Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pegaz to pies średniej wielkości, który ma pysk w licznych bliznach. W schronisku jest od paru lat i widać,jak wiele przeszedł...Jest bardzo zrezygnowany, dość nieufny. Bardzo chcę mu pomóc...Foty wysłałam do Paulusa.

• Replies 263
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

sam smutek :-(
przypomina mi bardzo Aste (z jej pierwszych zdjec w koszyczku), ktora jest teraz szczesliwa u Morgan... to samo nieszczesliwe, smutne spojrzenie :-(

Posted

Bardzo biedny pies. Nie merda, nie czaruje odwiedzających...nie wyglada zachwycająco... w zwykły sposób raczej nie opuści schronu...:-(

Posted

Pegaz kochany pieseczku...oby się udało szybciutko domek znaleźć

Posted

AgaG napisał(a):
Pegaz kochany pieseczku...oby się udało szybciutko domek znaleźć

Aga musimy go w niedziele wyprowadzic i zrobic zdjecia do gazety.Juz palacze ile jeszcze biedakow z dlugim stażem jest w schronisku.
Na E 8 jest tez bardzo fajny psiak Prins ma on 11 lat i zostal oddany przez wasciciela,nigdy nie szczeka tylko patrzy swoim czekoladowymi oczkami na ludzi.w poprzednia niedziele udalo mi sie wkońcu go wyproawdzić,dziewczyny go obciely z koltonów i wyczesaly,zupelnie nie reagowal tylko cieszyl sie z pobytu wsrod ludzi.

Posted

Ja dziś muszę jakieś szelki kupić bo on podobno nie lubi smyczy...ale może tylko to taka opinia....dla mnie on jest zrezygnowany przede wszystkim

Posted

ten pies ma po prostu horror na codzień. jest najmniejszy w boksie, inne psy go dominują, dziś "zza węgła" to obserwowałam. Pysk ma cały bliznach. Podobno z takimi przyszedł do schroniska. Siedzi tu parę lat podobno. Opiekun boksu, w którym jest Pegaz, twierdzi, że ten pies się nadaje tylko na lasso...bo się boi... no ja uważam że bez pomocy wolonatriuszy to on będzie tu wiecznie siedział.prosiłam pana Tomka , że jak sie zwolni jakiśboks żeby dał znać...trzeba by psiaka dać najpierw do hotelu.

Posted

No właśnie....ja mam nadzieję, że będzie dobrze. teraz mam jednak 2 psy na tymczasie plus swoje cztery w tym naprawdę choreńkiego kasnanowę, wiec nie mam jak zacząć poznawać tego psa. Bardzo wiec proszę o pomoc wolontariuszy z Krakowa. On jest w E3 chyba. nalezy jednak pamietać, że wszystkie psy powinny wyjść na spacer, a nie tylko on, bo jako dominowany może paść ich ofiarą po powrocie do boksu. :-(

• 2 weeks later...
Posted

Witajcie kochane cioteczki!
Od kiedy adoptowałam Krystiana/ulubieńca Asior/ ciągle śledzę wątki
na Dogo.Jesteście aniołami,gdy myślę,że wszyscy ludzie są podli,po lekturze Dogo miód spływa na serce i duszę.Chylę przed Wami czoła!!!
Mam tylko jedną uwagę -wydaje mi się,że za mało wątków jest z Krakowa.
Może to wynika z polityki schroniska?
Przecież u nas jest chyba bardzo dużo piesków,gdyby zdjęcia i opisy znalazły się w internecie pieski miałyby większe szanse.
Ja sama wypatrzyłam Krystiana poprzez net.
Pozdrawiam i życzę szczęścia zwłaszcza w życiu osobistym-bo Wam się ono należy jak nic!!!

Posted

Pegaz nadal czeka. w ciągłym zagrozeniu. :placz: :placz:

Posted

epe napisał(a):
Witajcie kochane cioteczki!
Od kiedy adoptowałam Krystiana/ulubieńca Asior/ ciągle śledzę wątki
na Dogo.Jesteście aniołami,gdy myślę,że wszyscy ludzie są podli,po lekturze Dogo miód spływa na serce i duszę.Chylę przed Wami czoła!!!
Mam tylko jedną uwagę -wydaje mi się,że za mało wątków jest z Krakowa.
Może to wynika z polityki schroniska?
Przecież u nas jest chyba bardzo dużo piesków,gdyby zdjęcia i opisy znalazły się w internecie pieski miałyby większe szanse.
Ja sama wypatrzyłam Krystiana poprzez net.
Pozdrawiam i życzę szczęścia zwłaszcza w życiu osobistym-bo Wam się ono należy jak nic!!!

Wątki krakowskie mają swoje linki na pierwszej stronie watku zbiorczego (dział akcje na rzecz bezdomnych psów) mam link do tego watku w podpisie.

Posted

Faktycznie! Ale ze mnie gapa!
Sorry,ale jestem nowa i czytałam tylko wątki ogólnie i zwracałam uwagę na tytuły.
Przepraszam i jeszcze raz chylę czoła przed waszą praca i sercem.
Dlaczego ludzie kochajacy zwierzęta nie mają domków z ogródkami,aby mogli brać bidulki,a ci inni /nie napiszę jacy bo to brzydki wyraz/opływaja w metraze i hektary ?
Wiec nie żałuję takich,gdy na nich napadają i okradają.

Posted

Witaj Pegaziku!
Pokaż się znowu wszystkim! Napewno cioteczki znajdą ci domek,bo są bardzo dobre i zdolne!
Już tyle bidulków wyciągnęły to i tobie się też uda.
W końcu powiedziane jest że "ostatni będą pierwszymi"

Posted

Wciąż sie boję o Pegaza. ostatnio takia lękliwa bida z H2 została tak pogryziona, że nie przeżyła. Łaciaty miły piesek, łagodny...mógłby tyle dać komuś radości i niestety... nie udało się mu pomóc. :-(

Posted

przypominam Pegaza. :placz: