 godzin temu, jolantina napisał:

U mnie Dogo cały czas działa po głupiemu. Na wątek Ergo trafiłam przez bazarek, inaczej nie ma szans.

Jeżeli przez moje życie nie przejdzie znowu trąba powietrzna, to postaram się sklecić dla Ergo bazarek z różnościami.

Nie mam za dużo tych różności i chętnie przygarnę fanty, tzn foty fantów.

Przypomnę się [email protected]

Jeżeli mogłabyś przysłać zdjęcia, opis - to dodam do bazarku. Inaczej niestety nie dam rady :(

Może chociaż kilka obfoć a resztę później, po trochę.

Jolu, czy w takim razie zdjęcie i opis perfum mogę Ci przesłać?

• Upvote 1
Posted
2 godziny temu, agat21 napisał:

Jolu, czy w takim razie zdjęcie i opis perfum mogę Ci przesłać?

Tak, ślij, ślij :)

Z poprzedniego bazarku została jeszcze od Ciebie śliczna sukienka i dwa naszyjniki. Czy dalej masz je do sprzedania?

• Upvote 1
Posted
O 10.05.2016 o 15:59, jolantina napisał:

Tak, ślij, ślij :)

Z poprzedniego bazarku została jeszcze od Ciebie śliczna sukienka i dwa naszyjniki. Czy dalej masz je do sprzedania?

Oj, nie pamiętam dokładnie która? Zara - sól i pieprz? Jeśli ta, to jak najbardziej wystawiaj :) Naszyjniki też :)

Posted
Godzinę temu, agat21 napisał:

Oj, nie pamiętam dokładnie która? Zara - sól i pieprz? Jeśli ta, to jak najbardziej wystawiaj :) Naszyjniki też :)

Tak jest, sól i pieprz :) Dodałam, naszyjniki też.

Posted
6 minut temu, agat21 napisał:

Może tylko zmienimy cenę wywoławczą tej sukienki? Niech będzie 30 zł zamiast 40, co? 

Zmieniłam, chociaż z ciężkim sercem, bo śliczna jest.

Posted

W zasadzie leczenie,diagnoza Ergo jest zawieszona.To jest w tym samym miejscu ale nikt nie potwierdza,że guz się odnawia.Ergo powinien mieć zrobione RTG łapy i to powinno wyjaśnić co się tam dzieje.Smarowanie maścią to działanie w ciemno.Kiedyś czytałam o przypadku psiaka,który był operowany,wycięto mu narośl na łapie,po kilku tygodniach w tym miejscu się zaczęła tworzyć ponownie narośl.Okazało się,że pozostawiono kawałek wacika i szew wewnętrzny nie rozpuścił się.Pies też lizał to miejsce.

• Upvote 1
Posted
1 minutę temu, Anula napisał:

W zasadzie leczenie,diagnoza Ergo jest zawieszona.To jest w tym samym miejscu ale nikt nie potwierdza,że guz się odnawia.Ergo powinien mieć zrobione RTG łapy i to powinno wyjaśnić co się tam dzieje.Smarowanie maścią to działanie w ciemno.Kiedyś czytałam o przypadku psiaka,który był operowany,wycięto mu narośl na łapie,po kilku tygodniach w tym miejscu się zaczęła tworzyć ponownie narośl.Okazało się,że pozostawiono kawałek wacika i szew wewnętrzny nie rozpuścił się.Pies też lizał to miejsce.

To raczej przypadki ekstremalne, chociaż oczywiście się zdarzają. Nowotwór Ergowy jest niestety "nawracający". Problem jest w specjaliście onkologu w okolicy hotelu i ordynowania chemii. I ten problem musimy jakoś rozwiązać.

Posted
5 minut temu, Anula napisał:

Może nie doczytałam.A kto zalecił chemię bez badań?

Badania wycinka były. Chemię zasugerował onkolog w Krakowie, ale nie podejmie się leczenia i ustalenia dawek bez psa na miejscu. Miał już do czynienia z takim nowotworem.

Posted
15 minut temu, mar.gajko napisał:

Badania wycinka były. Chemię zasugerował onkolog w Krakowie, ale nie podejmie się leczenia i ustalenia dawek bez psa na miejscu. Miał już do czynienia z takim nowotworem.

Były badania wycinka ale tego nazwijmy pierwszego guza.Onkolog z Krakowa byłby konowałem gdyby podjął się leczenia bez zbadania psa i leczenia na odległość.

Aby leczyć psa potrzebne są powtórne badania.W moich postach chciałam tylko przedstawić mój pogląd.Pisze się o chemii,o maściach ale faktycznie nikt nie stwierdził,że ten guz to jest "powtórka z rozrywki"

Posted
3 minuty temu, Anula napisał:

Były badania wycinka ale tego nazwijmy pierwszego guza.Onkolog z Krakowa byłby konowałem gdyby podjął się leczenia bez zbadania psa i leczenia na odległość.

Aby leczyć psa potrzebne są powtórne badania.W moich postach chciałam tylko przedstawić mój pogląd.Pisze się o chemii,o maściach ale faktycznie nikt nie stwierdził,że ten guz to jest "powtórka z rozrywki"

Jesteśmy szalenie wdzięczne za wyrażenie zdania.

Lekarz z Krakowa nie jest konowałem, to jeden z lepszych weterynarzy w Krakowie.

Cytując "Jak słyszysz tętent nie spodziewasz się zeber, tylko koni" :)

Posted
O 11.05.2016 o 16:12, jolantina napisał:

Bazarek robi się! Można już podglądać :)

Czy jeszcze ktoś coś?

Oj, zaspałam...

Mogę jeszcze dołożyć coś  dzisiaj wieczorem ?

Jeżeli tak to podaj proszę adres mailowy na który mogę wysłać zdjęcia i opis.

Posted
O 11.05.2016 o 23:23, mar.gajko napisał:

Jesteśmy szalenie wdzięczne za wyrażenie zdania.

Lekarz z Krakowa nie jest konowałem, to jeden z lepszych weterynarzy w Krakowie.

Cytując "Jak słyszysz tętent nie spodziewasz się zeber, tylko koni" :)

Wydaje mi się, że Anula swym postem wyraziła raczej uznanie dla onkologa z Krakowa.

Wydaje mi się, że poniosły Cię emocje...

Ale może mi się wydaje... Przepraszam, że się wcinam w dyskusję.

• Downvote 1