Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W środę był jarmark..... :(. Moja Krysia powiedziała, że w czwartek wieczorem, widziała bardzo chudego psa. Pewnie przywieziony na jarmark - stwierdziła. Wg Niej, w typie "wilka", wg Pani Ewy - labrador.....

Krysia idąc karmić wieczorem bezdomne koty, miała się za nim rozglądać i....jak spotka, też go nakarmi - jak każde głodne zwierze, które spotyka na swojej drodze. Miałam dwa psie batony, to dałam. Jak nie on, to inny głodny je zje......

W sobotę, wyjeżdżamy na działkę, bo wkrótce Asia nam podrzuci Maxa i z trzema psami(z każdym osobno na smyczy), to w mieście robi się 12 spacerów dziennie. A na działce - tylko 4, bo chodzą luzem i razem :). No i chyba wreszcie będzie ciepło?

Posted

A możesz mi napisać na PW, bo ja z FB jestem bardzo na bakier, nie mam tam konta i mogę wchodzić tylko przez link, który zaraz mi gdzieś zginie w wartkim toku wątku :(

Posted

Poszłam się opowiedzieć na posterunek policji, żem inspektor TOZ, i pokazałam zaświadczenie. Nawet się policjanci ucieszyli, ze ktoś im pomoze w akcji. Cholerka, a ja już mam stracha, jak ja sobie poradzę...Oby nie było akcji na razie.

Posted

Poszłam się opowiedzieć na posterunek policji, żem inspektor TOZ, i pokazałam zaświadczenie. Nawet się policjanci ucieszyli, ze ktoś im pomoze w akcji. Cholerka, a ja już mam stracha, jak ja sobie poradzę...Oby nie było akcji na razie.

Jakiejś akcji ? Coś przegapiłam ?

Posted

Malagos odebrała wreszcie nasze dokumenta, żeśmy są inspektory TOZ i zaprezentowała się na przyszłość w Komendzie ;). Akcje pomocy zwierzętom - nie tylko domowym(psy i koty), ale i gospodarskim, cyrkowym, hodowlanym - wręcz czają się za każdym winklem :(. Ja też nie jestem pewna, czy nie pójdę dzisiaj z Krysią w sprawie kota.

Posted

Napiszę, jak dziewczyny(Pani Asia i z Punktu Przetrzymań i Pani Ewa z dogo ) mi coś odpiszą na fb na zadane pytanie na wątku Marleya  :). Bardzo mi go żal, bo naprawdę fajny psiun. Pani Wiesia ze Schroniska w Kruszewie, mówiła o nim w samych superlatywach.

Edycja.

Kopiuję z fb

ok 5-6 lat , ogloszony jest na olx, w grupach flat coated retriever, niekotrych labradory, tygodnik ostrolecki

Posted

Pakujemy lary i penaty (psy -też ;)) i wybywamy na działkę. Ma tam dojechać Max, bo jego Państwo, jadą bez niego.  No, to będę trzypsowa ;). Będę wpadać, pisać i czytać. Na działce, nie mam netu :(

Posted

Dobrze, ze teraz nie tylko Krysia się zajmuje bedomniakami makowskimi, że są inne osoby, a Konfirm może spokojnie odpoczywać na działeczce.

Posted

Ja też co czwartek, a czasem częściej, bywam w Makowie, ale kurcze nie rozglądam się, i już... No, może trochę - ze 3 km za Makowem stała na poboczu maleńka sunia, kilometr dalej szedł chudy piesek w sobie wiadomym kierunku. Zawsze coś siedzi, idzie, czeka...

Wczoraj na Wystawie Zwierząt w sąsiedniej gminie (gminie Mazowszanki) głaskałam sunię z brzuszkiem, leżała w cieniu samochodu na parkingu. Czy za kimś przyszła?..

Posted

Zajrzę - chociaż przelotnie ;). Nutusiu, takie słodkości, to dopiero na emeryturze :). mam wspaniałe wieści od Pomi, która teraz ma na imię Pola i jest wpatrzona w swoją Panią(była wizyta poadopcyjna, przeprowadzona przez Znajomą Krysi Karniewskiej). Dzisiaj dostałam od Pani Poli , miłego @ i zdjęcia. Cudowne :)

I kolejna dobra wiadomość :) . Marley ma dom :)

https://www.facebook.com/events/101424146863783/permalink/104039569935574/