Jump to content
Dogomania

Zajrzyj, a przekonasz się, że warto pomagać..Karolek, Bambo, Łatka, Plamka,Papilonek i Jeżynka już bezpieczne..na pomoc czekają kolejne bezdomniaki!!!

Recommended Posts

Posted (edited)

Haszczak biedny strasznie :( nawet na zdjęciach widać, jaki chudzielec. :(
A Karolek wygląda świetnie:). Ma pięknego łaciatego nauczyciela. Oby mu podpowiedział, że warto przestać się tak bać ludzi.

Cieszę się, że Miszka troszkę się przystosował i już na ganku śpi z kolegami. Oby bracia robili dalsze postępy i najważniejsze: oby czuli się coraz lepiej tam, gdzie są:).

kudlataja, to stare złamanie haszczaka będzie wymagać operacji? jak sądzisz? Boli go łapa?

Edited by AgaG
literówki
Posted

Wrzuciłam haszczaka na fb, tam mam kilka znajomych od huskych, może akurat? Może Greta z Szamańskiego Kręgu, kiedyś nam pomogła z dwoma zagłodzonymi psiakami...

Posted

handziu, podeślij mi link do tego, co wstawiłaś, sama udostępnię dalej, bo też mam znajomych od husky.
Greta zawsze chętna do pomocy, ale ostatnio odmówiła, bo ma nadmiar psów :(

Posted

czyli pomoc bardzo potrzebna i dla dzikusków i dla zagłodzonego obolałego haskiego

Posted

[quote name='Ty$ka']handziu, podeślij mi link do tego, co wstawiłaś, sama udostępnię dalej, bo też mam znajomych od husky.
Greta zawsze chętna do pomocy, ale ostatnio odmówiła, bo ma nadmiar psów :([/QUOTE]
proszę :)[url]https://www.facebook.com/photo.php?fbid=703081196440800&set=pcb.703081499774103&type=1&theater[/url]

Posted

Podnoszę wątek, zapraszając do pomocy wszystkich, którym leży na sercu los najbardziej poszkodowanych psów..
Teraz proorytet to pomoc w opłacaniu hotelu dzikiego Karolka :)

Posted

[quote name='kudlataja'][COLOR=#222222][FONT=Verdana]Ależ proszę Aga, strasznie się do nich przywiązałam przez ten tydzień pobytu u mnie. Fajne chłopaki,dadzą się lubić, aż się poryczałam wczoraj podczas sprzątania misek i kuwetek po nich. Oddawałam z ciężkim sercem, ale w dobre ręce:) Oczywiście one nadal moje i w razie potrzeby pomogę. Dziś się strasznie za nimi telefony rozdzwoniły, nie nadążałam odbierać i przekierowywałam do ludki, bo twojego nru tel jeszcze nie miałam (dziasiaj dopiero ludka wysłała mi na maila). Z kociakami zrobiłam co mogłam w naszych warunkach, jakąś profilaktykę, antybiotyk, odrobaczanie, testy, uszka miały czyszczone, ale oczywiście potrzebne jest intensywne leczenie świerzbowca.[/FONT][/COLOR][COLOR=#222222][FONT=Verdana]Niech się wiedzie moim chłopaczkom![/FONT][/COLOR]

[COLOR=#222222][FONT=Verdana]Jeszcze na szybko małe rozliczenie, miało być wcześniej, wybaczcie opóźnienie[/FONT][/COLOR];). W ostatnich dniach dotarło do mnie:
[COLOR=#222222][FONT=Verdana]zapowiadane [/FONT][/COLOR]
[B][COLOR=#222222][FONT=Verdana]100zł od Elisabety
[/FONT][/COLOR][/B][COLOR=#222222][FONT=Verdana]oraz[/FONT][/COLOR]
[B][COLOR=#222222][FONT=Verdana]50zł o Havanki

[/FONT][/COLOR][/B][COLOR=#222222][FONT=Verdana]Nie wiem dziewczyny jak wam dziękować, naprawdę, słowa tego nie oddają. muszę coś wymyśleć fajnego..Tym samym stan konta Karolka wynosi [/FONT][/COLOR][COLOR=#222222][FONT=Verdana][B]637zł – to już prawie kolejne dwa miesiące w hoteliku:)
[/B]Pozdrawiam, dobrej nocy,m.[/FONT][/COLOR][/QUOTE]

Jak Handzia dopisze w pierwszym poście te wpłaty, to konto naszego Karolka będzie troszeczkę lepiej wyglądało. :);)
Chociaż na tą chwilę...

Posted (edited)

[quote name='AgaG']Haszczak biedny strasznie :( nawet na zdjęciach widać, jaki chudzielec. :(
A Karolek wygląda świetnie:). Ma pięknego łaciatego nauczyciela. Oby mu podpowiedział, że warto przestać się tak bać ludzi.

Cieszę się, że Miszka troszkę się przystosował i już na ganku śpi z kolegami. Oby bracia robili dalsze postępy i najważniejsze: oby czuli się coraz lepiej tam, gdzie są:).

kudlataja, [B]to stare złamanie haszczaka będzie wymagać operacji? jak sądzisz? Boli go łapa?[/B][/QUOTE]

Złamanie stare i już nie boli, nawet przy dosyć mocnym wyginaniu przez weta psiak nie reagował..co do operacyjności to nasi zamojscy weci mówili, że to zależy ,jeśli złamanie jest w stawie, a na to wygląda to już raczej nieoperacyjne. Haszczak już prawie nie widzi, wpada na różne przedmioty, straszna tragedia:( Na szczęście dzisiaj przyjeżdża po niego dziewczyna, aż z Gdyni od Północniaków. Dora wyszukała fundację, [B]będzie szybka pomoc.[/B] Postanowiłam też zamieścić w gazecie ogłoszenie, chciałabym znaleźć właściciela, który tak psiaka potraktował i wyrzucił w takim stanie..

Ja natomiast już skończyłam wakacje i chodzę do pracy, dlatego trochę nie ogarniam wątku. Dużo spraw i dużo zwierzaków, więc wybaczcie mi chwilową niedyspozycję i ze nie zawsze na czas odpisuję. Mam już zdjęcie Miszki, dostałam mmsem, wieczorem wstawię. pozdrawiam, magda

Edited by kudlataja
Posted

[quote name='kudlataja']Żywię głeboką nadzieję, że to nie aż taki dzik! Choć ta dzikość w nim też mi się podoba[/QUOTE]
No tak, kobiety:roll: Facet ma być dziki i nieokrzesany:evil_lol:

Posted

dla zainteresowanych. Znalazłam na fb wydarzenie haszczaka [url]https://www.facebook.com/events/1455685024709625/?ref_newsfeed_story_type=regular[/url]

Posted

Co u kochanych dzikusków? Czy robią postępy?

Posted

[quote name='AgaG']Co u kochanych dzikusków? Czy robią postępy?[/QUOTE]

Z tymi postępami to nie tak łatwo, u Karolka to będzie raczej powolny proces, natomiast Miszka już nie śpi w kojcu, przeniósł się do przydomowego ganku, do leonów, podkrada buty domownikom i później trzeba szukać, na nogi już prawie nie utyka, czasem nawet podobno trudno to zauważyć. Jak na moje oko przytył i ma się świetnie. Spytam Pati czy karma od Oli dotarła.
Tymczasem sesja od Miszki:)
[IMG]http://i62.tinypic.com/29cwc9v.jpg[/IMG]
[IMG]http://i58.tinypic.com/24bl1ef.jpg[/IMG]
[IMG]http://i57.tinypic.com/vq2vwy.jpg[/IMG]
[IMG]http://i57.tinypic.com/2csi734.jpg[/IMG]
[IMG]http://i59.tinypic.com/2jebeo7.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='mdk8']dla zainteresowanych. Znalazłam na fb wydarzenie haszczaka [URL]https://www.facebook.com/events/1455685024709625/?ref_newsfeed_story_type=regular[/URL][/QUOTE]

Dziękuję za linka, właśnie miałam prosić o to kogoś:)

Posted

[quote name='gluchypies']Zrobiłam przelew ze stałą deklaracją dla Karolka za sierpień i wrzesień + mały bonusik.[/QUOTE]

Dziękuję bardzo:loveu:zaraz sprawdzę konto i zamieszczę aktualny stan.

Posted

[quote name='kudlataja']

[COLOR=#222222][FONT=Verdana]Jeszcze na szybko małe rozliczenie, miało być wcześniej, wybaczcie opóźnienie[/FONT][/COLOR];). W ostatnich dniach dotarło do mnie:
[COLOR=#222222][FONT=Verdana]zapowiadane [/FONT][/COLOR]
[B][COLOR=#222222][FONT=Verdana]100zł od Elisabety
[/FONT][/COLOR][/B][COLOR=#222222][FONT=Verdana]oraz[/FONT][/COLOR]
[B][COLOR=#222222][FONT=Verdana]50zł o Havanki

[/FONT][/COLOR][/B][COLOR=#222222][FONT=Verdana]Nie wiem dziewczyny jak wam dziękować, naprawdę, słowa tego nie oddają. muszę coś wymyśleć fajnego..Tym samym stan konta Karolka wynosi [/FONT][/COLOR][COLOR=#222222][FONT=Verdana][B]637zł – to już prawie kolejne dwa miesiące w hoteliku:)
[/B]Pozdrawiam, dobrej nocy,m.[/FONT][/COLOR][/QUOTE]

Teraz bieżace rozliczenie i muszę uciekać do roboty.
[B]28.08 gluchypies deklaracja za 08 i 09+bonus:) 50zł
28.08 elficzkowa deklaracja i zachcianki Karola 40zł [/B](przekażę Pati że na zachcianki też mamy:)

[B]Stan konta to 727zł!
[/B]Poproszę Handzię by zaktualizowała w pierwszym poście:)

Bardzo wszystkim raz jeszcze dziękuję w imieniu Karolka z wami Kochane nie zginie:loveu::loveu::loveu:.pozdrawiam

Posted

Bardzo ucieszyła mnie informacja, że Miszka dobrowolnie przeniósł się do ganku, do leonów:multi:. Prawdę mówiąc, myślałam, że zajmie to więcej czasu, a tu taka niespodzianka ! Odpowiednio wychowane psy, są najlepszymi terapeutami dla tych wycofanych, zalęknionych. Czuję, że będzie dobrze !;)

Posted

[quote name='Havanka']Bardzo ucieszyła mnie informacja, że Miszka dobrowolnie przeniósł się do ganku, do leonów:multi:. Prawdę mówiąc, myślałam, że zajmie to więcej czasu, a tu taka niespodzianka ! Odpowiednio wychowane psy, są najlepszymi terapeutami dla tych wycofanych, zalęknionych. Czuję, że będzie dobrze !;)[/QUOTE]

a ja się pod tymi słowami podpisuję. Jak dobrze, że psiaki bezpieczne. A Miszka rzeczywiście przytył :)