ewu Posted June 25, 2017 Author Posted June 25, 2017 Młode. Około 2 lat. Ja teraz nie jeżdżę do schroniska ale kloeżanki zrobiły im zdjęcia. Pączek na razie dobrze, dostał pierwszą chemię- lomustynę. Druga 7-go lipca.Robiam mu USG i badania krwi, wszystko w porządku ale jak długo... Quote
Tyśka) Posted June 25, 2017 Posted June 25, 2017 ewu, czy Holi znalazła domek? Bo ludzie o nią pytają. Quote
ewu Posted June 26, 2017 Author Posted June 26, 2017 8 godzin temu, Tyś(ka) napisał: ewu, czy Holi znalazła domek? Bo ludzie o nią pytają. Pońoć ktoś ją adoptował ze schroniska. Ale czy to prawda i kto tego nie wiem. Pisałam wczoraj na dogo. Martwię się bo nie wiem jaki ma dom jeśli ma. Quote
ewu Posted June 26, 2017 Author Posted June 26, 2017 Trzeba na cito coś znaleźć dla tych suczek bo znikną jak Holi. Niestety nie mam wpływu na schroniskowe adopcje:( Nawet rezerwowane przeze mnie psiaki były wydawane. Quote
Tyśka) Posted June 26, 2017 Posted June 26, 2017 Przeoczyłam widocznie :( Postaram się chociaż dodać je na olxy. Namiary do Ciebie, ewu? Quote
Tyśka) Posted June 26, 2017 Posted June 26, 2017 Na szybko... https://www.olx.pl/oferta/malutka-i-kochana-dafne-spojrz-w-jej-piekne-oczka-i-sie-zakochaj-CID103-IDn3JiC.htmlhttps://www.olx.pl/oferta/indi-mala-sunia-w-typie-teriera-CID103-IDn3InS.htmlhttps://www.olx.pl/oferta/misia-mala-mloda-a-juz-bezdomna-szuka-domku-CID103-IDn3HJC.html Quote
ewu Posted June 26, 2017 Author Posted June 26, 2017 Kochana dziękuję:) Już dzwonią o Misię ale z Wrocławia i Opola. Misia jest na Śląsku ale Panie nie rezygnują. We czwartek wylatuję do Szwajcarii (na kilka dni). Niestety roaming jest tam potwornie drogi jeśli telefon jest na abonament( odebranie 2-5 zł za minutę).Kupiam kartę- dziesięc razy tańszy roaming. Zmień proszę numer do kontaktu na 731252045. we Quote
Tyśka) Posted June 26, 2017 Posted June 26, 2017 Zmienić miasto w takim razie? Na Katowice np? Numer podmieniam. EDIT: Numer zmieniony. W opisie dodane zdanie, że sunie sa na śląsku. Quote
ewu Posted June 26, 2017 Author Posted June 26, 2017 7 minut temu, Tyś(ka) napisał: Zmienić miasto w takim razie? Na Katowice np? Numer podmieniam. EDIT: Numer zmieniony. W opisie dodane zdanie, że sunie sa na śląsku. Dziękuję:) Mogą być Katowice. ; Quote
Kulfoniasty Posted June 26, 2017 Posted June 26, 2017 1 godzinę temu, ewu napisał: Kochana dziękuję:) Już dzwonią o Misię ale z Wrocławia i Opola. Misia jest na Śląsku ale Panie nie rezygnują. We czwartek wylatuję do Szwajcarii (na kilka dni). Niestety roaming jest tam potwornie drogi jeśli telefon jest na abonament( odebranie 2-5 zł za minutę).Kupiam kartę- dziesięc razy tańszy roaming. Zmień proszę numer do kontaktu na 731252045. we Przecież Wrocław i Opole to też Śląsk - jeden Dolny, a drugi opolski - to nie jest daleko. Można zrobić PA i zorganizować transport - jeżeli oczywiście domki fajne. Wszystkie trzy sunie są prześliczne - w ogłoszeniach OLX jest aktualny nr telefonu ? Udostępnię ogłoszenia na FB :) Quote
Tyśka) Posted June 26, 2017 Posted June 26, 2017 3 minuty temu, Kulfoniasty napisał: w ogłoszeniach OLX jest aktualny nr telefonu ? Udostępnię ogłoszenia na FB :) Tak, już podmieniłam nr na aktualny :) Quote
ewu Posted June 26, 2017 Author Posted June 26, 2017 20 minut temu, Kulfoniasty napisał: Przecież Wrocław i Opole to też Śląsk - jeden Dolny, a drugi opolski - to nie jest daleko. Można zrobić PA i zorganizować transport - jeżeli oczywiście domki fajne. Wszystkie trzy sunie są prześliczne - w ogłoszeniach OLX jest aktualny nr telefonu ? Udostępnię ogłoszenia na FB :) Święta racja:) Jednak zawsze jak mówię Śląsk to myślę Górny. Bardzo inteligentne, kulturalne Panie. Długo z każdą rozmawiałam, jesteśmy umówione na kontakt. Telefon już aktualny. Dzisiaj kupiłam tani w serwisie i mam dobry. 1 Quote
Poker Posted June 26, 2017 Posted June 26, 2017 Trzymam kciuki za dobre i szybkie domki dla ślicznotek. Quote
Tyśka) Posted June 26, 2017 Posted June 26, 2017 Dobrze, że chociaż dzwonią o Misię :) Na każdego przyjdzie pora. Quote
ewu Posted July 5, 2017 Author Posted July 5, 2017 Sorki za milczenie ale jestem poza domem . Misia dzisiaj opuściła schronisko i jutro wyrusza ze swoją Panią do Wrocławia. O Misię było multum telefonów, nawet z Hamburga:) Dafne ma kochający dom, obie dzięki ogłoszeniom Tyśki:) Niestety o rude cudo nikt nie dzwonił:( Moje koleżanki były na wsi pod Częstochową ratować szczeniaczki. Maluchy odebrane razem z malutką sunią , która zastępowała im matkę. Niestety u sąsiada za płotem dramat. Sunia na łańcuchu ,trzy podrostki i trzy młodziutkie psiaki. Wszystkie biedne, przestraszone:( Jednego podrostka i sunię z łańcucha jutro zabierają moje znajome bo mają dla nich dt ale co będzie z resztą:( Komu przypadnie łańcuch....:( Jest tam malutka , łaciata sunia, urocza sunieczka. Wysłałam zdjęcia do elik z prośbą o wklejenie, może coś razem wymyślimy dla malizny. Quote
elik Posted July 5, 2017 Posted July 5, 2017 Jestem Basiu, ale tak "zawalona" robocizną, że dopiero teraz dotarłam do kompa i Twojego e-maila :( "Elu szukam ratunku dla psiaków, które są na wsi u starszego człowieka, dramat :( Są tam szczeniaki podrostki, matka szczeniaków na łańcuchu. Jest też taka malutka sunia, bidunia straszna :( Niunia ok roku do półtora, jest przestraszona, bardzo biedna. Proszę zamieść ją na Maleństwach. Ja jestem od kilku dni w Szwajcarii ale w niedzielę wracam. Los psiaków u tego Pana jest bardzo smutny. Może Nini udałoby się pomóc przez dogomanię. Pozdrawiam ciepło i dziękuję Basia" Piękna, smutna sunieczka :( Może wspólnymi siłami damy radę znaleźć maleńkiej dom. Tak mi przykro, że ja nie mogę przytulić suni :( Od ponad 3 m-cy mam na DT maleńką, bardzo strachliwą sunię, a od dzisiaj dwa małe koteczki. Jeden ośmio, a drugi sześciotygodniowy. Oczywiście plus dwa psiaki rezydenty i trzy dzikawe koty, które przychodzą co rano i co wieczór przywitać się i coś przekąsić. U mnie limit na DT przekroczony :( Quote
Poker Posted July 6, 2017 Posted July 6, 2017 Czy ta sunia biała w rude plamy jest wielkości Gigi czy może Karmelka? Jak do psów i ludzi ? Quote
elik Posted July 6, 2017 Posted July 6, 2017 11 godzin temu, ewu napisał: Elu dziękuję. Może choć jej uda się pomóc. Basiu kilka słów o suni i ogłoszę ją na OLX i Gumtree. Quote
ewu Posted July 6, 2017 Author Posted July 6, 2017 11 godzin temu, Poker napisał: Czy ta sunia biała w rude plamy jest wielkości Gigi czy może Karmelka? Jak do psów i ludzi ? Przestraszona, najpierw poszczekała ale za chwilę jadła z ręki mojej koleżanki. Do psów w porządku. Sunia ma około 1-1,5 roku., jest mała, głową sięga do połowy łydki. Tak mi ją opisały moje znajome , które tam były. Nie jest sterylizowana , tak jak reszta biedaków. Quote
ewu Posted July 7, 2017 Author Posted July 7, 2017 Najgorszy jest ten brak sterylizacji suczek:( Wczoraj moje koleżanki zabrały stamtąd sunię z łańcucha i 6-cio miesięcznego podrostka. Udało się im załatwić BDT. Dodatkowo odebrały z innej posesji dwa malutkie szczeniaki, mają ich w sumie 4. Niestety psiaki na posesji tego Pana są w fatalnej sytuacji a po kolejnych cieczkach będzie coraz gorzej:( Quote
ewu Posted July 7, 2017 Author Posted July 7, 2017 Niunia jest mała, młodziutka, bardzo adopcyjna. Na początku boi się obcych ale to szybko minie. Quote
ewu Posted July 7, 2017 Author Posted July 7, 2017 Posłałam Ci Elu nowe zdjęcia Niuni i warunków w jakich żyją te psiny. Tam jest jeszcze malutki Gucio, psiak , którego ci ludzie nie chcą. Pozbędą się go i to szybko, bardzo się boję o tego maluszka. Zdjęcia Gucia też wysłałam. Quote
elik Posted July 8, 2017 Posted July 8, 2017 Przepraszam Basiu, że dopiero dzisiaj wklejam te zdjęcia, doba ostatnio bardzo mi się skurczyła :( To zdjęcia z poprzedniego e-maila. "To Nadia zabrana wczoraj tj. 6.07. z posesji tego Pana gdzie jest łaciata Niunia. Nadia to jeszcze szczeniak, udało się jej znaleźć bdt. Chude , przerażone psie dziecko:( Dobrze ,że jest już bezpieczna. Co będzie z resztą psiaków...:( " Sliczna mała. Ogromnie żal, że nikt tych psiaków nie kocha :( Quote
Recommended Posts