Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Na szczęście osoby, które przyjechały po szczeniaczka, a który nie dojechał, wzięli Calineczkę. Natomiast Burzę awaryjnie zabrała yumanji, za co jej bardzo dziękujemy. Będzie potrzebna pomoc w intensywnym ogłaszaniu Burzy, bo Burza nie ma sponsorów i musi jak najszybciej znaleźć dom.

Uff !! Odetchnęłam z ulgą :)

A Burzę rzeczywiście trzeba intensywnie ogłaszać, aby nie skończyła jak poprzednie psy yumanji.

Posted

Na szczęście osoby, które przyjechały po szczeniaczka, a który nie dojechał, wzięli Calineczkę. Natomiast Burzę awaryjnie zabrała yumanji, za co jej bardzo dziękujemy. Będzie potrzebna pomoc w intensywnym ogłaszaniu Burzy, bo Burza nie ma sponsorów i musi jak najszybciej znaleźć dom.

Ufff,dobra wiadomość ,że Calineczka zabrana.

Co do burzy to chyba trzeba jej wątek na dogo założyć.

Ogłoszenia są wykupione,więc można ogłaszać.

Tylko lepiej chyba bez podciągania pod rasę.,bo ona jest w typie....swoim własnym ,ślicznym i niepowtarzalnym.

Posted

Cieszę się z domu dla Calineczki i mam nadzieję, że ogłoszenia  Burzy szybko poskutkują udaną adopcją.

Trzeba myśleć pozytywnie, bo to podobno przyciąga sukces.

Sama to ciągle powtarzam / o tym pozytywnym myśleniu/ ale dzisiaj coś mnie tąpnęło bo dostałam bardzo złe wyniki histo..... siostry podhalanki.

Posted

oczywiście zawsze musi się znaleźć taka #%^%$%^&*, która zarezerwuje psa, a potem nie raczy się po niego zjawić

czy ktoś wie, kto rezerwował Burzę?

po Calineczkę też nikt nie przyjechał... :(

Nóż się w kieszeni otwiera. Naprawdę nie wiem co tacy ludzie sobie myślą, po prostu nie mieści mi się to w głowie.

Dobrze że psiakami ktoś się zaopiekował i nie musiały wracać. A dlaczego ten szczeniaczek nie dojechał?

Posted

Kasia mi donosiła na bieżąco co się dzieje! O mało zawału nie dostałam z powodu Calineczki...

Cholerka, jak Burzę ogłaszać albo wątek jej założyć "zaocznie"?... :(

Posted

Jak dla mnie, Gruszka jest podobna, chociaż ciemniejsza.  No i ogonek - ma. Z opisu wynika, że to dobra, otwarta sunia

Post nr 397. Może pokaż?

Ja byłam na tamtym wątku.

Oni faktycznie szukają identycznego psa,Podobno tak samo szukali identycznego kota i po jakimś czasie znaleźli.

Kasia mi donosiła na bieżąco co się dzieje! O mało zawału nie dostałam z powodu Calineczki...

Cholerka, jak Burzę ogłaszać albo wątek jej założyć "zaocznie"?... :(

Sama nie wiem ,skoro odebrała z samochodu to pewnie podpisała coś w rodzaju umowy adopcyjnej.

Kurcze ,faktycznie gdyby ogłaszać to trzeba by kontakt do Yumanji podać a z nią nie ma kontaktu,więc jak uzgodnić?

Może jest ktoś co jeszcze utrzymuje kontakt i zapyta?

Nic już nie wiem......

Radźcie co robić,Wy mądrzejsze i bardziej w temacie jesteście.

Posted

Z tego co doczytałam do yumanji pojechał też Sezam.

Gdzie to doczytałaś?

Ja nie wiem ,może by należało wstawiać tu na dogo listę potencjalnych "odbiorców" piesków tylko nie wiem jak to się ma do ochrony danych osobowych.

Poza tym tu funkcjonują nicki i nie wszystkie osoby są znane z imienia i nazwiska.

Posted

Gdzie to doczytałaś?

Ja nie wiem ,może by należało wstawiać tu na dogo listę potencjalnych "odbiorców" piesków tylko nie wiem jak to się ma do ochrony danych osobowych.

Poza tym tu funkcjonują nicki i nie wszystkie osoby są znane z imienia i nazwiska.

Ta sama osoba, która napisała pod albumem Burzy na fb "Burza u nas" napisała pod Sezamem "Mam Sezamka". (Nie znam nazwiska yumanji więc ręki sobie uciąć nie dam ale jedno z drugiego dość logicznie wynika).

Posted

Aby uciąć wszelkie spekulacje informuję panie, że dla Sezama swój dom otworzyła yumanji na zasadzie bezterminowego, bezpłatnego dt.

Burza została wzięta nadprogramowo na prośbę Burków i Kocurków, bo w przeciwnym wypadku sunia musiałaby wrócić do schroniska.
Na fb będzie założone wydarzenie dla Burzy, bo trzeba utrzymać sunię i pokryć koszty karmy i sterylizacji. Panie mają się dogadać, która założy i poprowadzi wydarzenie. Jak Burza będzie gotowa do adopcji to ruszymy z ogłoszeniami. Na razie wszystkie ogłoszenia Burzy, które dało się edytować, przekierowałam na Burki i Kocurki. Tak więc proszę, nie róbcie na razie żadnego osobnego tematu na dogo dla Burzy.

Relacja o Burzy:

"Burza b. ciekawska, bystra, zawarczała na Sezama, ona jest chyba trochę rozrabiara. W domu u nas na wsi ok, zjadła, cieszy się."

O Sezamie:

"Sezam bardzo się denerwował w mieszkaniu u mojej mamy, nie chciał nic zjeść ani pić, potem kupa i siusiu. Jest mega sympatyczny w stosunku do ludzi, u nas trochę się niepokoił bo już było ciemno i szczekały psy. Poprzytulaliśmy się i tez już się cieszy bardzo na nasz widok, bardzo miły dla mojego 10letniego syna. Ma ropę w uchu i zaczyna go to boleć, ale ogarniemy."

Posted

Otrzymałam zapytanie w sprawie BOSTONA na wyróżnionym OLX

Witam, czy pies jest wykastrowany? Mieszkam przy drodze nr 61, między Pułtuskiem a Różanem. Czy jest możliwość transportu? Czy będzie mnie obowiązywać umowa adopcyjna? Zaznaczam, że mogę zapewnić psu ocieploną budę, własny i boks i na noc będzie biegał po podwórku. Proszę o odpowiedź, pozdrawiam.

Przsłałam na maila [email protected] z prośbą o przesłanie informacji jaką mogę panu odpisać bo nie pokazuje się jego mail więc chyba możliwa jest jedynie odpowiedź poprzez konwersację na olx

Moja siostra mieszka niedaleko Różana więc POA mogłabym zrobić gdyby coś... :-)

Posted

i zapytanie o POLARA krystyna5 Witam, jestem zainteresowana adopcją Polara i stowrzeniem mu kochającego, szczęśliwego domu.MAM DOBRE WARUNKI I CZAS NA ZAJĘCIE SIĘ PSEM. Proszę o pilny kontakt. Krystyna

Posted

Odpowiedz proszę pani, że :
1. Pies niekastrowany
2. Umowa adopcyjna ze schroniskiem - podaje do schroniska swoje dane.
3. W sprawie transportu też trzeba rozmawiać ze schroniskiem. Zapewne za jakieś 3 tygodnie będzie organizowany kolejny transport do Marek, wtedy mogłaby poprosić o zjechanie z trasy w celu przywiezienia Bostona. Ewentualnie mogłaby podjechać do Wyszkowa lub Ostrowa (Ostrowii?) Mazowieckiej. Jeżeli bardzo jej zależy to niech rozmawia ze schroniskiem na temat odpłatnego transportu.

Nie podoba mi się tylko to spuszczanie na noc a w dzień w kojcu. Takie traktowanie psa, tylko do stróżowania oznacza, że pies nie będzie miał kontaktu z człowiekiem i będzie traktowany przedmiotowo. Tutaj faktycznie przydałaby się wizyta PA.

Posted

i zapytanie o POLARAkrystyna5Witam,jestem zainteresowana adopcją Polara i stowrzeniem mu kochającego, szczęśliwego domu.MAM DOBRE WARUNKI I CZAS NA ZAJĘCIE SIĘ PSEM. Proszę o pilny kontakt.Krystyna

Polar jest pod opieką Joaany Bućko i tam już trzeba kierować zainteresowanych - a najlepiej pousuwać ogłoszenia psów, których w schronisku już nie ma.
Posted

Ja, odbierając Gwiazdkę żadnej umowy nie podpisywałam. Dostałam świadectwo szczepienia, pan spisał moje dane z dowodu i podpisałam odbiór. Koniec...

Też miałam podobnie, przy odbiorze Kaktusa, tyle, że w schronie.

Posted

Otrzymałam zapytanie w sprawie BOSTONA na wyróżnionym OLX

Witam, czy pies jest wykastrowany? Mieszkam przy drodze nr 61, między Pułtuskiem a Różanem. Czy jest możliwość transportu? Czy będzie mnie obowiązywać umowa adopcyjna? Zaznaczam, że mogę zapewnić psu ocieploną budę, własny i boks i na noc będzie biegał po podwórku. Proszę o odpowiedź, pozdrawiam.

Moja siostra mieszka niedaleko Różana więc POA mogłabym zrobić gdyby coś... :smile:

W zasadzie jestem przeciwniczką umieszczania psa w kojcu a zwłaszcza na cały dzień.

Bernardyn a to jest pies w typie powinien być panem pdwórka.

Wiem,że nie każdy pies musi być tak zwanym kanapowcem ,zwłaszcza taki duży,ale sprowadzenie tylko do nocnego pilnowania mnie osobiście się nie podoba.Tylko wiadomo krótka notatka nie zawsze oddaje to co ktoś chce napisać.Może ten kojec tylko awaryjnie gdyby ktoś z gości przyjechał.

Wizyta pa bardzo ,bardzo wskazana.

Można by było wziąć na przetrzymanie,to dopiero początek wyróżnionego ogłoszenia,może trafi się coś lepszego??

Co o tym sądzicie?

Jeśli chodzi o Polarka to sama nie wiem jak przekierować.

Na fb jest wątek https://www.facebook.com/events/1568976526678703/1575918915984464/?notif_t=event_mall_reply

Posted

Też miałam podobnie, przy odbiorze Kaktusa, tyle, że w schronie.

No a na wątku gdzie jest Polar jest wstawiona ankieta jaką pani musiała podpisać zabierając pieska plus ten komentarz co pisałam  wcześniej,że agresywny i gryzie.

Tylko czy to prawda........?

Posted

No a na wątku gdzie jest Polar jest wstawiona ankieta jaką pani musiała podpisać zabierając pieska plus ten komentarz co pisałam  wcześniej,że agresywny i gryzie.

Tylko czy to prawda........?

Może mają różne opcje ;)?