Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='azalia']No cudowne są,przepiękne.

Oczu nie można oderwać.[/QUOTE]

[quote name='mar.gajko']Przepiekne. Może jednak się zgubiły? One lubią sobie powędrować. A nie są zaniedbane.[/QUOTE]

[quote name='azalia']Odwiedzam śliczności.[/QUOTE]

Małe problemy zdrowotne wyłączyły mnie od wczoraj z życia ale jestem :)
Psiska rzeczywiście są cudowne, sunia ma niesamowitą sierść, nigdy nie dotykałam psa z taką sierścią , wszystkie husky które znam mają zupełnie inną Greta ma mięciusieńką , ,aksamitną taką niesamowicie " ekskluzywną " brakuje mi słowa .
Gufi za to jest klonem charakteru mojego Bazyla , kocha wszystkich , zawsze uśmiechnięty, chciałby się bawić przytulać samo patrzenie na niego sprawia człowiekowi ogromną radość nie mówiąc już o zabawach z nim .

Wczoraj dzwonili z Haszcze Paszcze, że mają DT dla Grety , ale na razie postanowiłam że stanę na głowie żeby albo znaleźć właściciela albo wydać je wspólnie do adopcji nie mam serca po niecałych 2 tygodniach ich rozdzielać :( chociaż spróbuję żeby mieć czyste sumienie .

Posted

Podliczyłam finanse Grety i Gufiego jeszcze nam brakuje trochę
na razie z FB mamy stałe deklaracje ( ok. 320 zł )
Karolina A- 20 zł
Wiola Z - 50 zł
Renate W- 10 euro ( ok. 40 zł )
Andrzej M 10 euro ( ok. 40 zł )
Kasia S - 20 zł
Mańka M - 50 zł
Małgorzata S- 50 zł
ja - 50 zł

jeden miesiąc ( ok. 200 zł )
Justyna I - 25 euro ( ok. 100 zł )
Chłopak J 25 euro ( ok. 100 zł )

mamy też fanty na bazarek od Psia Szkoła i Babskie manie postaram się z nim ruszyć w miarę szybko , ale dochód z niego podzielony będzie na Gretę , Gufiego i Amber .

Posted

To był dzień pełen nadziei , zadzwoniła pani która szuka swojego psa , mieszańca huskiego i bernardyna - ale to nie Gufi jednak powiedziała że w Głogoczowie jej kuzynowi uciekły dwa psy husky suka i mieszaniec . Od razu pojawił się ten stan , który każdy psiarz bezdomniakowy zna - o matko, może to one może się udało , może będzie happy end i te tysiąc myśli na sekundę . Niestety pan kuzyn nie zadzwonił, jak się próbowałam dodzwonić do tej kobiety co dzwoniła nie odbierała , za jakiś czas oddzwonią , że kuzyn znalazł swoje psy ...
A swoją drogą przerażająca jest ilość huskich do adopcji :placz:

Posted

[quote name='mar.gajko']Bo one śliczniutkie jako szczeniaczki. A to psy trudne. Północne. Ucieczkowe. Trzeba wypracować.
No i jak uciekają, to ci "właściciele" nawet nie bardzo szukają. Niestety.[/QUOTE]

Wcale nie szukają , wczoraj szału dostałam , my latamy rozwieszamy ogłoszenia, powiadamy wetów, przeglądam ogłoszenia w necie a tu nawet śladu nigdzie , że ktoś szuka ...

Posted

Jednak wczorajsze zainteresowanie Gufiego Gretą nabiera rozmachu Greta nie ma jeszcze cieczki ale Gufi chce za wszelką cenę ją pokryć:( nie mam zupełnie pomysłu co mogę zrobić :( nie mam ich jak rozdzielić :( jutro z wetkami będę ustalała czy podanie hormonów coś pomoże :(

Posted

[quote name='Rudzia-Bianca']Jednak wczorajsze zainteresowanie Gufiego Gretą nabiera rozmachu Greta nie ma jeszcze cieczki ale Gufi chce za wszelką cenę ją pokryć:( nie mam zupełnie pomysłu co mogę zrobić :( nie mam ich jak rozdzielić :( jutro z wetkami będę ustalała czy podanie hormonów coś pomoże :([/QUOTE]

To pewnie jest matka z synem. Znając mądrych ludzi, pewnie haszczanka rodziła, bo takie ładne. A on jest mix.

Posted

No to sytuacja wygląda tak , w każdej chwili do hoteliku Husky Adopcje może jechać Greta ,tzn . albo wyjedzie do środy albo dopiero w przyszłym tygodniu . W tym samym dniu co Greta pojedzie do Częstochowy , Gufi musi iść na kastrację i musimy mu znaleźć jakiś kąt , żeby doszedł do niej do siebie - na ok. 2 tygodnie . Jak się chłopak zagoi i trochę mu hormony opadną pojedzie do Grety .

Posted

Dostałam dziś od jkp przelew na Amber, Gretę i Gufiego - 500 zł .
Zaniemówiłam z wrażenia i nie wiem jak mam dziękować więc najprościej i z całego serca Joanno dziękuję :Rose::Rose::Rose:

A u dzieciaków wszystko zmienia się bardzo szybko, okazało się że jest miejsce w hoteliku Psia Kość w Wieliczce, gdzie zawiozę dzieciaki w czwartek po południu . Cena 600 zł za oba psy , każdy dostanie swój kojec . Dzieciaki mogłyby jechać jutro, ale niestety jutro wypadł mi wyjazd a jak już jadą stosunkowo blisko mnie to chcę je odstawić sama i ustalić wszystko na miejscu . Niestety dziś już było za późno żeby je zawozić , ma nadzieję że jakoś jeszcze wytrzymają ze sobą do czwartku .

Posted

mar.gajko napisał(a):
To dobrze, bo to bliżej, czy Adopcje Husky coś będą partycypować w kosztach?
Trzeba żebyś je dała do tego zadaszonego pawilonu i żeby były normalne pełne budy.

Nie Adopcje dawały tylko miejsce hoteliku , nie mają kasy jak wszyscy .
Psy są na moim utrzymaniu ale na szczęście dobrzy ludzie są na świecie i nie zostawili mnie samej .
Na fb udało się zebrać deklaracje , Joanna pomogła tu , Amiga obiecała bazarek, ja jak załatwię pewne sprawy mam nadzieję w poniedziałek tez ruszę z bazarkiem i musi się nam udać :)

Nie byłam nigdy w tym hoteliku, ale pan z którym rozmawiałam zrobił na mnie dobre wrażenie więc mam nadzieję że się dogadamy :)

Posted

Dzieciaki już w hoteliku https://www.facebook.com/Hoteldlapsowikotow********?ref=ts&fref=ts , dziękuję Agacie za pomoc w transporcie Grety i Gufika dzieciaki jechały grzecznie ale czułam się bezpieczniej .

Rano Gufik był na wizycie u Cioć z Dobrego Weterynarza , zbadany , zważony - 32 kg słodyczy i zaszczepiony przeciwko wściekliźnie . Zachowywał się bardzo bardzo grzecznie, troszkę był wystraszony ale bez żadnych problemów dał się zbadać , zaglądnąć do ryjka , zmierzyć temperaturę , zaszczepić . Cud nie pies , choć ma mały problem z odwagą , troszkę jest niepewny gdy nie ma Grety obok i bardziej uważny niż w jej obecności .

Posted

mar.gajko napisał(a):
Gufik wygląda na cudnego :)
Jak zostawały w kojcach, bez żalu i awantur?

Są cudni oboje , ale Gufi swoją szczenięcą niepordnością potęguje tą cudowność .Taka cudowna ciapa , który chce si przytulać , miziać wpatrzony w człowieka .

Rozstanie było straszne :(
Przejście między boksami z psami wystraszyło Gufiego, nie chciał wejść do kojca, weszłam z nim , wyprzytulałam go , szeptałam do ucha że tu mu będzie dobrze i odwiedzę go za kilka dni i jak waritka prawie się poryczałam jak zobaczyłam jego reakcję i to jak pies przywiązał się w ciągu 2 tygodni :(

Greta podobnie zdenerwowała się , była oszołomiona ilością psów wokół , ale nie była tak wystraszona jak Gufik .
Również weszłyśmy razem do kojca , w kojcu wyprzytulałyśmy się ale mniej niż z Gufim bo Gretę bardzo zainteresowała buda :)

Pojadę do nich za kilka dni jak ja trochę ochłonę i one się przyzwyczają do nowego miejsca.
Ktoś będzie miał cudowne psy jak zdecyduje się je pokochać i dać im dom .

Greta jechała w klatce w samochodzie , była bardzo grzeczna, rozdzieliłam je na podróż żeby nie wariowały mi w aucie , ale naprawdę byli supr .
Wygląda na to że znają samochód .

Nie mogę nadal uwierzyć , że ktoś nie szuka takich psów .Są zadbane posłuszne, cudownie przytulaśne musiały być domowymi kochanymi psami :(

Czekam na zdjęcia Gufika z gabinetu , jak tylko dostanę wstawię .
Pan Tomek z hoteliku obiecał też zdjęcia od nich za kilka dni .

Byłam też u Amber i Julka u Makili - zdjęcia Amber na jej wątku będą za chwilę a Julka pokażę Wam później jak odkurzę myślenicki wątek :)

Posted

Kiedyś jeździłąm codziennie tam do hotelu, żeby zajmować się moimi psami (do adopcji oczywiście). Mieszkały tam moje ukochania "malamutki Saba i Paju" staruszki zabrane z krakowskiego schronu i wiele, wiele innych. Przez 4 lata byłam tam codziennie, po południu, po pracy.
Ale teraz już niestety tam nie jeżdżę .

• 2 weeks later...
Posted

Wydawało mi się że pisałam tu :( ale chyba mam sklerozę .
Rozmawiałam z panem Tomkiem z hoteliku, wszystko u dzieciaków ok . Greta bardziej tęskni za Gufim , trochę smutniejsza ale generalnie wszystko jest w porządku .
Dziś mam nadzieję uda mi się dodzwonić do jego córki i ustalic szczepienie Gufika a w tym tygodniu może w środę chciałabym podjechać do nich obfocić psiska do ogłoszeń .