Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Poznajcie cudnego Zenia znanego również jako Boski Alvaro  :)

DSC09275.JPG

który miłośnikiem Mai jest ;)

DSC09333.JPG

Zenek wybrał sobie mnie sam: czwartek, 9 października, biegający po pawilonie 8 niewielki, wesoły psiak. Skąd też wylazło owo stworzenie? Nie wiadomo ... Zatem spacer a potem poszukamy lokum. I tak zostaliśmy sobie już razem :)

Zenobiusz to niewielki piesek (35 cm w kłębie) o wielkiej urodzie. Jest przy tym bardzo miły i przyjacielski – zarówno w stosunku do ludzi, jak i innych psiaków. Czuje się osamotniony w zimnym schroniskowym boksie. Jest również dosyć wychudzony (waży 6,5 kg).

Zenek ładnie chodzi na smyczy, a spuszczony z niej nie oddala się nadmiernie. Grzecznie wraca na zawołanie opiekuna (reaguje na swoje imię). Na spacerach jest wesoły i ruchliwy. No i do tego zauroczony Mają ;) Jego przyjacielskość w stosunku do innych psiaków znika niestety w obecności miski. Jedzeniem nie chce się dzielić i broni go zażarcie. Zna komendę „siad”, a komendę „poproś” wykonuje w niebywale komiczny sposób. Mógłby pretendować do miana artysty scenicznego, jest po prostu przesłodki!

Sierść Zenka jest mięciutka i miła w dotyku, dosyć długa, wymagająca systematycznej pielęgnacji.

W schronisku został odrobaczony, zaszczepiony przeciw wściekliźnie, zaczipowany, obecnie oczekuje na kastrację.

DSC09322.JPG

DSC09302.JPG

DSC09224.JPG

Album Zenobiusza na Picasa: https://plus.google.com/u/0/photos/118380588009733343934/albums/6068939502413850065

Kontakt do Opiekuna: 790 420 278

Posted

Zenek powędrował na katowicki wątek i na stronę Fundacji.
Ma też nową kartę na stronie schroniska.

:)

Kasiu coś tam w opisie Zenka na stronie schronu się pokidało :(

Sądzę, że sprawcą jest wstawiony przeze mnie cudzysłów przy słowie "siad" a potem "poproś"   :look3:

Posted

No Zenobiusz to dawał dzisiaj w skórę ;) Jego ukochana Maja nadal ma cieczkę, zdaje się, że na etapie BARDZO GORĄCYM :) Się Zenobiusz piękny i boski nasz Alvaro nie mógł skupić na niczym innym tylko Maja, Maja ... Na szczęście kulturalnie zainteresował się również nową, miłą koleżanką - Feri. Ta jednak była oczywiście mało atrakcyjna przy Mai - tak jak Andzia i Roma ;) Dziękujemy Cioci Patrycji za fotki :) Były świetnym materiałem dla moich poczynań ;)

Boski Alvaro w pełnej krasie :)

DSC09502.JPG

Pięknej miłości ciąg dalszy ...

DSC09461.JPG

Alek chłopie nie podskakuj! Majka moja jest więc weź się i odsuń brachu!!!

DSC09491.JPG

Ciociu Patrycju proooooszę, pięknie prooooooszę - daj mi się "pobawić" z Majką ;)

DSC09504.JPG

Cześć Feri. Fajna z Ciebie babeczka, ale wybacz - jestem już zajęty ;)

DSC09466.JPG

Posted

Kasiu coś tam w opisie Zenka na stronie schronu się pokidało :(

Sądzę, że sprawcą jest wstawiony przeze mnie cudzysłów przy słowie "siad" a potem "poproś"   :look3:

Już poprawione :)

• Upvote 1
Posted

Zenio był w sobotę kastrowany więc na spacerek z nami się nie załapał. Ale mam jeszcze co nie co z czwartkowego spaceru :) Gwarantuje, że na twarzy każdego z Was pojawi się uśmiech podczas oglądania filmiku :D

[media]https://www.youtube.com/watch?v=uKSzr2Z0JG8[/media]

• Upvote 2
Posted

Podchodzę wczoraj do boksu Zena w celach wyciągnięcia chłopaka na spacer, a tam w boksie wieje wiatr! Pustka. Okazało się, że Zenobiusz pupsko grzeje w domu już. Zamieszkał w Dąbrowie Górniczej. Mam namiary na nowy dom, w przyszłym tygodniu zadzwonię i podpytam jak tam chłopak się aklimatyzuje.

• Upvote 1