Jump to content
Dogomania

Zajrzyj, a przekonasz się, że warto pomagać..Karolek, Bambo, Łatka, Plamka,Papilonek i Jeżynka już bezpieczne..na pomoc czekają kolejne bezdomniaki!!!

Recommended Posts

Posted
O 24.06.2016 o 20:47, Tyś napisał:

Podmieniłam w ogłoszeniu Sary zdjęcie i opis dałam zdecydowanie krótszy. Także zmieniłam dzielnicę Warszawy - postanowiłam sobie, że co tydzień będe dokonywała jakiś zmian, by ktoś ją zauważył.

Dziewczyny, a co z Hugo? Nie widziałam jego nowych ogłoszeń, a przecież zasiedział się u Murki... Mogę mu zrobić ogłoszenia, ale potrzebuję informacji: wiek, charakter, jakieś najładniejsze zdjęcia do ogłoszeń.

Hugo cały czas jest ogłaszany na OLX, ma wyróżnione.

Posted

Dziewczyny, jeżeli jesteście na fb, to zapraszam na wydarzenie Miodzi i Wyciorka - dwóch kotków z białaczką.

Za dotychczasowy pobyt MIodzi w lecznicy jest do zapłacenia 300zł, a nadal tam przebywa. Nie mówię,że kwota jest duża, bo wetka liczy jedynie za utrzymanie i leczenie,żadnych innych kosztów, ale zapłacić trzeba. A jak się ma tyle zwierząt na utrzymaniu, to jest problem i z taką kwotą...

Tutaj jest link :https://www.facebook.com/events/557758174426962/?active_tab=posts

..Oczywiście cały czas szukamy domów tymczasowych. Miodzia musi opuścić lecznicę jak najszybciej,została umieszczona na chwilę, a okazuje się,że ta chwila trwa i trwa.

Podobną kwotę trzeba też zapłacić innej wetce, u której przebywa Wyciorek. A końca jego pobytu niestety również nie widać.

Jak się zsumuje te dwie kwoty, to okazuje się,że wcale nie jest tak mało.

Domy tymczasowe, gdzie jesteście ?!

Posted
O 26.06.2016 o 17:34, kudlataja napisał:

Byłam tam dzisiaj, niestety okoliczni mieszkańcy suni nie chcą, już dzwonili do zamojskiego schroniska, jutro planują zgłosić do gminy. Jest bardzo mało czasu na pomoc, ona tak trochę da się podciągnąć pod onkę, pisałam właśnie na skarpecie owczarkowej, prosiłam wszystkie koleżanki..sunia jest starsza, wyeksploatowana szczeniakami w schronisku sobie nie poradzi. Dowiedziałam się, że została wczoraj wyrzucona z samochodu, ktoś widział, chwilę przed tym jak ja tamtędy przejeżdżałam. Zastałam sunię idącą środkiem szosy, po prostu wyszła mi przed samochód..nie wiem co robić szukam pomocy, dziewczyny mają coś ruszyć na fejsbuku, ale czasu jets naprawdę mało, żeby suńkę zabezpieczyć, w hoteliku u Murki nie ma miejsca, trudna sytuacja..

2m4f9ds.jpg

Jakby ktoś miał pomysł jak pomóc suni to jestem pod telefonem 695384442

Dziękuję wszystkim z aktywność na wątku, nie mam nawet czasu poodpisywać, wszystkie moje ogłoszenia można dowolnie modyfikować (to do Tyśki), wiem że ogłoszenie Ząbka jest za długie i trochę koślawe, ale to nie jest taki łatwy psiak i do specyficznego wyrozumiałego domu i chciałam w nim jak najwięcej opowiedzieć..można skracać i zmieniać oraz zamieszczać gdzie się da:) bardzo dziękuję za zaangażowanie.

Suńka od dzisiaj u nas :)

• Upvote 1
Posted

Suńka jest koszmarnie wyeksploatowana, ma odlężyny na łapach, boku, nawet na ogonie... Sierść tłusta, uszy objedzone przez muchy. Nawet nie chcę myśleć w jakich ona warunkach mieszkała całe życie, ale pewnie służyła jedynie do rodzenia szczeniaków.. Na szczęście psychika suni jest w dużo lepszym stanie, sunia ma fantastyczny charakter, jest bardzo przyjazna do ludzi i innych psów:) Oto Mara:

800476d136101835gen.jpg

4300486a566ed65bgen.jpg

d4aca551605f0952gen.jpg

936ff8370761637fgen.jpg

4bdcf8595c1c304agen.jpg

Posted

rozliczenie psów za czerwiec:

MALWINA

-360 zł hotelowanie (1-30.06)

-8 zł Fiprex

-20 zł wścieklizna

-3,50 zł dojazd weta

Razem: -391,50 zł

HUGO

-360 zł hotelowanie (1-30.06)

-6 zł Fiprex

Razem: -366 zł

PUCEK

-300 zł hotelowanie (1-30.06)

-8 zł Fiprex

+ 30 zł ala123 (od Locaibenio)

+ 10 zł RIVER

Razem: -268 zł

Razem wszystkie pieski -1025,50 zł

Wpłaty w czerwcu:

+226 zł wpłata anonimowa

+90 zł sharka (bazarek)

+73 zł gluchypies (bazarek)

+350 zł ala123 (bazarek)

+35 zł ranias

+25 zł ranias

Razem: +799 zł

-1025,50 zł + 799 zł = -226,50 zł

RAZEM ZA CZERWIEC -226,50 zł

Dług za poprzednie miesiące wynosil -2240,60 zl - 226,50 zł (za czerwiec) = -2467,10 zł (całość długu)

Posted

Matko jaki dług :(

Ala, kiedyś wystawiłam ogłoszenia Malwince i Hugo, jak przychodzą powiadomienia to odświeżam. Wyróżnię jedno od siebie na olx, tylko nie wiem któremu lepiej czy Malwince czy Puckowi? Na olx mam wystawione w tej chwili tylko dla Malwinki i Huga, ale czytam, że Huga może adoptuje pan z Warszawy.

Ala i podaj mi przy okazji dane kontaktowe na pw do ciebie, to wymienię w ogłoszeniu, i jak ktoś może to zerknijcie czy tekst uaktualnić?

http://olx.pl/oferta/malwinka-czeka-na-dom-CID103-IDcWfWF.html

Posted

Przeczytałam wątek wybiórczo, tzn. pierwszą i ostatnią stronę :-)

Bardzo wzruszające historie. Nie wiem na ile psy na pierwszej stronie są aktualne i ile ich jest i gdzie się znajdują.

Będę śledzić.

Posted
12 godzin temu, kolejna kobietka napisał:

Matko jaki dług :(

Ala, kiedyś wystawiłam ogłoszenia Malwince i Hugo, jak przychodzą powiadomienia to odświeżam. Wyróżnię jedno od siebie na olx, tylko nie wiem któremu lepiej czy Malwince czy Puckowi? Na olx mam wystawione w tej chwili tylko dla Malwinki i Huga, ale czytam, że Huga może adoptuje pan z Warszawy.

Ala i podaj mi przy okazji dane kontaktowe na pw do ciebie, to wymienię w ogłoszeniu, i jak ktoś może to zerknijcie czy tekst uaktualnić?

http://olx.pl/oferta/malwinka-czeka-na-dom-CID103-IDcWfWF.html

Dziękuję kochana za ogłoszenia :) . Tekst jest w porządku. Ja również wszystkie "moje" psy ogłaszam na OLX,, ogłoszenia są cały czas wyróżnione, Ostatnio Malwinka była ogłaszana na Warszawę, wczoraj zmieniłam na Lublin.

W sprawie Hugo ten pan z Warszawy wczoraj do mnie dzwonił, ale sama nie wiem, co o tym myśleć,ponieważ wydaje mi się,że on i dzieci bardzo chcą Huga adoptować, natomiast żona chciałaby dopiero po wprowadzeniu się do wolnostojącego domu, co ma nastąpić dopiero w zimie.

Człowiek dzwonił już kilka razy do Murki, był w hoteliku poznać piesia, wygląda na to,że poważnie podchodzi do sprawy, ale wszystko to trwa jakoś długo. Zobaczymy.

Posted
12 godzin temu, Piromanka napisał:

Przeczytałam wątek wybiórczo, tzn. pierwszą i ostatnią stronę :-)

Bardzo wzruszające historie. Nie wiem na ile psy na pierwszej stronie są aktualne i ile ich jest i gdzie się znajdują.

Będę śledzić.

Dziękuję za przybycie na wątek :)

Poproszę handzię, aby zaktualizowała pierwszą stronę, tzn. napisała, które psy czekają jeszcze na domy.

Posted
11 godzin temu, ala123 napisał:

Dziękuję kochana za ogłoszenia :) . Tekst jest w porządku. Ja również wszystkie "moje" psy ogłaszam na OLX,, ogłoszenia są cały czas wyróżnione, Ostatnio Malwinka była ogłaszana na Warszawę, wczoraj zmieniłam na Lublin.

W sprawie Hugo ten pan z Warszawy wczoraj do mnie dzwonił, ale sama nie wiem, co o tym myśleć,ponieważ wydaje mi się,że on i dzieci bardzo chcą Huga adoptować, natomiast żona chciałaby dopiero po wprowadzeniu się do wolnostojącego domu, co ma nastąpić dopiero w zimie.

Człowiek dzwonił już kilka razy do Murki, był w hoteliku poznać piesia, wygląda na to,że poważnie podchodzi do sprawy, ale wszystko to trwa jakoś długo. Zobaczymy.

Ja mam różnie, na gumtree na przykład tak patrzę, że Hugo jest na Lublin, Malwinka na Kraków, (dzisiaj na gumtree usunę i dodam od nowa), na olx oba mam na Kraków. To na razie pozostawię olx na Kraków, jak zmienić na Warszawę, bądź inne to daj znać, nie chcę żeby się zdublowały, bo czytam że więcej osób ogłasza różne psiaki. Wyróżnię Malwince w takim razie, jak będziesz chciała to innego psiaka mogę w to miejsce wymienić.

Mam tylko pytanko, nadal taka jest? czy już jej to przeszło?:

" a wystraszona coraz rzadziej się broni "

Na razie pozostawię w takim razie tak jak jest, jak coś dajcie znać czy ty czy Murka czy coś zmienić w tekście.

Hugo w związku z tym będę cały czas odświeżać, bo takie to trochę niepewne.

Po weekendzie wystawię Puckowi na kilku popularniejszych portalach również.

Wyróżnienie Malwinki do 7 sierpnia:

Malwinka wyróżnienie do 7 sierpnia.jpg

Posted

Postaram się dla Malwiny napisać nowy tekst, bo ten obecny może trochę zniechęcać. Niestety prawda jest taka, że sunia nie jest psem łatwym.

Pan od Hugo napisał do mnie maila, przesłałam mu nr konta (obiecał sponsorować pobyt Hugo w hotelu dopóki nie będą mogli go zabrać).

Sara jest już po sterylizacji (zdążyliśmy w ostatniej chwili, bo cieczka się już zaczynała).

Mara (suńka w typie malinois) została na razie zaszczepiona p.wściekliźnie, sterylka za ok. dwa tygodnie (cieczka się jej kończy). Suńka ma na łokciach modzele, a to na ogonie to wynik zaburzeń krążenia i mam receptę na maść. Wet ocenił sunię na starszą... ponad 10 lat:( Czyli ktoś wywalił, bo zrobiła się za stara na rodzenie szczeniaków...

A sunia odżywa, cieszy się każdym spacerem i kontaktem z człowiekiem, uwielbia zabawki - nosi je w pysku non stop niemal i nie może się nimi nacieszyć.

Posted
O 8.07.2016 o 20:37, Murka napisał:

Postaram się dla Malwiny napisać nowy tekst, bo ten obecny może trochę zniechęcać. Niestety prawda jest taka, że sunia nie jest psem łatwym.

(...)

Ok :)

A czy Pucek ma jakieś ogłoszenia w sieci tak żeby można było sobie tekst podejrzeć? :) zdjęcia wyszukałam na wątku.

Posted
2 godziny temu, kolejna kobietka napisał:

Ok :)

A czy Pucek ma jakieś ogłoszenia w sieci tak żeby można było sobie tekst podejrzeć? :) zdjęcia wyszukałam na wątku.

Ostatnio tekst ogłoszenia skróciłam  i jest taki:

Pucek jest pieskiem średniej wielkości,waży ok.20kg, ma ok.7 lat, został wykastrowany.
 Jest bardzo przyjazny dla ludzi i uwielbia ich towarzystwo lecz potrafi też dzielnie bronić swojego terytorium.  Bardzo lubi przebywać na dworze, dlatego najlepszy byłby dla niego dom wolnostojący.

Tutaj jest link: http://olx.pl/nowe-ogloszenie/edit/182658507/?ref%5B0%5D%5Baction%5D=myaccount&ref%5B0%5D%5Bmethod%5D=index

Ogłoszenie na OLX jest na Warszawę, przedtem przez długi czas było na Lublin.

• Upvote 1
Posted

Dziewczyny, jest kolejny pies potrzebujący domu na już ! Sajmon ma dwa lata, jest psem średniej wielkości,mieszka w podzamojskiej wsi, ale już go nie chcą. 

Kilka dni temu Kudlataja dostała informację,że pies ma być "wywieziony", pojechała na miejsce i rzeczywiście potwierdziło się, to co jej przekazano: psina cały czas jest zamknięty w obórce, wygrzebał sobie dziurę w ziemi pod jakąś deską i tak mieszka! Nie chciał wyjść stamtąd, widać,że jest wylękniony, dopiero na głos córki tej kobiety wyszedł i jak widać na fotkach, bardzo się cieszy na jej widok. Pies jest ładny, nie wychudzony, szukamy pilnie dt, bardzo pilnie!!!! Magda mówi,że kobieta jest dziwna, wszystko może zrobić z psem.

Sajmon (3).JPG

Sajmon (2).JPG

Sajmon (4).JPG

Sajmon (5).JPG

Sajmon (1).JPG