Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sunia żyje, podobno trochę przytyła dostałam jedno zdjęcie z daleka na , którym niewiele widać.

Dzisiaj o nią pytałam.

Ponoć z bliska wyglądała strasznie:(

Posted

Dopiero zauważyłam tekst.Nie przestudiowałam go dokładnie,ale na końcu można by napisać ,że wdzięczne będą zwierzaki.

Dobra uwaga, już wpisuję :)

ewu - w takim razie ja wrzucę takie ogłoszenie na olx i na gumtree z Twoim telefonem, ale napisz mi proszę które konkretnie miasto wybrać na początek? Skąd najbardziej by Ci się przydała pomoc? Wyróżnię to ogłoszenie na miesiąc. Jeśli po tygodniu-dwóch nie będzie odzewu, napiszę nowy tekst i wrzucę na inne miasto.

Posted

Bardzo dobry tekst - przekleiłam sobie i wyślę w 2 znane mi śląskie miejsca ;)
Basiu, przypomnij mi tylko jeszcze swój adres mailowy...

Ta zachudzona sunia też mi w głowie siedzi :(

Posted

Bardzo dobry pomysł z tym ogłoszeniem. Skoro nie ma na dogo nikogo, kto byłby w stanie albo miałby ochotę pomóc, to trzeba poszukać kogoś spoza "naszego" grona...Mam nadzieję, że ktoś się do pomocy zgłosi, bo już Ci dawno Basiu mówiłam, że długo tak nie pociągniesz:(

Posted

[email protected]

Nutusia podaj mi swój

Posted

Dobra uwaga, już wpisuję :)

ewu - w takim razie ja wrzucę takie ogłoszenie na olx i na gumtree z Twoim telefonem, ale napisz mi proszę które konkretnie miasto wybrać na początek? Skąd najbardziej by Ci się przydała pomoc? Wyróżnię to ogłoszenie na miesiąc. Jeśli po tygodniu-dwóch nie będzie odzewu, napiszę nowy tekst i wrzucę na inne miasto.

Gliwice, Zabrze,okolica

Posted

Bardzo dobry pomysł z tym ogłoszeniem. Skoro nie ma na dogo nikogo, kto byłby w stanie albo miałby ochotę pomóc, to trzeba poszukać kogoś spoza "naszego" grona...Mam nadzieję, że ktoś się do pomocy zgłosi, bo już Ci dawno Basiu mówiłam, że długo tak nie pociągniesz:(

Paulinko konto do wpłaty za bazarek plizzz, bo mnie na "czarne kwiatki" wrzucisz:):):)

Posted

Dzisiaj byliśmy u dra Fabisza, niestety trzeba było zrobić prześwietlenie i dać Franiowi głupiego Jasia bo gryzł do krwi:(

Nie stwierdzono żadnych poważnych uszkodzeń ,widać pęknięcia , które nie wymagają leczenia ale jest też przypuszczenie, że mógł wypaść dysk , który wrócił sam na miejsce. Mogła wtedy nastąpić martwica na rdzeniu ale wygląda na to ,że tak nie było. Franio dostał zlecenie na zastrzyki , we środę do kontroli a potem Nivalin.

Dodatkowo rehabilitacja w Sosnowcu - kupa zabiegów + masaż - już jesteśmy umówieni. Na początek  10 spotkań (masaż będzie gratis, reszta 85 zł za jedną sesję zabiegową).

Dzisiaj 191zł plus 20 zł za paliwo( zwrot dla sąsiada dt), 150 zł dałam  Asi na przyszłe wydatki w aptece i lecznicy. Muszę wysłać 1000 zł a conto rehabilitacji i leków. Nie wiem skąd wezmę :(

Posted

Franio:

FB Wpłaty :Skrzydlaty Pies:
50 Aleksandra J. 
50 Joanna S. 
20 Patrycja Ś. 
50 Katarzyna K. 
100 Urszula W. 
50 Dariusz Z. 
50 Andrzej K. 

15 Joanna J
60 Joanna K. 
10 Piotr M. 
15 Marta L 

Razem :470 zł

Wydatki:

14 kg gastro i 6 puszek, kwota łączna 263,78 zł

faktura  wet  191 zł

Na koncie Frania 15,22 zł

Posted

Franio ewu:

400 zł przelane na konto dt Frania

262 zł przelane na konto dt Frania

33 zł zakup i wysyłka bucików

20 zł zwrot za benzynę

150 zł zaliczka na leki i weta - przekazane dt

1000 zł wpłata na konto dt na poczet rehabilitacji

W sumie: 1865 zł

Wpłaty na moje konto: 350 zł 100 zł 60 zł

Razem :510 zł

Saldo Frania na moim koncie: - 1355zł :(:(

Posted

Dodatkowo 117 zł  to  kolejny dług Frania:(

Muszę zapłacić fakturę za pierwsze prześwietlenie Frania bo Fundacją "jamniki Niczyje" nie może jej pokryć.

Właśnie dzisiaj otrzymali fakturę.

Posted

Super Nutusiu, wysyłaj :) trzeba poruszyć Śląsk i tyle! Ooo, właśnie sobie przypomniałam, że moja koleżanka z Wawy (psiara na maksa, pisze bloga, ma psa ze schroniska i 2 koty) jest z Rudy Śląskiej. Zaraz do niej skrobnę maila z zapytaniem, czy nie ma kogo polecić do pomocy :) na pewno ma jakichś znajomych czy rodzinę - może kuzynów etc. Może coś pomoże :) 

Do mnie jakiś czas temu na ogłoszenie na olx odezwała się dziewczyna, nastolatka która właśnie oferowała pomoc w spacerach z psiakami ze schroniska. Co prawda potem kontakt się urwał, ale może znajdą się takie osoby i na Śląsku? :) tylko już takie na 100% gotowe do pomocy :)

Gliwice, Zabrze,okolica

oki, zaraz wrzucam ogłoszenie.

Dzisiaj byliśmy u dra Fabisza, niestety trzeba było zrobić prześwietlenie i dać Franiowi głupiego Jasia bo gryzł do krwi:(

Nie stwierdzono żadnych poważnych uszkodzeń ,widać pęknięcia , które nie wymagają leczenia ale jest też przypuszczenie, że mógł wypaść dysk , który wrócił sam na miejsce. Mogła wtedy nastąpić martwica na rdzeniu ale wygląda na to ,że tak nie było. Franio dostał zlecenie na zastrzyki , we środę do kontroli a potem Nivalin.

Dodatkowo rehabilitacja w Sosnowcu - kupa zabiegów + masaż - już jesteśmy umówieni. Na początek  10 spotkań (masaż będzie gratis, reszta 85 zł za jedną sesję zabiegową).

Dzisiaj 191zł plus 20 zł za paliwo( zwrot dla sąsiada dt), 150 zł dałam  Asi na przyszłe wydatki w aptece i lecznicy. Muszę wysłać 1000 zł a conto rehabilitacji i leków. Nie wiem skąd wezmę :(

A czy Franio ma wydarzenie na FB? Myślę, że tam dałoby radę uzbierać więcej kasy na rehabilitację maluszka. Te 10 spotkań to już 850 zł, a gdzie kasa na dojazdy i inne wydatki na weta? :(

Posted

Super Nutusiu, wysyłaj :) trzeba poruszyć Śląsk i tyle! Ooo, właśnie sobie przypomniałam, że moja koleżanka z Wawy (psiara na maksa, pisze bloga, ma psa ze schroniska i 2 koty) jest z Rudy Śląskiej. Zaraz do niej skrobnę maila z zapytaniem, czy nie ma kogo polecić do pomocy :) na pewno ma jakichś znajomych czy rodzinę - może kuzynów etc. Może coś pomoże :)

Do mnie jakiś czas temu na ogłoszenie na olx odezwała się dziewczyna, nastolatka która właśnie oferowała pomoc w spacerach z psiakami ze schroniska. Co prawda potem kontakt się urwał, ale może znajdą się takie osoby i na Śląsku? :) tylko już takie na 100% gotowe do pomocy :)

oki, zaraz wrzucam ogłoszenie.

A czy Franio ma wydarzenie na FB? Myślę, że tam dałoby radę uzbierać więcej kasy na rehabilitację maluszka. Te 10 spotkań to już 850 zł, a gdzie kasa na dojazdy i inne wydatki na weta? :(

Nie wiem czy ma, prosiłam ale nie jestem na FB.

Ja już wydałam 1355zł , a jeszcze 117zł do zapłacenia, o reszcie i Nivalinie nie wspomnę.

Być może 10 spotkań nie wystarczy:(

Wyłączyłam w domu ogrzewanie żeby chociaż tu zaoszczędzić.

Mam 14 stopni:(

Posted

Dotarły wpłaty:

Mazowszanka 13 30 zł -05-02-2015 sunia +szczeniaki -grudzień, styczeń ,luty

Iwona G.30 zł- 04-02-2015  sunia +szczeniaki

Dziękuję:):):)