Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

C-U-D-O!! :wub: :wub:

Od początku tak uważałam. A w swoim domu - Pola wręcz kwitnie. To pierwsze zdjęcie o tym świadczy :).

Widać, że jest szczęśliwa :). No, to ja też :)

Posted

Cieszę się z Pomidorowego domku! :)

Z Marleyowego też, chociaż już się pogubiłam, kto on...

I prawie przeczytałam: "O, Konfirm wróciła z adopcji"...! :wacko:

Posted

Cieszę się z Pomidorowego domku! :)

Z Marleyowego też, chociaż już się pogubiłam, kto on...

I prawie przeczytałam: "O, Konfirm wróciła z adopcji"...! :wacko:

:D :D :D

Posted

Na porannym spacerze - Kremowy.

11150877_482615461902617_474727538225656

Lerka wita go przyjaźnie i chce sie z nim bawić - on również. Bliss - podobnie. A on, ciągle bezdomny.....

I biegały dwa psy - nieduże, ale mam nadzieje, że to któraś sunia z okolicy ma cieczkę. Jeden był w obroży, drugi - biało czarny, chudzina - bez. No, on to może być bezdomniakiem.....

Po obiedzie, wracamy na działkę. Tam na szczęście, jest tylko jeden bezdomniak - Reksio, otoczony czułą całoroczną opieką zamieszkałych tam na stałe Warszawiaków. To już nie bezdomniak, a raczej - bradiaga - wolnościowiec ;)

Posted

Nadzieja na to, ze psy po kilku dniach wracają do domu.

Ten jasny, to ładny pies.

Właśnie tak. Że nie jest bezdomny i że wróci do siebie. Tacy przybyli zewsząd kawalerowie, to niestety, częsty widok w moim miasteczku.Nawet jeśli któryś z makowian pilnuje swojej suni, to " za nic jej nie okaleczy"  :(. No, to kawalerowie są częstym zjawiskiem.......

Kremowy ładny i miły - niestety, ciągle bezdomny. Tyle, ze jak go poznałam parę miesięcy temu, to głównie leżał i nawet nie chciał jeść. Teraz biega, dokazuje - nie ten sam pies :). Szkoda, że nikomu w serce nie zapadł :(

Posted

Właśnie tak. Że nie jest bezdomny i że wróci do siebie. Tacy przybyli zewsząd kawalerowie, to niestety, częsty widok w moim miasteczku.Nawet jeśli któryś z makowian pilnuje swojej suni, to " za nic jej nie okaleczy"  :(. No, to kawalerowie są częstym zjawiskiem.......

Kremowy ładny i miły - niestety, ciągle bezdomny. Tyle, ze jak go poznałam parę miesięcy temu, to głównie leżał i nawet nie chciał jeść. Teraz biega, dokazuje - nie ten sam pies :). Szkoda, że nikomu w serce nie zapadł :(

Szkoda, że ten Punkt Przetrzymań nie do końca działa tak jak powinien.

Na szczęście do zimy daleko.

Posted

W tym, że to cieczka w okolicy, utwierdza mnie spotkanie w czasie spaceru porannego, domnego inaczej Spaniela. Czyli - Marcina ;). Byłam już w jego sprawie u jego właścicieli kilkukrotnie, a raz go doprowadziłam do domu. Na właścicieli - nie pomogło :( - Marcin bez obroży i adresatki(i tak wszyscy wiedzą, czyj to pies),  lata po Makowie. Nie jest agresywny - nikomu krzywdy nie zrobi, ale: wyżera bezdomnym kotom (i psom), może spowodować wypadek, jak mu się uda - zapłodni jakąś sunię, a pogryzie rywala.

Marcin jest niewątpliwie bardzo inteligentnym psem :) . Przestał podbiegać na powitanie do moich psic - wie, jaka jestem wredna :D  - i dzięki temu, nie mam serca w gardle, jak przechodzę z Bliss i Lerką na smyczy przez przelotówki z pędzącymi tirami, a Marcin, niefrasobliwie za nami biegnie luzem ......

Posted

Zdjęcie psa obejrzałam, będę czujna :)

Dziękuję :)

Kremowemu, pewnie lepiej jest teraz na ulicy, niż w samotności w Punkcie Przetrzymań. Co z tego, ze pełna miska i dach nad głową, jak dokucza samotność i nuda. No i brak wolności. 

Dopóki ludzie nie zaczną się na niego skarżyć, że np atakuje rowerzystów, zaczepia dzieci itp, żaden rywal go dotkliwie nie pogryzł, kleszcz nie użarł, a śmietniki są obfite w pożywienie - pewnie mu lepiej na swobodzie.......

Odwieczny problem - być, czy - mieć?(wiadomo, że najlepiej i jedno i drugie;))

Posted

Tego białasa widziałam dzisiaj na ul. Mickiewicza https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/11150877_482615461902617_4747275382256561225_n.jpg?oh=68c97e820de69b11c77d43cd32b52e1a&oe=56350319
Tak na marginesie wracałam właśnie z poprawin wesela w domu weselnym "Amor".Jak ja lubię wiejskie wesela :)
Leżał na środku chodnika wpatrzony w wejście do klatki schodowej. Pewnie czekał na jakąś cieczną suczkę. Oby jej właściciel nie okazał się kanalią.