Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Evelin napisał(a):
Decyzji nie zazdroszczę...Bo z jednej strony jest dom...a z drugiej..
A jakie macie zdanie odnośnie wieku w którym najlepiej wysterylizować suczkę? Najlepiej (mam na myśli dla zdrowia psa)..
Różne rzeczy słyszałam..Wg weta z którym rozmawiałam, najlepiej po pierwszej cieczce,kiedy wszystkie układy są dojrzałe lub prawie dojrzałe (zwłaszcza kości.)...analogicznie jak u ludzi...

Słyszałam tak samo czyli po pierwszej cieczce.

• Replies 495
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Obciążeniem nie jest ;)
Co prawda, to jest mój pierwszy w życiu kontakt z ciężarną suką i jej potomstwem, bo zazwyczaj opiekuję się psami starymi i schorowanymi, ale nie pozbędę się jej tak dla wygody.
Ninka jest teraz oczkiem w głowie Julki, bawi się z kociątkiem, jest rozpieszczana i kochana. Nie wiem, czy to normalne u szczeniąt, ale, kiedy jest sama, albo nie wie, co dalej, to zaczyna cała dygotać. Trzeba ją przytulić, przykryć kocykiem i wtedy zasypia, dygocąc jednak jeszcze jakiś czas.
Wczoraj wieczorem zjadła już solidną porcję ryżu z warzywami i karmą mięsną. Rano Funia ją nakarmiła, ale niezbyt chętnie, chyba tylko dlatego, że miała dużo pokarmu i musiała czuć ból.

Posted

Funi zanika chyba powoli instynkt macierzyński i na pełnych prawach zaczyna atakować Foczkę, ale co taka drobina może uczynić TAKIEJ smoczycy ;) Tym niemniej, rzuca się na Focz od tyłu, albo z boku i tarmosi, warczy, wskakuje jej na plecy. Foczka tymczasem uśmiechnięta i wpatrzona we mnie, bo wie, że to ją najbardziej kocham.
Domek dla maleńkiej Funi bardzo by się przydał. Ona jest typem kanapowca i wciąż, nieustannie okazuje sympatię swoim jęzorem. Zapowedziałam jej nawet, że chyba pyszczek zakleimy taśmą, bo schylić się nie można.

Posted

Ja też byłam przekonana, że to niewielka sunia, dopóki ją ciotki Katya i Moriaa nie wysadziły z samochodu. Dosłownie mnie sparaliżowało w wrażenia :)
Ale co tam...dajemy radę i z takim gabarytem ;)
Focz je prawie tyle, ile Rex i Saba 8) Ale dbam o to, by góra żarcia była dietetyczna.

Posted

Czarodziejka napisał(a):
Ja też byłam przekonana, że to niewielka sunia, dopóki ją ciotki Katya i Moriaa nie wysadziły z samochodu. Dosłownie mnie sparaliżowało w wrażenia :)

A nie wyglądałaś...

"Juuuuulciuuuu, chodź, Foczka przyjechała!"

:roflt:

Posted

Ninkę swędzą ząbki.
Podczas zabawy z kociczką, kiedy tarmosi ją za ucho, to nieszczęsne kocię drze się w niebogłosy, bo boli, ale zaraz znów napiera na Ninę i zabawa w darcie kota zaczyna się od początku :mad: Na szczęście czuwamy z Julką i kocie uszy nie noszą oznak gwałtu.
Ninka jest ślicxzna i łapki ma coraz dłużze.
Może komuś się spodoba...?
Funia też bardzo potrzebuje stałego domku...

Posted

Ninuśka, srocha jedna, przybiegła ze spacerku i zaraz na wstępie, patrząc mi ufnie w oczy zlała się w niezbyt eleganckim rozkroku. Najgorsze jest to, że kocię się przy niej uwstecznia :mad: Też leje na widoku, w niewielkim odstępie czasowym.

Posted

Gosiapk napisał(a):
Kociaczek, Ninka i Fuńka gotowe do adopcji

Nie rozpędzaj się tak ciotka - kociątko się nigdzie nie wybiera :eviltong:
Dziś zrobiło qoopę na pułce z albumami - a kuweta na widoku :placz:

Posted

[quote name='Czarodziejka']Dziś zrobiło qoopę na pułce z albumami - a kuweta na widoku :placz:

Koty, sa bardzo wymagajce.Kuweta nie moze stac na ogolnym widoku. Toaleta kocia to dla kotow bardzo intymne miejsce ale takie,ze kot widzi wyjscie z tego miejsca, toalety.
Zle ustawiona kuwate to 100% problemow z kocią czystoscia.To nie tylko moje słowa:
http://www.vetserwis.pl/kot_mocz.html

Posted

[quote name='ARKA']
Koty, sa bardzo wymagajce.
Kuweta nie moze stac na ogolnym widoku. Toaleta kocia to dla kotow bardzo intymne miejsce ale takie,ze kot widzi wyjscie z tego miejsca, toalety.
Zle ustawiona kuwate to 100% problemow z kocią czystoscia.To nie tylko moje słowa:
http://www.vetserwis.pl/kot_mocz.html

A Ty ARKA co sobie myślisz, że Czarodziejka głupia jakaś?:icon_roc: na pewno ma tak dyskretnie ustawioną kuwetę.....no nie na widoku-litości!:morning: