Jump to content
Dogomania

Wyrwany z psiego koszmaru ... Bokser Bomber i jego siostra Naomi mają nowe domy !!!

Recommended Posts

Posted

No może ktoś się znajdzie...BA! Na pewno!
Psy wyglądają młodo, czarnulka faktycznie nie ma białej mordki, a przy jej umaszczeniu, w tym wieku było by to wyraźnie widoczne. Jak dla mnie 6 latek. Właścicielom którzy po kilku latach oddają własne psy w żadnej mierze nieufałabym...

Piękne mordzie na pewno kogoś znajdą. Nie ma nic piękniejszego niż dwa boksery razem z jęzorami na wierzchu... Ja to wiem i polecam wszystkim:lol:
Nawet w trudnej sytuacji finansowej nie można pozbyc się chorujących psów! Wolałabym głodowac niż oddac psa, a zawsze można szukac pomocy dla MIŁOŚCI. Jeśli tego nie zrobili tzn, że ich nie kochali, a to jest najważniejsze w relacjach człowiek-pies.

• Replies 435
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Telimena super. Dlaczego caroolcia nie poszła na weterynarię nie mówiąc o mnie. Szukam u nas choć technika wet musi być postrzelony.
Telimena:loveu: :loveu: :loveu:

Posted

Właśnie od nich wróciłam. Piesek po wczorajszym antybiotyku i wieczornej zaleconej przeze mnie głodówce oraz po porannym ryżu z kurczakiem zaczął się załatwiać już całkiem przyzwoicie. Nie powiem, ze jest super ale jest w miarę dobrze. Sunia dalej kaszle, choć pan z hotelu twierdzi, ze kaszle tylko jak ja jestem, bo szaleje, lata po ogrodzie i zjada trawę. Przy omacywaniu krtani i tchawicy już w ogóle nie kaszle. Jutro ich niestety nie będe widziała, bo jak ja jestem wolna to tego pana nie ma w okolicy i niestety on jutro zrobi psiakom zastrzyki. W piątek rano do nich jadę, jeśli sunia dalej będzie kaszleć, to zmieniam antybiotyk na mocniejszy. Trudno, chcę się tego ustrojstwa pozbyć. Chciałabym jej też jednak dać scanomune. Jutro będę rozmawiała z właścicielem hotelu około 16, ma mi powiedzieć, jak psy się czują.

Posted

[quote name='Donvitow'][quote=Telimena;6244215

Rany przeprowadź się pod Poznań:loveu:

a kysz :eviltong: :diabloti:

musi być jakiś zabokserzony wet w Wielkopolsce :cool1: pewnie na dogo nawet jakiś by się znalazł :cool3:

Posted

I to jest to, że w wakacje przybywa psów w schroniskach:angryy: , a adopcje drętwieją tak jak mówisz pegaza.

Ja trzymam kcikasy za oboje. Widac, że choróbska są na skutek złego trzymania(pobyt w schronisku). Brzydkie załatwiani9e to nic dziwnego...Przecież psiaczek został z dnia na dzień przeżucony na pokarm, o których pewnie nawet nie miał koszmarów, bo to były zapewne boksery salonowe jeśli Koperek mówi, że psy zadbane itd. to może właśnie starośc odstraszyła właścicieli, a dotychczas chyba mieli luksusowe życie. Luksusowe jeśli chodzi o żywienie, natomist miłości tam raczej nie było.

Wiadomo, że boksery mają skłonności do alergii pokarmowych, i nietolerancji. Łatwo mogą nabawic się niestrawności, biegunki, wymiotów. To bardzo często spotykane przy bokerach. Ten kurczak i ryż powinny wszystko unormalizowac. Zwykle dieta pomaga, i trwa to kilka dni więc już niedługo pewnie będzie miał ładne stolce.

Suczka natomiast pewnie troszke przemarzła... Mimo, że mamy lato, to noce jeszcze potrafią byc chłodne, a bokserka ni ma podszerstka i doopa...;)

Będzie dobrze:lol:

Telimena, a jakiego rodzaju jest ta narośl na tylniej łapce. To nowotwór??? Wiadomo coś więcej? Czy nie zagraża to Bomberowi?

Posted

Ratujcie ! juz nie mogę !
zastój sie robi -wszyscy tlumaczą, ze po wakacjach .................
ale przecież za rok będą następne - WAKACJE ......... i co ?
trzeba lansować modę na wakacje na 6 nóżkach 4 +2 lub 8+4... itd.

Posted

I to jest to, że w wakacje przybywa psów w schroniskach:angryy: , a adopcje drętwieją tak jak mówisz pegaza.

Ja trzymam kcikasy za oboje. Widac, że choróbska są na skutek złego trzymania(pobyt w schronisku). Brzydkie załatwiani9e to nic dziwnego...Przecież psiaczek został z dnia na dzień przeżucony na pokarm, o których pewnie nawet nie miał koszmarów, bo to były zapewne boksery salonowe jeśli Koperek mówi, że psy zadbane itd. to może właśnie starośc odstraszyła właścicieli, a dotychczas chyba mieli luksusowe życie. Luksusowe jeśli chodzi o żywienie, natomist miłości tam raczej nie było.

Wiadomo, że boksery mają skłonności do alergii pokarmowych, i nietolerancji. Łatwo mogą nabawic się niestrawności, biegunki, wymiotów. To bardzo często spotykane przy bokerach. Ten kurczak i ryż powinny wszystko unormalizowac. Zwykle dieta pomaga, i trwa to kilka dni więc już niedługo pewnie będzie miał ładne stolce.

Suczka natomiast pewnie troszke przemarzła... Mimo, że mamy lato, to noce jeszcze potrafią byc chłodne, a bokserka ni ma podszerstka i doopa...;)

Będzie dobrze:lol:

Telimena, a jakiego rodzaju jest ta narośl na tylniej łapce. To nowotwór??? Wiadomo coś więcej? Czy nie zagraża to Bomberowi?

Posted

caroolcia napisał(a):
och takie cudowne boksiki i nie ma zainteresowania?

No właśnie...:-( Miejmy nadzieję, że szybko znajdzie się dla nich domek i to na ZAWSZE, a nie do następnych wakacji. Dobrze żeby był stały kontakt z nowym właścicielem.

SZUKAMY ODPOWIEDZIALNYCH I KOCHAJĄCYCH WŁAŚCICIELI DLA BOKSERZEJ PARY! Gdzie jesteście??:roll:

W tym przypadku chyba nie powinniśmy długo czekac ale....Skoro zainteresowani mówią, że po wakacjach... Tylko, że to trochę świadczy o ich nieodpowiedzialności...Co od następnych wakacji przestaną wyjeżdżac???:hmmmm:
Ale może też byc tak, ze wyjazd mają już gdzieś zaklepany, i nie ma odwrotu, a tam gdzie jadą zwierzęta nie są mile widziane. Nie można też z góry przekreślac, bo pensjonatów z akceptacją zwierząt jest dużo ale nie wszędzie, a ludzie, którzy tak mówili przecież nie mają psów i nie mieli potrzeby szukania takowych.Za rok już by takich szukali;)

Wydanie psów DOBRZE! jest też trudnością.

Posted

gosikf & dogs napisał(a):

Tak, nowotwór. Większość tego typu zmian to zmiany nowotworowe. Ale nowotwór to nie rak. Może to być zmiana o charakterze łagodnym. Wygląda na to, że nie będzie problemu, żeby to usunąć. Jedyne utrudnienie to powiększone osłuchowo serce. Najbardziej u bokserów nie lubię narkozy...

Nie udało mi się dodzwonić do Pana z hotelu więc nie wiem, jak pieski się czują. Mam zamiar zrobić mu rano pobudkę. Chcę do nich jechać przed pracą.

Pegaza, kiedy wracasz? Przypomnij mi proszę.