Ty$ka Posted August 24, 2014 Posted August 24, 2014 Akurat sama mam psa z tendencją do tycia, więc trzymam kciuki. Cudowne te zdjęcia, dziękujemy za domek Kai. :loveu: Quote
Usiata Posted August 24, 2014 Posted August 24, 2014 Serce rośnie. Brawo dla Państwa Fionkowskich (uwielbiam ludzi adoptujących najukochańsze kundelki) :loveu: i brawo dla Kajusi słodziusi, szczęściary malutkiej :multi::multi: Quote
Państwo Fionkowscy :) Posted August 24, 2014 Posted August 24, 2014 (edited) [IMG]http://www.editer.pl/fotka/6e8f84223956708b113a7d9ed95a04d9_2.jpg[/IMG] Dziewczynki z wizytą u czteromiesięcznego kolegi. Noc minęła spokojnie. O 4 rano żona mnie obudziła i zostałem poproszony o wyjście na spacer. Kaja obudziła ją łapką i cichym popiskiwaniem. Po załatwieniu swoich potrzeb wróciła i spała w kojcu Fionki do rana. Dzień w związku z beznadziejną pogodą upłynął dziewczynom sennie i bez żadnych ekscesów. Kaja jeszcze słabo je bo pewnie jeszcze tęskni za Anią ale mamy nadzieję, że z dnia na dzień będzie coraz lepiej. Pozdrawiamy wszystkich. Edited August 24, 2014 by Państwo Fionkowscy :) błąd Quote
Ellig Posted August 25, 2014 Posted August 25, 2014 Kochani, serdecznie dziekujemy i tak bedzie bez końca,za Waszą milośc i opiekę, serducho ogromne dla zwierzakow, piekne zdjecie, sciskam Was mocno! :) Quote
Gusiaczek Posted August 25, 2014 Posted August 25, 2014 Mniód na serce! :loveu: kolejna CUDOWNA adopcja, kolejny Ogonek w swoim domku ..... oby takich ludzi, miejsc było tyle, by wystarczyło dla wszystkich Potrzebowskich Serdeczności zostawiamy Ovo & Gusia Quote
Mattilu Posted August 25, 2014 Posted August 25, 2014 bardzo się cieszę i wiem, że będzie już tylko lepiej :-) Quote
Ty$ka Posted August 25, 2014 Posted August 25, 2014 To jest niezwykłe jak leżą obok siebie. Mój nigdy nie pozwolił sobie na taką bliskość z innym psem :) Trzymam kciuki, by jak najszybciej poczuła, że to już happy end :loveu: Quote
Usiata Posted August 27, 2014 Posted August 27, 2014 I jak przebiega asymilacja Kajusi? zaczęła jeść? I jakie wrażenia mają Państwo Fionkowscy co do Kajusi? jak odbierają relacje Fionki z Kajusią? z góry bardzo dziękuję za informację :) Quote
Ewa Marta Posted August 27, 2014 Author Posted August 27, 2014 (edited) Sunieczki coraz lepiej funkcjonują razem. Kajuś jest wielkim wrażliwcem, w związku z tym 2 dnia dostała biegunki. Dorotka natychmiast poleciała z nią do weta, gdzie stwierdzono, że to nic chorobowego i żeby podać przez 1 dzień Nifuroksazyd. Ja doradzilam podanie Stoperanu. Pomogło:-) Kajuś zaczęła normalnie jeść, a na spacerach idąc na długiej smyczce przywołana natychmiast podchodzi do swoich Ludzi:-) Dostała nowe, śliczne szelki i wszyscy są szczęśliwi, że Kaja dołączyła do Rodzinki:-) Edited August 27, 2014 by Ewa Marta Quote
Państwo Fionkowscy :) Posted August 27, 2014 Posted August 27, 2014 [IMG]http://www.editer.pl/fotka/aa7d86f4597cba265cf4fab3c8a2a76c_2.jpg[/IMG] [IMG]http://www.editer.pl/fotka/58d8489706e017f22bb112606df44453_2.jpg[/IMG] Witamy. Pani Ewa napisała już bardzo dużo. Ja uzupełniam te wiadomości o zdjęcia, na których widać jak Kaja się do nas przekonuje.:loveu: Kaja próbowała dziś bawić się zabaweczką. Troszkę jeszcze nieśmiało ale zawsze to coś. Cieszymy się z malutkich postępów. Jedyne co nas martwi to to, że role się odwróciły i teraz Kaja troszeczkę warczy na Fionę. Mają Państwo jakieś rady w tej sprawie? Pozdrawiamy Quote
Ewa Marta Posted August 28, 2014 Author Posted August 28, 2014 Jak widzę Kaja wybrała już swojego człowieka;-) Rozmawiam właśnie z Dorotką, więc wszystko przekaże później:-) Quote
Ty$ka Posted August 28, 2014 Posted August 28, 2014 Spokojnie, próbują ustalić hierarchię między sobą. Nie można się wtrącać ani żadną z nich faworyzować. Dopiero jak ustalą między spbą to i owo, będzie można dawać więcej głasków tej, która będzie rządziła. ;) Quote
Państwo Fionkowscy :) Posted August 31, 2014 Posted August 31, 2014 [IMG]http://www.editer.pl/fotka/29af4107aa24dbe07cf920ee37a8c08a_2.jpg[/IMG] Witajcie ;) To już tydzień jak Kaja zamieszkała z nami. Z dnia na dzień jest coraz lepiej. Odważyłem się spuścić ją ze smyczy i o dziwo nie uciekła. Wręcz przeciwnie odważnie biega przed nami i co chwila ogląda się. Jest ciągle uśmiechnięta i radośnie merda ogonem. Wygląda na to, że kontakty z Fioną też uległy poprawie. Fioneczka coraz mniej pokazuje ząbki. Fionka dzisiaj została potrącona w parku przez hasającą Kaję (Kaja chyba chciała zachęcić ją do zabawy). Niestety Fionka nie zna się na żartach i wyskoczyła z ząbkami. Większego wrażenia to jednak na Kai to nie zrobiło ;) i biegała dalej. Z jedzeniem już lepiej. Nieśmiałość znika. Dziewczynki zostają po kilka godzin same. Po naszym powrocie cieszą się radośnie (Kaja skacze Fionie po głowie :lol: ). Żadnych strat nie zanotowaliśmy. Jesteśmy pełni nadziei, że nadejdzie taki dzień kiedy będą się razem bawić. Pozdrawiamy wszystkich i dziękujemy za śledzenie losów Kai. P.S. "Pani Eli i Pani Ewie chyba się nie odwdzięczymy do końca życia za takie wspaniałe psy" Quote
azalia Posted August 31, 2014 Posted August 31, 2014 Kajunia wygląda pięknie,napewno się z Fioneczką dogadają. Trzeba im dać jeszcze trochę czasu. Quote
Gusiaczek Posted September 1, 2014 Posted September 1, 2014 A może zwizytować Żółwiczkę i Pikusia? ;) Quote
Usiata Posted September 1, 2014 Posted September 1, 2014 A jaka uśmiechnięta mordusia Kajusi, widać że już powolutku się aklimatyzuje w swoim domku. Fioneczka troszkę biedna jest bo przecież była jedynym oczkiem w głowie Państwa, a teraz doszło drugie oczko i troszkę poczuła się zagrożona, ale to minie; chwila czasu i sobie te oczka poustalają własne porządki w stadzie. Serdeczne pozdrowienia dla Państwa Fionkowskich :) Quote
Ewa Marta Posted September 1, 2014 Author Posted September 1, 2014 Cudownie, że Kaja tak szybko się zaklimatyzowała:-) O Fionkę jestem spokojna, bo ona tylko udaje groźną, a Kaja doskonale to rozumie i nie boi się jej. Trzeba dać im trochę więcej czasu i będzie super! Pięnie dziękujemy za relację i za cudowne zdjęcie, które samo mówi za siebie, jak Kajusia się czuje w nowym domku:-) Quote
Isadora7 Posted September 1, 2014 Posted September 1, 2014 No się slicznej super trafiło. Powodzenia malutka na twojej drodze szcześliwości. Quote
Ellig Posted September 1, 2014 Posted September 1, 2014 [IMG]http://www.iv.pl/images/88948067011333326690.jpg[/IMG] Quote
Usiata Posted September 1, 2014 Posted September 1, 2014 O kurczę! jakie piękne serduszka Ellig! :loveu: a może by takie serduszko robić dla każdej Waszej podopiecznej? bo ja to bym sobie bardzo chętnie zakupiła takie serduszko każdego Waszego wyadoptowanego skarba i przyszpiliła je na tablicy nad swoim biurkiem, bo komp nie zawsze jest włączony, a mordusie bym mogła widzieć w każdej chwili... takie niby fanty bazarkowe przy pierwszej nastepnej okazji??? Quote
Mazowszanka13 Posted September 1, 2014 Posted September 1, 2014 Widzę, że przegapiłam bardzo Ważne Wydarzenie. Państwu Fionkowskim gratuluję wspaniałej decyzji :) Z jednym psem jest jak z dzieckiem jedynakiem, a dwa psy (lub więcej ;-)) to SAMA RADOŚĆ. Quote
Gusiaczek Posted September 1, 2014 Posted September 1, 2014 [quote name='Podmcent']O kurczę! jakie piękne serduszka Ellig! :loveu: a może by takie serduszko robić dla każdej Waszej podopiecznej? bo ja to bym sobie bardzo chętnie zakupiła takie serduszko każdego Waszego wyadoptowanego skarba i przyszpiliła je na tablicy nad swoim biurkiem, bo komp nie zawsze jest włączony, a mordusie bym mogła widzieć w każdej chwili... [B]takie niby fanty bazarkowe przy pierwszej nastepnej okazji???[/B][/QUOTE] genialny pomysł! jestem ZA! :) kupimy, wydrukujemy, skarpety podcerujemy, a mordusie po trosze będą i nasze ;) Quote
Ellig Posted September 2, 2014 Posted September 2, 2014 Pomysł swietny, ale już robiłam dużo zdjęć - serduszek naszym podopiecznym, mozna je znaleźc na wątkach z datą 14 lutego :) Quote
Usiata Posted September 3, 2014 Posted September 3, 2014 [quote name='Ellig']Pomysł swietny, ale już robiłam dużo zdjęć - serduszek naszym podopiecznym, mozna je znaleźc na wątkach z datą 14 lutego :)[/QUOTE] To bardzo dobrze, jak znajdę naprawdę wolną chwilę to poszukam po kolei na wątkach i sobie wydrukuję w kolorze, i tez od razu zapytam - po ile takie "serduszko" i na jakie konto mam przesłać, za daną serduszkową psinę. Wyceń Ellig, swoje prawa autorskie do takiego serduszka / fotografii, żebym mogła je "wydrukować i użytkować dla siebie" jedynie, bez jakiegokolwiek innego wykorzystania zdjęć bez uptrzedniego porozumienia z Tobą :) Quote
Recommended Posts