Mała Nika Posted May 3, 2014 Posted May 3, 2014 Hej :) Postanowiłam się w końcu oficjalnie przywitać i przedstawić moje małe stadko. Na imię mi Klaudia, zwierzako-maniaczka od urodzenia :) Ponad 2miesiące temu zamieszkał ze mną mały przystojny chłopak, uparty strasznie, odważny i pewny siebie a przy okazji bardzo ciapciowaty:lol: Oficjalnie Dasher Bisurman, w domu Boyka tudzież bardziej pieszczotliwie Debil :diabloti: Rośnie, skodurzy, ale za to bardzo szybko się uczy, aż w szoku jestem :) A o to mój mały przystojniacha :D Jak przyjechał: I aktualny :) I jego dwaj towarzysze co to jeszcze nie potrafią się całkowicie do tej "atakującej bestii" przekonać ;) Moje dwa maine cooniątka- Tinwerina Debbie Sue I Tinwetina Freud. Debbie:) I Freud :) Quote
furciaczek Posted May 4, 2014 Posted May 4, 2014 Jaki słodziak!!:loveu::loveu: [URL]http://images63.fotosik.pl/940/d3440b819b5f2029med.jpg[/URL] Quote
Dioranne Posted May 4, 2014 Posted May 4, 2014 Witamy na Dogo! :hand: Tybetany to piękne psy, poruszają się jakby były władcami całego świata. Chociaż podejrzewam, że w przypadku takiego malucha wygląda to nieco inaczej. :evil_lol: Szepnij też kotom na uszko, aby za bardzo młodemu nie dokuczały - bo później małemu się "troszkę" urośnie. :lol: Quote
Mała Nika Posted May 5, 2014 Author Posted May 5, 2014 Dzięki za przywitanie :D [quote name='Dioranne'] Tybetany to piękne psy, poruszają się jakby były władcami całego świata. Chociaż podejrzewam, że w przypadku takiego malucha wygląda to nieco inaczej. :evil_lol: Oj tak, dorosłe psy strasznie mnie zachwycają swoją dostojnością :) Boyka kompletnie nie wie co to gracja- jak dla mnie chodzi jak prosiaczek i to dosłownie :D w szczególności jak przyśpieszy. Nierzadko zdarza mu się też potknąć o właśne łapy a wtedy z gracją cielaka ląduje na swojej głowie i mamy pieńka :D Tutaj mam kilka zdjęć z dzisiejszego spaceru ;) I mój długołap :loveu: Quote
Ty$ka Posted May 5, 2014 Posted May 5, 2014 Nigdy nie miałam okazji widzieć jak rośnie mały tybet i powiem jedno: rosną śmiechowo :lol: Ale ma to w sobie urok ;) Quote
Dioranne Posted May 5, 2014 Posted May 5, 2014 Urok takiej słodkiej, puchatej ciapy. :loveu: Myślałam, że ojca Twojego malucha widziałam u "siebie" w Lesznie na wystawie, ale to jednak nie on. A może i widziałam, a nie pamiętam. :evil_lol: Quote
Mała Nika Posted May 5, 2014 Author Posted May 5, 2014 [quote name='Ty$ka']Nigdy nie miałam okazji widzieć jak rośnie mały tybet i powiem jedno: rosną śmiechowo :lol: [/QUOTE] Oj i to bardzo- teraz co chwila zaburzają nam się proporcje: długie łapy + wielki łeb albo wielki zadek + mała banieczka :D [quote name='Dioranne '][COLOR=#000000]Myślałam, że ojca Twojego malucha widziałam u "siebie" w Lesznie na wystawie, ale to jednak nie on. A może i widziałam, a nie pamiętam. [/COLOR]:evil_lol:[/QUOTE] Tatą małego jest Ay-Yangadoo Hei-Xiong Must Karu po domowemu Ben ;) i z tego co widzę to ostatni raz w Lesznie był w 1012roku ;) Quote
Robokalipsa Posted May 5, 2014 Posted May 5, 2014 Mały tybek :loveu: Maine coony :loveu: [SIZE=1]Rudy prze prze zarąbisty [/SIZE]:placz: :diabloti: Quote
maartaa_89 Posted May 6, 2014 Posted May 6, 2014 Jak ja uwielbiam patrzeć na podrostki psich gigantów :loveu: nieforemne to takie, że aż rozczula! :evil_lol: Quote
Mała Nika Posted May 6, 2014 Author Posted May 6, 2014 [quote name='Robokalipsa'][SIZE=1]Rudy prze prze zarąbisty [/SIZE]:placz: [/QUOTE] Oj rudy tak nieskromnie mówiąc jest bardzo ładnym przedstawicielem swojej rasy ;) Jedynie charakterem trochę odbiega bo to kot jednego pana- czyt. mnie:diabloti: Pozostali są fuj niedobrzy :P [quote name='maartaa_89']Jak ja uwielbiam patrzeć na podrostki psich gigantów :loveu: nieforemne to takie, że aż rozczula! :evil_lol:[/QUOTE] Oj ja dopiero wchodzę w temat, nigdy nie miałam sposobności obserwować takich malców i co chwila się dziwię:lol: [quote name='Angi']kurde, zazdroszczę zwierzów :lol:[/QUOTE] Haha dzięki :D Lubię to co wielkie- myślę że to mój kompleks mniejszości :eviltong: Quote
furciaczek Posted May 7, 2014 Posted May 7, 2014 Oj tak, moloski rosną przeuroczo...ile ja się naśmiałam ze swoich pokrak w okresie wzrostu:evil_lol: Quote
Karro Posted May 7, 2014 Posted May 7, 2014 Jaki niedźwiadek :loveu: Dokazuje już? :diabloti: A kociaste cudne, zawsze mi się podobały maine coony :) Quote
Mała Nika Posted May 10, 2014 Author Posted May 10, 2014 Dziękuję :loveu: [quote name='understandme']Dokazuje już? :diabloti: [/QUOTE] Zdarza się ;) Wcześniej było zdecydowanie gorzej ale z mojej winy, za mało małemu czasu poświęcałam :roll: Nie spodziewałam się, że szczeniak może nalegać na tyle rozrywek:cool3: Więc teraz mamy długie spacery, zabawy plus nauka to mu nawet chyba sił nie starcza na to dokazywanie :P Quote
*Magda* Posted May 12, 2014 Posted May 12, 2014 Witam się :) Aż przyszłam zobaczyć, któż to ma trójcę podobną do tej, którą ma dOgLov :) Piękne kociska :loveu: Boyka też niczego sobie :p Quote
łamAga Posted May 12, 2014 Posted May 12, 2014 Hejka ;) Ślicznego masz tego tybcia :loveu::loveu::loveu::loveu: i to z hodowli do której mam słabość :cool3: Po jakich rodzicach jest Boyka ? jeśli można spytać ;) a kociaki rewelacja :loveu: nawet maści podobne :loveu: tylko twój rudzielec ma troszke łądniejsze umaszczenie , świetne ma te białe skarpetki :loveu: Quote
marta1624 Posted May 12, 2014 Posted May 12, 2014 Ja też witam, po twojej wypowiedzi u dOgLov postanowiłam wejść (i to że jesteś z Sosnowca, więc blisko mnie ;)) Śliczny puchaty misiu :loveu: Kociska też super :loveu: Quote
vege* Posted May 12, 2014 Posted May 12, 2014 Witam się i ja :) Koty masz przepiękne, rudy robi niesamowite wrażenie, te futro :crazyeye::loveu::loveu::loveu: Boyka jest uroczy, on jest błękitny? :) Quote
Mała Nika Posted May 12, 2014 Author Posted May 12, 2014 Witam wszystkich :lol: I dziękuję za komplementy dla moich futrzastych :) [quote name='dOgLoV']Ślicznego masz tego tybcia :loveu::loveu::loveu::loveu: i to z hodowli do której mam słabość :cool3: Po jakich rodzicach jest Boyka ? jeśli można spytać ;) a kociaki rewelacja :loveu: nawet maści podobne :loveu: tylko twój rudzielec ma troszke łądniejsze umaszczenie , świetne ma te białe skarpetki :loveu:[/QUOTE] Rodzice Boyki to [COLOR=#000000]Ay-Yangadoo Hei-Xiong Must Karu (Ben) i Elza Bisurman ( Bułka[/COLOR]:cool3:) :) Tak, te białe łapecki i brzuchol Freudzia są bardzo rozbrajające, po prostu uwielbiam :loveu: [quote name='vege*']Koty masz przepiękne, rudy robi niesamowite wrażenie, te futro :crazyeye::loveu::loveu::loveu: Boyka jest uroczy, on jest błękitny? :)[/QUOTE] Na tych zdjęciach jeszcze nie widać do jakiej ilości potrafi dojść ;) Tutaj mamy bardziej ofutrzonego Freudziucha :) Zaznaczam że rudy to chudzielec, całą masę nadrabia futro :P [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images65.fotosik.pl/971/a099be1cd131ac27med.jpg[/IMG][/URL] Boykuś jest czarny z jasnym podpalaniem, ale w świetle wygląda to bardziej jak granatowa czerń :D Natomiast jeszcze niedawno przy szczenięcym pluszu wyglądał bardziej na brązowego tybeciaka :P [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images65.fotosik.pl/971/946fe63f266ce199med.jpg[/IMG][/URL] Quote
marta1624 Posted May 12, 2014 Posted May 12, 2014 Jestem nieraz w Sosnowcu, muszę za wami wyglądać (ale ja zazwyczaj okolice dworca, chyba przejdę się dalej) ;) Quote
łamAga Posted May 12, 2014 Posted May 12, 2014 [quote name='Mała Nika']Witam wszystkich :lol: I dziękuję za komplementy dla moich futrzastych :) Rodzice Boyki to [COLOR=#000000]Ay-Yangadoo Hei-Xiong Must Karu (Ben) i Elza Bisurman ( Bułka[/COLOR]:cool3:) :) Tak, te białe łapecki i brzuchol Freudzia są bardzo rozbrajające, po prostu uwielbiam :loveu: [/QUOTE] Najbardziej wlasnie o Ojca mi chodzilo bo ja kocham Samara i chetnie bym posledziła malucha po nim :loveu: ale Ben też bardzo ładny psiak , ma bardzo ładną grzywe :loveu: pamietam ze zawsze mi sie kojarzyło że Ben to pies Maćka , bo zawsze On go wystawiał na wystawach , takie jakieś dziwne skojarzenie :evil_lol: jeju ale futra to ten Twój kociak ma co niemiara :crazyeye: nasza Ibri jest chora i ma słabe futerko :roll: ale i tak ma piekne w porównaniu do tego co miała :loveu: ale do waszych sie kryje ;) mnóstwo takich maluchów jak Boyka widzieliśmy w Łodzi , słodziaki na maxa :loveu: Quote
Mała Nika Posted May 12, 2014 Author Posted May 12, 2014 [quote name='marta1624']Jestem nieraz w Sosnowcu, muszę za wami wyglądać (ale ja zazwyczaj okolice dworca, chyba przejdę się dalej) ;)[/QUOTE] No dworzec to niezbyt nasze okolice ;) ale jeśli tylko dasz znać to nie ma problemu żeby się przejść w te rejony- mały chodzić uwielbia :) [quote name='dOgLoV']Najbardziej wlasnie o Ojca mi chodzilo bo ja kocham Samara i chetnie bym posledziła malucha po nim :loveu: ale Ben też bardzo ładny psiak , ma bardzo ładną grzywe :loveu: pamietam ze zawsze mi sie kojarzyło że Ben to pies Maćka , bo zawsze On go wystawiał na wystawach , takie jakieś dziwne skojarzenie :evil_lol: jeju ale futra to ten Twój kociak ma co niemiara :crazyeye: nasza Ibri jest chora i ma słabe futerko :roll: ale i tak ma piekne w porównaniu do tego co miała :loveu: ale do waszych sie kryje ;) mnóstwo takich maluchów jak Boyka widzieliśmy w Łodzi , słodziaki na maxa :loveu:[/QUOTE] Oj tak Samar robi wrażenie:loveu: Jednak chyba zbyt ostry pies jak dla mnie, więc potrzebowałam ciutkę większego ciapcioka ;) A Ben moja miłość jak tylko zobaczyłam na zdjęciach i mam ogromną nadzieję że mały po tatusiu grzywę odziedziczy:diabloti: No to rzeczywiście jak na chorą dzinię to futerko ładne :D A futro Freuda wcale nie takie do pozazdroszczenia- kłaków lata wszędzie tyle że masakra :P Quote
marta1624 Posted May 12, 2014 Posted May 12, 2014 Jak będę to napiszę ;) Jak się ociepli to będę częściej w różnej okolicy bo jeżdżę do koleżanki na psie spotkania ;) Quote
Recommended Posts