Romina_74 Posted October 12, 2014 Posted October 12, 2014 Poznajcie cudnego Zenia znanego również jako Boski Alvaro :) który miłośnikiem Mai jest ;) Zenek wybrał sobie mnie sam: czwartek, 9 października, biegający po pawilonie 8 niewielki, wesoły psiak. Skąd też wylazło owo stworzenie? Nie wiadomo ... Zatem spacer a potem poszukamy lokum. I tak zostaliśmy sobie już razem :) Zenobiusz to niewielki piesek (35 cm w kłębie) o wielkiej urodzie. Jest przy tym bardzo miły i przyjacielski – zarówno w stosunku do ludzi, jak i innych psiaków. Czuje się osamotniony w zimnym schroniskowym boksie. Jest również dosyć wychudzony (waży 6,5 kg). Zenek ładnie chodzi na smyczy, a spuszczony z niej nie oddala się nadmiernie. Grzecznie wraca na zawołanie opiekuna (reaguje na swoje imię). Na spacerach jest wesoły i ruchliwy. No i do tego zauroczony Mają ;) Jego przyjacielskość w stosunku do innych psiaków znika niestety w obecności miski. Jedzeniem nie chce się dzielić i broni go zażarcie. Zna komendę „siad”, a komendę „poproś” wykonuje w niebywale komiczny sposób. Mógłby pretendować do miana artysty scenicznego, jest po prostu przesłodki! Sierść Zenka jest mięciutka i miła w dotyku, dosyć długa, wymagająca systematycznej pielęgnacji. W schronisku został odrobaczony, zaszczepiony przeciw wściekliźnie, zaczipowany, obecnie oczekuje na kastrację. Album Zenobiusza na Picasa: https://plus.google.com/u/0/photos/118380588009733343934/albums/6068939502413850065 Kontakt do Opiekuna: 790 420 278 Quote
Agnieszka.D Posted October 12, 2014 Posted October 12, 2014 Jestem u Zenka. Pięknie się prezentują z Mają :) 1 Quote
Patrycja* Posted October 12, 2014 Posted October 12, 2014 Jestem i ja :) ach ta Maja zawróciła mu w głowie niesamowicie :D 1 Quote
maciaszek Posted October 13, 2014 Posted October 13, 2014 Zenek powędrował na katowicki wątek i na stronę Fundacji. Ma też nową kartę na stronie schroniska. :) Quote
Romina_74 Posted October 13, 2014 Author Posted October 13, 2014 Zenek powędrował na katowicki wątek i na stronę Fundacji. Ma też nową kartę na stronie schroniska. :) Kasiu coś tam w opisie Zenka na stronie schronu się pokidało :( Sądzę, że sprawcą jest wstawiony przeze mnie cudzysłów przy słowie "siad" a potem "poproś" :look3: Quote
kicia1616 Posted October 15, 2014 Posted October 15, 2014 Jestem, ślicznie prezentują się z Mają Quote
Romina_74 Posted October 16, 2014 Author Posted October 16, 2014 No Zenobiusz to dawał dzisiaj w skórę ;) Jego ukochana Maja nadal ma cieczkę, zdaje się, że na etapie BARDZO GORĄCYM :) Się Zenobiusz piękny i boski nasz Alvaro nie mógł skupić na niczym innym tylko Maja, Maja ... Na szczęście kulturalnie zainteresował się również nową, miłą koleżanką - Feri. Ta jednak była oczywiście mało atrakcyjna przy Mai - tak jak Andzia i Roma ;) Dziękujemy Cioci Patrycji za fotki :) Były świetnym materiałem dla moich poczynań ;) Boski Alvaro w pełnej krasie :) Pięknej miłości ciąg dalszy ... Alek chłopie nie podskakuj! Majka moja jest więc weź się i odsuń brachu!!! Ciociu Patrycju proooooszę, pięknie prooooooszę - daj mi się "pobawić" z Majką ;) Cześć Feri. Fajna z Ciebie babeczka, ale wybacz - jestem już zajęty ;) Quote
ania91sc Posted October 17, 2014 Posted October 17, 2014 Agata Ty to masz te boskie komentarze do zdjęć :D :D :D (Uwielbiam je :)) Quote
Romina_74 Posted October 17, 2014 Author Posted October 17, 2014 Agata Ty to masz te boskie komentarze do zdjęć :D :D :D (Uwielbiam je :)) Ha ha :) Dzięki Ania ;) Quote
azalia Posted October 17, 2014 Posted October 17, 2014 Super pies,ładny ,nieduży.Jak on się rozstanie ze swoją miłością,jak któreś z nich znajdzie dom,ciężko bedzie. Quote
maciaszek Posted October 18, 2014 Posted October 18, 2014 Kasiu coś tam w opisie Zenka na stronie schronu się pokidało :( Sądzę, że sprawcą jest wstawiony przeze mnie cudzysłów przy słowie "siad" a potem "poproś" :look3: Już poprawione :) 1 Quote
Patrycja* Posted October 19, 2014 Posted October 19, 2014 Zenio był w sobotę kastrowany więc na spacerek z nami się nie załapał. Ale mam jeszcze co nie co z czwartkowego spaceru :) Gwarantuje, że na twarzy każdego z Was pojawi się uśmiech podczas oglądania filmiku :D [media]https://www.youtube.com/watch?v=uKSzr2Z0JG8[/media] 2 Quote
Romina_74 Posted October 19, 2014 Author Posted October 19, 2014 Wymiata chłopak! Dzięki ciocia za fantastyczny filmik :) Oddaje w pełni kręcipupski charakter Zena :) Quote
Romina_74 Posted October 24, 2014 Author Posted October 24, 2014 Podchodzę wczoraj do boksu Zena w celach wyciągnięcia chłopaka na spacer, a tam w boksie wieje wiatr! Pustka. Okazało się, że Zenobiusz pupsko grzeje w domu już. Zamieszkał w Dąbrowie Górniczej. Mam namiary na nowy dom, w przyszłym tygodniu zadzwonię i podpytam jak tam chłopak się aklimatyzuje. 1 Quote
Recommended Posts