elik Posted November 11, 2014 Posted November 11, 2014 ... Lubisz ciacha? takie pyszne, kruche, według przedwojennego przepisu? piekę tuż przed wysyłką zawsze i nieskromnie powiem, że takie ciacha sa nie do kupienia nigdzie :) Z pełną odpowiedzialnością potwierdzam, że tak pysznych ciasteczek nie kupi się nigdzie, tylko na Agusiowym bazarku :) Znam to z autopsji :thumbs: :eating: :P Quote
Maciek777 Posted November 11, 2014 Posted November 11, 2014 no to wielka szkoda :( ale niedługo zrobię drugą edycję ciastkowego dla Karola. :) Lubisz ciacha? takie pyszne, kruche, według przedwojennego przepisu? piekę tuż przed wysyłką zawsze i nieskromnie powiem, że takie ciacha sa nie do kupienia nigdzie :) Lubię, jak wszyscy :D To do zobaczenia na kolejnym bazarku:) Quote
Naupali Posted November 11, 2014 Posted November 11, 2014 Przeczytałam o postępach Karolka, super :) Myślę, że jak na takiego dzikuska to otarcie się o człowieka to naprawdę olbrzymi wyczyn, oby tak dalej :) Dzisiaj wpłaciłam deklarację i dopiero pomyślałam, że nawet nie zapytałam do którego dnia miesiąca mam ją wpłacać :oops: Jakoś tak sobie miałam cały czas w głowie, że do końca miesiąca ;/ Przepraszam, że dopiero teraz no ale fajnie, że wreszcie na to wpadłam :) Mógłby mi ktoś podpowiedzieć do kiedy powinnam przelewać pieniądze? Quote
kudlataja Posted November 13, 2014 Posted November 13, 2014 Aga i Topi zrobiły piękny bazarek w połowie dla Karolka... :smile: Nie chcę być gorsza. ;-) ;-) Rano wysłałam szybkim przelewem pocztowym 100 zł dla naszego Dzikunka. :loveu: Dziękuję, pieniążki otrzymałam już 5 listopada 100zł dla Karolka. Przepraszam, nie miałam głowy do sprawdzania konta. Strasznie dużo się dzieje ostatnio. dziękuję Elisabeta - jesteś wspaniała. A i wieści od Karolka nowe są takie, że zdecydował się dwukrotnie dotknąć Pati nosem :klacz: nie chcę zapeszać, ale wychodzi nasz chłopak na prostą chyba i przede wszystkim jest bezpieczny:) Quote
kudlataja Posted November 13, 2014 Posted November 13, 2014 Bardzo dziękuję za udział w bazarku pół na poł dla karolka i piesków w bdt u tamb. Uzbierało się 190 złotych, tak więc niedługo wpłacę dzięki hojności kupująych 95 złotych na hotel dla dzikuska rudego. Codziennie o nim myślę i ciesze, że jest bezpieczny. :) Baaaaardzo dziękuję Aga i przepraszam, że chwilę mnie nie było. Wspaniały bazarek:) Karolek bezpieczny i robi postępy, pierwszy kontak z człowiekiem, z własnej inicjatywy ma już za sobą:) Pati się pochorowała i jak trochę wydobrzeje pewnie uraczy nas nowymi fotkami. Quote
kudlataja Posted November 13, 2014 Posted November 13, 2014 Poleciała stała dla Karolka :) I doleciała wczoraj do mnie:) 20zł zasiliło konto naszego dzikuska:) Baaardzo dziękuję w imieniu Karolka :calus: Quote
kudlataja Posted November 13, 2014 Posted November 13, 2014 Przeczytałam o postępach Karolka, super :) Myślę, że jak na takiego dzikuska to otarcie się o człowieka to naprawdę olbrzymi wyczyn, oby tak dalej :) Dzisiaj wpłaciłam deklarację i dopiero pomyślałam, że nawet nie zapytałam do którego dnia miesiąca mam ją wpłacać :oops: Jakoś tak sobie miałam cały czas w głowie, że do końca miesiąca ;/ Przepraszam, że dopiero teraz no ale fajnie, że wreszcie na to wpadłam :) Mógłby mi ktoś podpowiedzieć do kiedy powinnam przelewać pieniądze? Witaj do końca miesiąca jest całkiem w porządku:) Mamy lekką nadwyżkę i jak na razie wystarcza na utrzymanie Karolka. Ja robię przelewy za hotelik w okolicach 20 każdego miesiąca. Twoje wpłata dotarła 11.11 15zł, Serdecznie dziękuję i przepraszam za nieobecność dłuższą :) Quote
kudlataja Posted November 13, 2014 Posted November 13, 2014 Uaktualniam stan konta karolkowego to po wymienionych wyżej wpłatach 562zł. Wszystkim jeszcze raz dziękuję. Wieczorem jeszcze wpadnę z jedną sprawą. Mamy szczeniorki do ratowania, tzn. uratowałyśmy i nie mamy z funią gdzie umieścić, może coś poradzicie. Tymczasem uciekam i pędzę do weta, gdzie miałm być o 19. Quote
AgaG Posted November 13, 2014 Posted November 13, 2014 Bardzo się cieszę, ze Karolek odwazył się dotknąć nosem Pati. Czyli kolejny krok do przodu dzielnego Dingo :) Ciekawa jestem, czy Pati próbuje karmić go z ręki? a w każdym razie pokazywać mu w widoczny sposób związek pomiędzy sobą a tym, że Karolek dostaje jeść? Są różne sposoby utrwalania takiego skojarzenia psa - skojarzenia bardzo pomocnego w oswajaniu :). Quote
Elisabeta Posted November 16, 2014 Posted November 16, 2014 W niedzielę zaglądam do Karolka. :smile: Do dzielnego Karolka. :kiss_2: Quote
kudlataja Posted November 23, 2014 Posted November 23, 2014 W niedzielę zaglądam do Karolka. :smile: Do dzielnego Karolka. :kiss_2: Witam z tygodniowym opóźnieniem i od razu przepraszam, że mnie tu nie ma tak często jak powinnam. Ostatnie dwa tygodnie zaprzątnęła mi akcja szczeniakowa, było dużo pracy i stresu. Dzięki pomocy dziewczyn z lublina Tereszki i Beci oraz warszawskiej fundacji Pies na Zakręcie udało się zabezpieczyć mamę i sześć maluchów z terenu likwidowanej cukrowni Wożuczyn. Zamojska fundacja Zea użyczyła klatek i wczoraj pojechał z funią ostatni transport - dwie dziewczynki i ch mama do dt w Warszawie. Bardzo dziękuję wszystkim zaangażowanym w tę akcję. W ciągu tych dwóch tygodni udało się pomóc siedmiu psiakom! Takie oto maluchy czekają teraz na adopcję w dt w Warszawie i Lublinie: Co do naszego Karolka kochanego, oto sms od PatiC z mijającego tygodnia: "Karolek przełamał się i już nie myśli, że chcę go otruć. Daję mu smakołyki do miski i chętnie je zjada:) Wcześniej nie tknął niczego co mu dawałam, nawet mięsa, jadł tylko suche, które leży non stop pod wiatą" Fajnie, tylko szkoda, że nie dzieje się to już w jego własnym domku. Nie wiem, czy ogłoszenia karolkowe poszły już w świat? na razie nikt do mnie nie dzwonił w jego sprawie. Dziś muszę zrobić przelew za hotelowanie.. Mam też ino od Miszki, pytałam właścicielkę o jego nogi w związku ze zmianą pogody. Odpisała, że nie zauważyła różnicy i że z Miszki "głupolek jak zawsze, daje się po pysku pogłaskać, ale nic wiecej, lubi kraść różne rzeczy, obserwować co się robi i śpi z leonami to mu nie zimno." Trochę daleko te Głuchołazy, ale muszę kiedyś odwiedzić to moje dziwne psisko, tęskni mi się czasem, fajnie byłoby go dotknąć.. Liczę na jakieś fotki chłopaków wkrótce. Pozdrawiam i zapraszam na wątek, Miszka już zostanie u P. Kai, miał szczęście, ale Karolek potrzebuje nadal naszej pomocy. 1 Quote
AgaG Posted November 23, 2014 Posted November 23, 2014 kudlataja tak ogłoszenie Karolka sa aktywne od miesiąca dzięki pomocy kk. Do 27 listopada mają wyróżnienie na OLX. Cały czas będziemy aktywować. Z dzwonieniem może być tak, że.... nikt nie zadzwoni przez bardzo długi czas. (pytanie o Balonika/Gucia z lasu, którego z dwoma koleżankami na spółkę utrzymujemy w hotelu, było jedno od czterech lat od alkoholika.. :() Może być ciężko z odzewem... Cieszę, że Miszka ma dom już na stałe, a Karolek troszkę ufniejszy w hoteliku :) Jutro wysyłam paczki z mojego bazarku ( w połowie na Karola) więc prześlę Ci jutro rano pieniądze na konto. Pamiętam cały czas o Karolu. Gratuluję akcji ratowania szczeniaczków i bardzo serdecznie pozdrawiam Ciebie i osoby, które razem z Tobą działają dla dobra skrzywdzonych zwierząt. Quote
funia Posted November 23, 2014 Posted November 23, 2014 Maluchy ,mamusia i kocie od ala123 są już w Warszawie . DZiekuje wszystkim zaangażowanym a najbardziej Becialublin ! Quote
Elisabeta Posted November 23, 2014 Posted November 23, 2014 Karolku, trzymaj tak dalej. :smile: Kudlataja, a Ty, Kochana,... nikogo tu nie przepraszaj za nieobecnośc na wątku. Cóż znaczy ta "nieobecnośc" wobec fotek uratowanej Mamusi i Maluchów?... :iloveyou: Na pewno sercem jesteś tu cały czas. :smile: 2 Quote
Guest TyŚka Posted November 23, 2014 Posted November 23, 2014 Zaginął mi wątek :( Czytam, czytam i nie wierzę. Że Karolek robi postępy. Misza ma dom. A ta psia rodzinka już zabezpieczona w DT (bo pisałam jakiś czas temu, że jak wyadoptują swą obecną kocią tymczasowiczkę to jestem gotowa wziąć szczyla na dt). Dzieją sie tu cuda :) Quote
kolejna kobietka Posted November 27, 2014 Posted November 27, 2014 Z pieniędzy AgaG, Karolek ma wyróżnione olx na kolejny miesiąc: trzymajcie kciuki! :kciuki: :kciuki: :kciuki: :smile: Quote
Elisabeta Posted November 27, 2014 Posted November 27, 2014 Mocno trzymam kciuki za Dom dla Karolka. :) Quote
handzia Posted November 27, 2014 Author Posted November 27, 2014 Ja też trzymam, oby się udało :) Quote
AgaG Posted November 28, 2014 Posted November 28, 2014 zrobiłam przelew na konto kudlataja w wysokości 111,27 z mojego bazarku. Bardzo dziękuję wszystkim kupującym, że pomogli Karolkowi. Kudlataja jak dojdzie potwierdź proszę tu: http://www.dogomania.com/forum/topic/143610-koniec-dzi%C4%99kuj%C4%99-bardzo-kupuj%C4%85cym-i-podrzucaj%C4%85cym/ Quote
funia Posted November 28, 2014 Posted November 28, 2014 Mamy spory dług w lecznicy 400 zł !/Zaciagnięty i nie zapłacony od sierpnia .Musimy to uregulować . Kupiona była za to karma . Zapłaciłabym to jakoś ,ale ostatnie akcje psie kosztowały mnie sporo pieniedzy i jeszcze mam wysoki mandat ,który dostałam jak wiozłam psy do Lublina . Ale moze jakoś da się radę . Quote
Elisabeta Posted November 28, 2014 Posted November 28, 2014 Funiu, to jest dług Karolka i Miszy? :( Quote
ala123 Posted November 28, 2014 Posted November 28, 2014 Wstawiam zdjęcie małego kocurka uratowanego przez kudlataja;,został umieszczony przez nią w lecznicy w Zamościu,maluch ma grzybicę,ale wet mówi,łądnie reaguje na leczenie i w następnym tygodniu mógłby już pojechać do domu,ale problem w tym,że nie ma takowego... Prosimy o pomoc w szukaniu kocurkowi domu. Ogłoszeń jeszcze nie ma,bo nie ma ładnych zdjęć. Na tych,które zrobiłam dzisiaj widać,jak malec płacze w klatce; jest bardzo towarzyskim kotkiem,a tu zamknęli nie wiadomo na jak długo... Quote
handzia Posted November 28, 2014 Author Posted November 28, 2014 Funiu, to jest dług Karolka i Miszy? :( Karolka, Miszy, Nelci, Suczi, Liska i szczylkow, ktore przez cale lato byly na dzialce :( to strasznie duza suma, weci straca do nas zaufanie... :( Quote
funia Posted November 29, 2014 Posted November 29, 2014 Funiu, to jest dług Karolka i Miszy? :( Tak Elisabeto .Ogólnie tych porzuconych z tego miejsca. Quote
bianka0 Posted November 29, 2014 Posted November 29, 2014 Serdecznie zapraszam na bazarek, między innymi dla psów z tej działki :) http://www.dogomania.com/forum/topic/144208-domowa-spi%C5%BCarnia-dla-wielu-ps%C3%B3w-do-21122014/page-4 Quote
Recommended Posts