Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kora już wróciła do swojego dotychczasowego życia po wakacjach u Kasi - rana zagoiła się i sunia wróciła do formy. Dobrą wiadomością jest to, że ucieszyła sie na widok tych ludzi i wpuścili ją do domu...

Trzy dorosłe osoby próbowały dzisiaj złapać Bezę do sterylki - niestety się nie udało :( o ile mała podchodzi i prosi się o głaski to przy próbie zamknięcia ją do transportera pogryzła po rękach i uciekła... :( Czekają nas dalsze próby złapania kruszynki...

Beza jest już u nas :-)

W środę  zostawiliśmy transporter "właścicielom" suni- mieli dać znać, jak ją złapią. Nie dali ale mój mąż podjechał tam w czwartek po pracy i okazało się, że Beza siedzi w tym transporterze od środy wieczorem - oczywiście cała w gównach i moczu. A transporter stał w pokoju, w którym mieszkają ci ludzie z rocznym dzieckiem :-( 3 godziny wietrzyliśmy samochód po 30 minutowej trasie.

Po przyjeździe Beza nie chciała wyjść z transportera - przy próbie wyciągnięcia jej straszyła zębami. Zostawiliśmy ją w spokoju, wyszła sama ale niestety ciężko się z nią zaprzyjaźnić :-(

Na razie podchodzi tylko po jedzenie i merda ogonkiem ale nie da się dotknąć.

W poniedziałek chciałabym ją zawieźć na sterylkę bo troszkę przybrała na wadze - ale nie wiem czy się to uda.  

Posted

Musi być potwornie zestresowana całą sytuacją, że zachowuje się w ten sposób :( Biedna Bezunia... Dodatkowo pewnie nigdy nie miała tyle wspólnego z człowiekiem, przez całe życie była pomiatana z kąta w kąt...

Straszne to z tym transporterem... :(

Mam nadzieję Kasiu, że Wasz spokój i psie otoczenie sprawi, że Beza szybko zaufa...

Posted

Ciekawe jak tam nasza Bezunia...

Tymczasem Gucio pozdrawia z nowego domu :) ANETTTA zgodziła się przeprowadzić wizytę poadopcyjną i teraz już wiemy w 100%, że wszystko jest tak jak być powinno :) Anettta, dziękujemy!!!

2nspg0l.jpg

Posted

Beza pojechała wczoraj na sterylkę, oczywiście nie było łatwo i musiała dostać uspokajacz żeby można ją było

zapakować do auta, wszystko przebiegło pomyślnie i mała dochodzi do siebie. 

Niestety jesteśmy na minusie... Był tutaj dużo Cioteczek a teraz wszystko ucichło... 

Musimy uregulować zaległości a na razie nie mamy z czego :(

Czy ktoś tutaj jeszcze zajrzy?...  :modla:

Posted

Ja cały czas jestem, ale nie jestem na chwilę obecną pomóc finansowo ...

bardzo mi przykro :(

Dziękujemy za obecność :)

Trafiłam przez zupełny przypadek ;)

Póki co zapiszę i później zapoznam się z wątkiem.

Jak wygląda sytuacja z finansami na sterylizację?

W takim razie Witamy :)

Sterylizacja już była zostało - 64 zł :( a jeszcze Bezunie trzeba będzie zaszczepić i odrobaczyć także 

to pewnie kolejne 40 zł :(

Posted

W takim razie Witamy :)

Sterylizacja już była zostało - 64 zł :( a jeszcze Bezunie trzeba będzie zaszczepić i odrobaczyć także 

to pewnie kolejne 40 zł :(

Na wątku akcji sterylizacji mignęło mi, że ostataniaszansa ma sfinansować 50% za sterylkę Bezy. Możemy zrefundować pozostałą część , jak i również 150 zł dołożyć do sterylizacji starszej suni .

Proszę o kontakt poprzez pw lub [email protected]

Posted

Na wątku akcji sterylizacji mignęło mi, że ostataniaszansa ma sfinansować 50% za sterylkę Bezy. Możemy zrefundować pozostałą część , jak i również 150 zł dołożyć do sterylizacji starszej suni .

Proszę o kontakt poprzez pw lub [email protected]

Tak, staramy się o dofinansowanie od ostatniejszansy :) 

Dziękujemy za propozycję pomocy, już napisałam na PW.

Teraz zbieramy tylko na Bezę, czarna sunia jest już wysterylizowana i wszystko popłacone :)

Podrzućcie mi nr konta to zapłacę za szczepienia małej

Dziękujemy pięknie! Już ślę :)

Posted

Bezunia powoli wraca do siebie u Kasi. Nadal jest bardzo nieufna i przestraszona. Na szczęście wchodzi już do domu - do tej pory chciała spać tylko na dworze...

Niestety w strachu nadal pokazuje ząbki - trzymajcie kciuki, żeby jednak się przełamała... :(

Tymczasem bazarek w połowie przeznaczony na Bezę:

http://www.dogomania.com/forum/topic/144236-psie-ciasteczka-w%C4%85tr%C3%B3bkowe-domowej-roboty-dla-bezy-i-tosi-do-0612-2000/

Zapraszamy :)

Posted

Bezunia powoli wraca do siebie u Kasi. Nadal jest bardzo nieufna i przestraszona. Na szczęście wchodzi już do domu - do tej pory chciała spać tylko na dworze...

Niestety w strachu nadal pokazuje ząbki - trzymajcie kciuki, żeby jednak się przełamała... :(

Beza z każdym dniem nabiera pewności i powoli uczy się ludzi :-) Pięknie chodzi już na spacery na smyczy - załatwia swoje potrzeby na zewnątrz. W domu daję się bez problemu pogłaskać, zapiąć na smycz. Na ogrodzie jeszcze jest nieufna, podchodzi tylko po smaczki i odchodzi. Z resztą stada dogaduję się ok, tylko jedzenie musi dostawać osobno bo odgania inne psiaki od misek ( pomimo pełnej swojej :-) ).

1zx2l41.jpg

mrg584.jpg

160wj8k.jpg

• 2 weeks later...
Posted

Kasiu, zdjęcia są przepiękne!!!! Koniecznie będą musiały trafić do naszych ogłoszeń dla Bezuni :) Ona jest taka piękna... dlaczego nikt o nią nie pyta :(

Cudowna dziewczyna :)

A ja się pochwalę, ze otrzymaliśmy zwrot 50% (108zł) z Akcji Sterylizacja od Fundacji Ostatnia Szansa - serdecznie dziękujemy!!! :) :) :)

• 2 weeks later...
Posted

gluchypies - jeśli oczywiście miałabyś możliwość to ogłoszenia będą bardzo mile widziane! Nie wiem, czy to jakaś cisza świąteczno-noworoczna, ale nikt w sprawie Bezinki do nas nie dzwoni :(

Zdjęcia jak widać na poprzedniej stronie są przepiękne, ja dzisiaj przyszłam z kolejnymi - zimowymi :)

Beza czuje się dobrze, niestety nadal pozostała jej doza nieufności - w pomieszczeniu pozwala do siebie podchodzić i się głaskać, niestety w ogrodzie nadal jest bardzo niepewna. To cudna delikatna sunia. Sylwestra zniosła dzielnie - wprawdzie samą północ pod kanapą, na której zwykle sypia ;) ale reszta nocy zeszła spokojnie.

A teraz zachwycajcie się ze mną zdjęciami :)

28a2rdh.jpg

2j2iagg.jpg

a3kuv5.jpg

2poe2yo.jpg

2eb7kpi.jpg

Posted

O rany, jaka ślicznota! Jest przepiękna!

A masz jakiś tekst orientacyjny? jak nie to podaj mi chociaż wiek, wielkość mniej więcej, info o szczepieniach/sterylizacji i na kogo ogłoszenia (nr tel, imię) + na jakie województwo.