Lili8522 Posted September 25, 2014 Posted September 25, 2014 Beza otrzymała wsparcie od Akcji Sterylizacja - bardzo dziękujemy! http://www.dogomania.com/forum/topic/140244-akcji-sterylizacja-razem-walczmy-z-bezdomno%C5%9Bci%C4%85-do%C5%82%C4%85cz-do-akcji/page-12#entry16057348 Aktualizacja: Szczeniaki znalazły wspaniałe domy, Kora (czarna sunia) została wysterylizowana i wróciła do swoich właścicieli ze względu na swój wiek i na to że jako jedyna była w domu. Beza została wysterylizowana i jest na tymczasie u Kasi Przystał, resocjalizuje się bo okazał się z niej niezły dzikusek ;) Historia jaki wiele... Polska wieś, źli ludzie, dwie suczki... Poinformowano Nas o żyjących w nieciekawych warunkach suczkach, rodzących co cieczkę. Jedna z suń jest obecnie mamusią dwóch szczeniaków. Sprawa jest BARDZO, BARDZO pilna... Ludzie chcą się pozbyć się wszystkich 4 istnień... Mam dom tymczasowy dla szczeniaków, szukamy intensywnie DT dla suczek dorosyłch bo nie mogą zostać tam gdzie są obecnie, nie są tam bezpieczne ani nie mają się tam dobrze (delikatnie mówiąc). Jedna ma cieczkę, drugia może być w ciąży. Cała czwórka jest chudziutka i mają kosteczki na wierzchu... Potrzebujemy również karmy, środków finansowych na odrobaczenie, zaszczepienie i sterylizacje suczek. Prosimy o pomoc, bez Was nie damy rady :( Kontakt w sprawie adopcji bądź pomocy: Pinczerka_i_Gizmo - 508-957-072 Lili8522 - 512-319-331 Quote
Lili8522 Posted September 25, 2014 Author Posted September 25, 2014 Rozliczenie: Ewana - 20 zł agat21 - 80 zł Darczyńca - 100 zł Bazarek cegiełkowy Lili8522 - 112 zł bela51 - 10 zł Bazarek Pinczerka_i_Gizmo - 115 zł yucca - 40 zł Ewana - 25 zł Bazarek z ciastkami - 130 zł Zwrot za sterylkę - 108 zł yucca - 30 zł - 10 zł ogłoszenia - 10 zł ogłoszenia - 12 zł wyróżnienie OLX - 250 zł sterylizacja starszej suni - 10 zł ogłoszenia - 38 zł szczepienie i odrobaczenie Kory - 216 zł sterylizacja Bezy - 30 zł szczepienia Bezy - 31 zł wyróżnienie na morusku - 6 zł wyróżnienie OLX - 10 zł ogłoszenia - 12 zł dwa wyróżnienia na OLX - 10 zł ogłoszenia - 26 zł wyróżnienie na morusku - 4 zł ogłoszenia Suma: + 100 zł Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted September 25, 2014 Posted September 25, 2014 Zapisuję wątek, pomoc pilnie potrzebna :( Quote
mestudio Posted September 25, 2014 Posted September 25, 2014 Zaglądam bo nic więcej nie dam rady. Quote
yucca Posted September 25, 2014 Posted September 25, 2014 Zaglądam z zaproszenia. Ręce opadają, tyle nieszczęścia.... Quote
bela51 Posted September 25, 2014 Posted September 25, 2014 NIe umiem pomóc, wokół tyle psich nieszczesc, ze ręce opadają. Jesli bedziecie robic zbiórke, to dołoze jednorazowo jakis niewielki grosik. Quote
mdk8 Posted September 25, 2014 Posted September 25, 2014 ja też dołożę grosik. Inaczej nie mam możliwości pomóc. :-( Quote
Lili8522 Posted September 25, 2014 Author Posted September 25, 2014 Dziękuje za przybycie :) To psie nieszczęście rzeczywiście przeraża i już nie wiadomo w co ręce włożyć :( Robimy zbiórkę pieniążków psiaczki muszą coś jeść i wszystkie trzeba zaszczepić choć trochę trzeba im pomóc w miarę możliwości... Quote
jola&tina Posted September 25, 2014 Posted September 25, 2014 Jestem i będę odwiedzać, ale niestety w tej chwili finansowo nie dam rady pomóc. Quote
margoth137 Posted September 25, 2014 Posted September 25, 2014 Boziu kolejne nieszczęścia....:( Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted September 25, 2014 Posted September 25, 2014 Maluszki mają szansę na DT i przede wszystkim szybkie znalezienie domów.... Są przepiękne, przylepy i nie boją się człowieka... Mnie przeraża stan suczek - jedna z cieczką, a druga podejrzenie ciąży... I "właściciele", którym psy przeszkadzają i usunąć całą gromadkę w wygodny dla nich sposób nie będzie dla nich problemem... :( 1 Quote
AgusiaP Posted September 26, 2014 Posted September 26, 2014 Jestem na zaproszenie Lili, zapiszę Quote
Rudzia-Bianca Posted September 27, 2014 Posted September 27, 2014 Jestem na zaproszenie, mamy teraz 7 psów pod opieką :( nie dam rady pomóc finansowo :( Czy mają wydarzenie na fb ? Quote
jola&tina Posted September 27, 2014 Posted September 27, 2014 A gdzie te psiaki są w tej chwili? Jeszcze u tych "właścicieli", którzy chcą się ich pozbyć? Quote
Lili8522 Posted September 27, 2014 Author Posted September 27, 2014 Nie mają wydarzenia na FB, ja się tam ciężko odnajduje także nawet się za to nie biorę... Wszystkie psiaki są na dzień dzisiejszy u "właścicieli" w poniedziałek Kasia Przystał zabiera do siebie szczylki ale zostają jeszcze suczki :( suczki które lada moment mogą być w ciąży o ile już nie są... :( Nie udało się do tej pory znaleźć DT dla nich nad czym bardzo ubolewam... Prosimy też o wsparcie finansowe choć małe grosiki - każdy na wagę złota bo psiaki nie mają nic :( Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted September 27, 2014 Posted September 27, 2014 Tak, cały czas są u właścicieli bo po prostu NIE MAMY ich gdzie umieścić :( U tych ludzi była interwencja inspektoratu wet. i kazano zaszczepić psiaki. Wiadomo - nie zrobią tego, więc zapewne pomyślą o tym, żeby psiaków się pozbyć, jak zamierzali wcześniej.... Póki co ogłaszamy gdzie możemy maluchy, ale głucha cisza... :( Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted September 27, 2014 Posted September 27, 2014 Tak, cały czas są u właścicieli bo po prostu NIE MAMY ich gdzie umieścić :( U tych ludzi była interwencja inspektoratu wet. i kazano zaszczepić psiaki. Wiadomo - nie zrobią tego, więc zapewne pomyślą o tym, żeby psiaków się pozbyć, jak zamierzali wcześniej.... Póki co ogłaszamy gdzie możemy maluchy, ale głucha cisza... :( Wkrótce będziemy miec więcej zdjęć rodzinki... Quote
agat21 Posted September 28, 2014 Posted September 28, 2014 Jestem na zaproszenie, na początku października wpłacę jakiś gorsz dla suniek na dt lub hotelik, sterylkę - rozdysponujecie dziewczyny, jak uznacie za stosowne. Trzeba sunie ratować. Czy są w okolicy jakieś płatne dt? Quote
Lili8522 Posted September 28, 2014 Author Posted September 28, 2014 Jestem na zaproszenie, na początku października wpłacę jakiś gorsz dla suniek na dt lub hotelik, sterylkę - rozdysponujecie dziewczyny, jak uznacie za stosowne. Trzeba sunie ratować. Czy są w okolicy jakieś płatne dt? Dziękujemy :) Hoteliki są w okolicy ale raz, że są już po brzegi wypchane a dwa co chyba jest najważniejsze mamy już dwie sunie w hotelikach z niekompletnymi deklaracjami :( Trzeciej nie damy rady utrzymać :( Marzeniem jest DT... a tu nic nie ma... Quote
Ewana Posted September 29, 2014 Posted September 29, 2014 Dziękuje za przybycie :) To psie nieszczęście rzeczywiście przeraża i już nie wiadomo w co ręce włożyć :( Robimy zbiórkę pieniążków psiaczki muszą coś jeść i wszystkie trzeba zaszczepić choć trochę trzeba im pomóc w miarę możliwości... Czy Ci ludzie dlatego chcą się ich pozbyć, że otrzymali nakaz zaszczepienia, czy też z innych powodów. Może najszybciej jak się da nazbierać na szczepienie i jakoś negocjować z tymi ludźmi, żeby przytrzymali je jeszcze trochę, aż znajdzie się też jakiś kąt dla mam. Gdzie można coś wpłacić dla nich. Quote
Lili8522 Posted September 30, 2014 Author Posted September 30, 2014 Czy Ci ludzie dlatego chcą się ich pozbyć, że otrzymali nakaz zaszczepienia, czy też z innych powodów. Może najszybciej jak się da nazbierać na szczepienie i jakoś negocjować z tymi ludźmi, żeby przytrzymali je jeszcze trochę, aż znajdzie się też jakiś kąt dla mam. Gdzie można coś wpłacić dla nich. Owszem postaramy się o szczepienia i o "dogadanie" ale to nie zmienia faktu, że to nie miejsce dla nich i nie wiadomo co ludziom odbije na dodatek zima zbliża się wielkimi krokami... na razie nie mamy alternatywy DT także pomagamy jak możemy i mamy nadzieje, że się uda dać im jeszcze trochę czasu. Zaraz podeślę numer konta gdzie można wpłacać pieniążki dla nich. Tutaj na wątku też pustki :( ciężko będzie nazbierać na wszystkie wydatki :( Quote
gluchypies Posted September 30, 2014 Posted September 30, 2014 Dziekuje za zaproszenie na watek. Mam nadzieje, ze maluszki znajda szybko domki. Wplace cos na mamusie, podaj prosze numer konta. Oby udalo sie jak najszybciej znalezc dla nich dt. Quote
Recommended Posts