malagos Posted December 10, 2015 Posted December 10, 2015 Auraa, wspieramy! A Bezika ogłaszajcie dziewczyny, może przed Świętami ludzie mają lepsze serca? Quote
Poker Posted December 10, 2015 Posted December 10, 2015 Te lepsze serca przed świętami to są krótko lepsze. Mija magia świąt ,a wraz z nią dobre serca umykają ,a psy na ulicy lądują. Quote
malagos Posted December 10, 2015 Posted December 10, 2015 Eh, Pokerku, w coś trzeba wierzyć, by nie zgłupieć... Quote
konfirm31 Posted December 10, 2015 Posted December 10, 2015 No i niestety, dla niektórych jest to sposób na "darmowy prezent", dlatego niektóre schroniska, wstrzymują adopcje na 2-3 tygodnie przed Świętami (gdzieś to wyczytałam - czy nie w ostatniej Polityce? ). Oczywiście, czasami i w Święta i "pod choinkę", zdarzają się dobre i kochające naprawdę i trwale domki :) Quote
Mazowszanka13 Posted December 10, 2015 Posted December 10, 2015 Ja to bym sobie pod choinkę jakiegoś psa sprawiła, a co ? Tylko co na to Rodzina ?:( Quote
konfirm31 Posted December 10, 2015 Posted December 10, 2015 ja mam podobne problemy :(. Jak przyszłam pod dom z nowym bezdomniaczkiem makowskim, to TZ wesoło zapytał, czy mamy już trzeciego psa, ale gdybym powiedziała, że "tak", już by było mniej wesoło :(. To był młody chłopak, ale jeżeli spotkam ciężarną bezdomniaczkę, to pewnie będę się upierać przy swoim. Np taką, jak ta.....:( https://www.facebook.com/anna.grabowska.9231712/posts/495576990626915?pnref=story Ca le szczęście (???), że to ode mnie daleko........ Quote
Poker Posted December 10, 2015 Posted December 10, 2015 Zarobiłam niestety tylko 15 zł na tym bazarku http://www.dogomania.com/forum/topic/334063-citowy-%C5%9Bwi%C4%85teczny-dla-bezikado-0812g22/page-2 Na jakie konto mam wpłacić ? konformie31. ja też czytałam artykuł o schronie w Mińsku Mazowieckim ,chyba, w ostatniej Polityce i o niewydawaniu psów przed świętami. Quote
Marysia R. Posted December 11, 2015 Posted December 11, 2015 Schronisko w Nowym Dworze też tak zrobiło w zeszłym roku - przez okres świąteczny psy nie były w ogóle wydawane. Można było załatwić formalności ale z odbiorem trzeba było poczekać na po Świętach. Quote
konfirm31 Posted December 11, 2015 Posted December 11, 2015 Coś sensownego w tym jest. Po Świętach, emocje opadną, można się zastanowi, czy tak naprawdę chcemy mieć - my, czy obdarowywany, psa i jeśli to trwa w nas - to jechać po psiaka :) Quote
Mazowszanka13 Posted December 11, 2015 Posted December 11, 2015 Ja wykupiłam na bazarku Kejciu i Ziutki dwa ogłoszenia dla Bezika (mazowieckie i łódzkie). Czekam na tekst od auraa. A gdzie ładne zdjęcia są ? Quote
Nutusia Posted December 12, 2015 Posted December 12, 2015 A ja wczoraj usłyszałam w radiu, że naukowcy dowiedli, iż spanie ze zwierzakiem jest fajne i nasennie lepsze ;) :) Quote
elik Posted December 12, 2015 Posted December 12, 2015 A ja wczoraj usłyszałam w radiu, że naukowcy dowiedli, iż spanie ze zwierzakiem jest fajne i nasennie lepsze ;) :) To wcale nie odkryli Ameryki. My to wiemy od dawna :P Quote
Nutusia Posted December 12, 2015 Posted December 12, 2015 Ale teraz to zostało potwierdzone naukowo :D Quote
auraa Posted December 12, 2015 Author Posted December 12, 2015 Cioteczki, dziękuję za zrozumienie. Moja mama nawet nie drobnymi kroczkami ale stópkami powoli wraca do siebie. Przedwczoraj z balkonikiem spacerowałyśmy dookoła stołu. Najgorsze jest to, że nie ma siły, tak jakby się poddawała. Wszyscy bardzo ją kochamy i mimo, że w styczniu skończy 97lat nie wyobrażamy sobie , ze mogłoby jej zabraknąć.Dotychczas była pełna życia i jej zdanie było bardzo ważne dla wszystkich łącznie z wnukami. Jestem bardzo zmęczona psychicznie i fizycznie ale się nie dajemy :) Tylko mnie kochaj –proszą migdałowe oczy Bezika. Bezik to około dwuletni psiak, który w swoim krótkim życiu już dwukrotnie doznał tragedii bezdomności. Pierwszy raz kiedy jako kilkumiesięczne szczenię został porzucony na wiejskiej drodze,drugi raz teraz. Z powodu choroby, dotychczasowi właściciele nie byli w stanie zapewni Bezikowi właściwej opieki i odpowiedniej ilości ruchu. Obecnie Bezik przebywa w hotelu pod Łowiczem. To łagodny i bardzo wrażliwy pies. Nie da się koło niego przejść obojętnie. Bardzo potrzebuje towarzystwa człowieka, dosłownie wtula się w opiekuna, któremu zaufał i płacze kiedy musi się rozstać. Bezik bardzo grzecznie zachowuje się w samochodzie, wie do czego służy kanapa. Jest przyjacielsko nastawiony do mniejszych psów i suczek. Dużych psów się boi, na koty nie zwraca szczególnej uwagi. Bezik wspaniale reaguje na dzieci, również małe. Dla Bezika mile widziany byłby dom z ogrodem z dostępem do wnętrza domu gdyż psiak uwielbia zabawy w ogrodzie.Może być doskonałym towarzyszem dla starszego psa lub suczki. Szukamy dla Bezika domu, w którym zostaną zaspokojone jego potrzeby ruchu i zabawy. Pies jest zaszczepiony, wykastrowany i zaczipowany. Jest psiakiem średniej wielkości o drobnej budowie ciała wazy ok. 10 kg .Warunkiem adopcji jest rozmowa z wolontariuszem i podpisanie umowy adopcyjnej. tel 609677067 poszukam zdjęć ale jutro Bezik będzie miał profesjonalną sesję zdjęciową. Byle nie padało.. Tekst jest z poprzednich ogłoszeń, trochę zmodyfikowany. Można coś jeszcze zmienić. Quote
auraa Posted December 12, 2015 Author Posted December 12, 2015 Sylwia się zgodziła na udostępnienie fotek, choć na niektórych zdjęciach można małą modelkę trochę obciąć :) Quote
Poker Posted December 13, 2015 Posted December 13, 2015 Zaglądam zza gór i lasów. Myślałam ,że Bezik jest większy.Dopiero przy dziecku widać ,że to mały piesek. Dziewczynkę można obciąć trochę od góry.Dobrze pokazać ich w ogłoszeniu, bo widać jego wielkość no i to że ma dobry kontakt z dziećmi. auraa, jak wrócę, to wpłacę ok. 20 zł z bazarku.Podaj mi konto. Quote
elik Posted December 14, 2015 Posted December 14, 2015 Na koncie bazarku już uzbierało się nico grosza, tak około 80 zł. Aura czy przysłać połowę z tego, a resztę jak się skończy bazarek, czy wolisz poczekać na zakończenie bazarku i wszystko razem ? Quote
auraa Posted December 14, 2015 Author Posted December 14, 2015 Myślę, ze wszystko razem.. Dziękuję bardzo :) Quote
elik Posted December 14, 2015 Posted December 14, 2015 Myślę, ze wszystko razem.. Dziękuję bardzo :) Ok wedle życzeń :) Bazarek kończy się 20. grudnia Quote
auraa Posted December 14, 2015 Author Posted December 14, 2015 Jeszcze raz dziękuję ! Cioci Poker również :) Mam obiecane jakieś pieniążki z poza dogo. Jeśli je dostanę napiszę. Póki co bieda.... Quote
elik Posted December 14, 2015 Posted December 14, 2015 Jeszcze raz dziękuję ! Cioci Poker również :) Mam obiecane jakieś pieniążki z poza dogo. Jeśli je dostanę napiszę. Póki co bieda.... Gdyby jednak były potrzebne, to daj znać. Są na koncie. W tej chwili dla Bezika około 40zł. Quote
Recommended Posts