Jump to content
Dogomania

ETNA z przytuliska "G" pojechała do DS. Teraz trzymamy kciuki za aklimatyzację!

Recommended Posts

Posted

Przeszczęśliwa psinka, piękne zdjęcia:). Ale pulpecik z niej jest, nie ma co! LILU, ile ona może ważyć (tak mniej więcej)?

Saro,...  :lmaa:  ;-)

Gdzie widzisz  pulpecika???  To jest typ niskopodłogowy na mocnych kołach.  :smile:  

Ja "coś takiego" widzę każdego dnia, gdzie się nie obrócę. W moim domu. Tylko z dłuższym włosem i dropiate.  ;-)

Etna ma nawet wcięcie, gdzie trzeba. :smile:  

A jeśli nawet waży 5 dkg za dużo, to zaraz to zrzuci przy takich gonitwach.  :smile:

Posted

Saro,...  :lmaa:  ;-)
Gdzie widzisz  pulpecika???  To jest typ niskopodłogowy na mocnych kołach.  :smile:  
Ja "coś takiego" widzę każdego dnia, gdzie się nie obrócę. W moim domu. Tylko z dłuższym włosem i dropiate.  ;-)
Etna ma nawet wcięcie, gdzie trzeba. :smile:  
A jeśli nawet waży 5 dkg za dużo, to zaraz to zrzuci przy takich gonitwach.  :smile:

Heheh, kochanego ciała nigdy nie za wiele.
Posted

Jestem. Nie mogę się zadeklarować na stałe, ale prześlę doraźnie 40 zł. Poprosze nr konta i nazwę banku.

Bardzo serdecznie dziekuję :)
Konto wysłane, mam nadzieję że doszło bo przy tym nowym Dogo to różnie może być.
Posted

Melduję się u Etny kochanej i szczęśliwie już wolnej, w tym sensie, że już nie w przytulisku!!! Buzi w bliznę na łepince ślę :)

Zobaczycie, że Ktoś pokocha naszą Etnę "za tą" bliznę...  :wub:

Posted

Zobaczycie, że Ktoś pokocha naszą Etnę "za tą" bliznę...  :wub:

Też tak uważam Elisabeto.

Ja natomiast mam problem bo Certusowa nadal wpłaca na Mikę stałą deklarację. Wpłynęła deklaracja za październik i nie wiem co mam z nią zrobić? Pisałam juz kilka PW ale brak odpowiedzi. Certusowa nie pojawia się na Dogo od sierpnia.
Posted

Też tak uważam Elisabeto.

Ja natomiast mam problem bo Certusowa nadal wpłaca na Mikę stałą deklarację. Wpłynęła deklaracja za październik i nie wiem co mam z nią zrobić? Pisałam juz kilka PW ale brak odpowiedzi. Certusowa nie pojawia się na Dogo od sierpnia.

Do Certusowej trzeba pisać na adres mejlowy. Przynajmniej tak prosiła jak deklarowała wpłaty na naszą Tinkę. Odszukam jej e-maila i poproszę żeby weszła na ten wątek  :grins: . Tzn. wątek Miki  :grins: .

Posted

Do Certusowej trzeba pisać na adres mejlowy. Przynajmniej tak prosiła jak deklarowała wpłaty na naszą Tinkę. Odszukam jej e-maila i poproszę żeby weszła na ten wątek  :grins: . Tzn. wątek Miki  :grins: .

O, super! Będę wdzięczna :)
Posted

Czy mała ma już jakieś nowe ogłoszenia? Myślę, że sunia jest gotowa do adopcji od ręki.

Nowych ogłoszeń nie ma. Muszę się uśmiechnąć do Bejotki o ogłoszenia :).
Dobrze by było gdyby sunię wet zobaczył i ocenił jej wiek, trzeba znać jej wagę, pewnie zaszczepić na wirusówki (bo w przytulisku pewnie była szczepiona tylko na wściekliznę). Może LILU będzie jechała z jakimś psiakiem do weta i dałaby radę zabrać Etnę. Ja nawet nie wiem jak LILU ma daleko do weta. No i co z kwestią sterylki? Żeby nam panna z cieczką nie wyskoczyła.
No i jeszcze pewnie obroża p.pchelna/kleszczowa.
LILU- czy Etna ma jakąś obrożę, pytam o taką zwykłą obrożę :)?

Bonsai, czy w ogłoszeniach mogę podać Twój nr tel? Zrobiłabyś wstępną selekcję bo ja niezbyt się w tej roli czuję :). A do LILU skierowane byłyby tylko te rokujące telefony :).
Posted

Tak w ogóle to dzisiaj mija tydzień odkąd Etna opuściła przytulisko... Mamy taką małą rocznicę.

Skleciłam taki tekścik do ogłoszeń, proszę pomóc mi go dopracować :). No i wybrać z 5 zdjęć do ogłoszeń.

Etna-jak lawa gorąca…
Etna ma ok. 2 lata. Jest niewielką , sięgającą łydki sunią, zmieści się na kolanach. Etna jest energiczna i bardzo radosna. Uwielbia ruch i spacery. Jest przyjazna wobec ludzi i psów. To sunia do kochania. Etna nie miała łatwego życia o czym świadczy chociażby blizna na jej głowie, która nie ma wpływu na jej zdrowie i zachowanie oraz pobyt w schronisku. Obecnie Etna przebywa w hoteliku w ok. Wrocławia i czeka na swój prawdziwy dom. Etna jest zdrowa, przed adopcją zostanie wysterylizowana. Sunia nie zostanie wydana do budy ani do kojca. Przed adopcją wymagana jest wizyta przed-adopcyjna.
Kontakt w sprawie adopcji: …………

Posted

Alfa, miło Cię spotkac u Etny. :) :)  Jakie to Dogo jest małe... ;)

Ja sobie tak czytam po cichutku wszystkie wątki psiaków z G. I tylko jak trzeba to się odzywam  :grins: .

Posted

Tak w ogóle to dzisiaj mija tydzień odkąd Etna opuściła przytulisko... Mamy taką małą rocznicę.

Skleciłam taki tekścik do ogłoszeń, proszę pomóc mi go dopracować :). No i wybrać z 5 zdjęć do ogłoszeń.

Etna-jak lawa gorąca…
Etna ma ok. 2 lata. Jest niewielką , sięgającą łydki sunią, zmieści się na kolanach. Etna jest energiczna i bardzo radosna. Uwielbia ruch i spacery. Jest przyjazna wobec ludzi i psów. To sunia do kochania. Etna nie miała łatwego życia z powodu pobytu w schronisku . Świadczy   o tym też blizna na jej głowie, która nie ma wpływu na jej zdrowie i zachowanie.

Obecnie Etna przebywa w hoteliku w ok. Wrocławia i czeka na swój prawdziwy dom. Suczka  jest zdrowa, przed adopcją zostanie wysterylizowana.

Nie zostanie wydana do budy ani do kojca. Przed adopcją wymagana jest wizyta przed-adopcyjna.
Kontakt w sprawie adopcji: …………

zmieniłam ciut wytłuszczone zdanie.

Posted

Dziewczyny dostałam taką odpowiedź na mojego mejla do Cerusiowej / mam nadzieję, ze się nie obrazi, ze go zacytuję/ :

Sorki, ale nie mam czasu na dogo, jak i na wiele innych spraw w zyciu. Nie zlosc sie, ok?
Dziekuje Ci b. za informacje. Doceniam to.
Swietnie, ze Mika dostaa szanse :) To b. ladny pies, a zdjecia sa super.

Czy na Etne mam wplacac na inne konto?, czy moze isc na to samo, co na Mike tylko zmienic imie na Etna?

Pozdrowki
Kasia Certusowa

Co mam jej napisać? I skąd jej przyszło do głowy, że możemy się złośćić??? :hmmmm: