Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
59 minut temu, ewu napisał:

Posłałam do elik.

Elu kochana plizzz:):):)

Trochu to trwało, ale są.
Widać, że sunia jest mega zestresowana. Nawet nie chce korzystać z posłania, tylko wcisnęła się w kąt, jakby chciała zniknąć   
😞 

IMG-20210622-WA0000.jpg

IMG-20210622-WA0001.jpg

IMG-20210622-WA0002.jpg

IMG-20210622-WA0003.jpg

IMG-20210622-WA0004.jpg

Posted
1 minutę temu, ewu napisał:

Elu dziękuję:)

Ona jest przerażona, umiera ze strachu:(

To widać na zdjęciach z boksu  😞

Posted
Dnia 21.06.2021 o 17:49, konfirm31 napisał:

Gdyby sunia miała wątek na dogo, chętnie ją wesprę stałą 30 zł. Więcej nie dam rady :(. 

Dnia 21.06.2021 o 18:08, seramarias napisał:

Może faktycznie założyć jej  trzeba wątek i pomyśleć o hoteliku, DT, strasznie szkoda suni, troszkę już jest w schronisku. Jak coś dołożę się do hoteliku czy DT. 

Dnia 21.06.2021 o 19:14, bou napisał:

ewu - czego potrzeba,żeby ją stamtąd wyciągnąć,napisz.

Dnia 21.06.2021 o 22:23, ewu napisał:

Przede wszystkim miejsca , gdzie można by ją umieścić no i opłacić...

Dnia 21.06.2021 o 22:49, bou napisał:

Załóż jej wątek,ewu,wygląda na zdrową,zadbaną i jest...bardzo smutna.Powinna szybko znaleźć dom.

Rozważam możliwość przyjęcia suni na BDT, ale z uwagi na kosztowne schorzenie mojego Alficzka - niedoczynność tarczycy + zespół cushinga i moje dolegliwości, co pochłania miesięcznie około 900,00 zł, a gdy do tego dochodzą badania (co 3 m-ce), to kwota wydatków przekracza tysiąc zł, konieczne byłoby pełne pokrycie kosztów utrzymania suni i weta.
Jeszcze nie rozmawiałam o tym z mężem, ale myślę, że nie robiłby większych problemów.

• Like 4
  • Upvote 2
Posted
9 godzin temu, Poker napisał:

elik, byłoby wspaniale. Kapnę jakimś groszem na nią. Powoli odkuwam się za transport  Milo z Ukrainy.

Bardzo pięknie dziękuję    883817350_miego-dnia.gif.4c3a982c8c9273f5d6cb776d93f84eb6.gif

Nie wiem czy sunia jest wysterylizowana, czy jeszcze ją to czeka.

Posted
1 godzinę temu, Poker napisał:

Miałam na myśli Lolę u elik.

Ja tak to zrozumiałam. U elik, by było super, ale w każdej sytuacji, będę osieroconą maliznę wspierać. 

• Like 2
Posted
Dnia 24.06.2021 o 17:34, Poker napisał:

Miałam na myśli Lolę u elik.

Dnia 24.06.2021 o 19:21, konfirm31 napisał:

Ja tak to zrozumiałam. U elik, by było super, ale w każdej sytuacji, będę osieroconą maliznę wspierać. 

Kochane Ciocie,  wszystkie posty, które zacytowałam były zapytaniami o Suzi więc nie wiem czemu myślałyście o Loli  🙂 

Przyznam, że skrycie rozmyślałam o Loli, ale ta sunia podobno jest bardzo wycofana i płochliwa,  nie umie chodzić na smyczy. Trzeba jej poświęcać bardzo dużo uwagi i zachowywać szczególne środki ostrożności.  Ja obecnie, z uwagi na ćwiczenia rehabilitacyjne i zabiegi krioterapii, mam bardzo napięty czas i krążę pomiędzy działką, a Krakowem, co niestety może stwarzać spore zagrożenie ucieczką płochliwej suni. 

Posted
17 minut temu, Poker napisał:

Widocznie jesteśmy mało kumate.

Z tego rozumiem , że Lola nie wchodzi w grę.

Czy nie za duża samokrytyka?  🙂

Edytowałam post, żeby wyjaśnić czemu nie Lola, ale przyznam, że nadal biję się z myślami. Miałam już bardzo płochliwą sunię i wychowałam ją na/dla ludzi i wprawdzie była u nas blisko rok, ale ma super domek. No ale to było trzy lata temu. Dziś już i zdrowie nie to i cierpliwości brakuje. Czy dałabym radę, czy suni nie udałoby się wykorzystać chwili nieuwagi i zwiać?

Posted

To mnie się wszystko pomieszało i wprowadziłam zamęt. Przepraszam elik i Poker. Cały czas myślałam o czarnej suni, a zgodziłam się z Poker, bo nie pamiętałam imienia czarnulki :(((. 

Ah, ta..... eklerka ;) 

• Like 1
Posted

Lola dzisiaj miała sterylkę, waży 5 kg.

Niestety bardzo się boi. Nie jest agresywna ale umiera ze strachu.

Elu kochana wiem,że o niej myślisz i serce skacze mi do góry ale w sytuacji ,kiedy co parę dni musiałabyś ją wozić z domu do domu to naprawdę byłoby trudne i dla Ciebie i dla niej. 

• 2 weeks later...
Posted

W schronisku jest staruszka jamnisia. Jest przekochana, z pewnością miała dom, z trudem znosi schroniskową rzeczywistość.

Aga to sama słodycz.

Mam jej zdjęcia z lecznicy, nawet te chwile u weta sprawiły jej radość.

Posted
1 godzinę temu, ewu napisał:

W schronisku jest staruszka jamnisia. Jest przekochana, z pewnością miała dom, z trudem znosi schroniskową rzeczywistość.

Aga to sama słodycz.

Mam jej zdjęcia z lecznicy, nawet te chwile u weta sprawiły jej radość.

Nie ma dla niej nigdzie miejsca, czy brak funduszy na hotelik ?

Posted

Ja jestem już zadeklarowana po uszy, i chyba niedługo ogłoszę upadłość ,ale dla suni jeszcze bym 50 zł/mc wysupłała....

Staruszka jamnisia w takie upały w schronisku, każdy dzień może być ostatni,....

Może ktoś jeszcze się zlituje ? Bardzo prosimy.....

• Like 1