Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
39 minut temu, gluchypies napisał:

Oby, bo z tymi czarnymi psami to różnie bywa... Ale ona taka uśmiechnięta, radosna i przyjazna to trzymajmy kciuki za jak najszybszy domek :) 

Masz rację. Czarne psy mają różne szczęście. Sama miałam czarną suczkę na tymczasie, którą przez 3 miesiące łapałam nad Rabą, a potem przez 5 miesięcy siedziała u mnie  i praktycznie tylko przez przypadek znalazłam dla niej dom :)

Ale tamta to był dzikuskiem, a ta wygląda na bardzo proludzka sunię więc dlatego myślę, że nie będzie problemu z domkiem dla niej :)

Posted

Piękna jest. Oby znalazła domek.

W sam raz ja uwielbiam czarne psiaki. Każdy pies jest dla mnie piękny, ale czarne mają szczególny urok:)

Mam w domu wszystkie kolory sierści:) ale nie ukrywam ,że najmniej "kłopotliwa" jest czarna.

Najwięcej sypie kremowa Tonia, drugie miejsce zajmuje puchata biało -brązowa Kretka( z mojego avatarka), trzecie rudy Elwis, a czarnuszki 

Pączek i Meffi mają inne specjalizacje:):):)

One kopią doły w ogrodzie i przynoszą tonę błota do domu:):):)

Posted

Dzisiaj odbyłam dwie wizyty po adopcyjne.

Byłam w Lublińcu u Melby -Lili:) Sunia ma się świetnie , jest grzeczna i cichutka.

W drodze powrotnej pojechałam do Nitki. U Nitki bywam co jakiś czas bo jest u Znajomej  ale zawsze się śmiejemy ,że to kontrolne wizyty po adopcyjne.

Nitka była zabrana ze schronu w stanie potwornego wychudzenia , pisałam o niej na wątku. Znajomym dzień wcześniej odszedł  staruszek  i kiedy  się dowiedzieli ,że jest szkielecik w schronie natychmiast się zdecydowali na adopcję.

Nitka to już nie "nitka":) Dzisiaj wreszcie była chwila żeby pstryknąć fotki.

Nitka ma małą przyjaciółkę ( odebrany z nieciekawego domu szczeniaczek).

Pomimo ,że małe cudo to sunia Znajomi nazwali ją Kłębuszek no bo jak jest Nitka to musi być kłębek:)

Kłębuszek miał być tymczasem ale zdecydowali ,że  malizny nikomu nie oddadzą. Nitka i mała szprotka szaleją w ogrodzie. Duża i mała:):):):)

• Upvote 1
Posted
53 minut temu, gluchypies napisał:

ewu masz fotki z wizyt poadopcyjnych? Pokaż psinki :) Fajnie, że do Nitki dołączył Kłębuszek hihi ;)

No właśnie je dostałam i jestem załamana. Koleżanka robiła telefonem bo zepsuł się aparat i wyszły okropnie:(

Wyślę jakie są ale mi wstyd bo miały być ładne.

Posted
Godzinę temu, gluchypies napisał:

Hehe grunt, że wogóle jakieś fotki są, zawsze to miło zobaczyć szczęśliwe psiaki! :)

Wysłałam Ci na maila:)

Posted
25 minut temu, gluchypies napisał:

Oto Nitka i Kłębuszek :)

zdjęcia rzeczywiście nie powalają ;)

20160430_141837.jpg

20160430_142003.jpg

20160430_142159.jpg

Dziękuję ale to Lili:):): Hi , hi , hi:)

Posted
26 minut temu, Ewa Marta napisał:

Jak nie powalają? Mnie powalają:) Zdjęcia psiaków u człowieka na rękach choćby nie wiem jak zamazane są powalające:)

Aaaa no to wiadomo, w tym sensie zawsze powalają :) :)

Posted
Godzinę temu, elik napisał:

Szczęśliwe ślicznoty :) A to co za maleństwo ? Nie poznaję :)

20160430_164000.jpg

Elu to jest przygarnięty niedawno szczeniaczek- sunia o imieniu Kłębek zdrobniale nazywana Kłębuszkiem:)

Państwo , którzy mają Nitkę odebrali  to cudo z sąsiedztwa, z nieciekawego miejsca.

Wzięli żeby pomóc z zamiarem szukania domu ale ostatecznie Kłębek ( para do Nitki:):)) zostaje u nich na stałe.

Malutka  sunia nie była nigdy prezentowana na wątku. Poznałam ją w sobotę w czasie odwiedzin u Nitki.

Nitka uwielbia małą, matkuje jej:)

Posted
1 godzinę temu, ewu napisał:

Elu to jest przygarnięty niedawno szczeniaczek- sunia o imieniu Kłębek zdrobniale nazywana Kłębuszkiem:)

Państwo , którzy mają Nitkę odebrali  to cudo z sąsiedztwa, z nieciekawego miejsca.

Wzięli żeby pomóc z zamiarem szukania domu ale ostatecznie Kłębek ( para do Nitki:):)) zostaje u nich na stałe.

Malutka  sunia nie była nigdy prezentowana na wątku. Poznałam ją w sobotę w czasie odwiedzin u Nitki.

Nitka uwielbia małą, matkuje jej:)

Co za szczęśliwy traf  :) :) :)

To muszą być wspaniali Ludzie :)

• 2 weeks later...
Posted

Smutno tu:( Chorowałam i przyznam też, że jestem podłamana.

Adopcje na razie stoją, nie ma czasu żeby podjechać i zrobić nowe zdjęcia.

Z dobrych wieści to dostałam wzruszającego maila z ds Sonki- Lukrecji.

Posłałam Myszy z prośbą o wklejenie.

Posted

ewu będzie dobrze, po takich dołkach zawsze świeci słońce! Adopcje ruszą na pewno, a i ze zdjęciami mam nadzieję, że też się wyklaruje i będzie można działać i szukać nowych domków. A Ty dbaj o siebie koniecznie, ściskam! 

Posted
2 godziny temu, gluchypies napisał:

ewu będzie dobrze, po takich dołkach zawsze świeci słońce! Adopcje ruszą na pewno, a i ze zdjęciami mam nadzieję, że też się wyklaruje i będzie można działać i szukać nowych domków. A Ty dbaj o siebie koniecznie, ściskam! 

Dziękuję i też ściskam:)

Posted
A to fragment maila  z domku Kreci( a właściwie Lukrecji).
Cytuję:
"Byłam dziś z Lukrecją w zaprzyjaźnionym sklepie papierniczym, pani, z którą znam się od lat i rozmawiam od lat o wszystkim, mówi - macie psa??? Ja-  od pół roku. Pani - ze schroniska? Ja - a skąd Pani wie???? Pani - bo widzę jak na panią patrzy z miłością, nie zdejmuje wzroku  i pyta o pozwolenie na wszystko.... Miałam łzy w oczach, naprawdę. Taka jest Krecia i dziękuje za nią."

M__1309.jpg

• Upvote 1