Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie mam słów. Siedzę i ryczę .
Na szybko zakładam wątek, ale nie będę miała dostepu do netu az do jutra.
Wiadomość dostałam od Oli (tel.0-502 204 595)

Lenka to cudowna i niezwykła sunia mix ON.
Zapewne przez całe zycie była katowana, a w tę niedzielę została tak brutalnie pobita że policja interweniowała-odebrała psa, a właściciela nadal posuzkuje..
sprawa w toku, ale zapewne i tak nic z tego nie wyjdzie..
W skutek pobicia - Lenka ma głównie rozległe obrażenia głowy, rany ciete na głowie, krwiaki w oczach, krew we wszystkich komorach oka, dużą ilość punkcikowatych wrzodów na rogówce.
Wczoraj miała intensywne krwotoki z nosa.
Głowa-nadal bardzo opuchnieta, na całej czaszce czuć krwiaki..
Rokowane jest ostrożne, możliwe że sunia straci wzrok zwłaszcza w lewym oczku..
Nie wiadomo czy nie ma jakichś złamań..

Obecnie przebywa na sggw, gdzie czeka ją intensywne leczenie i wczesniejsze dokładne diagnozowanie.
Dlatego bardzo PROSIMY O POMOC i wpłaty na konto Fundacji Alarmowy Fundusz Nadziei:
VWBank 78213000042001038801430001
Alarmowy Fundusz Nadziei na Zycie
ul. Jagielly 5 m. 19
14-100 Ostróda
z dopiskiem:Lenka

Lenka jest cudowną, delikatną i kochaną sunią..Mimo tak wielu cierpień-jest strasznie łagodna i ufna...

• Replies 499
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

xxxx52 napisał(a):
czy kara dosiegnie tego przestepcy ,za znecanie sie nad biednym zwierzeciem:mad: :angryy: :angryy: :angryy:

zapewne NIE :angryy:
przecież to Polska :p

Posted

Biedna ,cudowna sunia. Wiecie ,że mieszkamy w kraju katolickim ,gdzie takie czyny nie uchodzą za grzech a dla sądów jest to żadne przewinienie.
Sracilam już nadzieje ,że doczekam lepszych w tej kwestii czasów.
Myśle ,że aby to zrozumieć musi wymrzec kilka pokoleń albo nasąpić era lodowcowa i odrodzic się nowe pokolenie .Obecnie szukam domów dla piwnicznych kotkow ,ktorymi małe dzieci rzucały o ściane !

Posted

Biedna sunia... :-( :-( :-( Mam nadzieję że policja znajdzie właściciela a sprawa trafi do sądu!!! :angryy: Można wtedy poprosic jakąś organizację z okolicy by była oskarżycielem posiłkowym, fakt że wyroki są jakie są, u nas najwyższy był, o ile dobrze pamiętam, 10 m-cy w zawieszeniu na 2 lata, roboty publiczne przez 30 dni i nawiązka 1000 zł plus opublikowanie wyroku w gazecie- jako ostrzeżenie.

Posted

A ja nie wierzę że policja znajdzie właściciela, ale mam nadzieję, że tego skurwiela szlag trafi nagły, ale zdychał będzie powoli.
No cóż, teraz niech się oburza kto chce.
Wysyłam pieniązki na Lenkę i będę jej kibicować. Wierzę że wyjdzie z tego i znajdzie cudowny dom.

Posted

o żesz ***** ja *******e, błagam boziu o jeden dzień wytchnienia dla każdego psa, czy możliwa jest doba bez okrucieństwa? Faceta jak złapią, to mu nic nie zrobią, wskazałam kto okaleczał i podtruwał moje psy, miałam dowody, i usłyszałam coś o niskiej szkodliwości społecznej czynu, nikt go nie skaże, ani nie ukaże, nie w tym życiu

Posted

To po jaką chol..ę mamy ustawę o ochronie zwierząt??? Muzom a sobie? :angryy: :angryy: :angryy: Wymiar sprawiedliwości jest do bani, od niego trzeba zacząć. Jeśli nie zmieni się podejście policji, prokuratury i sądów do znęcania się nad zwierzętami, to nic się w społeczeństwie nie zmieni! Może warto by jakiś protest do ministra Ziobro napisać, poparty zdjęciami Leny, dobki Dory, mixa rottka ciągniętego za samochodem, klaczy Nurii i innymi, których na dogo i na miau nie brakuje :angryy: :angryy: :angryy:

Posted

Sprawa z ostatniej chwili. W moim mieście czlowiek przywiązał sznaucera na słońcu i zapomnial odwiązac. Pies nie żyje.Sprawę pilotuję ,chcemy jako Stowarzyszenie być oskarzycielem posilkowym. Zobaczymy jakie kroki podejmie policja, ponieważ Stowarzyszenia nie ma mocy prawnej aby karać.Facet juz mial z nami zatargi.

Posted

Lenka miala dzisiaj robine przeswietlenie glowy - ma pogruchotana czaszke. :shake: Jutro bedzie robiona operacja - musza wyjac odlamki kosci... ech wybaczcie, jestem podlamana...
Cyprys, Nervi.. teraz ona :placz:

pzdr
GreenEvil

Posted

a mozna gdzies wplacic gdzie pieniadze od razu pojda na nia bo zanim to sie wyplaci z afn to sto lat minie. na konto osoby ktora jest odpowiedzialna za jej leczenie!!!

Posted

irysek napisał(a):
a mozna gdzies wplacic gdzie pieniadze od razu pojda na nia bo zanim to sie wyplaci z afn to sto lat minie. na konto osoby ktora jest odpowiedzialna za jej leczenie!!!

I dalej powtarzaj ploty i wierz w bajki. Lenka jest pod opieka AFN i AFN placi za jej pobyt na sggw.

Oj nie mam ja ci dzis humoru... nie mam...

pzdr
GreenEvil