Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A ja może jednak adoptuję Troję, owczarkę :)

Napisałam tu jakiś czas temu, że chciałam ją "zamówić" w zbiorczym transporcie do Warszawy, ale zrezygnowałam z uwagi na trudną do przewidzenia relację między Troją a moją suczką.

Jakoś jednak nie mogłam o niej zapomnieć i gdy się dowiedziałam, ze Troja jest w hoteliku w Konstancinie, to pojechałam z suczką ją odwiedzić.

Spacer zapoznawczy wypadł według mnie bardo dobrze, Troja była wobec Miłej przyjacielska, Miła była neutralnie grzeczna (jak na nią, to dużo) i prawdopodobnie będę mieć w niedzielę wizytę PA (i wizytę Troi). I o ile ją przejdziemy pomyślnie, to Troja zostanie.

Posted

A ja może jednak adoptuję Troję, owczarkę :)

Napisałam tu jakiś czas temu, że chciałam ją "zamówić" w zbiorczym transporcie do Warszawy, ale zrezygnowałam z uwagi na trudną do przewidzenia relację między Troją a moją suczką.

Jakoś jednak nie mogłam o niej zapomnieć i gdy się dowiedziałam, ze Troja jest w hoteliku w Konstancinie, to pojechałam z suczką ją odwiedzić.

Spacer zapoznawczy wypadł według mnie bardo dobrze, Troja była wobec Miłej przyjacielska, Miła była neutralnie grzeczna (jak na nią, to dużo) i prawdopodobnie będę mieć w niedzielę wizytę PA (i wizytę Troi). I o ile ją przejdziemy pomyślnie, to Troja zostanie.

Super wiadomość :).

Tylko trzeba pamiętać, żeby od samego początku przestrzegać zasad wprowadzania nowego psa do domu :)

A jaka (wielkość, wiek), jest Wasza sunia domowa?

Posted

Moja sunia jest mała, waży 10 i pół kg a powinna nawet mniej, ale jest zadziorna do innych psów (i suczek, i szczeniaków). Lubi tylko ludzi.

Ma około 9 lat (jest ze schronu), ale w świetnej formie.

Posted

Super wiadomość :).

Tylko trzeba pamiętać, żeby od samego początku przestrzegać zasad wprowadzania nowego psa do domu :)

A jaka (wielkość, wiek), jest Wasza sunia domowa?

Moja sunia jest mała, waży 10 i pół kg a powinna nawet mniej, ale jest zadziorna do innych psów (i suczek, i szczeniaków). Lubi tylko ludzi.

Ma około 9 lat (jest ze schronu), ale w świetnej formie.

Posted

Jaki nr tel kontaktowego podajecie w ogłoszeniach? Chciałabym wstawić Metaxę na olx, a właściwie podstawić w miejsce innego pieska który został zaadoptowany. Ogłoszenie jeszcze jest wyróżnione a jak skończy się wyróżnienie to je przedłużę Metaxie.

• Upvote 1
Posted

U mnie jest teraz odwrotnie. Duża ONka (4-5 lat ze schronu) i 6 kg 1,5 roczna malizna na tymczasie.

Oczywiście, obie Wasze panienki, powinny być(o ile nie są), wysterylizowane, bo cieczka powoduje napięcie miedzy sukami. Oczywiście, Troję należy wprowadzić do domu pod nieobecność rezydentki, a potem o ile coś jest nie tak - siad! - i opierniczyć obie panny tak samo (nie dochodzić, kto zawinił). I nie dać odczuć rezydentce, że stała się mniej dla Was ważna  - bo jest ta druga :)

Będzie dobrze :). Cieszę się, że Troja będzie miała dom. To wspaniała sunia :)

Posted

Oczywiście, obie Wasze panienki, powinny być(o ile nie są), wysterylizowane, bo cieczka powoduje napięcie miedzy sukami. Oczywiście, Troję należy wprowadzić do domu pod nieobecność rezydentki, a potem o ile coś jest nie tak - siad! - i opierniczyć obie panny tak samo (nie dochodzić, kto zawinił). I nie dać odczuć rezydentce, że stała się mniej dla Was ważna  - bo jest ta druga :)

Moja suczka jest sterylizowana, a u Troi podobno na usg nie można znaleźć macicy (co mnie dziwi, bo to duży pies) i nie wiadomo, czy miała sterylkę czy nie.

Posted

Może należy powtórzyć USG na innym sprzęcie i u innego weta?

I tak chyba zrobię, jeśli się "zakwalifikuję" jako dom, rzecz jasna.

Posted

Wejdź na link zamieszczony przy Metaxie, tam są dwa numery. Pierwszy do Patrycji, a drugi do Izy. Musisz trochę zmienić treść ogłoszenia , ponieważ już wstawiłam ją na olx.

Jaki nr tel kontaktowego podajecie w ogłoszeniach? Chciałabym wstawić Metaxę na olx, a właściwie podstawić w miejsce innego pieska który został zaadoptowany. Ogłoszenie jeszcze jest wyróżnione a jak skończy się wyróżnienie to je przedłużę Metaxie.

Posted

TEL. DO SCHRONISKA (w godz. 10-16): 513-83-55-80 ; 506-99-23-13

Co do Troi - całkiem możliwe, że jest wysterylizowana. Przecież to była domowa suka - ktos o nią dbał, szkolił...
Posted

Jeszcze z dobrych wiadomości :-) pamiętacie Goldi (Goldę) którą ostatnio ściągałam z Radys? Goldi na prawie 100% jedzie do nowego domu w środę :-) do Bytomia. Super ludzie! Jutro wizyta pa :-)

Posted

TEL. DO SCHRONISKA (w godz. 10-16): 513-83-55-80 ; 506-99-23-13

Co do Troi - całkiem możliwe, że jest wysterylizowana. Przecież to była domowa suka - ktos o nią dbał, szkolił...

To też prawda. Nie znamy jej przeszłości.

Posted

Wiecie co? Ja to bym ogłaszała na cały kraj.Jak się ludzie zakochają to podjadą jak nie do Radys, to do Warszawy,

Do nas przyjechała sunia  prosto z Radys .Transport z Warszawy do innych miast da się na ogół załatwić. Można wysłać psa za pomocą BlaBlaCar.Ostatnio wyekspediowałam tak  psa do Niemiec.

Posted

Nareszcie jakieś dobre wieści! Metaxę :( i Mobyego przesłałam Kasi do ogłoszeń. Olx ostatnio się tak zbiesiło, że kasuje ogłoszenia, choć ja tekst piszę całkiem inny :(

Guest awaldi
Posted

Troja u mnie zostaje :)

Ale będzie się nazywać Misio, bo misiowata jest :)

Wspaniała sunia.