AgusiaP Posted July 10, 2015 Posted July 10, 2015 Nie da się śledzić Fifi, nie płosząc jej - ją płoszy byle co... ptak, wiatr, pies, samochód pół biedy gdyby trzeba ją śledzić 10 minut ale my tam mamy 1,5 godziny i nie wierze, żeby komukolwiek ze "zwykłych" ludzi chciało by się za nią biegać po krzakach, polach i różnych innych zakamarkach. Żadnym psiarzom z Raciborza też nie chce się doopy ruszyć i to przykre... W Katowicach śledziło ją 7 osób a tak potrafiła zniknąć z pola widzenia... to mówi samo przez siebie... Ktoś orientuje się gdzie można kupić tanio siatkę o której pisał Jamor? Lili a nie można u Was ze schroniska pożyczyć klatki łapki? My na klatkę złapałyśmy Kajunię a teren po którym się poruszała był ogromny. Justynka co pomagała łapać Fifi w Katowicach może to poświadczyć. Nie wiem dokładnie jak ta siatka ma zadziałać, czy ktoś musi wtedy do Fifi blisko podejść? Quote
Lili8522 Posted July 10, 2015 Author Posted July 10, 2015 Nie wiem czy Fifi da się nabrać na klatkę, inna sprawa, że nie mamy skąd takiej wziąć. Tak jak Jamor pisał, siatka ma pomóc w złapaniu jej, tym bardziej jak będzie przy jakimś bloku, bądź ogrodzeniu. siatka ma 6 metrów, można ją rozciągnąć a Fifi próbując uciec się w nią zapląta. Innego złapania jej sobie nie wyobrażam... Ostatnio też została złapana w siatkę tylko innego typu. Quote
Gosia. Posted July 10, 2015 Posted July 10, 2015 Fifi - gdzie jesteś, daj sobie pomóc :( Można zaznaczyć w ogłoszeniu, ze suczka jest bojaźliwa... A nagroda nie za złapanie Fifi, ale bardziej za wskazanie miejsca jej przebywania... No nie wiem, Wy wiecie najlepiej co robić i jaka jest sunia, nie chce pogorszyć sprawy; u moich 2 uciekinierek to pomogło, jedna była nie mniej bojaźliwa niż Fifi. Byłam tam też i wiem, że ludzie nie słuchają co się do nich mówi : gadałysmy 2 kobietom, że gdyby ją zobaczyły to mają do nas dzwonić i tylko dzwonić co one zrobiły ? patrzyłam jak Fifi maszeruje w naszą stonę, czekamy jaki kierunek obierze, pojawiaja się 2 wspomniane idiotki i biegiem za nią.... Quote
AgusiaP Posted July 10, 2015 Posted July 10, 2015 Nie wiem czy Fifi da się nabrać na klatkę, inna sprawa, że nie mamy skąd takiej wziąć. Tak jak Jamor pisał, siatka ma pomóc w złapaniu jej, tym bardziej jak będzie przy jakimś bloku, bądź ogrodzeniu. siatka ma 6 metrów, można ją rozciągnąć a Fifi próbując uciec się w nią zapląta. Innego złapania jej sobie nie wyobrażam... Ostatnio też została złapana w siatkę tylko innego typu. A to nie wiedziałam, że też na siatkę została złapana. Oby i tym się udało Figulca złapać. Byłam tam też i wiem, że ludzie nie słuchają co się do nich mówi : gadałysmy 2 kobietom, że gdyby ją zobaczyły to mają do nas dzwonić i tylko dzwonić co one zrobiły ? patrzyłam jak Fifi maszeruje w naszą stonę, czekamy jaki kierunek obierze, pojawiaja się 2 wspomniane idiotki i biegiem za nią.... Ludzka głupota nie zna granic... Quote
Klementynkaa Posted July 10, 2015 Posted July 10, 2015 Prostuję: W Katowicach złapałyśmy ją na terenie osiedla, sporego. Wcześniej bujała się również po ogródkach ale też po innym osiedlu, po torach, ulicach... teraz ma jeszcze pola do dyspozycji :( Udało się bez siatki (była w pogotowiu) bo dała się zagonić w "kozi róg" ale gdybyśmy miały siatkę kilka chwil wcześniej (pod tym białym kioskiem gdzie mi drugi raz tego dnia szmyrgnęła niemal między nogami) to bardzo by ułatwiło temat... Gdyby ktokolwiek ją chciał śledzić to z własnego doświadczenia mogę podpowiedzieć, że jak się usadzi w jakimś spokojniejszym miejscu, położy to zacznie przysypiać i to daje jakieś 20 minut do pół godziny na zebranie się ekipy. Tak to w Kato wyglądało jak zasnęła na trawniku a ja siedziałam kilka metrów dalej i czekałam. Wydaje mi się że na klatkę łapkę jest zbyt bojaźliwa... Quote
Lili8522 Posted July 10, 2015 Author Posted July 10, 2015 Prostuję: W Katowicach złapałyśmy ją na terenie osiedla, sporego. Wcześniej bujała się również po ogródkach ale też po innym osiedlu, po torach, ulicach... teraz ma jeszcze pola do dyspozycji :( Udało się bez siatki (była w pogotowiu) bo dała się zagonić w "kozi róg" ale gdybyśmy miały siatkę kilka chwil wcześniej (pod tym białym kioskiem gdzie mi drugi raz tego dnia szmyrgnęła niemal między nogami) to bardzo by ułatwiło temat... Gdyby ktokolwiek ją chciał śledzić to z własnego doświadczenia mogę podpowiedzieć, że jak się usadzi w jakimś spokojniejszym miejscu, położy to zacznie przysypiać i to daje jakieś 20 minut do pół godziny na zebranie się ekipy. Tak to w Kato wyglądało jak zasnęła na trawniku a ja siedziałam kilka metrów dalej i czekałam. Wydaje mi się że na klatkę łapkę jest zbyt bojaźliwa... No i wszystko jasne ! Dziękujemy za sprostowanie :) Quote
Lili8522 Posted July 10, 2015 Author Posted July 10, 2015 Swoją drogą Fifolfinka spaceruje właśnie uliczkami Raciborza... Bardzo blisko miejsca gdzie była wczoraj ok. 22 Jedna dziewczyna próbowała za nią iść ale bardzo szybko się ulotniła... Uhhh - cwaniara... Quote
Gabi79 Posted July 10, 2015 Posted July 10, 2015 Swoją drogą Fifolfinka spaceruje właśnie uliczkami Raciborza... Bardzo blisko miejsca gdzie była wczoraj ok. 22 Jedna dziewczyna próbowała za nią iść ale bardzo szybko się ulotniła... Uhhh - cwaniara... To samo, co było z Kajunią, była chwilami bliziutko. Może jednak klatka - łapka by się sprawdziła, tylko gdzie ją ustawić??? Quote
Nadziejka Posted July 11, 2015 Posted July 11, 2015 Malenka skarbuniu sciskam kciuki gdzie jestes i co przezylas ... ech ... :( :( w piwnicy trzymana ... no poprostu trzeba bylym ,,wlajscicielom,, tegoz samego w zdrowiu i chorobie o matko ... :( :( Quote
jaguska Posted July 12, 2015 Posted July 12, 2015 Cały czas trzymam kciuki za złapanie Fifi. Z takiej odległości nigdy nie dojedziecie na czas, tam musi być ktoś od was na miejscu, nie wiem, urlop, są wakacje, choć na kilka dni, wynająć pokoik na i chodzić od rana do wieczora, z siatką oczywiście, nie krzyczcie na mnie za ten pomysł ale ja innego w tej sytuacji nie widzę. Podajcie konto, dorzucę jakiś grosik. Quote
Klementynkaa Posted July 12, 2015 Posted July 12, 2015 W sobotę za tydzień jeżeli będzie jechał ktoś z Kato i będzie mógł mnie zabrać koło południa (wcześniej niestety mam zajęcia) to do wieczora jestem do dyspozycji. Postaram się jakoś zorganizować żeby się udało, to tak na 90% oferta. Bardzo chciałbym być tam na miejscu :( Quote
tiggi Posted July 12, 2015 Posted July 12, 2015 Jezeli bedzie nas w weekend większa grupa to ja tez dołącze,możemy z bielska zabrac 3 osoby Quote
ewunian Posted July 12, 2015 Posted July 12, 2015 o której by był wyjazd z BB? jakoś sie dotaraskać musiałabym :) Quote
Lili8522 Posted July 13, 2015 Author Posted July 13, 2015 Kopiuje to co napisałam na FB... Może tutaj ktoś się znajdzie do pomocy... Bo inaczej leżymy... "Plan na ten tydzień wygląda następująco... Potrzebujemy jak NAJWIĘCEJ osób które pomogą plakatować okolice w której Fifi jest i była widywana, okolica jest ogromna a plakatów musi być MNÓSTWO żeby ludzie szybko dzwonili... Plakaty mamy, taśmy koszulki też... potrzeba rąk do pomocy i oczu do rozglądania się... My jedziemy do Raciborza:w środę (wyjazd z Bielska po 17), w piątek (po 17), w sobotę (po 13), w niedziele bladym świtem... W każdy z tych dni możemy zabrać 2 osoby z Bielska (HALOOO Bielsko jest tutaj ktoś? Było tyle osób którym podobno zależało na losie Fifi a teraz do pomocy zostały tylko garstka) BARDZO WAŻNE!!! Potrzebujemy kogoś kto będzie plakatował we wtorek (czyli jutro) i w czwartek... Oraz osób które będą w weekend szukać jej, rozwieszać, plakaty razem z Nami itd. IM WIĘCEJ TYM LEPIEJ ! Kto może pomóc? Jak się nie zmobilizujemy to nigdy się nie uda... To tylko kilka godzin które przyczyni się do odnalezienia i złapania Fifi.... No więc, kto da radę? Kto pomoże?" Quote
Lili8522 Posted July 13, 2015 Author Posted July 13, 2015 Czy z Bielska jedziecie przez Pszczynę ? W piątek akurat jedziemy. Quote
tiggi Posted July 13, 2015 Posted July 13, 2015 chcemy jechać w sobotę rano, około 7.30 wyjazd z Bielska. Mamy 2 miejsca i czekamy na chętnych do wspólnej wyprawy. Ewunian, daj znać o której możesz być w Bielsku. Ewana-możemy jechać przez Pszczynę. Proponuję żeby wpisywać tutaj kto i kiedy może jechać do Raciborza żeby zebrać się razem i zaplanować działanie na miejscu. Quote
jaguska Posted July 14, 2015 Posted July 14, 2015 Trzymam mocno kciuki za powodzenie weekendowej akcji, żeby Fifi znowu była bezpieczna i w dobrych rękach. Quote
ewunian Posted July 14, 2015 Posted July 14, 2015 W sobotę nie dam raczej rady tak wcześnie. Pisane było ze wyjazd około południowy to na to się nastawiałam. Do bb mogę najwcześniej kolo 8.30 dotrzeć, niestety... Quote
Lili8522 Posted July 14, 2015 Author Posted July 14, 2015 Ewa MY JEDZIEMY w sobotę popołudniu i tutaj nie ma żadnych zmian. Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted July 14, 2015 Posted July 14, 2015 Doszły wpłaty od ani75 oraz Marioli H. - dziękujemy!!! Mam już gotowe wydrukowane plakaty w kolorze - jutro jedziemy po południu do Raciborza - trzymajcie kciuki... Quote
Recommended Posts