Jump to content
Dogomania

Zajrzyj, a przekonasz się, że warto pomagać..Karolek, Bambo, Łatka, Plamka,Papilonek i Jeżynka już bezpieczne..na pomoc czekają kolejne bezdomniaki!!!

Recommended Posts

Posted

Nie mam niestety dobrych wiadomości : Zorka dzisiaj rano ok.godz.6 uciekła... Kobieta puściła ją ze smyczy, bo nie mogła się załatwić...Ręce opadają, do ludzi nie dociera nic! Dziesiątki razy powtarzałyśmy z Murką,że nie może być Zorka puszczana ze smyczy pod żadnym pozorem, a i tak kobieta zrobiła po swojemu! Nie wiem, co teraz, święta za kilka dni, a Zorka gdzieś w lesie, być może szuka drogi do domu.... Szukali jej podobno, mam nadzieję,że może jeszcze wróci, tym bardziej,że zjadła wczoraj normalnie, nawet pogłaskać się pozwoliła.

Posted
1 godzinę temu, ala123 napisał:

Nie mam niestety dobrych wiadomości : Zorka dzisiaj rano ok.godz.6 uciekła... Kobieta puściła ją ze smyczy, bo nie mogła się załatwić...Ręce opadają, do ludzi nie dociera nic! Dziesiątki razy powtarzałyśmy z Murką,że nie może być Zorka puszczana ze smyczy pod żadnym pozorem, a i tak kobieta zrobiła po swojemu! Nie wiem, co teraz, święta za kilka dni, a Zorka gdzieś w lesie, być może szuka drogi do domu.... Szukali jej podobno, mam nadzieję,że może jeszcze wróci, tym bardziej,że zjadła wczoraj normalnie, nawet pogłaskać się pozwoliła.

Matko, myślisz że da sie im złapać? W ogóle była widziana?

Posted

Nie była widziana od tamtej pory, Murka obawia się,że nie da się złapać... Ja mam nadzieję,że może przyjdzie do wystawionego jedzenia pod osłoną nocy...

Najgorsze jest to,że wokół jest las. Jest to miejscowość  granicząca ze Skierniewicami:  Strzyboga 28 gmina Nowy Kawęczyn

Posted

Jestem załamana :( Dzwoniłam do schroniska w Skierniewicach, wysłałam tam ostatnie zdjęcia Zorki z przedwczoraj, podobnie do Fundacji Roka. Za chwilę napiszę na fb i poudostępniam . Cioteczki fejsbukowe, będę Was prosić o pomoc w udostępnianiu.

Posted
1 godzinę temu, ala123 napisał:

Jestem załamana :( Dzwoniłam do schroniska w Skierniewicach, wysłałam tam ostatnie zdjęcia Zorki z przedwczoraj, podobnie do Fundacji Roka. Za chwilę napiszę na fb i poudostępniam . Cioteczki fejsbukowe, będę Was prosić o pomoc w udostępnianiu.

Zamieść tutaj link do fb. Zrobię ogłoszenie na olx. 

Posted

Dziś też szwędaliśmy się w okolicach Strzybogi z nadzieją wypatrzenia Zorki. Piękne miejsca do psio-ludzkiego wędrowania. Przerażająca tylko trasa Skierniewice - Rawa Mazowiecka. Nawet dziś ok. 16" leżał tam samochód na dachu. 

Martwił mnie też widok wielu wałęsających się małych psiaków w okolicach Żelaznej i Kwasowca. A już durna "tradycja" otwartej bramy, w której leży pies to po prostu zmora. 

• Upvote 1
Posted
Dnia 23.12.2017 o 11:59, Aldrumka napisał:

po nocy nie ma lepszych wieści :(

Cytat

Olena84

Coś nowego?

Cytat

Tyś(ka)

Czy w ogóle była już gdzies widziana?

Cytat

Poker

Straszne, skończeni debile.

Cytat

Dusia-Duszka

Jak można być tak nieodpowiedzialnym!? Potworna głupota! 

Czy ktoś jej tam w ogóle szuka? Czy sobie świętują? 

Jakieś o Zorce wieści są? 

Jeździliśmy tam dziś po okolicy i pokazywaliśmy zdjęcia Zorki. I nikt nic. 

Nie wiem gdzie dokładnie zaginęła. Ale po 3 dniach może być wszędzie. 

Dziś też szwędaliśmy się w okolicach Strzybogi z nadzieją wypatrzenia Zorki. Piękne miejsca do psio-ludzkiego wędrowania. Przerażająca tylko trasa Skierniewice - Rawa Mazowiecka. Nawet dziś ok. 16" leżał tam samochód na dachu. 

Martwił mnie też widok wielu wałęsających się małych psiaków w okolicach Żelaznej i Kwasowca. A już durna "tradycja" otwartej bramy, w której leży pies to porostu zmora. 

Nie ma żadnych wiadomości. Kobieta od soboty nie odbiera telefonu, właściwie w sobotę też nie odebrała, ale przynajmniej oddzwoniła, teraz cisza zupełna: nie oddzwania, nie odpisuje na smsy... Chyba w ogóle olali temat Zorki, świętują...

Na szczęście, jak widać, nie wszyscy odpuścili sobie. Dziękuję Dusia-Duszka , bakusiowa. Hotelik Psia Chata i innym, którzy przejęli się losem zaginionej suni !!!

W okolicy Strzybogi i w Skierniewicach są porozwieszane plakaty, na fb, na olx jest apel o pomoc w namierzeniu Zorki. Schronisko i Fundacja Roka też wiedzą o poszukiwaniach. Na razie jednak nie mam żadnych informacji :(

Różne rzeczy przychodzą mi do głowy, łącznie z tym, że Zorka została puszczona celowo, bo nie spełniła oczekiwań kobiety.

Najgorsze jest to,że za kilka dni Sylwester, Nowy Rok i te cholerne petardy...

Nie wiem, co jeszcze można zrobić?

Posted
20 minut temu, ala123 napisał:

Nie wiem, co jeszcze można zrobić?

Może: porozklejać plakaty przy szkołach, przedszkolach, urzędach i kościołach. Wysłać maile do weterynarzy i do straży miejskiej.

Jakby był fajny ksiądz to może mógłby w ogłoszeniach parafialnych przeczytać "apel o Zorce".

Kobieta dziwnie się zachowuje. Mogła nabroić.

Zupełnie inaczej się zachowuje - niż właściciele Liki.

jeśli mogę Ci w czymś pomóc daj znać.

Posted

Może kobietę postraszyć konsekwencjami, że to się podciągnie pod celowe porzucenie? Jeśli nie jest chętna do współpracy, to może ruszy swoje doopsko jak dowie się o konsekwencjach? 
A może Zorka wcale nie nawiała, ale oni gdzieś ja wywieźli?

Że też ludzie tacy chodzą po świecie... straszne.

Posted
2 minuty temu, Tyś(ka) napisał:

Może kobietę postraszyć konsekwencjami, że to się podciągnie pod celowe porzucenie? Jeśli nie jest chętna do współpracy, to może ruszy swoje doopsko jak dowie się o konsekwencjach? 
A może Zorka wcale nie nawiała, ale oni gdzieś ja wywieźli?

Że też ludzie tacy chodzą po świecie... straszne.

też jestem za tym, napisz smsa, że wiesz że pies został celowo wyrzucony i brak informacji gdzie dokladnie będzie miało konsekwencje dla nich. Skandal po prostu...