Hakita Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 No to jesteśmy na allegro...:loveu: :loveu: :loveu: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=210036048 Quote
Telimena Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 Byłam dzisiaj u piesków. Suczka nie miała już temperatury, była bardzo grzeczna przy zastrzykach. Niestety ciagle jeszcze kaszle, choć pan z hotelu twierdził, że nikt niczego takiego podczas spacerów nie zauważył. Co do pieska. Dwie przykre sprawy, biegunka - zaleciłam od jutra kurczaka z ryżem. Dzisiaj na wszelki wypadek nie dawaliśmy mu już karmy. Dałam tez na wszelki wypadek antybiotyk. Inaczej jest, jak psa ma się w domu i się go stale obserwuje, a inaczej jak psiak siedzi w boksie. Druga sprawa pobiegał sobie przy nas i niestety przy okazji zwrócił dzisiejsze sniadanie, a co gorsza również wczorajszą kolację. Martwi mnie to, mam nadzieję, że to tylko reakcja na nową dietę. Mam nadzieję, że to się już nie powtórzy. Jadę tam znów jutro po pracy, czyli po 19. Quote
Telimena Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 Jeszcze jedno sunia szalała jakby miała jeszcze mniej niż te 6 lat. Pan z hotelu mówi, że według niego po zebach, ma ona powyzej 2 lat. Ja uważam, że jednak więcej, ale szczerze mówiąc nie tak znowu dużo więcej. Ma nadziąślaczka, nie wiem, czy jednego czy więcej, bo nie życzyła sobie zaglądania w mordkę. Piesek ma osłuchowo powiększone serce. Troszkę powłóczy tylnymi nogami. I chyba jednak jest starszy niż 8 lat. Quote
Koperek Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 Telimena nie pisz blagam, że CZARNUSZKA ma mniej niż 6 lat, bo to by było conajmniej nietaktowne:razz: Mam na myśli to, że byli jej (i "braciszka") wlaściciele w schronisku jakiś czas temu i mówili ile który ma lat. Można im odjąć po roku z wieku nadanego im przez schron, ale nie więcej:mad: Po prostu mialy dobre żarcie i leczenie, jak bylo trzeba! Quote
michelle04 Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 ...oczywiście ze zaglądamy, ta czarnulka to w jednym kojcu z Lusia była.. Lusia ma juz wspaniały domek, wiec teraz czas na koleżanke....podnoszę...:multi: Quote
Bella11 Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 Zagląda , i z niecierpliwością czekam na wszystkie wiadomości o boksiach no i mocno trzymam :kciuki: :kciuki: :kciuki: :kciuki: :kciuki: :kciuki: :kciuki: :kciuki: Quote
Telimena Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 Całe życie miałam boksery, wiem, jak wyglada 8-letni zadbany bokser. Wiem, jak się zachowuje. Ona wygląda bardzo przyzwoicie. Ma bardzo mało siwych włosów. Saleje jak szczeniak. Nie jest to może rodowodowy bokser ale mimo wszystko... Uważam, że wygląda naprawdę bardzo przyzwoicie. Natomiast ile ma lat tak naprawdę, to nie wiem, to jest tylko takie gdybanie. Nie jestem eskpertem w tym temacie dlatego siedziałam dzisiaj z książką w ręce. W którym roku życia, który ząb powinien być starty itd. Jak dla mnie, to żadna z tych tabel nie pasuje, do wieku podanego przez właścicieli. One musiały mieć nawet regularnie kamień czyszczony. Jeśli tak o nie dbali, to dlaczego mieliby je nagle oddac? Nie idzie mi to w parze z ich wyglądem. Może po prostu psy zaczęły chorować i się pozbyli problemu. Nie rozumiem takich ludzi :(. Tak szczerze mówiąc, to wolę się nie zastanawiać nad jej wiekiem. Proponuję samemu zobaczyć ile w niej energii i życia. Quote
Koperek Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 Napiszę Ci przykład rozpoznawania wieku po zębach: mój Boy miał do końca życia wszystkie swoje zęby, bez kamienia, a ciekawostką jest to, że nawet te półokrągle "nadstawki" (nie pamiętam nazwy) na siekaczach mial do końca życia (ponad 15 lat)- A W KSIĄŻKOWYCH TABELKACH te "nadstawki" się ścierają w wieku ok. 6 lat. Moja aktualna Bona (ma do 2 lat) ma siekacze starte już do polowy, także... ...bez sensu jest rozpoznawanie wieku psa po zębach- to może jedynie połowicznie dać obraz zaawansowania psa. BRAT Z SIOSTRĄ SZUKAJĄ JEDNEGO DOMKU! Quote
Bella11 Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 Często bywa tak że ludzie chcąc oddać psa wymyślają takie historię że aż nóż się w kieszeni otwiera :angryy: Quote
Bella11 Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 Więc czarnulka może być młoda a to co mówili jej właściciele to totalna bzdura . Telimeno bardzo cieszę się i dziękuję Ci za opiekę nad boksiami lepiej nie mogły trafić tym bardziej że jak piszesz miałaś bokserki więc jesteś fachowcem boksiowym Quote
Koperek Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 Jak wiesz, to nie wypisuj mi kazania:razz: Zwyczajnie napisalam suchy fakt o ich wieku- a wlaściciele za bardzo mylić się nie mogli, nie sądzisz?? Zresztą z bardziej błachych powodów oddają ludzie psa niż jego choroba! A tak poza tym to mialam przyjemność mieć ją na spacerze i wiem, jak wygląda, jak się zachowuje (kiedy się wyluzuje) i czy wygląda na te swoje osiem lat, czy nie. Quote
Bella11 Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 Koperek coś ty taka nerwowa to nawet lepiej że czarnuszka jest młoda :lol: Quote
Koperek Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 Ależ ja nerwowa??:crazyeye: SKĄD!!!:lol: Piszę w ramach sprostowania. Quote
Telimena Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 Koperek napisał(a):Jak wiesz, to nie wypisuj mi kazania:razz: Zwyczajnie napisalam suchy fakt o ich wieku- a wlaściciele za bardzo mylić się nie mogli, nie sądzisz?? Zresztą z bardziej błachych powodów oddają ludzie psa niż jego choroba! A tak poza tym to mialam przyjemność mieć ją na spacerze i wiem, jak wygląda, jak się zachowuje (kiedy się wyluzuje) i czy wygląda na te swoje osiem lat, czy nie. Wybacz, nie miałam zamiaru nikomu robić kazania. Mówię tylko, że dla mnie wyglada na mniej. To jest moja opinia. Mam prawo ją wyrazić. A jeśli byłaś z nią na spacerze to chyba wiesz, na ile wyglada. Nie zamierzam się na ten temat kłócić, bo nieraz jest tak, że pies nie wyglada na tyle ile ma. Cieszę sie, że chociaż Ty jestes w tym temacie ekspertem, bo ja się za takiego nie uważam. Quote
Koperek Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 No jasne, że ekspertem jestem! ...jak z koziej du** trąbka:diabloti: Po prostu nie lubię, jak ktoś zaczyna dyskutować nad czymś, nad czym nie ma sensu... Quote
Telimena Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 A tak swoją drogą, to wolę się nie zastanawiać, czemu je ktoś oddał. Tak samo jak nie potrafię zrozumieć, jak ktoś ma czelność przyjść do mnie do gabinetu i oświadczyć, że mam uśpić psa, bo ma często biegunkę albo zbyt głośno szczeka. Ludzie są okrutni. Najlepsze wyjście to uśpić, oddać, wyrzucić... :(:(:( Wszystko jedno co, byle pozbyć się problemu. A ten Problem przecież tych swoich właścicieli kocha i ufa im, już nie mówiąc o tym, że jest uzalezniony od ich "widzimisię" Quote
Bella11 Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 Faktem jest że sunia zupełnie nie ma siwych włosków co w przypadku boksea jest nieco dziwne bo w tym wieku większość z nich ma już posiwiałą mordkę Quote
Bella11 Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 A najważniejsze w tym jest to żeby boksie były zdrowe i znalazły domek gdzie będą kochane :p Quote
Ziutka Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 Boksie pieknie się przypominają :loveu: :loveu: Są przecudowne i czekają no nowy domek.....może ktoś chce pokochac dwa boksie naraz :cool3: Quote
Recommended Posts