gosikf & dogs Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 We Wrocławskim Schronisku dla Bezdomnych Zwierząt przebywa 10 letni bokser. Jest staruszkiem, ma 10 lat, i schronisko nie chce go długo trzymac, bo stare psy nie mają szans. LUDZIE OTO MÓJ APEL DO WAS!!! DOGOMANIACY SĄ NIEZAWODNI!!! MAMY OBOWIĄZEK CHOC WIEDZIEC ŻE ON TAM JEST, ŻE ŻYJE, I CZEKA... Zróbmy coś żeby piesiu na stare lata znalazł człowieczą miłośc! 10 lat to dla niego wyrok śmierci... Czy pozwolimy spokojnie odejsc psu, któremu nie spróbujemy nawet pomóc??? Na razie nie znam szczegółów. Wiem, że trafił do schroniska z 8śmio letnią suczką bokserką. Może znalazłoby się domek dla starszej pary...:roll: Quote
gosikf & dogs Posted June 18, 2007 Author Posted June 18, 2007 Mój wiek wymierza mi karę śmierci... Nie mam swojego człowieka... Stary, brzydki, nikomu niepotrzebny odejdę w niepamięc... To już koniec... Tak właśnie kończę, ja- bokser .... Wiedz jednak, że jestem! Że żyję, i czekam na Twoją pomoc! Quote
Ziutka Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 Gosik a czy jakieś zdjęcia boksi masz?? Może AgaiTheta z dogo coś pomoże, Ona się zajmuje boksiami i wrzuci je na www.bokserywpotrzebie.pl może psiaki znajdą sój domek........dogomaniacy nie pozwólmy aby psiak został uśpiony :angryy: :-( Quote
gosikf & dogs Posted June 18, 2007 Author Posted June 18, 2007 [quote name='ziuta-23']Gosik a czy jakieś zdjęcia boksi masz?? Może AgaiTheta z dogo coś pomoże, Ona się zajmuje boksiami i wrzuci je na www.bokserywpotrzebie.pl może psiaki znajdą sój domek........dogomaniacy nie pozwólmy aby psiak został uśpiony :angryy: :-( Nie mam narazie zdjęc ani boksi, ani 10 letniego boksia...Będę się kontaktowac z wolontariuszką w miarę możliwości, a w środę postaram się pojechac zobaczyc psiaczki przez kraty chociaż żeby poznac ich ogólny stan bycia... Bidak czeka na swojego człowieka!!! Czy starośc to coś złego? Przecież to nie jego wina, że mu mordka zsiwiała...:-( Quote
Kitka20 Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 co za okrucieństwo:( każdy psiak ma prawo na szanse znalezienia domku nawet ten 10-cio letni Quote
Hakita Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 To poprostu nie możliwe...:placz: Co za... :angryy: Czy wiadomo, kiedy oni zamierzają to zrobić??? Może jak czas będzie naglił, a wyjścia nie będzie, to chociaż hotel??? To zawsze więcej czasu na znalezienie domku...:roll: Quote
la_pegaza Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 [quote name='pidzej']To nie wyjątek. We wrocławskim schronisku po prostu usypia się starsze psy... :shake: To jak to jest, że 8 letnia suka ON (gdzie ONkowatych jest masa w schronie), która została przyprowadzona do uśpienia, trafiła do nowego domu http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=28568&highlight=szmaja Dzięki interwencji Agnieszki, i szukaniu jej domu, o czym wiedzieli w schronie, suka ma nowy dom, a najmłodsza nie była... Jeżeli staruszki są usypiane od razu, to po co jest boks dla staruszków ?? Mam nadzieję, że po takich postach nie będą głupie telefony do schroniska :shake: Quote
la_pegaza Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 Czy to nie jest on? :roll: http://www.bokserywpotrzebie.pl/bomberdolnoslaskie.htm Quote
Kiłi Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 Czy bokser ma wątek na forum bokserów w potrzebie? Quote
Dharma Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 Marzena, znajoma byla w schronie i Bomberka sfotografowala wczoraj. TO prawdopodobnie ten pies o ktorym mowa. NIe wyglada na az takiego starego. Quote
la_pegaza Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 [quote name='Kiłi']Czy bokser ma wątek na forum bokserów w potrzebie? Tak, już tam jest. Marzena, znajoma byla w schronie i Bomberka sfotografowala wczoraj. TO prawdopodobnie ten pies o ktorym mowa. NIe wyglada na az takiego starego. Dokładnie. :) Po prostu mam obawy, że takie bezpodstawne posty, mogą później odbić się na wolontariuszach bądź mogą nam podziękować za taką pomoc ... Quote
pidzej Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 ok,skasuję posta. pisze to co nie raz czytałam na dogomanii odnośnie starszych psów we wrocławskim schronisku. Spróbuję odnaleźć te posty. Quote
la_pegaza Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 Ok, chętnie poczytam. A starsza bokserka z poderżniętym gardłem ... drastyczne fotki http://www.psy.info.pl/schronisko_wroclaw/drastyczne_przypadki.html wyleczona i w nowym domu. Bokserka i starsza ONka to przypadki w których pomagałam szukać domu ;) Pidzej, a jak tu już jesteś, jakieś wieści co u Maxa?? :cool3: :eviltong: Quote
Kiłi Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 [quote name='la_pegaza']Tak, już tam jest. [/quote] Ok;) Możesz podać adres, bo nie moge znaleźć:placz: :oops: Czyli ile ten pies ma lat? 10 czy 5? Jak będzie więcej info to wrzuce go na forum DC. Quote
la_pegaza Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 aaa sorry, on jest na adopcyjnej, i na forum boxer forum ,a nie forum adopcyjnym :roll: :lol: Quote
Kiłi Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 [quote name='la_pegaza']aaa sorry, on jest na adopcyjnej, i na forum boxer forum ,a nie forum adopcyjnym :roll: :lol:[/quote] Dobra to poczekam, aż ktoś mu (im?) założy:diabloti: bo ja w zakładaniu takich wątków nie jestem najlepsza, wszystko bym tylko cytowała:roll: :eviltong: Quote
caroolcia Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 Czy to jest w takim razie jeden i ten sam boksiu? Quote
Hakita Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 Ja już się pogubiłam...:shake: To ten sam Psiak??? I jaka jest w końcu jego sytuacja obecnie??? Quote
Dharma Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 To prawdopodobnie ten psiak. Pierwsze info bylo takie ze jest stary, 10 letni psiak z guzem. Na zdjeciu widac guz ale nie widac tych 10 lat. Chociaz czasem staruszki swietnie sie trzymaja. czekamy na info z wrocka. Quote
gosikf & dogs Posted June 19, 2007 Author Posted June 19, 2007 [quote name='la_pegaza']Tak, już tam jest. Dokładnie. :) Po prostu mam obawy, że takie bezpodstawne posty, mogą później odbić się na wolontariuszach bądź mogą nam podziękować za taką pomoc ...[/quote] Dobrze, że ktoś się nim interesuje! Tylko co będzie jak będziemy działac, a okaże się że go już nie ma???:hmmmm: Quote
gosikf & dogs Posted June 19, 2007 Author Posted June 19, 2007 Informacje są prawdziwe, to raczej jeden i ten sam bokserek. Nasze schronisko faktycznie jest schronieniem w przeciwieństwie do niektórych innych(ubojni, umieralni) i wcale nie mówię tu, że schronisko jest ZŁE! Poprostu w tej sytuacji liczy się czas! Tyle adopcji starych psów się udało Jeśli kogoś uraziłam, to sorry ale ja chciałam nagłośnic jednak sprawę tego boksia nawet jak ktoś uzna mnie za niewporządku... Quote
Hakita Posted June 20, 2007 Posted June 20, 2007 To jak teraz wygląda sprawa??? Bo ja już się pogubiłam...:roll: Szukamy w końcu domku dla Boksia??? Quote
Recommended Posts