ewu Posted July 14, 2015 Author Posted July 14, 2015 Basiu, masz zapchana skrzynkę, więc napiszę tu: Pamiętasz może starszą Panią z Warszawy, która chciała adoptować od Ciebie jakąś sunie i ja byłam u niej na wizycie przedadopcyjnej? Pani okazała się bardzo wiekową staruszką z początkami demencji. Jej piesek zginął pod kołami samochodu na ulicy... Odmówiłyśmy wtedy Pani adopcji, a dzisiaj dzwoni do mnie jej znajoma i mówi, że Pani musi pilnie iść do szpitala i prosi o odebranie od niej... 6-miesięcznego szczeniaczka, którego wzięła od sąsiadow, którzy wyjechali na stale do Anglii... No koszmar jakiś, ale przecież nie zostawimy psiaczka, bo ona do szpitala musi iść już (jest poobijana, bo upadła i coś jej się stało). Co za ludzie zostawiaja takiego maluszka u starej, schorowanej kobiety? Ona zapisała sobie po tamtej wizycie mój numer, a dzisiaj kobieta myślala, że dzwoni do schroniska. W domu mnie chyba pogodnią, bo mam u siebie Syna Jacka, a dzisiaj przylatuje Jego Mama. Dzisiaj muszę wziąć maluszka do siebie i może jakoś załatwimy z Elunią, żeby Ania go do siebie wzięła mimo, że miała mieć przerwę w braniu tymczasów:( Boże miłosierny brak słów. Ludzie bez wyobraźni... Quote
ewu Posted July 14, 2015 Author Posted July 14, 2015 Maleńka już u naszej Ani:) Chudzinka, niedożywiona, bo Pani nie bardzo chyba wiedziała jak ją karmić. Na szczęście szczepiona zgodnie z kalendarzem szczepień i odrobaczana. Mam podpisane zrzeczenie się praw na moją korzyść. Sunieczka maleńka, waży dzisiaj 3,15 kg. Ma 5 miesięcy... Uratowałaś ją, niewyobrażalne i trudno winić tę staruszkę. Quote
ewu Posted July 14, 2015 Author Posted July 14, 2015 Z dobrych wieści to ostatni ze szczylków Filip pojechał do ds. Dom z ogrodem , 1,5 roczny owczarek do towarzystwa. Chłopaki natychmiast zaczęły razem szaleć :) Filip to mały szatan i dotąd odmawiałyśmy adopcji ze względu na tryb życia i miejsce zamieszkania zainteresowanych Filipkiem ( np centrum Katowic, zero parków ). Filip potrzebuje sporo ruchu i swobody.Miał to zapewnione u Anety, uwielbiał też psie towarzystwo, wspólne szaleństwa i gdyby miał zmienić dom na mało aktywny strasznie by cierpiał. Dostałam też wieści od jego brata Bartusia i fotkę z domu Dumiego. Psiaki kwitną :) Prześlę Eli Dumiego, teraz Myszusia: :) Dostałam maila od Pani Beaty ,że Dumi-Myszuś jest:(cytuję): ": najlepszym i najukochańszym psem,jest już z nami pół roku i spokojnie mogę stwierdzić,ze ten psiak to sama radość dla nas". Quote
Panna Marple Posted July 14, 2015 Posted July 14, 2015 Uff, jak dobrze, że Filipek już w DS, bo nie da się ukryć, że szczylki długo grzały dupki u Anety ;) Quote
elik Posted July 14, 2015 Posted July 14, 2015 Basiu nie kojarzę co to za piesek, ale na prośbę wklejam :) To psiak o imieniu Dumi-Myszuś Smutasek :( Quote
Nutusia Posted July 15, 2015 Posted July 15, 2015 Zamyślił się chłopak nad głębszym sensem życia ;) 1 Quote
ewu Posted July 15, 2015 Author Posted July 15, 2015 Dziękuję Elu:) Dumi -Myszuś to bardzo wesoły psiak , on nie cierpi aparatu i dlatego natychmiast robi minę pt:"krzywda". Jak go zabrałam to był przerażony , potwornie chudy , zaniedbany a teraz błyszczący, śliczny. Niestety jak Gosia usuwa z albumu zdjęcia to na wątku znikają:( Prosiłam o przywrócenie. Quote
elik Posted July 15, 2015 Posted July 15, 2015 Dziękuję Elu:) Dumi -Myszuś to bardzo wesoły psiak , on nie cierpi aparatu i dlatego natychmiast robi minę pt:"krzywda". Jak go zabrałam to był przerażony , potwornie chudy , zaniedbany a teraz błyszczący, śliczny. Niestety jak Gosia usuwa z albumu zdjęcia to na wątku znikają :( Prosiłam o przywrócenie. Nie ma za co :P Cała przyjemność po mojej stronie :) Szkoda, że psiaczek jest prawie cały w cieniu, bo słabo widać umaszczenie, a odnoszę wrażenie, że ma bardzo ciekawe. Sporo kolorków :) Quote
Poker Posted July 15, 2015 Posted July 15, 2015 Bazareczek dla Zuli http://www.dogomania.com/forum/topic/147798-kask-do-jazdy-konnej-rozm-52-56-cmdla-zulki-do-1807g22/?p=16299749 Quote
Nadziejka Posted July 18, 2015 Posted July 18, 2015 zagladam pozdrawiam kciukam za wszystkie serdunka Quote
ewu Posted July 19, 2015 Author Posted July 19, 2015 Manti, grubas , który bardzo potrzebuje ruchu , uroczy , miły psiak Quote
ewu Posted July 19, 2015 Author Posted July 19, 2015 Szanti bardzo potrzebuje fryzjera, to piękny, młody psiak. Quote
ewu Posted July 19, 2015 Author Posted July 19, 2015 Einar Einar to przepiękny pies ale bardzo smutny, nie radzi sobie w schronisku, bardzo wychudł. Martwię się o niego:( Widzę jak gaśnie, wegetuje od wielu miesięcy. To młody psiak. Tak wyglądał zimą Quote
Recommended Posts