Grażyna49 Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 my nie odpowiadamy za to, komu psy są wydawane. O tym, że jadą do Emira dowiedziałyśmy się po fakcie, jak psy były w drodze. Pani Grażyna S.-K. ani słowem nie wspomniała, że psy mają jechac do Emira. Nie wiem czym kierował się Emir wybierając te a nie inne psy. Zwykle fundacje albo specjalizują się w jakiejs rasie, albo wyciągają te najbardziej potrzebujące. Faktem jest, że psy z jednego schroniska pojechały do drugiego. Osobiście nie znam realiów Emira, ale korzystam z google i skoro o Emirze jest tyle niezbyt pochlebnych wpisów, to coś jest na rzeczy - nie mówiąc o pozakulisowych plotkach (w każdej plotce jest ziarnko prawdy...) Dziękuję za odpowiedź. Troszkę wczoraj poszperałam i mam już jakieś pojęcie. Przykro mi , bo myślę,że po ogłoszeniach ,dosyć szybko znalazł by domek cudny Burgund. Na fb przestałam się wypowiadać,bo jad i wulgarność osób ze strony Emira są niegodne dyskusji. Quote
Grażyna49 Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 Mufka,radosny psiaczek,biega jak malutki koziołek. Cudne. Marysiu,żałuję,,że ja nie tak "płynnie" poruszam się po necie. Quote
Marysia R. Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 Mufka,radosny psiaczek,biega jak malutki koziołek. Cudne. Marysiu,żałuję,,że ja nie tak "płynnie" poruszam się po necie. Grażyno z moją "płynnością" też różnie bywa ;) Szczególnie na fb bo nie mam tam konta więc mogę widzieć tylko cześć rzeczy. A to zdjęcie Mufki znalazłam przez zupełny przypadek a że jest takie radosne to chciałam podzielić się nim z Wami :) Quote
Nette Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 Wczoraj wyprowadzałam Mufkę na spacer :) To bardzo fajny, grzeczny, proludzki pies. Dalej czeka na dom! Aha, bardzo jest też ładna :) Quote
Ayam1980 Posted February 1, 2015 Author Posted February 1, 2015 Halo dziewczyny POTRZEBA JEST WASZA POMOC!!!! KTO MOŻE ODEBRAĆ I PRZENOCOWAĆ BULIONA???? JEDNĄ NOC!!! MAMY TRANSPORT DLA NIEGO W NIEDZIELĘ DO NOWEGO DOMU DO OŚWIĘCIMIA !!! BŁAGAM POMÓŻCIE! JA ZABIERAM PSA Z TRANSPORTU I WIOZĘ DO HOTELIKU I ZABIERAM WERĘ DO NOWEGO DOMU, A POTEM PÓŁ Nocy MAM IMPREZĘ URODZINOWĄ MACOCHY I DWA PSY W DOMU. JEDNA NOC!!! PROSZĘ!!! POTRZEBNA POMOC! W sobotę 07 lutego będzie transport psów do Warszawy. Na Buliona czeka dom w Oświęcimiu. Poszukujemy osoby, która odbierze Buliona w sobotę w Markach i przetrzyma go do niedzieli w południe. Quote
Mazowszanka13 Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 Nie pomogę, niestety, bo moje psy nie wpuszczą "intruza" do domu. Zapytaj inka33 lub dziuniek. Quote
Grażyna49 Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 W niedzielę w południe dokąd trzeba odwieźć Buliona? Quote
Mazowszanka13 Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 W niedzielę w południe dokąd trzeba odwieźć Buliona? Problem, że trzeba go przenocować. Quote
konfirm31 Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 Dokładnie. Odebrać w Markach i przenocować. Quote
agat21 Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 Jak Bulion reaguje na inne psy i koty? Mam psa po przejściach, który bardzo się boi większych psów - najprawdopodobniej został pogryziony jako szczeniak i odgryziono mu ogon (sam sięga do połowy łydki) i 3 koty. Quote
Ayam1980 Posted February 1, 2015 Author Posted February 1, 2015 Najlepiej jak Alicja napisze, bo to ona organizuje wszystko. Grażyna jutro wyślę Twój nr do Alicji, żeby się odezwała do Ciebie, Oki? Quote
Ayam1980 Posted February 1, 2015 Author Posted February 1, 2015 Kochana, tujest parę pytań do Ciebie :-) POTRZEBNA POMOC! W sobotę 07 lutego będzie transport psów do Warszawy. Na Buliona czeka dom w Oświęcimiu. Poszukujemy osoby, która odbierze Buliona w sobotę w Markach i przetrzyma go do niedzieli w południe. Quote
kinga Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 Nie znamy stosunku Buliona do kotów, z psami w kojcu dogaduje się, ale więcej trudno nam powiedzieć. Quote
agat21 Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 Czyli lepiej, żeby nie było kotów? A o której w niedzielę ten transport do Oświęcimia? Quote
PSYzRADYS Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 dopiero dotarłam do domu... już odpisuję odnośnie Buliona. Trzeba go odebrać w Markach i przenocować do niedzieli w południe. Pan, który będzie go przewoził dalej będzie przejazdem w Warszawie (przyjedzie w sobotę i będzie nocował na Ursynowie) i w niedzielę przyjedzie po niego. Potrzebuję adres i numer telefonu osoby, która zaopiekuje się Bulionem. Przekażę go panu Zbyszkowi i odwrotnie - podam numer do pana Zbyszka, żeby móc się bezpośrednio kontaktować. Quote
Ayam1980 Posted February 2, 2015 Author Posted February 2, 2015 Czyli lepiej, żeby nie było kotów? A o której w niedzielę ten transport do Oświęcimia? w południe :) nie wiemy, jak z kotami, ale myślę, że będzie na tyle wystraszony, że koty to będzie jego najmiejszy probelm... Quote
Ayam1980 Posted February 2, 2015 Author Posted February 2, 2015 Kochani, jak jest z ogłoszeniami? pojawiają się nowe psiaki, ja je wrzucam póki co na olx i tutaj. Quote
Nutusia Posted February 2, 2015 Posted February 2, 2015 Wczoraj dostałam info, że rusza realizacja dotąd złożonych zamówień, czyli z pakietów od Florentyny i Mattilu. Na pierwszy ogień te najpilniejsze. Jak tylko pojawią się linki, przekleję tutaj. 1 Quote
Ayam1980 Posted February 2, 2015 Author Posted February 2, 2015 oki, dobra, to daj nam proszę znać, od kiedy można zgłąszać nowe zamówienia :) Quote
Grażyna49 Posted February 2, 2015 Posted February 2, 2015 Dziewczyny będzie jeszcze 10 ogłoszeń dla Radysiaków. Tzn są tylko jak się dziewczyny ogarną z obecnymi. Będzie jedno wyróżnienie. Miało być dla Burgunda,ale w związku z zaistniałą sytuacją wybierzcie tego który najbardziej potrzebuje. Nie wiem czy Gawiazdkę już ogłaszamy ,albo zostawić dla Murki. Ja strasznie kocham te wielkopsy,ale Wy lepiej się orientujecie który potrzebuje najbardziej. Może Sezam.......aj same zadecydujcie. Quote
agat21 Posted February 2, 2015 Posted February 2, 2015 Wyjeżdżam dziś na tydzień, wracam w piątek w nocy, muszę logistycznie sobie to wszystko ułożyć, postaram się na wyjeździe wejść na dogo i dam znać co i jak. Na wszelki wypadek szukajcie równolegle jeszcze noclegu dla Bulionika. Bo niech mi się coś z powrotem zmieni lub przesunie - i będzie kłopot. 1 Quote
Ayam1980 Posted February 2, 2015 Author Posted February 2, 2015 Wyjeżdżam dziś na tydzień, wracam w piątek w nocy, muszę logistycznie sobie to wszystko ułożyć, postaram się na wyjeździe wejść na dogo i dam znać co i jak. Na wszelki wypadek szukajcie równolegle jeszcze noclegu dla Bulionika. Bo niech mi się coś z powrotem zmieni lub przesunie - i będzie kłopot. Napisz proszę prywatną wiadomość do Kingi albo Psy z Radys z nr telefonu do siebie, to będziemy sie odzywać Quote
bahlsa Posted February 2, 2015 Posted February 2, 2015 Kochani, jak jest z ogłoszeniami? pojawiają się nowe psiaki, ja je wrzucam póki co na olx i tutaj. Ja czekam na bazarek bo z tego co czytam to Ziutka ma mase pracy z już zgłoszonymi psami. Wykupię 10 pakietów tak, ze mozna już przygotowywać następne psy do ogłoszeń. Quote
Ayam1980 Posted February 2, 2015 Author Posted February 2, 2015 aktualizacja PARYS - opuścił schronisko (pod opieką Zwierzęcej Polany) Quote
Ayam1980 Posted February 2, 2015 Author Posted February 2, 2015 aktualizacja SIGMA - opuściła schronisko :) Quote
Recommended Posts