Rudzia-Bianca Posted November 11, 2014 Author Posted November 11, 2014 Głównie przy zakładaniu smyczy , obroży , na razie Monika kazała dać jej spokój, nie dotykać . Dziwi mnie to bardzo bo Greta to taka straszna przylepa była, może nie taka jak Gufi ale tuliła się jak tylko ktoś się pojawiał w pobliżu . Mam nadzieję że uda nam się pojechać w weekend . Quote
mar.gajko Posted November 11, 2014 Posted November 11, 2014 Nie podeszła jej. Coś jej w ludziu nie pasuje. Quote
Nutusia Posted November 12, 2014 Posted November 12, 2014 Przyszłam tu po wpisie Rudzi na jej ogólnym wątku. Fundacja zachowała się bardzo nieuczciwie! I tak sobie myślę, że Greta robi to, co robi, bo może osiemnasty zmysł jej podpowiada, że dzięki temu ją... zwrócą z adopcji. Może ja bredzę teraz, ale jestem zbulwersowana tym, co się stało. Swojego podopiecznego też nigdy w życiu bym nie wydała do ludzi, którzy nie chcą trzymać psa w domu. Na wizyty dla psów, które mają być trzymane na zewnątrz też nie chodzę, bo nie umiałabym ich przeprowadzić. Pies jest po to, by towarzyszyć człowiekowi, a nie być od niego odseparowanym. Szczególnie pies, który potrzebuje kontaktu z człowiekiem jak powietrza... Quote
Rudzia-Bianca Posted November 12, 2014 Author Posted November 12, 2014 Nutusiu ja już nawet nie mam sił do tego wszystkiego :( przede wszystkim jestem zła na siebie bo to wszystko moja wina , jak człowiek sam nie dopilnuje to może mieć pretensje tylko do siebie :( Szkoda tylko , że płaci za to Greta . Pies ma być z człowiekiem , nie wyobrażam sobie takiej sytuacji idę spać , zamykam drzwi i moje psy zostają w ogrodzie , no nie wyobrażam sobie tego :( Ja nie wymagam żeby pies spał w łóżku , choć oczywiście nie mam nic przeciwko ale jak ma być członkiem rodziny to nie może spać w ogródku :( Też liczę na osiemnasty zmysł Grety , to mądra przebiegła psina . Quote
Rudzia-Bianca Posted November 13, 2014 Author Posted November 13, 2014 Jestem po rozmowie z Panią Grety , która do mnie zadzwoniła po przeczytaniu tego wątku , pogadałyśmy chwilę szczerze . Zostałam zapewniona że Greta będzie i już jest kochana. Pani lubi biegać , spacerować spędza z Gretą dużo czasu ( 3 długie spacery w ciągu dnia ) . Sytuacja domowa nie pozwala, żeby Greta była domowym psem , ale prócz tego Grecie nie będzie niczego brakować . Powiedziałam szczerze, że serce mnie boli na samą myśl o tej budzie i tego nie ukrywam , ale myślę, że wszystko się ułoży i Greta będzie szczęśliwa i na pewno nie będę jej zabierać. Iwonko jak podczytujesz rozumiem , że jest Ci przykro po tym co tu przeczytałaś , ale tak jak Ci mówiłam w żaden sposób te wszystkie pretensje nie dotyczą Ciebie . Mam żal do fundacji ale przede wszystkim do siebie , bo to wszystko to moja wina , że nie dopilnowałam sama wszystkiego . W tym wszystkim tak naprawdę Greta ma szczęście, że trafiła na Ciebie i dziękuję Ci za ten telefon . Jak uda mi się tylko umówić z Moniką jedziemy odwiedzić Gretę w niedzielę jak nie w tą to w najbliższą jaką się nam uda wygospodarować w trójkę wolną ;) Quote
Elisabeta Posted November 13, 2014 Posted November 13, 2014 Wszystkiego dobrego dla Grety w nowym Domku. :) Ja znam jeszcze jednego psa, który też jest kochany, przytulany, jest uważany za członka swojej Rodzinki, a w budzie mieszka. I jest szczęśliwy. I na dłuuugie spacery chodzi. Najradośniejszy pies pod słońcem. :) I najwspanialszy, jak twierdzą moi Bratankowie. :) To Sonia od Dory. Dawna Szczebrzeszynianka. To naprawdę jest możliwe. :) ;) Nie tylko u mojego Brata. A Soni "siostra cioteczna" czyli moja osobista sunia zamieniłaby się z Sonią w pięc minut. Jestem tego pewna. Taki typ. Ale niestety nie ma wyboru, bo w bloku mieszka. Są psy, które się świetnie odnajdują właśnie w takim życiu. A już haszczaki... Greta będzie szczęśliwa i kochana, Rudziu. Zobaczysz. Pozdrawiam. :) P.S. Sonia to to biało-rude cudo w moim awatarku. :) Quote
Rudzia-Bianca Posted November 13, 2014 Author Posted November 13, 2014 Elizabeth dzięki za ten post :calus: Quote
Rudzia-Bianca Posted November 14, 2014 Author Posted November 14, 2014 Gufik , dzięki Kastorowi straci prawdopodobnie w przyszłym tygodniu jajeczka :) Dziewczynki Kastorowe ogromnie Wam dziękuję :) Jak chłopak będzie grzecznym pacjentem będzie dochodził do siebie w gabinecie w Myślenicach - mam nadzieję, że tak będzie , mogłabym się nim nacieszyć :) Quote
Rudzia-Bianca Posted November 17, 2014 Author Posted November 17, 2014 Gretki nie odwiedziłyśmy bo w niedzielę Monika miała zajęcia , Gufik prawdopodobnie jutro przyjedzie do Myślenic , dziś niestety nie zdążę po niego pojechać :( Quote
Rudzia-Bianca Posted November 17, 2014 Author Posted November 17, 2014 Kastracja Gufika przełożona na przyszły tydzień , chłopak dostał jeszcze tydzień ze swoimi jajeczkami ;) Quote
halszka Posted November 18, 2014 Posted November 18, 2014 zaglądam,czytam....rzadko piszę,ale jestem :) Quote
Rudzia-Bianca Posted November 21, 2014 Author Posted November 21, 2014 Jakieś wieści od Gretki są? Nie na razie cisza . Mam nadzieję, że wszystko w porządku . Quote
Rudzia-Bianca Posted December 6, 2014 Author Posted December 6, 2014 Zapraszam :) https://www.facebook.com/events/1528988180646444/?ref_newsfeed_story_type=regular Quote
Rudzia-Bianca Posted December 6, 2014 Author Posted December 6, 2014 Kilka dni temu wysłałam do pani Grety smsa, dostałam krótką odpowiedź, że Gretka się zaaklimatyzowała i wszystko jest ok . Na fundacyjnym forum są zdjęcia i info , że ustąpiła niechęć do dotyku , Greta ma apetyt , jest żywiołowa i ma energię ogromną i ujawniła swój talent do kopania no i co było wiadomo od początku ciągnie na smyczy , a prócz tego nie sprawia problemów . http://forum.huskyadopcje.org/viewtopic.php?t=5783&start=15 Quote
Rudzia-Bianca Posted December 12, 2014 Author Posted December 12, 2014 Savahna wczoraj ogłosiła Gufika, a dziś już był telefon brzmiący sensownie . Pani z Lublina , miała zawsze psy i to z tych większych , ostatni miks husky i amstafa ze schroniska odszedł po 3 latach pobytu u nich ( miał ok 10 lat ) . Pani obecnie jest w trakcie remontu mieszkania , umówiłyśmy się wstępnie na wizytę pa po świętach ( i tak jeszcze muszę ciachnąć Gufiątko ) no i w międzyczasie okazało się , że jest w Myślenicach dom zainteresowany Gufikiem , ale też dopiero po świętach bo musi pan wrócić do kraju ( rodzinę znam ;) ) . Ciekawa jestem czy któryś z domów się zdecyduje , bo oba mi się podobają ;) Z panią z Lublina porozmawiałyśmy sobie - podoba mi się bardzo jej podejście do tematu , to że w taki ciepły sposób mówiła o swoich poprzednich psach , że odeszły ( ja zwracam na to uwagę i włosy dęba mi stają jak ktoś mówi, że mu pies zdechł ) , trochę mnie niepokoił ten remont więc spytałam co będzie jak ten młody nieokrzesany wielkopies wpadnie jej do domu i zrobi demolkę - pani ze stoickim spokojem stwierdziła ale że co , o co ja się pytam - no o to co będzie jak pani np sofę zje - a sofa - rzecz nabyta ;) To chyba już ten wyższy poziom szaleństwa jest bo nawet ja nie byłabym tak wyrozumiała ;) Jedyne co nas martwi to fakt , że w mieszkaniu mieszka mama pani , która jest niepełnosprawna, co przy żywiołowości Gufika trochę mnie przeraża , ale pani stwierdziła że poradzą sobie ;) Obrzeża Lublina, niedaleko las ;) Szukam obecnie kogoś na ewentualną wizytę pa , znacie kogoś swojego w Lublinie , takiego zaufanego kto mógłby zrobić wizytę po świętach gdyby myślenicki dom się nie zdecydował ? Kurcze trochę mam za daleko żeby samemu jechać, a nie ukrywam że już się boję współpracy :( a pani mówiła , że oczywiście przyjedzie po Gufiątko jakby co . Quote
mar.gajko Posted December 13, 2014 Posted December 13, 2014 No to trzymamy kciuki. Trzeba wejść na wątki lubelskie i popatrzeć. Tam jest dużo fajnych dziewczyn. Quote
paula_t Posted December 13, 2014 Posted December 13, 2014 Cieszę się, że coś ruszyło w sprawie Gufiątka :) Miejmy nadzieję, że trochę się chłopak naczekał, ale w końcu się doczeka...Z tego co mówisz Gosiu to domek brzmi naprawdę bardzo obiecująco... Kurczę, z tamtych stron niewiele osób kojarzę, a nawet jeśli już nawet kogoś znam, to nie wiem, że jest z tamtych okolic :/ Quote
Rudzia-Bianca Posted December 13, 2014 Author Posted December 13, 2014 Psia Szkoła już podesłała namiar :) wkrótce się będę kontaktować , a pani która chce adoptować Gufiątko przysłała smsa, że chętnie pokryje koszty kastracji :) No zobaczymy co z tego wyjdzie, ale kurcze fajnie mi się z panią rozmawiało i już chciałabym żeby było po tych świętach ;) Quote
paula_t Posted December 14, 2014 Posted December 14, 2014 Wcale mnie to nie dziwi, można na zawał zejść czekając ;) Nie pozostaje mi nic innego, jak trzymać kciuki! Gosiu, Gufiątko to Twój ostatni psiur pod opieką czy masz jeszcze kogoś? Oczywiście prócz Twojej tymczasowiczki. Quote
Recommended Posts