cuciola Posted August 13, 2006 Posted August 13, 2006 dobra..ja tam dyskutowac nie bede.. mi sie akurat szata graficzna podoba a najwazniejsza jest ZAWARTOSC i doswiadczeni ludzie... Quote
Gazuś Posted August 13, 2006 Posted August 13, 2006 moth napisał(a):Znam labradory.info ale jak dla mnie mało czytelne. Straszny natłok kolorów. :evil_lol: Dogomania jest jakaś taka przejrzysta. Ja też za labradorami.info nie przepadam :) DGM lubie, i na LMG bywam, bo fajnie tam :P Dzisiaj zakończyłąm weekend wystawowy - fjanie było, a zarazem smutno, że już koniec :) Wystawiałam 3 psiaki, jeden bez lokaty (na 14), i dwa Zwyciestwa - I/16 i CWC w pośredniej z golden i I/6 Zw.Mł z Beagielką ;) ;) Faaaajnie :) Quote
cuciola Posted August 13, 2006 Posted August 13, 2006 Gazus ty sie tak nie chwal we wszystkich topicach..od tego jest wystawowo :D Yoghi dzisiaj byl sam w domu na 45 minut i jak wrocilam to grzecznie sobie spal..wczesniej go zameczylam zabawa w szukanie smakolyka :P Quote
Gazuś Posted August 13, 2006 Posted August 13, 2006 [quote name='cuciola']Gazus ty sie tak nie chwal we wszystkich topicach..od tego jest wystawowo :D Yoghi dzisiaj byl sam w domu na 45 minut i jak wrocilam to grzecznie sobie spal..wczesniej go zameczylam zabawa w szukanie smakolyka :P Off jest od wszystkiego :P A co ja mam zrobić, jak się cieszę :):):) Quote
cuciola Posted August 13, 2006 Posted August 13, 2006 jak sie cieszysz to nie powtarzaj wynikow..tylko napisz pijemy za wygrana! drink drink drink :) :) :) Quote
Gazuś Posted August 14, 2006 Posted August 14, 2006 cuciola napisał(a):jak sie cieszysz to nie powtarzaj wynikow..tylko napisz pijemy za wygrana! drink drink drink :) :) :) A coś Ty taka czepialska? :cool3: Off to temat jak najbardziej do wszystkiego, wiadomo, że w "karmach: tego nie napisze :):):):):) Ja chce jeszcze raz tą wystawę :) Quote
Gazuś Posted August 14, 2006 Posted August 14, 2006 A jak Yogusiowe jajka - coś się poprawiło? :):) Quote
beluszka Posted August 14, 2006 Posted August 14, 2006 A my z Sopotu wróciliśmy z Mł. Ch. PL :multi: Zdjęc nie mam, bo padało niemilosiernie... jedno się zrobiło, za jakośc nie ręczę :oops: Quote
cuciola Posted August 14, 2006 Posted August 14, 2006 [quote name='Gazuś']A jak Yogusiowe jajka - coś się poprawiło? :):) :shake: :-( :placz: 25 idziemy do weta,jak nic nie poradzi to jade jeszcze do innego.. Beluszka gratulacje ogromnne! Quote
misiunia Posted August 21, 2006 Posted August 21, 2006 Cucci nic się nie martw ;). jednym jajco schodzi szybciej, co nie znaczy, że np Yoghiemu już nie zejszie, przecież on ma 3 miesiace, wiec teoretycznie i praktycznie czas jeszcze ma :) Quote
cuciola Posted August 22, 2006 Posted August 22, 2006 ehh cos watpie ze zejdzie..nie wiem czemu ale kurcze zle przeczucie mam :( Quote
misiunia Posted August 24, 2006 Posted August 24, 2006 A gdzie woja wiara :)? Nadzieja to podstawa :D Quote
aaliw Posted August 24, 2006 Posted August 24, 2006 Normalnie zaraz mnie cos trafi :mad: Wlasnie sie dowiedzialam, ze ktos z rodziny kupil szczeniaczka labka. Dzieci chcialy pieska-zauroczone naszym :shake:. Dodam ze dzieciaki to chlopcy 10 i 12 lat, mozna im wiele wytlumaczyc. I co zrobili? Po pieciu dniach zwrocili pieska bo Krzys ma alergie :angryy: (tia z naszym szalal przez tydzien i nic mu nie bylo). Przy tym wszystkim dowiedzialm sie ze to nie byla taka pierwsza ich akcja. Kiedys zrobili tak samo tyle ze z malym kotkiem :zly7: Quote
cuciola Posted August 25, 2006 Posted August 25, 2006 a ja sie musze wam pochwalic bo odnalazlam wlascicieli Yoghusiowego brata-Gastona :) za nidlugo bede miala fotki..brtat Yoghiego jest we Wroclawiu a jego panem jest chlopak w moim wieku :) fajnie sie gadalo na gg..Gaston jest o 1,5 kg lzejszy od Yoghiego i ponoc bardzo do niego podobny tylko odrobinke jasniejszy :) Quote
URIA Posted August 25, 2006 Posted August 25, 2006 Witajcie kochani po - urlopowo;) Wróciłysmy z Tofka wczoraj wieczorkiem z Mazur i....właśnie buszuje po necie w poszukiwaniu jakiejś psiej szkoły, bo straszna zaraza z niej rośnie a ja nie umiem sobie poradzić. Zaraza weszła chyba właśnie w okres dojrzewania i buntu - nie słucha się kompletnie:angryy: polecicie mi coś w wawie albo w BB? pozdrawiam wszystkich serdecznie;) pees. Gazuś dziubię tekscik - mam nadzieję, że do niedzieli ukończę wszytko. Quote
Gazuś Posted August 25, 2006 Posted August 25, 2006 Asia - nie śpiesz się, mam nadzieję, że nie robiłaś tego na urlopie! :lol: I dziękuuuuuję bardzo! Ciucci - ZAŁATWIAJ foty i natychmiast na forum! :) Quote
cuciola Posted August 25, 2006 Posted August 25, 2006 jedna fotke tylko dostalam na razie...patrzcie na podobienstwo http://img217.imageshack.us/my.php?image=1001511hl6.jpg Quote
Sonika Posted August 25, 2006 Posted August 25, 2006 Gazus kto jest ojciem a kto matka Docenta? wiem, ze to piesalas tysiac razy, ale nie pamietam :roll: Tak sobie przegladam strony o goldenach i ten pies Jaskar Tarquin czesto wystepuje w rodowodach, byl rowniez ojcem Lukasa.... Az zaczesto, jak dla mnie :P Quote
cuciola Posted August 26, 2006 Posted August 26, 2006 za niedlugo bede miala wiecej fotek Gastona :) ale fajnie ze mamy kontakt z nim :) Quote
Gazuś Posted August 26, 2006 Posted August 26, 2006 [quote name='Sonika']Gazus kto jest ojciem a kto matka Docenta? wiem, ze to piesalas tysiac razy, ale nie pamietam :roll: Tak sobie przegladam strony o goldenach i ten pies Jaskar Tarquin czesto wystepuje w rodowodach, byl rowniez ojcem Lukasa.... Az zaczesto, jak dla mnie :P Ojcem Docenta jest właśnie Melon (Jaskar TARQUIN - www.oligarchia.pl)... Cóż, jeden fajnych imporcików, kiedy była to jeszcze większa "nowość", więc kryło nim baaaaardzo dużo osób. No, mi się ten pies prywatnie bardzo podoba - poprostu "mój typ" goldena, wypisz, wymaluj. A matką jest Inka - IVEE Yavanna (Paudell Pure Passion x ELDA Yavanna) - strona w moim podpisie ;) Quote
Sonika Posted August 26, 2006 Posted August 26, 2006 [quote name='Gazuś']Ojcem Docenta jest właśnie Melon (Jaskar TARQUIN - www.oligarchia.pl)... Cóż, jeden fajnych imporcików, kiedy była to jeszcze większa "nowość", więc kryło nim baaaaardzo dużo osób. No, mi się ten pies prywatnie bardzo podoba - poprostu "mój typ" goldena, wypisz, wymaluj. A matką jest Inka - IVEE Yavanna (Paudell Pure Passion x ELDA Yavanna) - strona w moim podpisie ;) To mamy psy blisko spokrewnione :razz: Bo moj jest od Elda Yavanna i Jaskar TERQUIN :p Strony w podpisie nie widze, tylko krzyzyk ;) Moze mi ktos pomoze. Na spacery wychodza najczesciej ja z siostra, moja mama tylko rano. Kiedy ona wychodzi, Lukas nie rzuca sie na zadne psy, no chyba, ze spotka gdzies w bloku swojego psiego wroga(mieszka drzwi obok) a tak, to zero. Ale jak ja albo siostra idziemy, to rzuca sie na niektore psy, czasami bez najmniejszego powodu. Najczesciej ma to miejsce w klatce lub wtedy gdy jakis pies jest na ogrodzonym wybiegu. Jednak takie sytyacje zdarzaja sie rowniez w parku(tam tylko ja chodze) glownie na owczarkowate, czy nieco wieksze. ALe to nie wyglada w parku tak, ze gryzie psa tylko straszy zebami, szczeka itp. itd. zawsze go biore jak widze owczarka i nie wiem czy robie blad... Moze on wyczuwa moje zdenerwowanie i dlatego tak robi? bo jak wiem, ze dany pies jest łagodny mimo, ze go Lukas nie widzial, to normalnie puszczam, psiaki sie witaja, zero agresji, to samo jak spotkam jakiegos na spacerze i nie napinam smyczy. Ostatnio jak bylam w parku, to z daleko zauwazylam przersnietego owczarka, nie zdarzylam zawolac, pies podbiegl do Lukasa, juz mysle... zaraz sie rzuci, ale nie... nie wykazal najmniej agresi, mimo, ze pies mial ogon do gory i postawe dominancyjna. Wiec ja juz nawet nie wiem od czego to zalezy :( NA klatce rozumiem, broni terenu chociaz to tez dziwnie, bo niektore psy bardzo lubi, a innych wrecz nie nawidzi.... Podobno sytuacja miala miejsce na agility. Border collie wykonywal cwiczenia z duza precyzja, szybko itp. a wtedy Lukas to zauwazyl i go pogonil, z zebami. Watpie, aby to byly bledy wychowawcze, bo mniejwiecej do 1.5 roku (byl juz ponad poł roku po kastracjii) podddawal sie przed kazdym psem, nawet yorkiem. Od 2 tygodni znowu zauwazylam podobne zachowanie, kiedy widzi z daleka psa musi sie polozyc, poczekac az przejdzie, ale w wyzej wymienionych sytuacjach nadal sie rzuca. Quote
Gazuś Posted August 26, 2006 Posted August 26, 2006 A może jest chory...? Dla mnie dziwne, żeby się tak rzucał. Doc - a zaznaczam, że jest dominantem i NIENAWIDZI (urazy) szpiców, wszelkiej maści i rodzaju) to nigdy by się nie rzucił, warki też sporadycznie - zazwyczaj jak szpic na niego naskakuje naprzykład albo go podgryza... Quote
Sonika Posted August 26, 2006 Posted August 26, 2006 Gazuś napisał(a):A może jest chory...? Dla mnie dziwne, żeby się tak rzucał. Doc - a zaznaczam, że jest dominantem i NIENAWIDZI (urazy) szpiców, wszelkiej maści i rodzaju) to nigdy by się nie rzucił, warki też sporadycznie - zazwyczaj jak szpic na niego naskakuje naprzykład albo go podgryza... Chory napewno nie, bo co tu ma choroba do tego? do ludzi jest łagodny jak baranek, kocha wszystkich. Zreszta jakby byl chory to rzucalby sie w obecnosci mojej mamy, ale tego nie robi. Poza tym to nie jest typowe rzucanie sie. On poprostu straszy zebami i szczekaniem. Tak sobie mysle, ze moze to byc uraz, bo rzuca sie glownie na owczarkowate. W wieku 4 miesiecy ugryzl go owczarek niemiecki, koło oka. No ale to z drugiej strony nie pasuje, bo dlaczego przypomnial to sobie po 1.5 roku? do tego niektore psy tej rasy KOCHA :shake: Gazus, a co sadzisz o tej Eldzie Yavanna? Quote
Gazuś Posted August 26, 2006 Posted August 26, 2006 Sonika napisał(a):Chory napewno nie, bo co tu ma choroba do tego? do ludzi jest łagodny jak baranek, kocha wszystkich. Zreszta jakby byl chory to rzucalby sie w obecnosci mojej mamy, ale tego nie robi. Poza tym to nie jest typowe rzucanie sie. On poprostu straszy zebami i szczekaniem. Tak sobie mysle, ze moze to byc uraz, bo rzuca sie glownie na owczarkowate. W wieku 4 miesiecy ugryzl go owczarek niemiecki, koło oka. No ale to z drugiej strony nie pasuje, bo dlaczego przypomnial to sobie po 1.5 roku? do tego niektore psy tej rasy KOCHA :shake: Gazus, a co sadzisz o tej Eldzie Yavanna? Wiesz, często agresja może być wywołana bólem/chorobą... O Eldzie... Hmm, zaraz napisze PW :) Quote
Recommended Posts