Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Fundacja Jamniki Niczyje']Też trzymamy kciuki za Tofika i za Kasię również.
Mieliśmy już w fundacji pieski, które miały atak padaczki tylko jeden raz.
Taka sytuacja miała miejsce w dwóch przypadkach. Ataki więcej się nie powtórzyły.
Oby i tak było w przypadku Tofika ![/QUOTE]
Tego się trzymamy!

Posted

[quote name='jola_li']:( :( :(.....
W lipcu prześlę 40 zł dla Tofika.
Inaczej nie mogę pomóc :(.[/QUOTE]

Bardzo dziękujemy :loveu:

[quote name='Fundacja Jamniki Niczyje']Też trzymamy kciuki za Tofika i za Kasię również.
Mieliśmy już w fundacji pieski, które miały atak padaczki tylko jeden raz.
Taka sytuacja miała miejsce w dwóch przypadkach. Ataki więcej się nie powtórzyły.
Oby i tak było w przypadku Tofika ![/QUOTE]

No to Tofik będzie trzecim przypadkiem :)
Z padaczką miałam do czynienia przez 2 lata - moja boksia Brendusia miała padaczkę - miała guza w mózgu :( który się przeniósł z usuniętej listwy mlecznej i w głowie umiejscowił :(

Posted

[quote name='kejciu']Z padaczką miałam do czynienia przez 2 lata - moja boksia Brendusia miała padaczkę - miała guza w mózgu :( który się przeniósł z usuniętej listwy mlecznej i w głowie umiejscowił :([/QUOTE]
Orany :(...
Moja psinka też miała usunięty guz listwy mlecznej zanim do mnie przyszła :(...

Posted

[quote name='Mattilu']Kciuki za Tofika - zeby to byl jednorazowy atak i za Sabe - jak ona?[/QUOTE]

Dziś jest znaczna poprawa - dostała zastrzyk i czekamy na wyniki krwi

Posted

Wczorajszy dzień przebiegł zwyczajnie - nic się nie wydarzyło, ataku nie było. Jeśli do wieczora będzie wszystko dobrze to wyciągniemy wenflon.
Dziś pobudka o 3 w nocy - potem lekkie kwilenie i niemożność ułożenia się na posłanku - Tofik wtedy tak słodko mruczy i gada - później spał twardo ale musiałam go obudzić o 6 rano bo muszę ogarnąć wszystko przed wyjściem do pracy - najpierw Tofik, potem karmienie jak wrócimy no i na koniec spacer z moimi psami i biegiem na pociąg :)
Także wszystko mamy dopracowane jak w zegarku :)
moja mama jak wychodziła z domu po 8 - Tofik spał :)

Kończą nam sie puszki RC - ale wczoraj na wypróbowanie kupiłam mokrą karmę ( saszetki ) Butchers - 3 + 1 gratis bez glutenu - i Tofik opędzlował więc smak i rodzaj mokrego jedzenia nie robi mu różnicy :)
jeśli dzisiaj będzie promocja to dokupię bo zawsze to troszkę taniej niż RC.
Suchą karmę mamy jeszcze w bardzo dużej ilości.

Dzisiaj rano przyłapalam go jeszcze jak podjadał jedzenie żółwicy!!! :)
on wciąga poprostu wszystko :)

Zakupiłam też 2 opakowania vit. B complex + Ziutka Karsivan

Wieczorem postaram się wstawić rozliczenie

Posted

[quote name='Malgoska']Karsivan 53 zł jakby ktoś był zainteresowany
wysyłka gratis[/QUOTE]... ja bym chętnie też kupiła dla Jaśki, jeśli to możliwe :)

Posted

[quote name='anica']Też mam nadzieję ,że to tylko jednorazowy atak!...[B] będzie dobrze, będzie dobrze!!![/B] lubię powtarzać za Nutusią;)[/QUOTE]

Anico, mantra na dziś, to: będzie bardzo dobrze! ;) :)

Posted

Korzystając z chwili wolnego w pracy - przejrzałam olx i gumtree.pl w psach ZAGUBIONO/ZNALEZIONO z woj. dolnośląskiego - ostatnie ogłoszenia wyświetlają mi się z kwietnia - wcześniejszych nie ma - nie ukrywam że parę razy mocniej zabiło mi serducho ale nie znalazłam.
Nie pozostaje nam nic innego jak puścić serię ogłoszeń znaleziono psa - jeśli był w Schronisku we Wrocławiu proponuję na ten rejon.
Ale będzie to bardzo krótkie ogłoszenie bez rozpisywania się :)

Posted

[quote name='anica']... ja bym chętnie też kupiła dla Jaśki, jeśli to możliwe :)[/QUOTE]

anica - napisz do Malgoska lub do Ziutki :) napewno pomogą :)

Posted

o matulu,2 dni nie zaglądałam,bo pan mąż za malowanie chałupki się zabrał a tu takie smuteczki.
Powtórzę więc mantrę - będzie bardzo dobrze,będzie bardzo dobrze , musi być.
Trzymam kciukaski.

Posted

[quote name='kejciu']anica - napisz do Malgoska lub do Ziutki :) napewno pomogą :)[/QUOTE]
... Dziękuję :)

jutro mogę znaleźć , gdzie można zamieścić ogłoszenie we Wrocławskiej gazecie, mam to w pracy ....

Posted

[quote name='anica']... Dziękuję :)

jutro mogę znaleźć , gdzie można zamieścić ogłoszenie we Wrocławskiej gazecie, mam to w pracy ....[/QUOTE]

będę wdzięczna - ale w sercu mnie aż ściska - dla spokojnego sumienia muszę to zrobić bo może ktoś czeka i płacze...

Posted

Zakupiłam dzisiaj Tofikowi 3*4 szt mokrej karmy Butchers - bez glutenu - 3 szt + 1 gratis w cenie 8,99zł

3*8,99zł = 26,97 zł

2 opakowania ( po 50 szt każde ) wit. b complex po 4,20zł każde = 8,40zł

[B]Ziutka zakupiła Karsivan 60 tabletek za 55zł - jest to prezent od Cioci Ziutki dla Tofisia[/B]

Pani Renata z facebook przesłała dla Tofika dzisiaj ArthroFos - lek na stawy 58 tabletek - podziękowałam na fb ale tu też dziękuję :loveu:

Posted

[quote name='kejciu']będę wdzięczna - ale w sercu mnie aż ściska - dla spokojnego sumienia muszę to zrobić bo może ktoś czeka i płacze...[/QUOTE]... rozumiem :)

...tu jest ten link [B]Jest też bezpłatna rubryka ogłoszeń o psach, w piątkowej Gazecie Wyborczej. Można załączyć zdjęcie.
Zgłoszenie psa, wysyła się mailem na adres: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] lub tel. 71 371 72 00. [/B]

Posted

[quote name='anica']... rozumiem :)

...tu jest ten link [B]Jest też bezpłatna rubryka ogłoszeń o psach, w piątkowej Gazecie Wyborczej. Można załączyć zdjęcie.
Zgłoszenie psa, wysyła się mailem na adres: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] lub tel. 71 371 72 00. [/B][/QUOTE]

Bardzo dziękuję :)
zrobiłam wczoraj na olx i na gumtree króciutkie ogłoszonko :) takie nie rzucające się za bardzo w oczy :):):)

Tofik czuje się dobrze :) byliśmy na zdjęciu wenflonka - doktor przepisał nam 5 wlewek aby mieć na " czarną godzinę " wykupiłam w aptece, kupiłam też dwa opakowania podkładów w Rossman.

Teraz piekę ciastka z zaległego bazarku ciasteczkowego - ale dzisiaj powstanie nowy bazarek bo faktura za " padaczkę " kolejna - i trzeba spłacić :(