Tyśka) Posted May 3, 2016 Posted May 3, 2016 To taki fajny pies... trzymam kciuki by tym razem ktoś zadzwonił w jego sprawie... Quote
Maciek777 Posted May 4, 2016 Posted May 4, 2016 Ale tu się dzieje! Ja już zupełnie nie wiem tu co i jak ;) Quote
ala123 Posted May 6, 2016 Posted May 6, 2016 Dzieję się,dzieje. Jest kolejny pies potrzebujący pomocy, suczka właściwie, na pierwszy rzut oka młoda. Jest przyjazna, łazi za ludźmi,ale nikt jej nie chce. Trochę dlatego pewnie,że jest duża gabarytowo. Przedwczoraj dowiedziałam się o niej, została wyrzucona w jednej z wsi powiatu zamojskiego. 1 Quote
sharka Posted May 6, 2016 Posted May 6, 2016 piękna jest, chciałabym jakoś pomóc.. ogłoszenie na olx? Quote
Maciek777 Posted May 6, 2016 Posted May 6, 2016 Taka fajna sunia :/ Chciałoby się wziąć wszystkie i zostać zbieraczem :( Quote
ala123 Posted May 6, 2016 Posted May 6, 2016 8 godzin temu, sharka napisał: piękna jest, chciałabym jakoś pomóc.. ogłoszenie na olx? Dziękuję, jeżeli możesz,, to bardzo proszę. Tak chciałabym ją zabrać z tej wsi w jakieś bezpieczne miejsce. Quote
sharka Posted May 6, 2016 Posted May 6, 2016 1 godzinę temu, ala123 napisał: Dziękuję, jeżeli możesz,, to bardzo proszę. Tak chciałabym ją zabrać z tej wsi w jakieś bezpieczne miejsce. http://olx.pl/oferta/duza-mloda-sunia-szuka-pilnie-domu-CID103-IDftTXH.html na Kraków, w razie czego zmienię opis 1 Quote
handzia Posted May 11, 2016 Author Posted May 11, 2016 Śliczna, szorstkowłosa sunia :) Gdzie ona teraz jest? Dzwoni ktoś z ogłoszeń? Koło weekendu wstawię psiaki pod opieką kudlatej i kotkę z kociętami.....tyle tego jest, nie sposób ogarnąć...:( Quote
sharka Posted May 11, 2016 Posted May 11, 2016 trochę wyedytowałam tekst ogłoszenia, mogę tylko trzymać kciuki :( Quote
ala123 Posted May 13, 2016 Posted May 13, 2016 Sunia cały czas jest na tej wsi. Przedwczoraj znowu złapała kurę u kogoś na podwórku i uciekła z nią. Próbowałam coś załatwiać z gminą,aby chociaż trochę wsparli finansowo suczynę,łatwiej byłoby podjąć jakąś decyzję o zabraniu jej stamtąd,ale to jest beton, nie wiem,czy coś z tego wyjdzie. Quote
ala123 Posted May 19, 2016 Posted May 19, 2016 Szorstkowłosa sunia od wczoraj jest w hoteliku u Murki. Właściwie to pewnie jeszcze u weta, bo trzeba ją odrobaczyć i przede wszystkim usunąć kleszcze i zabezpieczyć przed nimi na przyszłość. Podjęłam taką decyzję,bo nie mogłam inaczej, ale oczywiście nie mam żadnego pomysłu na zdobycie środków finansowych na utrzymanie suczki w hoteliku. Będę starała się sukcesywnie wpłacać Murce jakieś kwoty, robić bazarki, ale bardzo proszę o wsparcie. Nie tylko finansowe, każda forma jest nieoceniona. Sharko dziękuję raz jeszcze za błyskawiczną pomoc w ogłoszeniach i nie tylko :) 1 Quote
gluchypies Posted May 20, 2016 Posted May 20, 2016 Zapraszam na bazarek, 30 % jest dla szorstkowłosej suni :) dajcie znać, jak dostała na imię :) KLIK 2 Quote
ala123 Posted May 20, 2016 Posted May 20, 2016 Dzięki kochana za bazar :) Sunia nie ma jeszcze imienia. Quote
Nadziejka Posted May 20, 2016 Posted May 20, 2016 Zagladam z kciukami wielkimi za wszystkie lapenki i za te sunienke szostkowlosa stokroc Quote
ala123 Posted May 21, 2016 Posted May 21, 2016 Sąsiadka prosi mnie o pomoc dla rocznej ONkowatej suczki z łańcucha,która w wieku 10 miesięcy została mamą 10 szczeniaków. Nie przez przypadek została, właściciel celowo ją dopuścił,aby móc sprzedawać szczeniaki... Tak też uczynił, sprzedał 9,jedną suczkę zostawił sobie, aby za kilka miesięcy mogła urodzić małe,które również sprzeda... Suczka-mama rodziła na łańcuchu, na łańcuchu karmiła małe, na łańcuchu spędziła większość swojego życia. I tak pewnie wyglądałoby jej c a ł e życie,gdyby nie łapała kur i kaczek,ale ona łapie i zjada,więc zapadł na nią wyrok. Poszłyśmy dzisiaj do tej meliny, mam zdjęcia,ale brakuje mi pomysłu,jak suczce pomóc. Ta kupa pustaków w głębi,to jest buda, w której urodziła i karmiła szczeniaki. Tam mieszka. Quote
Tyśka) Posted May 22, 2016 Posted May 22, 2016 A jakaś interewencja? Np. z pani Krysią? Czt nie ma podstaw do tego, by psy odebrać? Ale przecież to łamanie prawa... pies bez papierów... może akurat... uda się chociaż postarszyć mandatem i jak człowiek zobaczy, że interes się nie opłaca, to uda się te psy odebrać? :( Quote
Murka Posted May 22, 2016 Posted May 22, 2016 O 19.05.2016 o 13:45, ala123 napisał: Szorstkowłosa sunia od wczoraj jest w hoteliku u Murki. Właściwie to pewnie jeszcze u weta, bo trzeba ją odrobaczyć i przede wszystkim usunąć kleszcze i zabezpieczyć przed nimi na przyszłość. Podjęłam taką decyzję,bo nie mogłam inaczej, ale oczywiście nie mam żadnego pomysłu na zdobycie środków finansowych na utrzymanie suczki w hoteliku. Będę starała się sukcesywnie wpłacać Murce jakieś kwoty, robić bazarki, ale bardzo proszę o wsparcie. Nie tylko finansowe, każda forma jest nieoceniona. Sharko dziękuję raz jeszcze za błyskawiczną pomoc w ogłoszeniach i nie tylko :) Sunka pobila rekord w adopcji, bo po dobie w hoteliku pojechala do domu:) Miala niesamowite szczescie, bo w piatek przyjechaly do nas z Lublina panie ze swoim psem, aby zapoznac sie z inna suczka. Byla tam juz wizyta pa, kwestia tylko byla czy dogada sie z charakternym i rozpuszczonym beaglem. Wystapily niestety problemy i panie obawialy sie, ze moze byc ciezko pogodzic zwierzaki w domu. Zaczelismy rozmawiac o innych suczkach i jeszcze dwie probowalismy skumac z ich psiakiem. Najlepiej poszlo szostkiej, najepiej na nia reagowal, nawet zapraszal do zabawy. No i pojechala sunka. Na miejscu co prawda sa jeszcze problemy, zwierzaki probuja ustalic ktore wazniejsze, ale wierze, ze bedzie dobrze. Ponizej jeszcze u nas na zapoznawaniu sie z beaglem: 1 Quote
ala123 Posted May 23, 2016 Posted May 23, 2016 11 godzin temu, Tyś napisał: A jakaś interewencja? Np. z pani Krysią? Czt nie ma podstaw do tego, by psy odebrać? Ale przecież to łamanie prawa... pies bez papierów... może akurat... uda się chociaż postarszyć mandatem i jak człowiek zobaczy, że interes się nie opłaca, to uda się te psy odebrać? :( W ubiegłym roku była tam na moją prośbę Straż dla Zwierząt, nie ma się czego przyczepić, psy nie są zagłodzone, inne zwierzęta też nie. Konie nie mają papierów, ale inspektorat weterynarii nic nie zrobił ; twierdzą,że to nie ich sprawa. Kazali dzwonić do jakichś instytucji, które wydają papiery ( teraz już nie pamiętam do jakich), wydzwaniałam i oczywiście nic z tego nie wyszło. W Polsce nikt nic nie może, spychologia po prostu . Problem z tym "gospodarstwem" jest od lat. Facet niczego się nie boi, całe życie się ślizga, u nas jest to możliwe, więc czuje się pewnie, wszyscy mogą mu naskoczyć jak widać. Quote
ala123 Posted May 23, 2016 Posted May 23, 2016 10 godzin temu, sharka napisał: może ciotki od onków coś poradzą? Wczoraj napisałam do nich Quote
gluchypies Posted May 23, 2016 Posted May 23, 2016 11 godzin temu, Murka napisał: Sunka pobila rekord w adopcji, bo po dobie w hoteliku pojechala do domu:) Miala niesamowite szczescie, bo w piatek przyjechaly do nas z Lublina panie ze swoim psem, aby zapoznac sie z inna suczka. Byla tam juz wizyta pa, kwestia tylko byla czy dogada sie z charakternym i rozpuszczonym beaglem. Wystapily niestety problemy i panie obawialy sie, ze moze byc ciezko pogodzic zwierzaki w domu. Zaczelismy rozmawiac o innych suczkach i jeszcze dwie probowalismy skumac z ich psiakiem. Najlepiej poszlo szostkiej, najepiej na nia reagowal, nawet zapraszal do zabawy. No i pojechala sunka. Na miejscu co prawda sa jeszcze problemy, zwierzaki probuja ustalic ktore wazniejsze, ale wierze, ze bedzie dobrze. Ponizej jeszcze u nas na zapoznawaniu sie z beaglem: Ale super, to się sunieczce udało :) :) :) Powodzenia życzę w nowym domku, oby się szybko dogadała z beaglem! Quote
Recommended Posts