betinka24 Posted August 30, 2007 Author Posted August 30, 2007 ŁApciu do góry moze jednak ktos ci da szanse na udowodnienie jakim jestes cudownym psiakiem:placz: Quote
przyjaciel_koni Posted August 30, 2007 Posted August 30, 2007 Wygląda na impas... Co do uśpienia Łapci..... Nie umiem się wypowiedzieć..... Quote
AdamG. Posted August 30, 2007 Posted August 30, 2007 Dzisiaj byłem ze szwagrem we wrocławskim schronisku i po drodze wszystko mi opowiedział. Pani Dyrektor z Palucha stwierdziła, że niby Łapcia jest do adopcji, ale ona nie odda jej ot tak, szwagier musiałby najpierw kilka razy przyjechać do Warszawy, kilkakrotnie wyjść z Łapcią na spacery żeby pies go zaakceptował, potem musiałby ktoś jechać do szwagra ze schroniska sprawdzić warunki żeby Łapka nie miała gorzej niż w schronisku. A na końcu po którymś telefonie z rzędu szwagier dostał wiadomość od Pani Dyrektor że psy z Palucha ogłaszane są na dogomani bez zgody schroniska. Nie wiem co o tym myśleć. Na szczęście dzisiaj zawiozłem ze schronu we Wrocławiu 5 letnią sunię mix owczarka niemieckiego do nowego domku :) Quote
AdamG. Posted August 30, 2007 Posted August 30, 2007 Mam nadzieję że się wszystko wyjaśni z tym schroniskiem i Łapka pójdzie do nowego domu Quote
betinka24 Posted August 31, 2007 Author Posted August 31, 2007 AdamG. napisał(a):Dzisiaj byłem ze szwagrem we wrocławskim schronisku i po drodze wszystko mi opowiedział. Pani Dyrektor z Palucha stwierdziła, że niby Łapcia jest do adopcji, ale ona nie odda jej ot tak, szwagier musiałby najpierw kilka razy przyjechać do Warszawy, kilkakrotnie wyjść z Łapcią na spacery żeby pies go zaakceptował, potem musiałby ktoś jechać do szwagra ze schroniska sprawdzić warunki żeby Łapka nie miała gorzej niż w schronisku. A na końcu po którymś telefonie z rzędu szwagier dostał wiadomość od Pani Dyrektor że psy z Palucha ogłaszane są na dogomani bez zgody schroniska. Nie wiem co o tym myśleć. Na szczęście dzisiaj zawiozłem ze schronu we Wrocławiu 5 letnią sunię mix owczarka niemieckiego do nowego domku :) Niewiem jak to jest z łapcia i jej zgoda na zamieszczenie jej na dogomani, ale wiem ze Ola jest znana na paluchu. Wiec przypuszaczam ze dyrektorka powinna byc poinformowana, a pozatym nawet jesli nie to czy nie jest najwazniejsze zeby tym biednym stworzeniom znalesc w jaki kolwiek sposob domek. Przeciez ludzie musza zobaczyc ze w schronisku sa takie cudowne psiaki i ze one czekaja, a nie kazdy zawsze wybieze sie do schroniska!!! Pozatym ciesze sie ze znalazles jakiemus psiakowi domek!! Quote
ewatonieja Posted August 31, 2007 Posted August 31, 2007 P dYREKTOR TO MA NIEZłE WYMAGANIA JEśLI CHODZI O ADOPCJE TEGO PSA, ALBO UWAżA żE JEST WYJąTKOWY ( BARDZIEJ NIż TA SUNIA ONKOWATA) ALBO łAPCIA JEST JUż REZYDENTEM W SCHRONISKU, DWA RAZY JUZ ODMOWIONO ADOPCJI :/ Quote
betinka24 Posted August 31, 2007 Author Posted August 31, 2007 ewatonieja napisał(a):P dYREKTOR TO MA NIEZłE WYMAGANIA JEśLI CHODZI O ADOPCJE TEGO PSA, ALBO UWAżA żE JEST WYJąTKOWY ( BARDZIEJ NIż TA SUNIA ONKOWATA) ALBO łAPCIA JEST JUż REZYDENTEM W SCHRONISKU, DWA RAZY JUZ ODMOWIONO ADOPCJI :/ Wlasnie nie wiem co sie tam dzieje, wymagania ma naprawde nie samowite, zadne schronisko tyle nie zada!!! Quote
Dorothy Posted August 31, 2007 Posted August 31, 2007 [LEFT]a mnie oburza tekst ze ogloszenia na doggo sa bez zgody schroniska. Po co do cholery ciezkiej jest to schronisko, zeby kolekcjonowac psy, cieszyc sie i zacierac rece z powodu ich rosnacej ilosci i krecic nosem na pojawiajace sie domy? Czy komus sie tam w dupie nie poprzewracalo? Pelnia spoleczna funkcje opieki nad bezdomnymi zwierzetami a ich priorytetem powinno byc oddawanie zwierzat do adopcji! Kolejne schronisko ktore zapomnialo po co istnieje??? Paranoja. Wkurza mnie takie podejscie. Calujcie mnie po pietach i proscie o zgode na oglaszanie zwierzat...:shake: NIENORMALNE. [/LEFT] Quote
betinka24 Posted August 31, 2007 Author Posted August 31, 2007 Ta dyrektorka zachowala sie tak jakby nie chciala zeby Łapcie adoptowali,jakby dokladnie schronisko to byl jej dom na zawsze ktorego nie moze opuscic no bo i poco ma byc szczesliwa lepiej niech siedzi w klatce bez zadnej milosci!!! Quote
ulvhedinn Posted August 31, 2007 Posted August 31, 2007 Bardzo niefajnie to wygląda :shake: Pewnie że domek dla psa, jakby nie patrzeć specjalnej troski, musi być sprawdzony, ale te warunki są nie do przyjecia... :angryy: Quote
AdamG. Posted August 31, 2007 Posted August 31, 2007 Według mnie dziwnie wygląda stwierdzenie Pani Dyrektor, świadczące o niby rewelacyjnych warunkach jakie ma pies w schronisku. Quote
betinka24 Posted September 1, 2007 Author Posted September 1, 2007 Dziwnie to wszystko wyglada!!! Quote
betinka24 Posted September 3, 2007 Author Posted September 3, 2007 A u Łapci cisza, biedactwo ciagle samotna i bez zadnych szans na adopcje:placz: Quote
przyjaciel_koni Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 Chyba niestety masz rację..... Nie Łapcia nie dostaje szansy na nic.... Quote
betinka24 Posted September 4, 2007 Author Posted September 4, 2007 Łapcia zostanie do konca swoich dni sama zamknieta w schronisku:placz: Quote
betinka24 Posted September 4, 2007 Author Posted September 4, 2007 Sunia naprawde bardzo cierpi, i w schronisku na paluchu poprostu bedzie umierala w tych meczarniach, sytuacja jest naprawde beznadziejna:placz: Quote
pajunia Posted September 5, 2007 Posted September 5, 2007 Wiecie co, mi juz naprawde ochota przechodzi tym psiakom pomagac. Gdy pomysle, ze Lapcia juz prawie rok by mogla w swoim domu mieszkac, ale przez niezrozumialy upor kierownictwa Palucha, nie mogla pojechac, a teraz sie tak meczy, to mnie jasna cholera bierze. To juz drugi taki wypadek ostatnio, ze psy specjalnej troski nie wydano do adopcji do Niemiec, i siedza dalej bez domow i sie mecza. Mam gdzies taka milosc do zwierzat:angryy: Podwojna moralnosc.:angryy: Quote
betinka24 Posted September 6, 2007 Author Posted September 6, 2007 pajunia napisał(a):Wiecie co, mi juz naprawde ochota przechodzi tym psiakom pomagac. Gdy pomysle, ze Lapcia juz prawie rok by mogla w swoim domu mieszkac, ale przez niezrozumialy upor kierownictwa Palucha, nie mogla pojechac, a teraz sie tak meczy, to mnie jasna cholera bierze. To juz drugi taki wypadek ostatnio, ze psy specjalnej troski nie wydano do adopcji do Niemiec, i siedza dalej bez domow i sie mecza. Mam gdzies taka milosc do zwierzat:angryy: Podwojna moralnosc.:angryy: Mnie tez krew zalewa!! NIe rozumiem tego jesli ktos chce adoptowac takiego psa to przeciez chyba zdaje sobie sprawe ze jest to pies specjalnej troski, sam sie na niego decyduje wiec powinnien miec mozliwosc pomocy takiemu psaikowi, przeciez nikt nie ukrywa tutej co tym psiaka dolega czy sa chore czy tez agresywne!!! Quote
betinka24 Posted September 7, 2007 Author Posted September 7, 2007 Łapcia tak bardzo cierpi w schroniska!!! Quote
betinka24 Posted September 10, 2007 Author Posted September 10, 2007 Łapcia bardzo bardzo cierpi z powodu bolu nozek i tego ze nikt jej nie cche, jaj stan bardzo sie pogorszyl:placz: Quote
betinka24 Posted September 11, 2007 Author Posted September 11, 2007 Biedna Łapcia taka jest samotna i tak bardzo cierpi!!!:placz::placz::placz::placz: Quote
betinka24 Posted September 12, 2007 Author Posted September 12, 2007 Czy juz wszyscy zapomnieli o Łapci!!!:placz::-( Quote
Recommended Posts