Jump to content
Dogomania

Zajrzyj, a przekonasz się, że warto pomagać..Karolek, Bambo, Łatka, Plamka,Papilonek i Jeżynka już bezpieczne..na pomoc czekają kolejne bezdomniaki!!!

Recommended Posts

Posted

Jeszcze jedno, zapraszam na fejsbuka, jest sprawa, trzeba zaglądać i może coś podpowiedzieć. psiaki z interwencji weterynaryjnej z naszych okolic.

[url]https://www.facebook.com/events/690633381005818/[/url]

Posted

[IMG]http://i59.tinypic.com/nofsbc.jpg[/IMG]
na tym zdjęciu widać, jak lubi inne psiaki. Dla dzikiego psa to duża szansa poobserwować, że inne psy lgną do człowieka. Mocno trzymam kciuki za socjalizację Karolka i cieszę się, że to hotelik z polecenia i sprawdzony. :) adres do wysyłki karmy dla Karolka już przekazałam Oli K.
kudlataja życzę Ci wytrwałości. To wielkie wyzwanie pomagać tylu bezdomnym psom i kotom. ufff oby jak najwięcej osób przybyło tu na wątek i zostało aż do szczęśiwej chwili, gdy kiedyś Karol i Misza będą mieć stałe domy. Ale już teraz są powody do radości.. Oba psiaki są bezpieczne, blisko człowieka, zaoopiekowane. :)

Posted

Zdjęcia i info od Pati, naprawdę dają nadzieję, że w końcu Karol przełamie się i podejdzie do człowieka - tylko nic na siłę. U Pati psy czują się szczęśliwe i myślę, ze wkrótce nasz Karolek dołączy do nich.

Posted

[quote name='kudlataja']Gdzieś mi umknął twój post przez chwilę, czasem mi coś umknie.. Karol nie zwieje, w tej kwestii ufam Pati, a jak zwieje to go znajdziemy:) Już nam kiedyś uciekł, na samym początku i wrócił tzn był w okolicy i znalazł się, złapałm go:evil_lol:.
Myślę, ze u Pati czuje sie coraz lepiej, a on bardzo przywiązuje sie do miejsca i to go tam zatrzyma, tak długo jak będzie trzeba. bardziej martwię się, ża jak już sie otworzy na Pati to później będzie mu znów trudno, no ale to czas pokaże, pozdrawiam[/QUOTE]
Skoro daje się złapać to nie taki dziki:p
Fakt - otworzy się na jedną osobę/y, a z innymi znowu będzie problem, ale i tak przyzwyczajanie do każdej kolejnej osoby będzie łatwiejsze niż do poprzednich:)

Posted

Kudlata, dzięki za kotki. Są przecudowne i już przeze mnie wstępnie obrobione (pazury, uszy, łapki umyte + oridermyl, bo mają tonę krwi aż w uszach:() Ale poza tym, to są superkoty. SUPER. Mruczą cały czas, pchają się na kolana, strzelają baranki:)

Więcej o kotkach od tej pory będzie można przeczytać na moim wątku w podpisie.

A co do właściwego tematu - cieszę się, że się Karolkowi i Miszce układa. Postaram się dorzucić coś do skarbonki we wrześniu

Posted (edited)

[quote name='Madie']Kudlata, [B]dzięki za kotk[/B]i. Są przecudowne i już przeze mnie wstępnie obrobione (pazury, uszy, łapki umyte + oridermyl, bo [B]mają tonę krwi aż w uszach[/B]:() Ale poza tym, to są superkoty. SUPER. Mruczą cały czas, pchają się na kolana, strzelają baranki:)

Więcej o kotkach od tej pory będzie można przeczytać na moim wątku w podpisie.

A co do właściwego tematu - cieszę się, że się Karolkowi i Miszce układa. Postaram się dorzucić coś do skarbonki we wrześniu[/QUOTE]

[COLOR=#222222][FONT=Verdana]Ależ proszę Aga, strasznie się do nich przywiązałam przez ten tydzień pobytu u mnie. Fajne chłopaki,dadzą się lubić, aż się poryczałam wczoraj podczas sprzątania misek i kuwetek po nich. Oddawałam z ciężkim sercem, ale w dobre ręce:) Oczywiście one nadal moje i w razie potrzeby pomogę. Dziś się strasznie za nimi telefony rozdzwoniły, nie nadążałam odbierać i przekierowywałam do ludki, bo twojego nru tel jeszcze nie miałam (dziasiaj dopiero ludka wysłała mi na maila). Z kociakami zrobiłam co mogłam w naszych warunkach, jakąś profilaktykę, antybiotyk, odrobaczanie, testy, uszka miały czyszczone, ale oczywiście potrzebne jest intensywne leczenie świerzbowca.[/FONT][/COLOR][COLOR=#222222][FONT=Verdana]Niech się wiedzie moim chłopaczkom![/FONT][/COLOR]

[COLOR=#222222][FONT=Verdana]Jeszcze na szybko małe rozliczenie, miało być wcześniej, wybaczcie opóźnienie[/FONT][/COLOR];). W ostatnich dniach dotarło do mnie:
[COLOR=#222222][FONT=Verdana]zapowiadane [/FONT][/COLOR]
[B][COLOR=#222222][FONT=Verdana]100zł od Elisabety
[/FONT][/COLOR][/B][COLOR=#222222][FONT=Verdana]oraz[/FONT][/COLOR]
[B][COLOR=#222222][FONT=Verdana]50zł o Havanki

[/FONT][/COLOR][/B][COLOR=#222222][FONT=Verdana]Nie wiem dziewczyny jak wam dziękować, naprawdę, słowa tego nie oddają. muszę coś wymyśleć fajnego..Tym samym stan konta Karolka wynosi [/FONT][/COLOR][COLOR=#222222][FONT=Verdana][B]637zł – to już prawie kolejne dwa miesiące w hoteliku:)
[/B]Pozdrawiam, dobrej nocy,m.[/FONT][/COLOR]

Edited by kudlataja
Posted

[quote name='agat21']Fajne wieści o Karolku :) Zdjęcia mówią wszystko :)[/QUOTE]

Fajne, fajne, tez mnie ucieszyły, szczególnie zdjęcia i informacja, że juz nie kopie, tzn. nie robi podkopów:)

Posted

[quote name='Havanka']Zdjęcia i info od Pati, naprawdę dają nadzieję, że w końcu Karol przełamie się i podejdzie do człowieka - tylko nic na siłę. U Pati psy czują się szczęśliwe i myślę, ze wkrótce nasz Karolek dołączy do nich.[/QUOTE]

właśnie u pati "nic na siłę" i to bardzo mi się podoba, pozdrawiam:)

Posted (edited)

[quote name='AgaG'][IMG]http://i59.tinypic.com/nofsbc.jpg[/IMG]
na tym zdjęciu widać, jak lubi inne psiaki. Dla dzikiego psa to duża szansa poobserwować, że inne psy lgną do człowieka. Mocno trzymam kciuki za socjalizację Karolka i cieszę się, że to hotelik z polecenia i sprawdzony. :) adres do wysyłki karmy dla Karolka już przekazałam Oli K.
kudlataja życzę Ci wytrwałości. To wielkie wyzwanie pomagać tylu bezdomnym psom i kotom. ufff oby jak najwięcej osób przybyło tu na wątek i zostało aż do szczęśiwej chwili, gdy kiedyś Karol i Misza będą mieć stałe domy. Ale już teraz są powody do radości.. Oba psiaki są bezpieczne, [B]blisko człowieka, zaoopiekowane[/B]. :)[/QUOTE]

To co wydawało się na początku nierealne/odległe, że będa zaopiekowane i blisko człowieka, stało się rzeczywistością. Ciągle mam w pamięci stodołę, pola, opuszczone posesje i to jak Miszka nie podchodził bliżej niż na 20m do człowieka, do mnie..a Karolek leżał pod deską, schowany, wystraszony, cierpiący. Przed oczami mam chwilę, w której Sonia (matka) pokazała mi go, prosząc o pomoc.m.

Edited by kudlataja
Posted

[quote name='Maciek777']Skoro daje się złapać to nie taki dziki:p
Fakt - otworzy się na jedną osobę/y, a z innymi znowu będzie problem, ale i tak przyzwyczajanie do każdej kolejnej osoby będzie łatwiejsze niż do poprzednich:)[/QUOTE]

Żywię głeboką nadzieję, że to nie aż taki dzik! Choć ta dzikość w nim też mi się podoba i marzy mi się właściciel, który doceni także to u Karola.pozdrawiam:)

Posted

[quote name='Elisabeta']Karolek jest piękny i bardo dzielny. Będzie coraz lepiej. :)[/QUOTE]

Naprawdę piękny i bardzo dzielny! Po tym co przeszedł, naprawdę jest jeszcze bardzo "normalny".

Posted

[quote name='kudlataja']To co wydawało się na początku nierealne/odległe, że będa zaopiekowane i blisko człowieka, stało się rzeczywistością. Ciągle mam w pamięci stodołę, pola, opuszczone posesje i to jak Miszka nie podchodził bliżej niż na 20m do człowieka, do mnie..a [B]Karolek leżał pod deską, schowany, wystraszony, cierpiący. Przed oczami mam chwilę, w której Sonia (matka) pokazała mi go, prosząc o pomoc.m.[/B][/QUOTE]
Strasznie ciężkie chwile mają psiaki za sobą, teraz już będzie tylko lepiej ) a ich mama taka bohaterska, no i jak czytam Ciebie wybrała na mamę "chrzestną". No to miała sunia nosa :) Myślę o Miszy i Karolu codziennie, no cóż wszak jestem ich ciocią;)

Posted

[quote name='AgaG']Strasznie ciężkie chwile mają psiaki za sobą, teraz już będzie tylko lepiej ) a ich mama taka bohaterska, no i jak czytam Ciebie wybrała na mamę "chrzestną". No to miała sunia nosa :) Myślę o Miszy i Karolu codziennie, no cóż wszak jestem ich ciocią;)[/QUOTE]

AgaG, pięknie napisałaś... :):):)

Posted

Ola K. dzwoniła, że 15 kilo karmy brit dla Karolka już w drodze. powinna dojść w poniedziałek

Posted

[quote name='AgaG']Ola K. dzwoniła, że 15 kilo karmy brit dla Karolka już w drodze. powinna dojść w poniedziałek[/QUOTE]

Jeszcze raz bardzo dziękuję.
Dostałam maila od Pati, ale poniewż jestem już bardzo zmęczona wstawiam go bez zdjęć, fotki doślę jutro, a jest ich trochę, pozdrawiam,magda:)

pati napisała "[FONT=arial]U nas bez diametralnych zmian. Karolek nadal trzyma się w stos.do nas bardzo na dystans. Za to obrał sobie Pepka za przewodnika i często za nim chodzi. Rano wita się z nim b.wylewnie i jak tylko może (czyli nie ma nas w pobliżu) trzyma się go blisko. Widać ,że bardzo chciałby być non-stop razem z resztą psiaków, jedynie lęk przed nami go hamuje. Ale i tak jest mała poprawa.[/FONT]
[FONT=arial]Jest bardzo wrażliwy na objawy jakiejkolwiek agresji w stadzie - jak któryś z psiaków chociażby burknie na innego ,to Karolek ucieka -unika jakichkolwiek konfliktów, jest totalnym pacyfistą ;) I b.lubi się bawić z resztą towarzystwa.[/FONT]

[FONT=arial]W załączniku trochę dzisiejszych fotek."[/FONT]

Posted (edited)

[quote name='fegelle']Karolek jest naprawdę pięknym psem i wierze, że z waszą pomocą "wyjdzie na prostą" :)
a co u Miszy??[/QUOTE]

Podpytuję Panią Kaję co jakis czas, nie jest zbyt wylewna, ale wydaje sie, ze wszystko ok. Ostatnio podczas rozmowy powiedziała, że Miszka cieszy się życiem..napisałam przed chwilą smsa i czekam na wiesci.
Tymczasem wstawiam Karolka
[IMG]http://i59.tinypic.com/11ieo91.jpg[/IMG]
[IMG]http://i57.tinypic.com/2612cnq.jpg[/IMG]
[IMG]http://i58.tinypic.com/25utle1.jpg[/IMG]
[IMG]http://i60.tinypic.com/2ry0w76.jpg[/IMG]
[IMG]http://i57.tinypic.com/2vbvhwo.jpg[/IMG]
[IMG]http://i57.tinypic.com/30hol5l.jpg[/IMG]
[IMG]http://i62.tinypic.com/2dc5t8n.jpg[/IMG]

Edited by kudlataja
Posted

Dzisiaj z kolei znalazłyśmy przy drodze kolejne nieszczęście - zagłodzone, z przedawnionym złamaniem.. musze go wam pokazać, nie mogę się od kilku godzin pozbierać:(
[IMG]http://i58.tinypic.com/xc3vwx.jpg[/IMG]
[IMG]http://i59.tinypic.com/24wenw6.jpg[/IMG]

Posted

Do normalności Karola jeszcze daleka droga, ale najważniejsze, ze nie jest już sam. Fakt przebywania wśród innych psów, podglądania ich zachowań w stosunku do ludzi, jest dla niego dobrą szkołą życia.
Widać gołym okiem, ze życie nie szczędziło cierpień temu znalezionemu psu:shake:. Gdzie teraz przebywa? Jak można pomóc?

Posted

[quote name='Havanka']Do normalności Karola jeszcze daleka droga, ale najważniejsze, ze nie jest już sam. Fakt przebywania wśród innych psów, podglądania ich zachowań w stosunku do ludzi, jest dla niego dobrą szkołą życia.
Widać gołym okiem, ze życie nie szczędziło cierpień temu znalezionemu psu:shake:. Gdzie teraz przebywa? Jak można pomóc?[/QUOTE]

Na działce, w kojcu, ale to bardzo alarmowy tymczas, na razie nie wiem jak mu pomóc, zbyt wiele się dziś wydarzyło, na razie psiak jest bezpieczny, musze się z tym przespać, dzwonimy po fundacjach haszczakowych. Zamiesciłam foty bo nie mogę sobie z tym psychicznie poradzić, tyle nieszczęścia w tym psie..

Tak, Karolek w końcu nie jest sam i bardzo chciałby być z psiakami całą dobę, ale one na noc pędzą do domu, do ludzi a on biedny tego własnie się boi, jednak w końcu musi nastąpić przełom, taką mam nadzieję. Na razie za wcześnie na spaktakularne efekty jego socjalizajcji. pati napisała że jest odrobinę lepiej i tego się trzymajmy..
Dostałam też wiesci o Miszce, cyt. "Zdrowy, wesoły, na kontakty ze mną nie ma ochoty, ale czeka aż mu rzucę jedzenie i zaraz zjada, sypia już z leonami (w ganku), ogólnie wygląda na zadowolonego, kradnie mi buty z ganku, mniej więcej rozumie co do niego mówie, ale jak chce podejść to się cofa..A i łapy całkiem ok, czasem prawie nic nie widać" i do tego mms, którego na razie nie otzrymałam.

Posted

Kurcze... kolejny haszczak, a ja dzisiaj wracając ze spaceru cieszyłam się, że ostatnio u nas nie znajduję hasiorów. Gdyby był suczką, mogłabym go wziąć tymczasowo, niestety z samcem się u mnie komplikuje. Mam nadzieję, że dziewczyny haszcze pomogą, mi nigdy nie odmówiły pomocy, więc oby...

A chłopaki powoli się otworzą. Wspaniale jest oglądać zdjęcia Karolka, aż gęba sama się cieszy ;)

Posted

Piękny kochany lisek Karolek :) Będzie dobrze.
Na widok haszczaka serce się kraje, dawaj znać co dalej z nim, czy jakaś fundacja pomoże, czy mamy się skrzykiwać.