kudlataja Posted July 26, 2014 Posted July 26, 2014 Witam , zagłosuję jutro, muszę spać w końcu:) Quote
sharka Posted July 26, 2014 Posted July 26, 2014 [quote name='kudlataja']Witam , zagłosuję jutro, muszę spać w końcu:)[/QUOTE] odpocznij :] chyba w tym miesiącu już nie damy rady odrobić strat :( może w przyszłym się uda :) Quote
AgaG Posted July 26, 2014 Posted July 26, 2014 [quote name='kudlataja'][FONT=Verdana] Zawiozłam także wielką suczkę do ds, która cudem,przy okazji innego psiaka znalazła domek w okolicach Lublina. Jeśli jesteście ciekawi to fotki zpodróży wstawię jutro.[/FONT][FONT=Verdana] Wracając do wątku przewodniego dostałam dziś wieści od Pani Kai, chyba lepsze i ku pokrzepieniu. Po tym jak zapytałam o Miszkę napisała: Do mnie bez zmian, ale z otoczeniem się oswaja, mniej szczeka, w kojcu go nie zamykam juz (Pani Kaja obawiała się że Miszka będzie próbował zwiać,m.), robi co chce, czyli zerka na leony albo leży w budzie normalnie na kołdrze, nie siedzi w tyle budy" Może to niewiele informacji, ale zawsze coś.. Jutro postaram się "naciągnąć" Panią Kaję na rozmowę, ciekawa jestem jej nowych odczuć względem Miszki i Odczuć samego Miszki. Karolek jakby lepiej, albo ja już tak chciałabym bardzo w to wierzyć, oczywiście biega jak szalony po kwadracie wybiegu, olewa mnie kompletnie, co najwyżej poszczekując spod nosa na moje zaloty..nie zjada przysmaków, to za niego załatwia Mela. Jednak pozytywne jest jego przebywanie poza budą - chyba, gdyż wcześniej prawie z niej nie wychodził, teraz jakby bardziej zainteresował się światem, ale może ja to źle interpretuję, może czuje sie zagrożony przebywającw jednym miejscu więc przemieszcza sie chaotycznie aby tylko pozostawać wruchu, sama nie wiem? Im więcej o tym myślę, tym więcej pytań się nasuwa. jedno jest pewne zerka na moje kontakty z innymi psami z ukrycia, z krzaków, z trawy,może coś z tego zerkania sie urodzi, wyniknie, zobaczymy. Dzisiaj zrobiłam mu psikusa, porozkładałam przysmaki równiutko dookoła ogrodzenia na jego codziennym torze i był dosyć zaskoczony taką ingerencją, nawet nie zdenerwowany tylko właśnie zaskoczony, oczywiście nic przy mnie nie zjadł, ale zauważyłam, że zrobiło to na nim wrażenie.. zapraszam do chłopaków, tu ciągle coś się dzieje![/FONT][/QUOTE] Kudlataja cieszę się z domu dla suni, jeśli będziez miała chwilkę, to wstaw proszę jej zdjęcie. :) Miszka z pewnością będzie wymagał dużo cierpliwości pani Kaji, no i tak do końca to na pewno nie można mu będzie zaufać, że nie ucieknie. On jest wykastrowany? bo nie pamiętam :). Karolek mnie wzrusza, taki zagubiony psi młodzieniec, który musi nauczyć się wszystkiego. Cieszę się, że chociaż z budy wychodzi. Jakie są najbliższe plany dotyczące Karolka? Quote
kudlataja Posted July 27, 2014 Posted July 27, 2014 (edited) Chciałabym Karolka umieścić w jakimś dobrym hoteliku, gdzie pracuje się z psami, ale sama już nie wiem gdzie, nie chcę sama podejmować decyzji. Zastanawiałam się nad Jamorem lub Gajową, ale jak tylko się na coś zdecyduję to ktoś mi zaraz odradza i sama już nie wiem,pogubiłam sie. Pani Żmiji nie zlokalizowałam, nie wiem kto to, ale dziś podpytam Panią Kaję o nazwisko/kontakt jakiś i zapytam o koszt i warunki hotelowania dla Karola. Właśnie sprawdziłam konto i na Karolka hotelowanie jest w tej chwili kwota 992,63zł. To dużo i mało zarazem, jeszcze nigdy nie oddawałam psiaka do hoteliku i nie wiem jak planować koszty. W przygotowaniu jest kolejny bazarek. Karol strasznie rośnie i tak sobie myślę, ze będzie coraz trudniej z jego adopcją póżniej, więc trzeba już coś postanowić. Ostatnia wpłata z bazarku ciasteczkowego [B]25.07 od Agnieszki_W 92,63zł. [/B]Poproszę Handzię, by zamieściła wpłatę z bazarku w pierwszym poście. Dziękuję bardzo:) [quote name='AgaG']Kudlataja cieszę się z domu dla suni, jeśli będziez miała chwilkę, to wstaw proszę jej zdjęcie. :) Miszka z pewnością będzie wymagał dużo cierpliwości pani Kaji, no i tak do końca to na pewno nie można mu będzie zaufać, że nie ucieknie. On jest wykastrowany? bo nie pamiętam :). Karolek mnie wzrusza, taki zagubiony psi młodzieniec, który musi nauczyć się wszystkiego. Cieszę się, że chociaż z budy wychodzi. Jakie są najbliższe plany dotyczące Karolka?[/QUOTE] Edited July 27, 2014 by kudlataja Quote
kudlataja Posted July 27, 2014 Posted July 27, 2014 Taka oto suczynka, tuż po sterylce pojechała w końcu wczoraj do ds w Płouszewicach k.Lublina. Muszę pozostałym psiakom, którymi się zajmuję założyć oddzielny wątek, i zostawić tutaj miejsce dla Karolka i Miszki, bo chyba za dużo w jednym miejscu tych moich wpisów i można się pogubić. Jeszcze po raz ostatni wstawię suczkę, zdjęcie z wczoraj [IMG]http://i62.tinypic.com/15y9b3m.jpg[/IMG] Quote
Ty$ka Posted July 27, 2014 Posted July 27, 2014 Ależ się najeździsz, cieszę się że suczka ma ds, bo jest piękna. A wieści o Karloku i Miszy dobrze zwiastują na przyszłość, oby tak dalej! Quote
kudlataja Posted July 27, 2014 Posted July 27, 2014 (edited) Dora poleciła mi takie miejsce [URL]http://psanatorium.pl/blog/hotel/[/URL]. Chyba drogo, ale dla bezdomniaków deklarują specjalne ceny i wygląda obiecująco. Jutro tam zadzwonię. Karolek zjadł dziś przysmak, myślał że nie widzę, a tak poza tym to bez zmian, nie mam z nim kontaktu. Nie zadzwoniłam do Pani Kai dzisiaj, nie wiem co u Miszki, choroba mnie rozłożyła. Ty$ka, to prawda trochę się najeżdżę, ale lubię to szczególnie, gdy pies trafia do fajnego domu, to rekompensuje wszelkie trudy i stres. Na dobranoc fotka z działki - Karol w ukryciu obserwujący moje zabawy z pozostałymi psami ( za nim suczka którą funia uratowała z ulicy - już w ds od wczoraj) [IMG]http://i61.tinypic.com/wjhuvt.jpg[/IMG] Edited July 27, 2014 by kudlataja Quote
agat21 Posted July 27, 2014 Posted July 27, 2014 Kudlataja, Maciek 777 na dogo jest z psanatorium. Quote
mdk8 Posted July 27, 2014 Posted July 27, 2014 właśnie miałam to napisać :lol: pisz do Maćka - on tam pracuje. Quote
kudlataja Posted July 27, 2014 Posted July 27, 2014 O! dzięki, dobrze wiedzieć:) [quote name='agat21']Kudlataja, Maciek 777 na dogo jest z psanatorium.[/QUOTE] Quote
kudlataja Posted July 27, 2014 Posted July 27, 2014 Napisałam do Maćka777, zaprosiłam na wątek. Quote
Ty$ka Posted July 27, 2014 Posted July 27, 2014 Super, to czekamy na jego pojawienie się tutaj :) Quote
Maciek777 Posted July 27, 2014 Posted July 27, 2014 [quote name='kudlataja']Napisałam do Maćka777, zaprosiłam na wątek.[/QUOTE] I jestem:) Dzień dobry:p Widzę tu same znajome twarze:p Karolek wygląda niemalże identycznie jak Samsung/Zap:crazyeye: I ma ten sam przerażony wzrok co on kiedyś:shake: Wracając do hotelu... Tak, psy bezdomne nie korzystają z tego cennika podanego na stronie bo miesięczny pobyt zakręciłby się wtedy w okolicach tysiąca zł:roll: Tu bardziej wchodzi w grę połowa tej kwoty + wyżywienie. [U]To jest taka cena mniej - więcej, a nie oficjalna.[/U] Nie potrafię określić wielkości Karolka na podstawie zdjęć. Ma jakieś 17 kg? Ogólne rzeczy możemy tu omówić, ale już konkretną cenę to prosiłbym telefonicznie z właścicielką hotelu. Myślę, że jest to najlepszy i najwygodniejszy sposób. Quote
kudlataja Posted July 28, 2014 Posted July 28, 2014 (edited) [quote name='Maciek777']I jestem:) Dzień dobry:p Widzę tu same znajome twarze:p Karolek wygląda niemalże identycznie jak Samsung/Zap:crazyeye: I ma ten sam przerażony wzrok co on kiedyś:shake: Wracając do hotelu... Tak, psy bezdomne nie korzystają z tego cennika podanego na stronie bo miesięczny pobyt zakręciłby się wtedy w okolicach tysiąca zł:roll: Tu bardziej wchodzi w grę połowa tej kwoty + wyżywienie. [U]To jest taka cena mniej - więcej, a nie oficjalna.[/U] Nie potrafię określić wielkości Karolka na podstawie zdjęć. Ma jakieś 17 kg? Ogólne rzeczy możemy tu omówić, ale już konkretną cenę to prosiłbym telefonicznie z właścicielką hotelu. Myślę, że jest to najlepszy i najwygodniejszy sposób.[/QUOTE] Witaj:) Karolek waży tak do 20kg, nie wiem dokładnie. Ostatni raz ważony był trzy miesiące temu i od tego czasu sporo urósł. Myślę, że pora dla niego na wizytę u weta. Co do hoteliku to jestem bardzo zainteresowana. policzyłam że miesięczny koszt utrzymania Karolka w Psanatorium wyniósłby około 500zł+karma, no i trzeba byłoby go jakoś zawieźć na miejsce..to sporo, ale chyba nie mam wyjścia. Tu gdzie Karol się znajduje, każdy dzień jest dla niego stracony, a ja nie umiem go doprowadzić do stanu adopcyjnego. Ciekawa jestem co ze wspomnianym Samsungiem? Jak długo zajęła jego rehabilitacja, czy może nadal trwa? Rozumiem, że Psanatorium pracuje z psiakami, które mają problemy i możliwa jest terapia Karolka podczas jego pobytu..czy to są jakieś dodatkowe koszty? Jak wygląda żywienie w hotelu? Wkrótce rusza kolejny bazarek dla Karolka, może jakoś uzbieramy na jego hotelowanie.. Edited July 28, 2014 by kudlataja Quote
AgaG Posted July 28, 2014 Posted July 28, 2014 [quote name='kudlataja']Chciałabym Karolka umieścić w jakimś dobrym hoteliku, gdzie pracuje się z psami, ale sama już nie wiem gdzie, nie chcę sama podejmować decyzji. Zastanawiałam się nad Jamorem lub Gajową, ale jak tylko się na coś zdecyduję to ktoś mi zaraz odradza i sama już nie wiem,pogubiłam sie. Pani Żmiji nie zlokalizowałam, nie wiem kto to, ale dziś podpytam Panią Kaję o nazwisko/kontakt jakiś i zapytam o koszt i warunki hotelowania dla Karola. Właśnie sprawdziłam konto i na Karolka hotelowanie jest w tej chwili kwota 992,63zł. To dużo i mało zarazem, jeszcze nigdy nie oddawałam psiaka do hoteliku i nie wiem jak planować koszty. W przygotowaniu jest kolejny bazarek. Karol strasznie rośnie i tak sobie myślę, ze będzie coraz trudniej z jego adopcją póżniej, więc trzeba już coś postanowić. Ostatnia wpłata z bazarku ciasteczkowego [B]25.07 od Agnieszki_W 92,63zł. [/B]Poproszę Handzię, by zamieściła wpłatę z bazarku w pierwszym poście. Dziękuję bardzo:)[/QUOTE] No to trzymam kciuki za wybranie dobrego, sprawdzonego hoteliku dla Karolka:) Nie podałam nicku przy przelewie z bazarku ciasteczkowego. przepraszam zapomniałam. Agnieszka W. to ja. :) Quote
kudlataja Posted July 28, 2014 Posted July 28, 2014 [quote name='AgaG']No to trzymam kciuki za wybranie dobrego, sprawdzonego hoteliku dla Karolka:) Nie podałam nicku przy przelewie z bazarku ciasteczkowego. przepraszam zapomniałam. Agnieszka W. to ja. :)[/QUOTE] Przyda się,bo ja w temacie hotelików jestem zielona i kompletnie zagubiona:( Mam niespełna 1000zł na ten cel dla Karolka i nie wiem co robić. Co do bazarku to się domyśliłam, że Agnieszka W. to AgaG, zaraz napiszę do Handzi by zamieściła w pierwszym poście info. Bardzo dziękuję ci za bazarek! Muszę szybko coś wymyśleć, aby finanse Karolka pchnąć do przodu. Karol nie nadaje się w tej chwili do adopcji, jedyną szansą dla niego jest dobry pracujący hotelik i to nie jest moja fanaberia niestety:( Quote
DORA1020 Posted July 28, 2014 Posted July 28, 2014 W Psanatorium niestety strasznie drogo.......... ale wiem,ze tam psiaki kochaja i dbaja o nie....byl tam Barni,ktorego juz nie ma:( Quote
AgaG Posted July 28, 2014 Posted July 28, 2014 [quote name='DORA1020']W Psanatorium niestety strasznie drogo.......... ale wiem,ze tam psiaki kochaja i dbaja o nie....byl tam Barni,ktorego juz nie ma:([/QUOTE] Najważniejsze, by hotelik był dobry i dobrze sprawdzowny w sposób bezpośredni, dokumentujący swoją pracę z psami. :) jeśli takie jest Psanatorium, to bardzo dobrze. Ja tego hoteliku nie znam akurat, więc bardzo jestem ciekawa wiadomości :) Karolek jest moim ulubieńcem, codziennie myślę o braciach :) Quote
Maciek777 Posted July 28, 2014 Posted July 28, 2014 [quote name='kudlataja']Witaj:) Karolek waży tak do 20kg, nie wiem dokładnie. Ostatni raz ważony był trzy miesiące temu i od tego czasu sporo urósł. Myślę, że pora dla niego na wizytę u weta. Co do hoteliku to jestem bardzo zainteresowana. policzyłam że miesięczny koszt utrzymania Karolka w Psanatorium wyniósłby około 500zł+karma, no i trzeba byłoby go jakoś zawieźć na miejsce..to sporo, ale chyba nie mam wyjścia. Tu gdzie Karol się znajduje, każdy dzień jest dla niego stracony, a ja nie umiem go doprowadzić do stanu adopcyjnego. Ciekawa jestem co ze wspomnianym Samsungiem? Jak długo zajęła jego rehabilitacja, czy może nadal trwa? Rozumiem, że Psanatorium pracuje z psiakami, które mają problemy i możliwa jest terapia Karolka podczas jego pobytu..czy to są jakieś dodatkowe koszty? Jak wygląda żywienie w hotelu? Wkrótce rusza kolejny bazarek dla Karolka, może jakoś uzbieramy na jego hotelowanie..[/QUOTE] A gdzie on w tej chwili się znajduje? Tak czytałem początek i albo nie ma, ale bo ja nie widzę:roll: Tu link do "starszego brata" Karola;) [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/194756-Zap-niedawno-zagubiony-w-ludzkim-świecie-Sami-SZUKAMY-DOMU[/URL] Zap (wtedy Samsung) był u nas jakieś pół roku. Odbudowaliśmy to co stracił poprzez zmianę miejsca pobytu i jeszcze poczynił dalsze postępy. Aktualnie jest w hotelu u Pani Bartoszewskiej (mam nadzieję, że nie przekręciłem nazwiska). Tam był dalej socjalizowany. Pewnie ciągle jest choć zdecydowanie najgorsze już za nim:) Co do pracy z psami to są trzy możliwości: a) praca "przy okazji" - na bieżąco w normalnych codziennych sytuacjach typu jedzenie, sprzątanie, wyprowadzanie, spędzanie czasu u psa itd. (bezpłatne oczywiście) b) do powyższego można dokupić dodatkowe godziny tylko i wyłącznie na pracę z Karolkiem (cena ustalana indywidualnie) c) można zamówić behawiorystę. Dowolnego, choć znam jednego dobrego jakieś 60 km od nas. Karmimy suchą Joserą. Różne gatunki w zależności od potrzeb psa. Oczywiście można dosyłać własną karmę. Tylko nie marketówki;) Nie zaglądam do faktur i ciężko mi powiedzieć czy za lękliwego psa, cena sama w sobie nie będzie ciut wyższa. Jeśli masz jakieś konkretne pytania co do ceny czy czegokolwiek innego to postaram się na jutro wszystkiego dowiedzieć. O ile nie będę już teraz znał odpowiedzi. [quote name='AgaG']Najważniejsze, by hotelik był dobry i dobrze sprawdzowny w sposób bezpośredni, dokumentujący swoją pracę z psami. :) jeśli takie jest Psanatorium, to bardzo dobrze. Ja tego hoteliku nie znam akurat, więc bardzo jestem ciekawa wiadomości :)[/QUOTE] O to trzeba popytać byłych/obecnych klientów:) Quote
handzia Posted July 28, 2014 Author Posted July 28, 2014 Karolek mieszka teraz tymczasowo w Płoskiem, koło Zamościa. To jest bardzo awaryjny tymczas, bo tam nikt nie mieszka i dziewczyny muszą jeździć dwa razy dziennie. Zaraz poprawię na pierwszej stronie, tam powinny być najważniejsze informacje a ja tak chaotycznie napisałam...:oops: Quote
Maciek777 Posted July 28, 2014 Posted July 28, 2014 [quote name='handzia']Karolek mieszka teraz tymczasowo w Płoskiem, koło Zamościa. To jest bardzo awaryjny tymczas, bo tam nikt nie mieszka i dziewczyny muszą jeździć dwa razy dziennie. Zaraz poprawię na pierwszej stronie, tam powinny być najważniejsze informacje a ja tak chaotycznie napisałam...:oops:[/QUOTE] Faktycznie nie najfajniej... Kawał drogi:roll: Jednego zamojskiego stwora mam już prywatnie u siebie:p Quote
funia Posted July 29, 2014 Posted July 29, 2014 Ja już kiedyś Macku rozmawiałam z Twoja szefową na temat finansów ,,,WIem ze są duże...Wiem ,ze nikt za darmo u was przecież nie pracuje .Ale nas nie stać na hotel .Co z tego ze teraz się zapłaci jak za dwa miesiace nie bedzie z czego zapłacić .alE OCZYWIŚCIE zapytać trzeba bo moze szefowa powie coś optymistycznego . Quote
Maciek777 Posted July 29, 2014 Posted July 29, 2014 [quote name='funia']Ja już kiedyś Macku rozmawiałam z Twoja szefową na temat finansów ,,,WIem ze są duże...Wiem ,ze nikt za darmo u was przecież nie pracuje .Ale nas nie stać na hotel .Co z tego ze teraz się zapłaci jak za dwa miesiace nie bedzie z czego zapłacić .alE OCZYWIŚCIE zapytać trzeba bo moze szefowa powie coś optymistycznego .[/QUOTE] Zdecydujecie same:roll: W każdym razie pytałem konkretnie i koszt to 500 zł + koszt ewentualnej karmy, leczenia i transportu. Od połowy sierpnia zwolni się już coś miejsca i wtedy by można:roll: Quote
kudlataja Posted July 29, 2014 Posted July 29, 2014 (edited) Tak bardzo to drogo, ale ja cały czas szukam jakichś sponsorów, piszę gdzie się da z prośbą o wsparcie, może coś się w końcu zmieni:roll:. Poruszyłam temat Psanatorium bo to napradę fajny hotel, choć trochę nas na niego nie stać, nie mamy na razie deklaracji żadych..ani pomysłów lepszych. Teraz trochę pozytywnych wieści od Miszki, Pani Kaja napisała wczoraj: "Misza zaczął za mną chodzić:), ja go ignoruję, a on robi się zaciekawiony i nie ucieka do kojca jak na niego patrzę, tylko się odsuwa trochę.." Myślę, że to bardzo dobre wieści:) Ignorowanie Miszy to jak widać najlepszy sposób na kontakt z nim, zresztą praktykowałam to przez trzy miesiące jego pobytu ze mną i Miszka nawet mnie dotknął nosem. Wczoraj miałam koszmarny dzień, same czarne myśli i sms od Pani Kai bardzo podniósł mnie na duchu. Temat Psanatorium uważam za aktualny i będę szukała funduszy. Oczywiście z 1000zł nic nie zdziałamy na razie. Przejrzałam obszerny wątek Zapa, trudne to wszystko, rzeczywiście bardzo przypomina Karkolka z tym zagubionym wzrokiem... Także nieustannie pytam znajomych, czy ktoś nie wziąłby Karolka na próbę do siebie, tak aby psiak miał więcej kontaktu z człowiekiem na razie bez rezultatu:roll: Edited July 29, 2014 by kudlataja Quote
Recommended Posts