Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No i niestety, dla niektórych jest to sposób na "darmowy prezent", dlatego niektóre schroniska, wstrzymują adopcje na 2-3 tygodnie przed Świętami (gdzieś to wyczytałam - czy nie w ostatniej Polityce? ).

Oczywiście, czasami i w Święta i "pod choinkę", zdarzają się dobre i kochające naprawdę i trwale domki :)

Posted

ja mam podobne problemy :(. Jak przyszłam pod dom z nowym bezdomniaczkiem makowskim, to TZ wesoło zapytał, czy mamy już trzeciego psa, ale gdybym powiedziała, że "tak", już by było mniej wesoło :(. To był młody chłopak, ale jeżeli spotkam ciężarną bezdomniaczkę, to pewnie będę się upierać przy swoim.  Np taką, jak ta.....:(

https://www.facebook.com/anna.grabowska.9231712/posts/495576990626915?pnref=story

Ca le szczęście (???), że to ode mnie daleko........

Posted

Schronisko w Nowym Dworze też tak zrobiło w zeszłym roku - przez okres świąteczny psy nie były w ogóle wydawane. Można było załatwić formalności ale z odbiorem trzeba było poczekać na po Świętach.

Posted

A ja wczoraj usłyszałam w radiu, że naukowcy dowiedli, iż spanie ze zwierzakiem jest fajne i nasennie lepsze ;) :)

To wcale nie odkryli Ameryki. My to wiemy od dawna :P

Posted

Cioteczki, dziękuję za zrozumienie. Moja mama nawet nie drobnymi kroczkami ale stópkami powoli wraca do siebie. Przedwczoraj z balkonikiem spacerowałyśmy dookoła stołu. Najgorsze jest to, że nie ma siły, tak jakby się poddawała. Wszyscy bardzo ją kochamy i mimo, że w styczniu skończy 97lat nie wyobrażamy sobie , ze mogłoby jej zabraknąć.Dotychczas była pełna życia i jej zdanie było bardzo ważne dla wszystkich łącznie z wnukami. Jestem bardzo zmęczona psychicznie i fizycznie ale się nie dajemy :)

Tylko mnie kochaj –proszą migdałowe oczy Bezika.

Bezik to około dwuletni psiak, który w swoim krótkim życiu już dwukrotnie doznał tragedii bezdomności. Pierwszy raz kiedy jako kilkumiesięczne szczenię został porzucony  na wiejskiej drodze,drugi raz teraz. Z powodu choroby, dotychczasowi właściciele nie byli w stanie zapewni Bezikowi właściwej  opieki i  odpowiedniej ilości ruchu. Obecnie Bezik przebywa w hotelu pod Łowiczem. To łagodny i bardzo wrażliwy pies. Nie da się koło niego przejść obojętnie. Bardzo potrzebuje towarzystwa człowieka, dosłownie wtula się w opiekuna, któremu zaufał i płacze kiedy musi się rozstać. Bezik bardzo  grzecznie zachowuje się w samochodzie, wie do czego służy kanapa. Jest przyjacielsko nastawiony do mniejszych psów i suczek. Dużych psów się boi, na koty nie zwraca szczególnej uwagi. Bezik wspaniale reaguje na dzieci, również małe. Dla Bezika mile widziany byłby dom z ogrodem z dostępem do wnętrza domu gdyż psiak uwielbia zabawy w ogrodzie.Może być doskonałym  towarzyszem  dla starszego psa lub suczki.
Szukamy dla Bezika domu, w którym zostaną zaspokojone jego potrzeby ruchu i zabawy.  Pies jest zaszczepiony, wykastrowany i zaczipowany. Jest psiakiem średniej wielkości o drobnej budowie ciała wazy ok. 10 kg .Warunkiem adopcji jest rozmowa z wolontariuszem i podpisanie umowy adopcyjnej. 

tel 609677067

poszukam zdjęć ale jutro Bezik będzie miał profesjonalną sesję zdjęciową. Byle nie padało.. Tekst jest z poprzednich ogłoszeń, trochę zmodyfikowany. Można coś jeszcze zmienić.

Posted

Zaglądam zza gór i lasów.

Myślałam ,że Bezik jest większy.Dopiero przy dziecku widać ,że to mały piesek. Dziewczynkę można obciąć trochę od góry.Dobrze pokazać ich w ogłoszeniu, bo widać jego wielkość no i to że ma dobry kontakt z dziećmi.

auraa, jak wrócę, to wpłacę ok. 20 zł z bazarku.Podaj mi konto.

Posted

Na koncie bazarku już uzbierało się nico grosza, tak około 80 zł.

Aura czy przysłać połowę z tego, a resztę jak się skończy bazarek, czy wolisz poczekać na zakończenie bazarku i wszystko razem ?

Posted

Jeszcze raz dziękuję ! Cioci Poker również :) Mam obiecane jakieś pieniążki z poza dogo. Jeśli je dostanę napiszę. Póki co bieda....

Posted

Jeszcze raz dziękuję ! Cioci Poker również :) Mam obiecane jakieś pieniążki z poza dogo. Jeśli je dostanę napiszę. Póki co bieda....

Gdyby jednak były potrzebne, to daj znać. Są na koncie. W tej chwili dla Bezika około 40zł.