Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
43 minuty temu, Poker napisał:

Brązowa też ma DS?

Ciekawe jak Kikunia się spisuje .

Brązową zabiorę i jutro się okaże czy pojedzie do Was czy do ds w Krakowie.

Posted

Duży szczeniak też dzisiaj pojechał do domu.

Już mam fotki, na razie MMSy:)

Nazywa się Borys. Bardzo przypadł do gustu dobermanowi Państwa i wzajemnie.

Wczoraj robiłam pa. Państwo, jak wspomniałam, mają dobermana a niedawno pożegnali staruszka goldena. Jak powiedziała Pani Basia : " w domu zrobiło się pusto i bez sensu".

Od dzisiaj Borys wypełni tę pustkę, wszyscy się cieszą a ja najbardziej. Martwiłam się o niego bo dużym trudno znaleźć dom.

Posted

dot. Kiki

Zakupiłam jej szeleczki za 18 zł coby elegancko się prezentowała. Kilka zdjęć z odwiedzin u zakochanej w Kikuni Pani

P1130212.jpg.dec083b51fc3840cf736c88b3c3079d5.jpg

P1130214.jpg.b84200de1027ca5bc2a2abf8f98dc945.jpg

P1130211.jpg.3c72b933dbf9e1acc7c386839c876a0b.jpg

P1130216.jpg.f38ef4fe0d80764ab3e1b369387624ec.jpg

P1130219.jpg.7883cc7a359d4171e2f694540f8190d6.jpg

Posted

Pobiegała i zmęczona padła

P1130220.jpg.2db386a4ebb0e1e580fd73ce663be6a8.jpg

P1130221.jpg.d85b1eacd3bdf32d9e1be7f2a4272a0a.jpg

P1130223.jpg.c55503eac6d3f2eb923e211f6307f65d.jpg

Taką bidusię zostawiłam :(

Pani wzięła na jutro urlop żeby pobyć z dziewczynami i sprawdzić co będzie się działo jak miałby zostać same.

P1130222.jpg.1689a45d2755452e23c39281aa307509.jpg

• Upvote 1
Posted
14 minut temu, elik napisał:

Fantastyczne wiadomości, ogromna radość :)

Oby jutro był ciąg dalszy. Idę na wizytę PA dla brązowej suni.

Oby Elu kochana:)

• Upvote 1
Posted
1 minutę temu, ewu napisał:

Oby Elu kochana:)

Z przeprowadzonych rozmów telefonicznych i e-maili wyciągnęłam wniosek, że będzie to bardzo dobry dom dla suni.

Pani Maria ma około 45 lat, a od ponad 20 lat przygarnia suczki porzucone, skrzywdzone, po przejściach. Swego czasu adoptowała sunię z programu p. Magdy Hebdy - Kundel bury i kocury. Nie mam pojęcia, czy był to program ogólnopolski, czy tylko lokalny krakowski, ale w programie tym prezentowane były zwierzaki szukające domu, zaginione, poszukiwane.. .

Pani jest tłumaczką i pracuje w domu. Czasem zdarzają się tłumaczenia symultaniczne, ale nie trwają długo. Miała dwie sunie, ale ostatnio pożegnała jedną z powodu nieoperacyjnego raka płuc :( Chce  towarzyszki dla tej, która pozostała. Sterylizacje, odrobaczenie i szczepienia bierze na siebie. Vis z vis ma gabinet bardzo dobra wetka, u której pani Maria wizytuje swoje sunie. Wkoło domu jest dużo miejsc spacerowych dla psiaków. Jeśli potwierdzi się to, co myślę o tym domu, to sunia mogłaby przyjechać do Krakowa już we środę.

Posted
17 minut temu, elik napisał:

Z przeprowadzonych rozmów telefonicznych i e-maili wyciągnęłam wniosek, że będzie to bardzo dobry dom dla suni.

Pani Maria ma około 45 lat, a od ponad 20 lat przygarnia suczki porzucone, skrzywdzone, po przejściach. Swego czasu adoptowała sunię z programu p. Magdy Hebdy - Kundel bury i kocury. Nie mam pojęcia, czy był to program ogólnopolski, czy tylko lokalny krakowski, ale w programie tym prezentowane były zwierzaki szukające domu, zaginione, poszukiwane.. .

Pani jest tłumaczką i pracuje w domu. Czasem zdarzają się tłumaczenia symultaniczne, ale nie trwają długo. Miała dwie sunie, ale ostatnio pożegnała jedną z powodu nieoperacyjnego raka płuc :( Chce  towarzyszki dla tej, która pozostała. Sterylizacje, odrobaczenie i szczepienia bierze na siebie. Vis z vis ma gabinet bardzo dobra wetka, u której pani Maria wizytuje swoje sunie. Wkoło domu jest dużo miejsc spacerowych dla psiaków. Jeśli potwierdzi się to, co myślę o tym domu, to sunia mogłaby przyjechać do Krakowa już we środę.

Trzymam kciuki, bo domek zapowiada się super!!!

Kundel Bury i  Kocury, to chyba był program TVP3 Kraków, ja oglądałam w internecie

Posted
10 godzin temu, Gabi79 napisał:

Trzymam kciuki, bo domek zapowiada się super!!!

Kundel Bury i  Kocury, to chyba był program TVP3 Kraków, ja oglądałam w internecie

Tak Gabrysiu to ten program wspominałam :) Wielka szkoda, ze został zdjęty, bo wiele zwierzaków dzięki nim znajdowało nowe domy, zagubione odnajdywały swoich właścicieli. Miał powrócić na antenę, nawet podpisywałam petycje w tej sprawie, ale ostatecznie nie wiem jak się to skończyło :(

Posted

Domek w realu zgadza się w pełni z tym, co o nim myślałam :)

Pani sympatyczna w domu jest jeszcze 13 letnia sunia. Pani z takich jak my zwierzolubnych. Na drzwiach, pod jej wizytówką, do dzisiaj wisi wizytówka pierwszej suni, której już niestety nie ma. Są za to jej zdjęcia na ścianach, no i ta wizytówka na drzwiach. W środę sunia ze schronu zostanie krakowianką :)

Posted

Malizna tricolorka już u siebie:)

Radość Państwa i zachwyt na małą kompletnie mnie rozwaliły.

Nie wiem na razie jakie imię dostanie ale wiem ,że będzie mega rozpieszczona.

Laleczka waży 5,8 kg a jej brązowa siostra kilo więcej.

Brązową wiozę pociągiem do Krakowa we środę.

Pani urocza:)

Niestety w schronie tłum malutkich biduś:(