betinka24 Posted August 22, 2007 Author Posted August 22, 2007 przyjaciel_koni napisał(a):Piękna, ale nie ma jak widać szczęścia.... Ludzie wolą zdrowe psy.... Czy ma dużo ogłoszeń ??? (Jeśli nie, to koniecznie trzeba szybko je zamieścić gdzie się tylko da.) Ogromnie mi żal większych psiaków, które z powodu ułomności mają niewielkie szanse na adopcję. Duży psiak z wadami wywołuje u ludzi lęk przed trudną przyszłością, a przecież może być w dobrym zdrowiu do końca życia.... Będzie tylko sprawny nieco inaczej... Oby tej dziewczynce udało się znaleźć dom. Troszke juz ogloszen po zamieszczalam Łapce ale niestety jak widac poki co rezulatatów nie daja. Sunia jest naprawde super, ale przez jej ulomnosc jej szanse na znalezienie domu,sa marne. Jednak ja ciagle wieze ze ona znajdzie swoj domek, ze ktos spojrzy na nia i sie w niej zakocha Quote
Dorothy Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 a co tak naprawde dolega jej lapkom? Czy to problem z kregoslupem? Czy jest jakas diagnoza? Czy stan sie pogarsza? Czy mozna to leczyc? Skąd to się wzielo? Quote
betinka24 Posted August 22, 2007 Author Posted August 22, 2007 Dorothy napisał(a):a co tak naprawde dolega jej lapkom? Czy to problem z kregoslupem? Czy jest jakas diagnoza? Czy stan sie pogarsza? Czy mozna to leczyc? Skąd to się wzielo? Powiem szczeze ze nic nie wiem konkretnego. Postaram sie czegos dowiedziec od Oli i napisze jak cos bede wiedziala Quote
przyjaciel_koni Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 Ja również uważam, że te wiadomości są bardzo ważne. Jest ogromnie prawdopodobne, że można tej suni pomóc. Przynajmniej tak wygląda. Dorotko - na moje oko to raczej nie kręgosłup, raczej łapy......chyba do zrobienia u dobrego ortopedy.....ale nie będę się mądrzyć przed uzyskaniem dodatkowych info. Quote
Dorothy Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 no to dawac te info, cos wymyslimy. Juz kiedys gdzies widzialam te sunie, szkoda jej, jest cudna.... Quote
przyjaciel_koni Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 Oby informacje szybko się pojawiły..... To taka piękna sunia ! Może uda się ją leczyć...... Quote
betinka24 Posted August 24, 2007 Author Posted August 24, 2007 Skontaktowalam sie z Ola, ale ona niestety tez nic nie wie na temat tego co dolega sokladnie suni. Mowi ze trudno czego kolwiek dowiedziec sie na Paluchu gdzie brzebywa Łapcia!! Quote
Dorothy Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 mysle ze da sie czegos dowiedziec, tylko trzebaby poszukac kontaktu z ktoras z dziewczyn wolonatriuszek na Paluch znalazlam taki namiar na stronie wolontariuszy http://www.psy.warszawa.pl/2007/html/paluch/aktualnosci.htm i w ogole warto przejrzec ta strone w poszukiwaniu namiarow jutro wyjezdzam na tydzien bede odcieta od mediow ale prosze, moze ktos moglby.... :modla: wolonatriuszki mysle ze pomoga... Quote
przyjaciel_koni Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 Zadałam takowe pytanie na naszym dogomaniackim Paluchowym wątku (Zgubiono/znaleziono). Może Dziewczyny podpytają gdzie trzeba..... Quote
betinka24 Posted August 27, 2007 Author Posted August 27, 2007 JA poprosiłam Ole zeby sie czegos dowiedziala, moze uda sie jej uzyskac jakies informacje!! Quote
betinka24 Posted August 27, 2007 Author Posted August 27, 2007 Idziemy na popoludniowy spacerek Quote
AdamG. Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 Witam. Prawdopodobnie miałbym dom z ogrodem dla suni. Moja siostra jak ją zobaczyła to od razu się zakochała i prawdopodobnie weźmie ją do siebie, kwestia tylko uzgodnienia ze szwagrem. Dom jest pod wrocławiem, parterowy, więc sunia nie męczyłaby się po schodach i co najważniejsze ma duży ogród. Kwestia tylko jak sunia reaguje na dzieci i kota. Proszę o kontakt [email protected] Pozdrawiam Quote
AdamG. Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 I tylko skąd by była sunia do zabrania i jak znosi podróż samochodem :) Quote
betinka24 Posted August 27, 2007 Author Posted August 27, 2007 AdamG. napisał(a):I tylko skąd by była sunia do zabrania i jak znosi podróż samochodem :) Juz pisze do Oli opioekunki Łapci i wszystkiego sie dowiaduje!!! Quote
betinka24 Posted August 27, 2007 Author Posted August 27, 2007 Opiekunka Łapci napisała tak: transport da sie zalatwic:) jest w wawie... na dzieci-napewno ok:) co do kotów-nie wiem... Quote
AdamG. Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 W sobotę będę w Wawie. Jeżeli do tego czasu się wszystko ułoży ze szwagrem i siostrą to możliwe że będę mógł ją zabrać jeżeli tylko będę miał miejsce w aucie. Ale jestem dobrej myśli. :) Quote
AdamG. Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 Dzisiaj będę wiedział jaką decyzję podjęła siostra ze szwagrem i napiszę co i jak:) Ale na 99% biorą. Więc jak tylko będzie miejsce w aucie to w sobotę sunia by pojechała do nowego domku:) Quote
AdamG. Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 A więc siostra ze szwagrem się zdecydowali na sunię i jak dobrze pójdzie to w sobotę pojedzie do nowego domku:) Proszę o dokładny adres schronu w którym jest sunia :) Quote
betinka24 Posted August 27, 2007 Author Posted August 27, 2007 [quote name='AdamG.']A więc siostra ze szwagrem się zdecydowali na sunię i jak dobrze pójdzie to w sobotę pojedzie do nowego domku:) Proszę o dokładny adres schronu w którym jest sunia :) Bardzo sie ciesze.Najlepiej prosze sie skontaktowac z Ola ktora opiekuje sie Łapcia.podaje jej e-maila [email protected] lub telefon 502-204-595. Sunia znajduje sie w schronisku na Paluchu.Niewiem tylko czy schronisko jest czynne w sobote,wiec dlatego najlepiej zadzwonic do Oli zeby jakos to wszystko zgrac!! Adres schroniska to Warszawa ul. Paluch 2 Quote
AdamG. Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 Dzięki:) Skontaktuję się telefonicznie przed wyjazdem do Wawy. zresztą i tak muszę tam jechać. Problem jednak tkwi jak na razie w transporcie. Nie wiem czy będę miał miejsce w aucie. Ale coś się wymyśli. Quote
betinka24 Posted August 27, 2007 Author Posted August 27, 2007 AdamG. napisał(a):Dzięki:) Skontaktuję się telefonicznie przed wyjazdem do Wawy. zresztą i tak muszę tam jechać. Problem jednak tkwi jak na razie w transporcie. Nie wiem czy będę miał miejsce w aucie. Ale coś się wymyśli. Najlepiej skontaktuj sie z Ola ona myysle ze cos wymysli, i jakos ci pomorze i z transportem. Quote
Recommended Posts