Gusiaczek Posted April 10, 2016 Posted April 10, 2016 Śliczna Melba, rzeczywiście bardzo smutna :( Quote
Mysza2 Posted April 10, 2016 Posted April 10, 2016 Suzi vel Zuzka , która trafiła do schronu jako szczeniak z połamanymi łapkami. Jej "opiekunowie"!!!! wyrzucili ją przez okno, dobrze,że przeżyła. Teraz jest zdrowa i bardzo szczęśliwa:) 1 Quote
elik Posted April 10, 2016 Posted April 10, 2016 O 6.04.2016o20:25, ewu napisał: Już realacjonuję:) Rano pojechałam do schronu i zabrałam Kamę. Strasznie się o nią martwiłam bo takie młodziutkie, psiaki często są zabierane "do pilnowania" a jak kończą wiadomo... Postanowiłam ,że pojadę z nią na wizytę a jeśli uznam ,że dom jest niewłaściwy to wróci do mnie i jutro pojedzie do awaryjnego dt ( obiecano mi pomoc). O Kamę dzwoniła też Pani zootechnik z lubuskiego!!!. Uznałam ,że pomimo rezerwacji lepiej ją zabrać. Wykąpałam ją, odrobaczyłam i zawiozłam do weta. Kama waży 15kg, jest zdrowa, miała drobne nici do wyjęcia, nie rozpuściły się do końca po sterylce. Kama to pies -cud:) Na smyczy chodzi wspaniale, reaguje na komendy, jest niezwykle mądra, zachowuje czystość, ma świetny apetyt, nie rozpaczała jak ją zostawiałam i wychodziłam z domu, w samochodzie i w kąpieli bezproblemowa. Pomimo młodego wieku to niezwykle ułożony i inteligentny psiak. Około 16-tej dojechaliśmy do Państwa. Dom, ogród, 13-letni foksterier i dwa znalezione , piękne kotki. Ludzie bardzo serdeczni, kulturalni, mili. Państwo mają świetne warunki i postanowili pomóc psiakom w niedoli. Kama od razu poczuła się u siebie, ganiała po ogrodzie z piłką,szalała z Dżekim, który pomimo wieku wygląda cudnie i ma super kondycję. Kama została natomiast Państwo chcą zobaczyć jak nowa lokatorka wpłynie na Dżekiego. Zina bardzo się im podoba ale nie chcą zrobić krzywdy staremu Dżekusiowi nadmiarem gwałtownych zmian. W piątek dadzą mi znać czy adoptują Zinę. Jeśli tak , to w sobotę po nią pojedziemy. To wspaniały dom i bardzo bym chciała żeby Zina tam trafiła. A to właśnie jest Kama :) Tu opuszcza schronisko I już poza :) Słodka sunia :) 2 Quote
Mysza2 Posted April 11, 2016 Posted April 11, 2016 Przyszedł mail z pozdrowieniami z domku prezentowanego już wcześniej Miśka. Misiek jest bardzo szczęśliwy i masę czasu poświęca na zabawę i pieszczoty. Drugi psiak (labek) to Doris (pies przyjaciół Pana Artura) , uwielbiają się:) 1 Quote
elik Posted April 11, 2016 Posted April 11, 2016 2 godziny temu, Mysza2 napisał: ... Drugi psiak (labek) to Doris (pies przyjaciół Pana Artura) , uwielbiają się:) Co widać po ich pycholkach :) Quote
Mysza2 Posted April 17, 2016 Posted April 17, 2016 To Cziko i jego najmłodsi opiekunowie. Wieści z domku: Cziko jest grzeczny:) W pierwszy dzień strasznie się szarpał na smyczy ale już jest w porządku. Quote
Mysza2 Posted April 17, 2016 Posted April 17, 2016 A to Piętaszek w swoim domku. Piętaszek ma domek z ogrodem i przyjaciółkę jamnisię( to ta czarnulka, Piętaszek jest pręgowany). Quote
Poker Posted April 17, 2016 Posted April 17, 2016 Kolejni szczęściarze. Piętaszek jest ciut podobny do Karmelka i Gigi. Może w tym rejonie to taka miejscowa rasa? Quote
ewu Posted April 17, 2016 Author Posted April 17, 2016 Godzinę temu, Poker napisał: Kolejni szczęściarze. Piętaszek jest ciut podobny do Karmelka i Gigi. Może w tym rejonie to taka miejscowa rasa? Nie mam pojęcia ale faktycznie podobne psiaczki. Quote
ewu Posted April 17, 2016 Author Posted April 17, 2016 Ja z doskoku bo jestem w Szwajcarii ale działam w sprawie Melby. Jutro ma być wizyta pa. Strasznie się o nią martwię. Oby się udało, trzymajcie kciuki, ona taka biedna :( Quote
ewu Posted April 17, 2016 Author Posted April 17, 2016 O 10.04.2016o22:18, elik napisał: A to właśnie jest Kama :) Tu opuszcza schronisko I już poza :) Słodka sunia :) Mam wieści od Kami (tak się teraz nazywa). Jest bardzo inteligentna, niezwykle grzeczna. Koty goni ale w celach zaprzyjaźnienia i wszystko jest na dobrej drodze:) Quote
ewu Posted April 17, 2016 Author Posted April 17, 2016 Dostałam też fotki i filmik od Edzia2(teraz Kajtka) ale już mi głupio zamęczać elik i Myszę2. Sama nie potrafię tego zamieścić. Quote
Mysza2 Posted April 17, 2016 Posted April 17, 2016 Męcz Basiu, jedyna nasza pociecha to dobre domy i szczęśliwe w nich psiaki:) Z tym, że filmiki mi się nie wgrywają na tym nowym dogo:( Quote
ewu Posted April 17, 2016 Author Posted April 17, 2016 18 minut temu, Mysza2 napisał: Męcz Basiu, jedyna nasza pociecha to dobre domy i szczęśliwe w nich psiaki:) Z tym, że filmiki mi się nie wgrywają na tym nowym dogo:( Dziękuję Elu, posłałam. Może fotki uda się wkleić, nie są najlepszej jakości bo z telefonu. Quote
Gusiaczek Posted April 19, 2016 Posted April 19, 2016 Zdjęcie, wieści miód na serce :) Pozdrawiam serdecznie Kosmiczną Załogę ;) Quote
ewu Posted April 19, 2016 Author Posted April 19, 2016 Mysza2 -dziękuję:) Gusiaczku dziękuję ,że tu zajrzałaś Quote
Ewa Marta Posted April 19, 2016 Posted April 19, 2016 Muszę i ja odgrzebać zdjęcia naszych wyadoptowanych suniek, które ewu wyciągnęła ze schronu:) Quote
ewu Posted April 19, 2016 Author Posted April 19, 2016 38 minut temu, anecik napisał: Kiedy Basiu wracasz? W niedzielę. Quote
Anecik Posted April 19, 2016 Posted April 19, 2016 2 minuty temu, ewu napisał: W niedzielę. No to czekamy :) Tylko znowu czegoś nie zgub :D Quote
ewu Posted April 19, 2016 Author Posted April 19, 2016 1 godzinę temu, Ewa Marta napisał: Muszę i ja odgrzebać zdjęcia naszych wyadoptowanych suniek, które ewu wyciągnęła ze schronu:) Cudne kruszynki:) Pamiętam każdą:) Quote
Recommended Posts