magda222 Posted August 25, 2012 Posted August 25, 2012 [CENTER]*** Przepraszam za wcinanie się w wątek, ale chciałam polecić bazarek z przepięknymi pracami autorstwa Jaszy :loveu: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/231092-Ptasie-akwarelki-Kot-i-kropki-Dla-Rockiego-Do-03-września-do-20-00[/URL] Dochód z bazarku jest przeznaczony na Rockiego z tyskiego schroniska. *** PS. Mam przy okazji takie pytanie. Kilka razy dokonałam zakupu na bazarkach pakietów ogłoszeniowych, które robiłyście. Były tam też oferowane banerki. Czy byłaby możliwość, żeby ta osoba, która je robiła zrobiła dla mnie (tzn. dla Rockiego ;) ) banerek? Oczywiście zapłacę za niego :) .[/CENTER] Quote
ania91sc Posted August 25, 2012 Posted August 25, 2012 Zapraszam na wątek Suni: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/231166-WYRZUCONA-z-auta-Sunia-szuka-domu!!!-Obecnie-w-DT!!!-POM%C3%93%C5%BBCIE[/url]! [img]https://lh5.googleusercontent.com/-V9HK0b1_d6g/UDkz-yyw0OI/AAAAAAACONg/4KB4g8AR88U/s720/DSC02795.jpeg[/img] Wie ktoś może, czy suczka 754/12 została adoptowana, bo nie widać już jej dłuższy czas na stronie schroniska, a na picasa nie ma takiej informacji? Quote
gosia2313 Posted August 26, 2012 Posted August 26, 2012 [SIZE=3][COLOR=#ff0000][B]W nocy (25/26 sierpnia) Dingo został (podobno) skradziony ze schroniska w Sosnowcu ! Oczywiście nikt nic nie wie, żadne psy nie szczekały i nikt nic nie słyszał ! Żenada ! Dingo jest wielkim psem, nie można go tak po prostu wynieść, przerzucić przez bramę ! Jest charakterystyczny, więc ktoś musiał go gdzieś widzieć ! Za odnalezienie sprawcy i psa - nagroda ! Tel. 721-035-215 [/B] [IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-_uhPszovePk/T9SJ8R26l0I/AAAAAAAA848/qg-jF2IohCw/s640/DSC_8607%20%28Kopiowanie%29.JPG[/IMG] [/COLOR][/SIZE] Quote
soboz4 Posted August 26, 2012 Posted August 26, 2012 Uwaga Katowice! Po ulicy Szeligiewicza, Astrów i Bratków od rana biegają dwa dogi niemieckie, całkiem rasowe, albo się zgubiły, albo ktoś wywalił, wyraźnie kogoś szukają, biegają w kwadracie 500 metrów, powiadomię schronisko, ale nie wiem czy dadzą radę je złapać, pan który do mnie dzwonił próbował ale nie potrafi! To jest suka i pies, pies ma na łapie sporą narośl.!!! Dyspozytor już tam jedzie, tylko nie wiem czy dadzą się złapać! Quote
soboz4 Posted August 26, 2012 Posted August 26, 2012 nie, jak rozmawiałam to mieli je na widoku i łapali Quote
maciaszek Posted August 27, 2012 Author Posted August 27, 2012 [quote name='ania91sc']Wie ktoś może, czy suczka 754/12 została adoptowana, bo nie widać już jej dłuższy czas na stronie schroniska, a na picasa nie ma takiej informacji?[/QUOTE]Schronisko podało mi ostatnio jej numer jako wyadoptowany. O dogach może warto powiadomić Glutofię?! Wiadomo czy zostały złapane, są w schronisku? Quote
soboz4 Posted August 27, 2012 Posted August 27, 2012 próbowałam powiadomić, ale nie odbierała telefonu nie pytałam dziś w schronisku, ale z tego co wczoraj rozmawiałam raczej zostały złapane, miano do mnie dzwonić gdyby było inaczej Quote
maciaszek Posted August 27, 2012 Author Posted August 27, 2012 Może wyślij jej sms, wtedy pewnie oddzwoni :). Quote
soboz4 Posted August 27, 2012 Posted August 27, 2012 psy zostały złapane, pies jest w stanie ciężkim, dostaje środki przeciwbólowe, ma rozległy nowotwór jadra, w końcowym stadium z przerzutami na sutki i do organów. Suczka jest w dobrej formie. To duże psy ale do dogów podobno im bardzo daleko... Quote
ania91sc Posted August 27, 2012 Posted August 27, 2012 A te dwa pieski wiadomo w jakim są wieku? Jeśli chodzi o tą suczkę (754/12) na picasa pojawiła się informacja, że w schronisku jest od 25.08.12 tak jakby w sobotę wróciła do schroniska... Quote
KAT2707 Posted August 27, 2012 Posted August 27, 2012 Bardzo proszę wolontariuszy tego schroniska o informację, jak wygląda pomieszczenie kwarantanny? Czy znajduje się wewnątrz budynku? Godzinę temu pojechał tam mały staruszek, którego wieczorem znalazłam przywiązanego do drzewa. Jakby tego było mało, jakiś pijak rzucał w niego butelkami! Nie mam żadnego pomysłu, jak mu pomóc, ale on w schronisku nie da rady. Wygląda na bardzo starego, brakuje mu już kilka zębów... Wkładając go do samochodu schroniska, byłam tak zdenerwowana, że nawet nie spytałam, czy dostanie dzisiaj jakiś posiłek? Wiem tylko, że jutro zobaczy go weterynarz, ale co dalej... czy będzie leczony? Boże, nie wiem, jak mu pomóc, a wziąć do siebie nie mogę Quote
soboz4 Posted August 28, 2012 Posted August 28, 2012 na kwarantannę nie wpuszczają wolontariuszy, najlepiej byłby znaleźć mu dt Quote
KAT2707 Posted August 28, 2012 Posted August 28, 2012 A jak szuka się DT? Pytanie może głupie, ale ja kompletnie nie mam pojęcia od czego zacząć. Dzisiaj po 16:00 mam dzwonić do schroniska, bo nie wiem nawet ile ma lat i jaki jest jego stan zdrowia. Wygląda na staruszka, na pewno powyżej 10 lat. Zrobiłam mu zdjęcia, ale wyszły niewyraźne. Był u mnie jakieś 40 minut, toleruje psy i suki, pięknie chodzi na smyczy. Niestety bardzo boi się męźczyzn i cichutko warczy, przy próbie zapięcia na smycz i wzięcia na ręce. Poza tym bardzo chudy, sierść w fatalnym stanie... ktoś, albo go pobił, albo zęby wypadają już ze starości. Na pewno był psem domowym, bo w mieszkaniu czuł się rewelacyjnie i zachowywał wzorcowo. Quote
maciaszek Posted August 28, 2012 Author Posted August 28, 2012 [quote name='gil.marzena']Czy mogę to odbierać jako zgodę na DT dla Ambera i dzwonić jutro do zainteresowanej Pani? Może odezwałby się jeszcze ktoś kto prowadzi nasze konto, czy faktycznie są na to pieniądze? Czy mogę powiedzieć że pokryjemy całe koszty wyżywienia i ewentualnego leczenia (chyba na razie się nie zapowiada).[/QUOTE]Wiem już jak to jest z tym dt. Fancie pokrywamy karmę z katowickiego konta. Tak samo byłoby z Amberem. Jeśli pani da radę wziąć i jego to pokryjemy jego wyżywienie. Nie wiem tylko czy, biorąc pod uwagę, że pani ma teraz pod opieką sunię po wypadku, dt da sobie radę z kolejnym psem. Sprawa do przemyślenia... Quote
KAT2707 Posted August 29, 2012 Posted August 29, 2012 Staruszek, o którym pisałam jest już bezpieczny w DT Quote
gil.marzena Posted August 29, 2012 Posted August 29, 2012 [quote name='maciaszek']Wiem już jak to jest z tym dt. Fancie pokrywamy karmę z katowickiego konta. Tak samo byłoby z Amberem. Jeśli pani da radę wziąć i jego to pokryjemy jego wyżywienie. Nie wiem tylko czy, biorąc pod uwagę, że pani ma teraz pod opieką sunię po wypadku, dt da sobie radę z kolejnym psem. Sprawa do przemyślenia...[/QUOTE] Rozmawiałam z Panią w poniedziałek, mówiła że się prawdopodobnie zdecyduje. Ile jesteśmy w stanie jej zwrócić za wyżywienie Ambera? Coś mi się obiło o uszy 120 zł co wydaje się być rozsądną kwotą, wychodzi 4zł na dzień? Musiałabym mieć potwierdzenie że na pewno nas stać zanim się z nią skontaktuję. Ania wybiera się do niej w piątek, mówiła że mogłaby go od razu zabrać. Quote
maciaszek Posted August 29, 2012 Author Posted August 29, 2012 Myślę, że na 120 zł nas stać :). Dopóki oczywiście pieniądze na katowickim koncie są. A na razie jest ich sporo. Quote
aeriel Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 [CENTER][SIZE=4][B]Zapraszam na wątek Kody z naszego schroniska :)[/B][/SIZE] [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-VO_avSZtQy0/UD8z9xBnOGI/AAAAAAACOVQ/77TzPSpCVNo/s239/koda.png[/IMG] [/CENTER] [CENTER][URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/231412-Koda-energiczna-młoda-sunia-w-typie-owczarka-niemieckiego-czeka-na-dom[/URL] [/CENTER] [CENTER][IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-Njp7bRgants/T9T69Vfjc4I/AAAAAAACIYw/2xFNuyJ6520/s720/_MG_7675.jpg[/IMG] [/CENTER] Quote
Vienna Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 Katowickie schronisko wydaje talony na kastracje adoptowanych psów, a co w przypadku gdy schronisko wogóle nie kastruje? Ustawa ich zobowiązuje do tego. Można jakoś wymóc na schronie by wykastrowało psa którego bym chciala adoptowac? Quote
soboz4 Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 suczki rzadko sa sterylizowane z uwagi na brak warunków leczenia po zabiegu, większość psów jest po kastracji, zawsze można sie umówić z biurem i poprosić o kastracje/sterylizację Quote
pralinka94 Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 [quote name='Vienna']Katowickie schronisko wydaje talony na kastracje adoptowanych psów, a co w przypadku gdy schronisko wogóle nie kastruje? Ustawa ich zobowiązuje do tego. Można jakoś wymóc na schronie by wykastrowało psa którego bym chciala adoptowac?[/QUOTE] Viennie chodziło chyba o inne schroniska, które w ogóle nie kastrują ani nie dają darmowych bonów. Ale czy wymóc można, to ja nie mam pojęcia. Quote
aeriel Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 (edited) post usunięty Edited August 31, 2012 by aeriel Quote
Recommended Posts