Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 297
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzisiaj byłem ze szwagrem we wrocławskim schronisku i po drodze wszystko mi opowiedział. Pani Dyrektor z Palucha stwierdziła, że niby Łapcia jest do adopcji, ale ona nie odda jej ot tak, szwagier musiałby najpierw kilka razy przyjechać do Warszawy, kilkakrotnie wyjść z Łapcią na spacery żeby pies go zaakceptował, potem musiałby ktoś jechać do szwagra ze schroniska sprawdzić warunki żeby Łapka nie miała gorzej niż w schronisku. A na końcu po którymś telefonie z rzędu szwagier dostał wiadomość od Pani Dyrektor że psy z Palucha ogłaszane są na dogomani bez zgody schroniska.
Nie wiem co o tym myśleć. Na szczęście dzisiaj zawiozłem ze schronu we Wrocławiu 5 letnią sunię mix owczarka niemieckiego do nowego domku :)

Posted

AdamG. napisał(a):
Dzisiaj byłem ze szwagrem we wrocławskim schronisku i po drodze wszystko mi opowiedział. Pani Dyrektor z Palucha stwierdziła, że niby Łapcia jest do adopcji, ale ona nie odda jej ot tak, szwagier musiałby najpierw kilka razy przyjechać do Warszawy, kilkakrotnie wyjść z Łapcią na spacery żeby pies go zaakceptował, potem musiałby ktoś jechać do szwagra ze schroniska sprawdzić warunki żeby Łapka nie miała gorzej niż w schronisku. A na końcu po którymś telefonie z rzędu szwagier dostał wiadomość od Pani Dyrektor że psy z Palucha ogłaszane są na dogomani bez zgody schroniska.
Nie wiem co o tym myśleć. Na szczęście dzisiaj zawiozłem ze schronu we Wrocławiu 5 letnią sunię mix owczarka niemieckiego do nowego domku :)

Niewiem jak to jest z łapcia i jej zgoda na zamieszczenie jej na dogomani, ale wiem ze Ola jest znana na paluchu. Wiec przypuszaczam ze dyrektorka powinna byc poinformowana, a pozatym nawet jesli nie to czy nie jest najwazniejsze zeby tym biednym stworzeniom znalesc w jaki kolwiek sposob domek. Przeciez ludzie musza zobaczyc ze w schronisku sa takie cudowne psiaki i ze one czekaja, a nie kazdy zawsze wybieze sie do schroniska!!!
Pozatym ciesze sie ze znalazles jakiemus psiakowi domek!!

Posted

P dYREKTOR TO MA NIEZłE WYMAGANIA JEśLI CHODZI O ADOPCJE TEGO PSA, ALBO UWAżA żE JEST WYJąTKOWY ( BARDZIEJ NIż TA SUNIA ONKOWATA)
ALBO łAPCIA JEST JUż REZYDENTEM W SCHRONISKU,
DWA RAZY JUZ ODMOWIONO ADOPCJI :/

Posted

ewatonieja napisał(a):
P dYREKTOR TO MA NIEZłE WYMAGANIA JEśLI CHODZI O ADOPCJE TEGO PSA, ALBO UWAżA żE JEST WYJąTKOWY ( BARDZIEJ NIż TA SUNIA ONKOWATA)
ALBO łAPCIA JEST JUż REZYDENTEM W SCHRONISKU,
DWA RAZY JUZ ODMOWIONO ADOPCJI :/

Wlasnie nie wiem co sie tam dzieje, wymagania ma naprawde nie samowite, zadne schronisko tyle nie zada!!!

Posted

[LEFT]a mnie oburza tekst ze ogloszenia na doggo sa bez zgody schroniska.
Po co do cholery ciezkiej jest to schronisko, zeby kolekcjonowac psy, cieszyc sie i zacierac rece z powodu ich rosnacej ilosci i krecic nosem na pojawiajace sie domy? Czy komus sie tam w dupie nie poprzewracalo? Pelnia spoleczna funkcje opieki nad bezdomnymi zwierzetami a ich priorytetem powinno byc oddawanie zwierzat do adopcji!
Kolejne schronisko ktore zapomnialo po co istnieje???
Paranoja. Wkurza mnie takie podejscie. Calujcie mnie po pietach i proscie o zgode na oglaszanie zwierzat...:shake:
NIENORMALNE.
[/LEFT]

Posted

Ta dyrektorka zachowala sie tak jakby nie chciala zeby Łapcie adoptowali,jakby dokladnie schronisko to byl jej dom na zawsze ktorego nie moze opuscic no bo i poco ma byc szczesliwa lepiej niech siedzi w klatce bez zadnej milosci!!!

Posted

Wiecie co, mi juz naprawde ochota przechodzi tym psiakom pomagac. Gdy pomysle, ze Lapcia juz prawie rok by mogla w swoim domu mieszkac, ale przez niezrozumialy upor kierownictwa Palucha, nie mogla pojechac, a teraz sie tak meczy, to mnie jasna cholera bierze. To juz drugi taki wypadek ostatnio, ze psy specjalnej troski nie wydano do adopcji do Niemiec, i siedza dalej bez domow i sie mecza.
Mam gdzies taka milosc do zwierzat:angryy: Podwojna moralnosc.:angryy:

Posted

pajunia napisał(a):
Wiecie co, mi juz naprawde ochota przechodzi tym psiakom pomagac. Gdy pomysle, ze Lapcia juz prawie rok by mogla w swoim domu mieszkac, ale przez niezrozumialy upor kierownictwa Palucha, nie mogla pojechac, a teraz sie tak meczy, to mnie jasna cholera bierze. To juz drugi taki wypadek ostatnio, ze psy specjalnej troski nie wydano do adopcji do Niemiec, i siedza dalej bez domow i sie mecza.
Mam gdzies taka milosc do zwierzat:angryy: Podwojna moralnosc.:angryy:

Mnie tez krew zalewa!! NIe rozumiem tego jesli ktos chce adoptowac takiego psa to przeciez chyba zdaje sobie sprawe ze jest to pies specjalnej troski, sam sie na niego decyduje wiec powinnien miec mozliwosc pomocy takiemu psaikowi, przeciez nikt nie ukrywa tutej co tym psiaka dolega czy sa chore czy tez agresywne!!!