mar.gajko Posted September 26, 2007 Posted September 26, 2007 ARKO - myślę, że każdy pies ma większą szansę i na leczenie i na lepsze warunki w mnijeszych skupiskach. Tak sobie myślę, że gdyby była "pod ręką" można byłoby ją zdiagnozować, ustalić leczenie i poszukać jakiejś ciepłej budy. Ale nie oferuję domu już natychmiast, tylko po tych wszytskich czynnościach. Wiem, że schroniska nie lubią takich działań. Jak dobrze pójdzie i nic mi nie wejdzie "pod nogi" od niedzieli mamy "wolne" miejsce w hoteliku. Jest tam dobre zaplecze wet (RTG, USG, krew) możan porobić badania. Mamy też tam nasze budy; ocieplone styropianem, duże. Quote
Diegula Posted September 26, 2007 Posted September 26, 2007 Ja też jestem za tym aby Łapcie zdiagnozować(bo tak naprawdę nie wiemy co jej jest i jak można pomóc). Quote
betinka24 Posted September 26, 2007 Author Posted September 26, 2007 Łapcia jakby miala dobra diagnoze i dobre leki to moze by doszla do siebie!!! Quote
betinka24 Posted September 26, 2007 Author Posted September 26, 2007 Osoba ktora szukad domku i troszke zajmuje sie Łapcia napisała mi tak: ona niby byla diagnozowana na sggw, ale niestety nikt z osob mi znanych nie potrafi powiedziec co to za diagnoza... poza tym nie wiem czy ona bylaby w stanie wejsc do budy.. poza tym kto by placil za jej hotelik....? Quote
ARKA Posted September 26, 2007 Posted September 26, 2007 mar.gajko napisał(a):ARKO - myślę, że każdy pies ma większą szansę i na leczenie i na lepsze warunki w mnijeszych skupiskach. Tak sobie myślę, że gdyby była "pod ręką" można byłoby ją zdiagnozować, ustalić leczenie i poszukać jakiejś ciepłej budy. Ale nie oferuję domu już natychmiast, tylko po tych wszytskich czynnościach. Wiem, że schroniska nie lubią takich działań. Jak dobrze pójdzie i nic mi nie wejdzie "pod nogi" od niedzieli mamy "wolne" miejsce w hoteliku. Jest tam dobre zaplecze wet (RTG, USG, krew) możan porobić badania. Mamy też tam nasze budy; ocieplone styropianem, duże. mar.gajko. Nie wiem czy wiesz ale Paluch obecnie jest lepiej wyposazony w sprzet diagnostyczny niz nie jedna lecznica, duza, warszawska, mają tez wlasne lab, narkoza wziewna i takie tam rozne rzeczy;) usg, rtg ,"full wypas";) Dlatego naprawde polecam rozmowe z p.Dyrektor,abys mogla sie dowiedziec co lezy tak na prawdę na rzeczy i o diagnoze, stan zdrowotny suni. Quote
betinka24 Posted September 26, 2007 Author Posted September 26, 2007 łapcia to w sumie jeszcze młody psiak, szkoda by bylo zeby reszte zycia poprostu cierpila z powodu bolu!! Quote
mar.gajko Posted September 26, 2007 Posted September 26, 2007 betinka24 napisał(a):Osoba ktora szukad domku i troszke zajmuje sie Łapcia napisała mi tak: ona niby byla diagnozowana na sggw, ale niestety nikt z osob mi znanych nie potrafi powiedziec co to za diagnoza... poza tym nie wiem czy ona bylaby w stanie wejsc do budy.. poza tym kto by placil za jej hotelik....? Jeżeli się decydujemy, świadomie pisze MY, na wzięcie po opiekę jakiegoś psa. My zapewniamy mu weta, koszty pobytu, koszty leków i leczenia, dlatego każda taka decyzja jest przemyślana. Quote
Aska7 Posted September 26, 2007 Posted September 26, 2007 Pomogę finansowo, gdyby ktoś odpowiedzialnie się nią zajął. Quote
mar.gajko Posted September 26, 2007 Posted September 26, 2007 ARKA napisał(a):mar.gajko. Nie wiem czy wiesz ale Paluch obecnie jest lepiej wyposazony w sprzet diagnostyczny niz nie jedna lecznica, duza, warszawska, mają tez wlasne lab, narkoza wziewna i takie tam rozne rzeczy;) usg, rtg ,"full wypas";) Dlatego naprawde polecam rozmowe z p.Dyrektor,abys mogla sie dowiedziec co lezy tak na prawdę na rzeczy i o diagnoze, stan zdrowotny suni. ARKO - wierzę, iż zaplecze medyczne na Paluchu jest dobre. Ale, u nas, byłaby jednym z 10 psów; w tym jednym z 3 chorych; na Paluchu jest jednym z 1000 psów. Tu jest ta różnica. Że my codziennie poświęćamy czas tym psom. I każdy jest osobnym tematem, leczeniem, zabiegami, etc. To jak można zająć się psem 1 z 10; a 1 z 1000; to duża różnica :). Quote
betinka24 Posted September 26, 2007 Author Posted September 26, 2007 mar.gajko napisał(a):ARKO - wierzę, iż zaplecze medyczne na Paluchu jest dobre. Ale, u nas, byłaby jednym z 10 psów; w tym jednym z 3 chorych; na Paluchu jest jednym z 1000 psów. Tu jest ta różnica. Że my codziennie poświęćamy czas tym psom. I każdy jest osobnym tematem, leczeniem, zabiegami, etc. To jak można zająć się psem 1 z 10; a 1 z 1000; to duża różnica :). Napewno łapci by bylo lepiej w tym hoteliku!!! Quote
betinka24 Posted September 27, 2007 Author Posted September 27, 2007 czy ktos wreszczie da jej szanse na lepsze jutro Quote
ARKA Posted September 27, 2007 Posted September 27, 2007 mar.gajko napisał(a):ARKO - wierzę, iż zaplecze medyczne na Paluchu jest dobre. Ale, u nas, byłaby jednym z 10 psów; w tym jednym z 3 chorych; na Paluchu jest jednym z 1000 psów. Tu jest ta różnica. Że my codziennie poświęćamy czas tym psom. I każdy jest osobnym tematem, leczeniem, zabiegami, etc. To jak można zająć się psem 1 z 10; a 1 z 1000; to duża różnica :). :p to nie podlega dyskusji. Chodzilo mi tylko o diagnostyke. Quote
betinka24 Posted October 4, 2007 Author Posted October 4, 2007 Wszyscy o Łapci zapomnieli:placz: Quote
Diegula Posted October 4, 2007 Posted October 4, 2007 Nie nie zapomnieli tylko nic zrobić nie mogą:-(:-(:-( Quote
Aska7 Posted October 4, 2007 Posted October 4, 2007 Czy ktoś wie w czym tak naprawdę leży problem ? Quote
betinka24 Posted October 4, 2007 Author Posted October 4, 2007 niestety nikt nic do konca nie wie:-( Quote
betinka24 Posted October 5, 2007 Author Posted October 5, 2007 do góry po domek, idzie zima czas wreszczie trafic do cieplego domku Quote
betinka24 Posted October 5, 2007 Author Posted October 5, 2007 Biegniemy szybciutko do góry po domeczek Quote
betinka24 Posted October 7, 2007 Author Posted October 7, 2007 do góry po domeczek juz tyle czasu czekasz i ciagle wielka cisza:placz: Quote
betinka24 Posted October 8, 2007 Author Posted October 8, 2007 łapcia taqk bardzo potrzebuje domku:placz: Quote
betinka24 Posted October 10, 2007 Author Posted October 10, 2007 czy wreszczie ktos jeszcze ja zauwazy Quote
Recommended Posts