Maryna Posted July 6, 2014 Posted July 6, 2014 Kurcze,nie wyobrażam sobie,jak będzie wyglądać egzystencja z "nieczynnym"przodem Ale jakby decyzja należała do mnie,to chyba jednak wolałabym wszystko za jednym zamachem.Umordować i się i psa,ale raz A apropos-uprzęże,robią również na wymiar http://www.firma-admiral.pl/ Quote
Alla Chrzanowska Posted July 6, 2014 Author Posted July 6, 2014 [quote name='Maryna']Kurcze,nie wyobrażam sobie,jak będzie wyglądać egzystencja z "nieczynnym"przodem Ale jakby decyzja należała do mnie,to chyba jednak wolałabym wszystko za jednym zamachem.Umordować i się i psa,ale raz A apropos-uprzęże,robią również na wymiar http://www.firma-admiral.pl/ Mogę sfinansować. Quote
tu_ania_tu Posted July 6, 2014 Posted July 6, 2014 pewien ktoś w Warszawie zastanawia się czy by nie wziąć go na tymczas, a właściwie to nawet dwa ktosie :) Dojście do Bissenika mamy naprawdę super, może by szybko operację udało się załatwić. Czekam z niecierpliwością na jutrzejszy dzień Quote
Martika&Aischa Posted July 6, 2014 Posted July 6, 2014 zaciskam kciuki aby wszystko się udało !!!!!!!!!!!!!! czy prędzej tym lepiej!!! Trzymaj się dzieciaczku kochany :* Quote
Gusiaczek Posted July 6, 2014 Posted July 6, 2014 o matulu!!!!!!!!!!!!! :multi: czekam i ja! trzymam łapki za łapki :) Quote
Maryna Posted July 6, 2014 Posted July 6, 2014 tu_ania_tu napisał(a):pewien ktoś w Warszawie zastanawia się czy by nie wziąć go na tymczas, a właściwie to nawet dwa ktosie :) Dojście do Bissenika mamy naprawdę super, może by szybko operację udało się załatwić. Czekam z niecierpliwością na jutrzejszy dzień Byłoby świetnie,i jeśli chodzi o operację i DT koniecznie jurto podziel się wieściami:-) Quote
chowano Posted July 6, 2014 Posted July 6, 2014 admiral się urlopuje sprawdzałam kilka dni temu z myślą o nim, tymczas we Wrocławiu świadomy i pogodzony z tym, że możliwe że przód będzie nieruchomy, chyba, że ją wysteruję z opieką to powiedziała, że mi go pod drzwi przywiezie ;-) a tego nie zrobię więc luz.a i fizjoterapeutka Gizma ma jakieś uprzęże admirala pewnie pożyczy może jakaś dla laba albo ON by pasowała Quote
Alla Chrzanowska Posted July 6, 2014 Author Posted July 6, 2014 Moose napisał(a):Trzymam kciuki za pomyślność :) Fajnie Cię widzieć! Quote
_Dunaj_ Posted July 6, 2014 Posted July 6, 2014 Dzwoniły moje koleżanki wetki, powiedziały, że gdyby wcześniej podjęto leczenie to byłaby szansa bez operacji, ale teraz to duże ryzyko, 2 miesiące za późno, według nich to się objawia ok. 6-8 tygodnia, wtedy wszystkie szczenięta zaczynają brykać, a takie jest mało ruchliwe, a potem łapki zaczynają się coraz bardziej rozjeżdżać. Jeśli wtedy zastosuje się właściwą suplementację i dietę plus jakieś ćwiczenia czy masaże, to jest szansa wyjścia bezinwazyjnego im później tym gorzej. Wpływ na to ma dziedziczenie (mogło suce w ciąży brakować czegoś) i potem właściwy odchów. To oznacza tylko jedno Largo był sprzedany czy oddany, nie wiem już z pierwszymi objawami Quote
Norel Posted July 6, 2014 Posted July 6, 2014 To i ja czekam na wieści... Choć i tak kosmos się wydaje-człowiekowi da się wytłumaczyć leżenie w bezruchu z nieczynnym przodem a psu? leżenie w klatce i robienie pod siebie w szpitalu musi być mega stresem. Quote
MALWA Posted July 6, 2014 Posted July 6, 2014 Zaglądam do Largo... biedna psina............ Niestety nie mam pojęcia o dużych psach, nie mam DT............. Mam w domu maleństwo - 14 letniego teriera westa, chorowitka, na którego w ostatnim miesiącu wydałam kilkaset złotych. Jednorazowo wspomogę psiaka. Alu zapisz proszę odemnie stówkę. Quote
BozenaB Posted July 7, 2014 Posted July 7, 2014 Zaglądam do malucha i z niecierpliwością czekam na wynik konsultacji. Nie mogę sobie wyobrazić, jak ten biedak będzie funkcjonował z unieruchomionym przodem. Znajomi opiekowali się jamnikiem z unieruchomionym tyłem. Mało im ręce nie odpadły... A przecież przy Largusiu, to była kruszynka. Czekam na wieści. Quote
Alla Chrzanowska Posted July 7, 2014 Author Posted July 7, 2014 MALWA napisał(a):Zaglądam do Largo... biedna psina............ Niestety nie mam pojęcia o dużych psach, nie mam DT............. Mam w domu maleństwo - 14 letniego teriera westa, chorowitka, na którego w ostatnim miesiącu wydałam kilkaset złotych. Jednorazowo wspomogę psiaka. Alu zapisz proszę odemnie stówkę. Serdecznie Ci dziękuję!!! Quote
Cantadorra Posted July 7, 2014 Posted July 7, 2014 Wklejam link od Nette z wątu szczeniaka Rina, który też ma problemy z łapkami. Oczywiście nie wiem, czy to jest to samo, ponieważ nie wiem co dokładnie jest Largo. http://www.greatdanelady.com/article...kling_over.htm Link do Rina: http://www.dogomania.pl/forum/threads/253155-Chory-szczeniak-RINO-zbiera-na-leczenie-i-szuka-najlepszego-domku%21/page2 Wierzę, że tak młodemu psiakowi można jeszcze pomóc. Tego mu życzę. Quote
tu_ania_tu Posted July 7, 2014 Posted July 7, 2014 Info od Bissenika na szybko, telefonicznie w drodze do pracy, z przerywanym zasięgiem: "trzeba zrobić jeszcze zdjęcia łokci (to samo Niedzielski mówił) i operacja". Szczegóły dzisiaj po 18 jak juz wszyscy beda po pracy i w zasięgu. Quote
Maryna Posted July 7, 2014 Posted July 7, 2014 Norel napisał(a):To i ja czekam na wieści... Choć i tak kosmos się wydaje-człowiekowi da się wytłumaczyć leżenie w bezruchu z nieczynnym przodem a psu? leżenie w klatce i robienie pod siebie w szpitalu musi być mega stresem. Daga,ale nie całkiem leżenie-chyba.Po to uprzęże,żeby chodził tyłem,bez używania przodu.Kwestia w tym jak długo Gutka tył nosiłam niemal 3 tyg.Potem bardzo powoli i po kroku,zaczynał używać tylnej nogi Dlatego ideałem byłby DT,czasowy,żeby mógł dopilnować i poświęcić 24godz Quote
Maryna Posted July 7, 2014 Posted July 7, 2014 tu_ania_tu napisał(a):Info od Bissenika na szybko, telefonicznie w drodze do pracy, z przerywanym zasięgiem: "trzeba zrobić jeszcze zdjęcia łokci (to samo Niedzielski mówił) i operacja". Szczegóły dzisiaj po 18 jak juz wszyscy beda po pracy i w zasięgu. Czekamy.......... Quote
Alla Chrzanowska Posted July 7, 2014 Author Posted July 7, 2014 Mamy kolejne wpłaty dla Largo :multi:- ogromnie dziękuję: Livka - 50,00 zł Yolanovi - 20,00 Nufka - 60,00 zł Quote
yolanovi Posted July 7, 2014 Posted July 7, 2014 Alla Chrzanowska napisał(a):Mamy kolejne wpłaty dla Largo :multi:- ogromnie dziękuję: Livka - 50,00 zł p. Jolanta W. - 20,00 Nufka - 60,00 zł Jolanta W. to ja :) Quote
Alla Chrzanowska Posted July 7, 2014 Author Posted July 7, 2014 yolanovi napisał(a):Jolanta W. to ja :) Wielkie dzięki kochana!!! Quote
yolanovi Posted July 7, 2014 Posted July 7, 2014 Operacja / operacje nieuniknione, tylko jaki zakres i czy obie łapiny na raz czy po kolei. Strasznie mi żal tego malucha, tyle cierpienia przed nim :shake:. Dziewczynki a na FB go pokazujecie? Jakies wydarzenie? Stamtąd można uzyskać dużą pomoc finansową zazwyczaj. Quote
Alla Chrzanowska Posted July 7, 2014 Author Posted July 7, 2014 yolanovi napisał(a):Operacja / operacje nieuniknione, tylko jaki zakres i czy obie łapiny na raz czy po kolei. Strasznie mi żal tego malucha, tyle cierpienia przed nim :shake:. Dziewczynki a na FB go pokazujecie? Jakies wydarzenie? Stamtąd można uzyskać dużą pomoc finansową zazwyczaj. Pokazujemy, pokazujemy Joleńko:) Quote
Recommended Posts