Jump to content
Dogomania

Pudel w tragicznym stanie prosi o pomoc...Suzi za TM:(

Recommended Posts

• Replies 213
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Suzi bardzo żle się czuje.

Wczoraj wieczorem nie chciała jeść. Dzisiaj też i do tego biegunka.

Pojechałam z nią do weta gdzie dostała antybiotyk i leki wzmacniające.

Do domu dostałam kroplówkę i zastrzyki. Przed chwilą skończyłam podawać jej kroplówkę.

Musiałam cały czas przy niej siedzieć bo jak tylko ryszyła łapką to kroplówka nie chciała schodzić.

Jest bardzo słabiutka. Teraz śpi opatulona kocykami.

Mam nadzieję, że jej stan się poprawi.

Serce mi pęka jak patrzę na tą chudziutką i słabitką kruszynkę.

Bardzo bym chciała żeby jeszcze troszkę pożyła i poznała życie od lepszej strony.

Posted

A ile Suzi ma przepisane kroplówek? Tylko dzisiaj-jedną? Po kroplówce powinna oddawać mocz,Makila masz dla Suzi podkłady?

Dobrze,że Suzi przykrywasz,powinna mieć ciepło.Jest szansa,że po kroplówkach Suzi powinna poczuć się lepiej.Powinna dużo pić ale nie wiem czy to jest możliwe jak jest słaba.

Posted

Suzi będzie dostawać kroplówki przez około tydzień ( w zależności jak się będzie czuła)

Na jutro też mam kroplówkę i zastrzyki. Jeżeli nie będzie gorzej to jutro podam jej kroplówkę i zastrzyki i w piątek do weta po kolejne

Będzie musiała też mieć powtórzone badania krwi.

Po powrocie od weta piła. Postawiłam jej koło legowiska miseczkę z wodą żeby nie musiała chodzić z sypialni do kuchni ale teraz nie wstaje.

Śpi smacznie. Mam nadzieję, że jutro będzie choć troszkę lepiej.

Posted

Ja też zaglądam z niepokojem.Tak jak pisałam wcześniej,kroplówka powinna wypłukiwać mocznik z krwi a tym samym Suzi powinna się poczuć lepiej.Nie wiem czy to akurat jest podawana kroplówka na wypłukiwanie ale sądzę,że tak.Kiedyś miałam PONa,chorował na mocznicę,przez podawane kroplówki co jakiś czas żył jeszcze ponad 2 lata z tym,że miał w miarę dobre wyniki krwi i sądzę,że to go trzymało przy życiu.

Posted

Rano Suzi czuła się lepiej, zjadła odrobinkę.

Po płudniu znowu gorzej się czuła.

Jest bardzo słaba. Cały dzień śpi opatulona kocykami.

Teraz leży pod kroplówką (od godz. 20:00) 

Do legowiska włożyłam jej termofor żeby jej było cieplutko.