Sara2011 Posted November 20, 2014 Author Posted November 20, 2014 I ja się przyłączam do życzeń :). 100 lat LILU :) Quote
Guest TyŚka Posted November 20, 2014 Posted November 20, 2014 Wszystkiego najlepszego, samozaparcia i szczęścia w życiu :) Quote
LILUtosi Posted November 22, 2014 Posted November 22, 2014 No, Etna dziś odkryła że schody to fajna rzecz i można nimi do salonu dotrzeć ;-) Teraz śmiga jak ta lala w tą i z powrotem. 1 Quote
Elisabeta Posted November 22, 2014 Posted November 22, 2014 Trzeba przyznac, że z Etną to sto pociech mamy. :loveu: Wzrusza mnie jej radośc życia. A przecież tak niedawno siedziała w takim smutnym miejscu... Kochana sunia. :smile: Quote
Poker Posted November 22, 2014 Posted November 22, 2014 Jak się nauczyła już śmigać po schodach, to czas do DS. Quote
magenka1 Posted November 23, 2014 Posted November 23, 2014 właśnie na zimę Etna powinna zrobić miejsce dla następnego pieska Quote
Elisabeta Posted November 23, 2014 Posted November 23, 2014 Wszyscy byśmy chcieli, żeby Etnusia była już w swoim Domku. :) Ale u Lilu jest dopiero miesiąc i kilka dni... Jeszcze troszkę. ;) To Mika zwolniła miejsce dla Etny na zimę... ;) A że zima na razie nie przyszła... Ja wiem... W przytulisku czekają następne Bidy. :( :( Quote
Sara2011 Posted November 23, 2014 Author Posted November 23, 2014 Zrobiłam Etnie ogłoszenie na olx i wyróżniłam ale przez tydzień ma zaledwie 167 obejrzanych ogłoszeń i 2 odsłony telefonu ale pewnie nikt nie dzwonił skoro Bonsai nic nie pisze (telefon w ogłoszeniu jest na Bonsai). Teraz niezbyt fajny czas na adopcje, ludzie myślą o Swiętach :( Quote
LILUtosi Posted November 23, 2014 Posted November 23, 2014 Wysłałam w zeszłym tygodniu zdjęcia Etny rodzinie chętnej na niską suczkę. Ale nie dostałam odzewu więc chyba się nie spodobała :-( Dziś poszedł do domu kolega Etny, z którym się bawiła. Dziś też sprawdziłam czy się dogadają z jamniorem szorściakiem, bo ostatnie spotkanie niezbyt było miłe. Musiałam albo jedno chować albo drugie. Ale dziś zobaczyłam wyraźne merdanie ogona Igorka i się okazało że radości było co nie miara. Cały salon był ich. Jednak Igor jest nieobliczalny i widziałam że jak się położył na wersalce to już jej pilnował przed nowym intruzem. Ze złych wieści to niestety Etna rozdrabnia posłania będąc sama. Quote
Bonsai Posted November 23, 2014 Posted November 23, 2014 Zrobiłam Etnie ogłoszenie na olx i wyróżniłam ale przez tydzień ma zaledwie 167 obejrzanych ogłoszeń i 2 odsłony telefonu ale pewnie nikt nie dzwonił skoro Bonsai nic nie pisze (telefon w ogłoszeniu jest na Bonsai). Teraz niezbyt fajny czas na adopcje, ludzie myślą o Swiętach :( Niestety, telefonu o Etnę nie było ani jednego, gdyby był, od razu bym napisała. :( Quote
Sara2011 Posted November 23, 2014 Author Posted November 23, 2014 Wysłałam w zeszłym tygodniu zdjęcia Etny rodzinie chętnej na niską suczkę. Ale nie dostałam odzewu więc chyba się nie spodobała :-( Dziś poszedł do domu kolega Etny, z którym się bawiła. Dziś też sprawdziłam czy się dogadają z jamniorem szorściakiem, bo ostatnie spotkanie niezbyt było miłe. Musiałam albo jedno chować albo drugie. Ale dziś zobaczyłam wyraźne merdanie ogona Igorka i się okazało że radości było co nie miara. Cały salon był ich. Jednak Igor jest nieobliczalny i widziałam że jak się położył na wersalce to już jej pilnował przed nowym intruzem. Ze złych wieści to niestety Etna rozdrabnia posłania będąc sama. Niedobra wiadomość z tym niszczeniem, bardzo utrudni to znalezienie domu. Quote
Poker Posted November 23, 2014 Posted November 23, 2014 Może z czasem jej przejdzie. Nasze niektóre tymczaski też gryzły rzeczy, potem przestały. Quote
Mattilu Posted November 24, 2014 Posted November 24, 2014 Poker ma rację, często jak pies trafia do swojego domu, to mu niszczenie przechodzi :-) Quote
Guest TyŚka Posted November 24, 2014 Posted November 24, 2014 Albo jest tak utrwalone, że jedynie lęk separacyjny się pogłębia... :( Quote
Elisabeta Posted November 24, 2014 Posted November 24, 2014 Etnuś,... :( Może ta energia, "radośc życia" suni to też odreagowywanie przeszłości... Ja wierzę, że Etna da radę. Trzeba trochę czasu. Tak. Poker ma rację. :) Quote
LILUtosi Posted November 24, 2014 Posted November 24, 2014 No to pare przykładów: siedzisko: poduszeczka: kabelek :lmaa: Quote
Poker Posted November 27, 2014 Posted November 27, 2014 Może Etna tęskni za śniegiem ? A tak naprawdę to psia kość, niedobrze. Niektóre nasze tymczaski na początku też geyzły ,a potem przestały i w DS. nie gryzą. Oby i Etna się opamiętała. Quote
Elisabeta Posted November 27, 2014 Posted November 27, 2014 :( :( :( Pierwsze, co zobaczyłam po przerwie na Dogo... Etna,... :( Quote
Bonsai Posted November 27, 2014 Posted November 27, 2014 Ech... ale niszczy jak zostaje całkiem sama, czy jak z innym psem, to też? Quote
LILUtosi Posted November 27, 2014 Posted November 27, 2014 Jest z wieloma psami. Mam już po sznurówce , staniku i td. Znosi wszystkie moje rzeczy na swój fotel. Muszę zacząć ją kenelować. Może jej przejdzie. To dopiero początek adaptacji. Quote
Bonsai Posted November 27, 2014 Posted November 27, 2014 Mój tymczas, też z przytuliska G., również podobnie się zachowywał. Niszczył tylko moje rzeczy, a np. TŻ-ta nie ruszał. Widać zapach go uspokajał. Z czasem problem minął, a jak poszedł do domu stałego, to już wszystko poszło jak z płatka. Quote
Sara2011 Posted November 27, 2014 Author Posted November 27, 2014 No pięknie się Etno zachowujesz, nie ma co!!!! Quote
Nadziejka Posted November 27, 2014 Posted November 27, 2014 Ecinku :calus: :calus: przejdzie to wszystko ale czasem trzeba dużo czasu ech ..bidactwo znosi wszystko pozdrawiam ogromnie i sciskam za to serdunko :calus: :calus: Quote
Guest TyŚka Posted November 27, 2014 Posted November 27, 2014 O, i myślę, że klatka może jej pomóc w opanowaniu lęku separacyjnego. Trzymam kciuki. Podesłałam ją jednemu Panu, który chce adoptować małego psiaczka, Etna spełnia jego wymagania... może Etna się mu spodoba... Quote
LILUtosi Posted November 27, 2014 Posted November 27, 2014 Dziś pan budujący mi komin mocno się z nią zaprzyjaźnił, jedni razem śniadanko :-) Powiedział że gdyby nie miał dwóch psów, to by ją zaadoptował no ale niestety ma dużego i małego. Quote
Recommended Posts