jotpeg Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 no, Rudy zbieraj sie w sobie, teraz powoli bedzie lepiej! Quote
AniaB Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 [B]jotpeg [/B]- własnie przed chwilką wysłałam 100 zł na pegazika od Ciebie do AgaG.. Powinna napisac na wątku krakowskim jak pieniazki wpłyną.. W sobote rano chocby nie wiem co jedziemy do pegaza z kiwi i (moze)) karusiap.. Zabiore mu cos dobrego - posiedzimy z nim, zeby on ogladał róznych ludzi.. Obiecuje ze kazdy poranek sobotni jest dla pegaza.. Quote
mar.gajko Posted October 2, 2007 Posted October 2, 2007 NA piętek, sobotę i niedzielę puszeczki nam zapewniła Myszu, kupiła i przywiozła do hoteliku. Maluch w sobotę był jakiś gorszy, nie chciał mnie powąchać, podejść. Na szczęśćie w hotelu już się przerzedza i są wolne porządniejsze kojce, wygląda na to, żę bęzie moża malucha siła bądź podstępem przetargać do lepszej budki i w miejsce gdzie będzie miął większy kontakt z ludźmi. Dzisiaj kupie mu jakąś puszeczkę pyszną. Quote
Myszu Posted October 2, 2007 Posted October 2, 2007 Jeżeli puchy są potrzebne daj mi znać sms jutro będę w hoteliku to coś podrzuce:lol: Quote
Jagienka Posted October 3, 2007 Posted October 3, 2007 Dostała dzisiaj puszki dla Pegaza od E.DEREK Pani Ewo bardzo dziekujemy :loveu::loveu::loveu: Postaram sie je dostarczyc jak najszybciej do hotelu, ale na dwie tury, bo mimo, że w plecaku to cięzkie są... :eviltong: Najprawdopodobniej w pt... Quote
mar.gajko Posted October 3, 2007 Posted October 3, 2007 Jagienko możesz je podrzucić mi do pracy, my możemy zawieźć autem; jakbyś to miala nieść od Wieliczki, to okropnie daleko. Quote
AgaG Posted October 3, 2007 Author Posted October 3, 2007 [quote name='AniaB']jotpeg - własnie przed chwilką wysłałam 100 zł na pegazika od Ciebie do AgaG.. Powinna napisac na wątku krakowskim jak pieniazki wpłyną.. Napisałam i tu tez potwierdzam, pegazik dostał 100 od jotpeg wielkie dzięki :loveu::loveu::loveu: Quote
AniaB Posted October 4, 2007 Posted October 4, 2007 w sobote rano wybieram sie do pegaza - ok. 8.00 stars spod forum w strone wieliczki.. karusiap - czy Ty chciałabyś pojechać z nami? Quote
karusiap Posted October 4, 2007 Posted October 4, 2007 Aniu ja bym bardzo chciala,ale prawdopodobnie jutro wyjezdzam do niedzieli... Quote
mar.gajko Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 Wczoraj usiłowałam Cześka przenieśc do innego kojca. Udało mi się go złapać, dosłownie złapać, na pętlę ze smyczy, ale dalej ani rusz. Czesiek gryzie smycz, rzuca się i wciska w kąt. Więc zrezygnowałam. Widocznie jeszcze nie pora. Pan Tomek śmiał się, że do niego nei pójdzie bo na niego warczy. Ja się poprzymilałam jeszcze chwilę i poszłam do psów. Myślałam, ze nas wczoraj będzie więcej i będę miala więcej czasu dla niego, ale niestety byłyśmy we dwie z Luizą,a psiaki czekały na spacerki. Będę próbować dzis, jutro...; Najgorsze jest to, że zaczął sie wygryzać z kojca i zrobił dziurę, którą zalatał p. Tomek, że wyszedl mu cały łebek. Quote
Myszu Posted October 9, 2007 Posted October 9, 2007 Mariolu my ze Zbyszkiem meldujemy się w czwartek może wtedy spróbujesz go jakoś zwabić do innego boksu:lol:. Quote
jotpeg Posted October 9, 2007 Posted October 9, 2007 hm, to on, bidok taki zdziczaly czy taki przestraszony z dystansem do ludzi? Quote
karusiap Posted October 9, 2007 Posted October 9, 2007 czy Peagaz idzie do DT?? bo dopiero zauwazylam tytul ... Quote
AgaG Posted October 9, 2007 Author Posted October 9, 2007 Kochana Ola na moją prośbę zgodziła się pomóc Pegazowi. Udosuepni mu garaż i ogród ogrodzony ibędzie oswajać... ale pozostaje probklem budy. Ola nie ma budy na razie jednak taka buda by się przydała bardzo, bo moze się okazać, że psiak będzie się przyjmniej na początku lepiej tam czuł niż w garażu... Czy ktos nie ma budy na zbyciu? najlepiej ocieplanej? Kto pomoze? tojedyna szansa dla psa. Trudno by wiecznie siedział w hotelu... Quote
Jagienka Posted October 9, 2007 Posted October 9, 2007 Aga może wątek ząłożyc, że potrzeba budy... Rany, aż strach sie bać jak będzie wyglądac przetransportowanie, czytając wypowiedź mar.gajko... Quote
AgaG Posted October 9, 2007 Author Posted October 9, 2007 Poprosimy pana Tomka o sedalin i będziemy go w trójkę nieść do auta. Ja muszę troche popracowac teraz...dziewczyny to moze załózcie ten watek o budę... bardzo proszę do piatku mało czasu... Quote
Jagienka Posted October 9, 2007 Posted October 9, 2007 [quote name='AgaG']dziewczyny to moze załózcie ten watek o budę... bardzo proszę do piatku mało czasu... proszę http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=7709571#post7709571 Quote
kasia_777 Posted October 9, 2007 Posted October 9, 2007 tu jest buda do oddania tylko nie wiem jak sie dowiedzieć jakie dane kontaktowe http://209.85.135.104/search?q=cache:rHl5SNKzcDQJ:www.ojej.pl/Zwierzeta/Oddam_za_darmo/buda_dla_psa.html+za+darmo+oddam+bud%C4%99+dla+psa&hl=pl&ct=clnk&cd=1&gl=pl może to być aktualne tylko trzebaby sie zapytac admina o dane kontaktowe tej osoby, sprobowac mozna, tylko niech ktos sie tym zajmie :-) Quote
AgaG Posted October 9, 2007 Author Posted October 9, 2007 Liczę dług pezgaza: był od 17 sierpnia, booperąc pood uwage, ze do dt jedzie w piatek to mamy tak: 15 dni sierpnia, 30 wrzesnia i 11 października czyli 56 dni w hotelu 56X15 = 840. 200 złotych było zostawione u p. Tomka przez E. Derek, 100 jest od Jotpeg w kasie krakowskiej czyli dopłacić powinnyśmy w piatek 640 ...ufffff Quote
AgaG Posted October 9, 2007 Author Posted October 9, 2007 wobec pytania na wątku zbiorczym informuję, że nawet jesli ktos wplaca na konkretnego psa, to ja o tym pamietam i ta suma pojdzie na niego, ale wszystko sumuję razem i podaje ogólny stan kasy krakowskiej, bo bym się pogubiła. !00 od jotpeg jest cały czas w kasie krakowkiej na Pegaza a stan całkowity tej kasy to obecnie 614 złotych. co nie pokrywa nawet długu pegaza...:placz::placz::placz: Quote
mar.gajko Posted October 10, 2007 Posted October 10, 2007 Prosze nei zapomnieć puszek dla Czesia od E.DEREK. Będą stały obok czerwonego pojemnika na naszą karmę. Niech p. Ola uważa, on był bardzo gryziony w schronie, a u niej dużo psów. I trzeba sprawdzić ogrodzenie, on się usiłuje wydostać i się wydostanie jak zostanie bez dozoru; i będzie bezsensowne szukanie i biadolenie, bo nikt go już nie odłapie. Quote
AgaG Posted October 11, 2007 Author Posted October 11, 2007 ola to wszystko wie, ale trzymanie psiaka wieki w hotelu na malutkiej przestrzeni jest bez sensu. Quote
weszka Posted October 11, 2007 Posted October 11, 2007 Biedny Pegaz :( Trochę czasu już minęło jak jest bezpieczny a tu nie ma poprawy :( Może w normalnych domowych warunkach dojdzie choć trochę do siebie... Quote
mar.gajko Posted October 11, 2007 Posted October 11, 2007 weszka napisał(a):Biedny Pegaz :( Trochę czasu już minęło jak jest bezpieczny a tu nie ma poprawy :( Może w normalnych domowych warunkach dojdzie choć trochę do siebie... Myślę że, trudno ocenić osobie, któa widziłą Cześka raz czy dwa (lub wcale) w ciągu tych ostatnich ponad dwóch miesięcy czy też jest jakas poprawa czy też nie;). Owszem jego zachowanie jest zupełnie inne niż na początku. Mimo wszytsko mniej się boi, jest pewniejszy siebie. Podchodzi do krat, nie tylko do mnie, wącha rece. Rozumiem, że neicierpliwi AgęG "brak postępów" i brak możliwośći szybkiej adopcji; ale przygotowanie tego akurat psa do wyadoptowania wymaga dużo więcej czsu niż innych. Czasu i pracy z nim. Być może w domowych warunkach Czesiek szybciej się przystosuje, ale też moze być celem notorycznych ataków psów jak w schronisku; i jak sądzę będzie sie wykopywał aż się wykopie, i w ten sposób problem zaniknie bo go nie będzie. Quote
Recommended Posts