Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
9 godzin temu, konfirm31 napisał:

Nic.  Siedzi.  Kupiłam jej 24 puszki dla szczeniaków,  żeby się  odkarmiła i niestety,  nic więcej nie mogę dla niej zrobić :(

Jak to?

Na fb ma moje pytanie o dom tymczasowy, pani Asia napisała, ze mała ma dt!

• 3 weeks later...
Posted

Krysiu to chyba nie jest goldenka tylko podhalanka. Przynajmniej taka informacja jest na oficjalnym profilu schronu w Radysach, podobno udało mi się dotrzeć do hodowcy ale nie ma on danych właściciela suczki (informacja w komentarzach).

• 9 months later...
Posted

Huraaa!! Piękna Szajni z Przystanku na Cztery Łapy, pojechała dzisiaj do domu w Warszawie razem z Nutusią i Jej znajomym, który adoptował sunieczkę! Ogromnie się cieszę z tej adopcji. Szajni będzie teraz nazywać się Szajka i właśnie zaczęła nowe, szczęśliwe życie. Dzięki, Nutusiu :*) 

FB_IMG_1512828788881.jpg

• 3 months later...
  • 2 months later...
Posted

Dzisiaj z Przystanku na Cztery Łapy, pojechał do Warszawy do mojej Córki młody makowski bezdomniak - Drops. Trzymajcie kciuki za jego szybką adaptację w DS. Oczywiście, będzie do nas przyjeżdzać na wakacje, tak jak nieodżałowany Max. Na zdjęciu Drops w Warszawie. 

received_2112418008772716.jpeg

Posted

Dzięki że jesteście. Też myślę, że będzie ok, ale zawsze gdzieś czai się niepewność. Póki co, noc minęła spokojnie. Rano na spacerze było koo i sioo. Został sam na 20 min, jak Córka poszła do sklepu. Chodzi za nią po domu i merda ogonem. Na spacerze, obroża, szelki i zwykła smycz. Boi się dużych psów i chowa za pańcię. 

Posted
9 minut temu, malagos napisał:

I jak Dropsik sobie radzi?

Odpukać - wspaniale. Po przygodach w podróży i zaraz po  (koo i sioo w aucie i w domu na dywan), teraz ładnie zachowuje czystość. Grzecznie chodzi na smyczy i nie boi się ruchu ulicznego. Bardzo przyjazny do ludzi. Dużych psów się boi i chowa za Asię, ale małe zachęca do zabawy. Zostaje w domu na godzinę, nie wyje nie niszczy. Oby tak dalej :). 

• 2 weeks later...
Posted

IWczoraj Drops przyjechał do nas na działkę. Zapoznanie psów odbyło się zgodnie z zaleceniami znajomej behawiorystka, tj najpierw z Bliss (Drops się boi dużych psów i na nie warczy), a po kilku godzinach z Lerką (jest psem kontrolującym i szczuje Bliss na nieznane psy, bo się ich boi). Przebiegło super! Drops i Bliss się polubiły i Bliss bardzo szybko zaczęła ignorować lamenty Lerki, że Drops ją zje. Drops ignorował Lerkę i trzymał sztamę z Bliss. Na fotce, Drops i Bliss. Zdjęcia z Lerką nie ma, bo był film z zapoznania, ale ten właściwy, sam się skasował. Został tylko taki, na którym psy są już na etapie wzajemnej akceptacji. 

IMG_20180616_221552.jpg

• Like 2