Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='elik']Temu panu zależy na psiaku w typie labradora, a Huzar jeśli już jest w typie jakiejś rasy, to może owczarka niemieckiego :)[/QUOTE]No tak, ale charakter jak najbardziej podobny:-)

• Replies 232
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='elik']Post meps jest w całej treści bardzo tendencyjny i z takim nie sposób polemizować więc próżne obawy. Ayame, szkoda, że traciłaś czas. Ta osoba nawet nie była na wątku Bena, bo gdyby była, to nie pisałaby takich bredni. Podobnie z resztą jak z hotelem. Najwięcej wiedzą ci, którzy tam nie byli. Uważam, że takie wypowiedzi należy ignorować. Nie warto wchodzić z pewnymi osobami w dyskusję, bo najpierw sprowadzą Cie do własnego poziomu, a potem pokonają rutyną.[/QUOTE]

Ja podejrzewam cos innego. 300 zł to nie malo. Wola była dobra, ale jest taki wątek na forum, gdzie znów dziewczyny pomawiają Beatę. Jest tam masa prszekłamań, pomówień, padają nieprawdziwe zarzuty. Prawda zinterpretowana po swojemu na podstawie zdjęć, ukryte pewne fakty.
Po przeczytaniu tak licznych i jednoznacznie negatywnych wypowiedzi tez bym się przestraszyła i zabrała kasę.
Nie podejrzewam meps o złe intencje, czy tendencyjność. Nie mam podstaw. Napisała to, czym została poczęstowana. Jestem skłonna to zrozumieć, w końcu cała grupa ludzi przekonuje, ze Psia Przystań to zło. (Takie pada słowo).

[quote name='elik']
Wyobraźcie sobie, miałam 2 telefony w sprawie Lobo.
Jeden od pani, która przypuszcza, że Lobo to jej pies. Miała dzwonić jeszcze raz, ale już nie dzwoniła. Mówiła, że wysłała zdjęcie swojego psa na adres e-mail podany w ogłoszeniu. Pewnie dostała odpowiedź, że to nie jej psiak.
Czyj adres e-mail był podany w ogłoszeniu ?
[/QUOTE]

Mógł być mój. Ale sprawdziłam wszystko, ze spamem włącznie. Nie mam żadnej wiadomości.

[quote name='elik']
Drugi telefon był od pana z Katowic, który bardzo chciał Lobo adoptować. Zmartwił się, że Lobo już ma dom. Obiecałam, że spróbuje mu pomóc. Czy wiecie jak skontaktować się z grupą labradorów ?
[/QUOTE]

I wszystko akurat teraz, po wyjściu psa do DS...
A ja dostałam z DS maila, który mnie ucieszył. Lobo ma problem z ruchliwymi ulicami Skąd moja radość? - Stąd, ze do ruchu szybko przywyknie, a taki mail jest dowodem, że Lobo ma opiekę i spacery. Że nie siedzi sam, ale faktycznie ma byc przyjacielem człowieka.
Zaraz odpisze z sugestiami ćwiczeń. Pewnie biedak nie mieszkał w mieście.

[quote name='elik']
Na koncie Lobo po zwrocie 300 zł pozostało 210,91 zł. Dzisiaj przeleję Ayame 70,00 zł za benzynę na trasie z Krakowa do DS Lobo i z powrotem do Krakowa.[/QUOTE]

Dziękuję.
Z reszta pieniążków sugeruje poczekać, w końcu coś jeszcze może się zmienić. A późnej to co zostało pewnie podzielimy: na któregoś z psiaków pod nasza opieka i na jakiegos z innych watków. W końcu my tez kiedys otrzymałyśmy spadki po innych psach :)
Zgadzacie się?

Posted

[quote name='elik'].............
Drugi telefon był od pana z Katowic, który bardzo chciał Lobo adoptować. Zmartwił się, że Lobo już ma dom. Obiecałam, że spróbuje mu pomóc. Czy wiecie jak skontaktować się z grupą labradorów ?.............[/QUOTE]

elik zobacz tutaj:
[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/134478-Labradory-w-potrzebie?p=22099096#post22099096[/url]
to wątek labków w potrzebie na dogo i wklejony dziś śliczny chłopaczek...
a tu grupa labków na fb: [url]https://www.facebook.com/groups/186658414785399/?fref=ts[/url]
labladory w potrzebie na fb: [url]https://www.facebook.com/groups/labradory.w.potrzebie/?fref=ts[/url]
i zaginione/znalezione na fb: [url]https://www.facebook.com/groups/354728844573561/?fref=ts[/url]

Posted

fajnie, że Lobo juz w DS i oby mu tam dobrze było...a kase na razie zostawcie..trzeba przeciez za jakis czas zrobic poadopcyjną a to chyba kawałek drogi jesli dobrze zrozumiałam i czegos nie pokreciłam

dobrze, że batkak go wtedy zabrała stamtąd, zupełnie nadprogramowo, bo nie wiadomo jaki los by go czekał w Olkuszu a tak to już ma swoich ludzi ...

Posted

Wpadam na chwilkę, jeśli chodzi o pobyt Loba u mnie jego wyżywienie to ja to sfinansowałam i zwrotu nie oczekuję:-)[quote name='MALWA']Chyba jeszcze jest do zwrotu za karmę...........[/QUOTE]

Posted

[quote name='Ayame Nishijima']Ja podejrzewam cos innego. 300 zł to nie malo. Wola była dobra, ale jest taki wątek na forum, gdzie znów dziewczyny pomawiają Beatę. Jest tam masa prszekłamań, pomówień, padają nieprawdziwe zarzuty. Prawda zinterpretowana po swojemu na podstawie zdjęć, ukryte pewne fakty.
Po przeczytaniu tak licznych i jednoznacznie negatywnych wypowiedzi tez bym się przestraszyła i zabrała kasę.
Nie podejrzewam meps o złe intencje, czy tendencyjność. Nie mam podstaw. Napisała to, czym została poczęstowana. Jestem skłonna to zrozumieć, w końcu cała grupa ludzi przekonuje, ze Psia Przystań to zło. (Takie pada słowo)...[/QUOTE]
Mam inne zdanie na ten temat. Jeśli ktoś ocenia kogoś negatywnie, a nie próbował sprawdzić, choć mógł, jaka jest prawda, to albo robi to, bo lubi mówić o kimś źle, albo stronniczo popiera inne osoby, bo prawdę ma gdzieś.

[quote name='Ayame Nishijima']...Z reszta pieniążków sugeruje poczekać, w końcu coś jeszcze może się zmienić. A późnej to co zostało pewnie podzielimy: na któregoś z psiaków pod nasza opieka i na jakiegos z innych watków. W końcu my tez kiedys otrzymałyśmy spadki po innych psach :)
Zgadzacie się?[/QUOTE]
Ja, tak, ale wiele tego nie zostało - 140,91 zł.

[quote name='Sarunia-Niunia']elik zobacz tutaj:
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/134478-Labradory-w-potrzebie?p=22099096#post22099096[/URL]
to wątek labków w potrzebie na dogo i wklejony dziś śliczny chłopaczek...
a tu grupa labków na fb: [URL]https://www.facebook.com/groups/186658414785399/?fref=ts[/URL]
labladory w potrzebie na fb: [URL]https://www.facebook.com/groups/labradory.w.potrzebie/?fref=ts[/URL]
i zaginione/znalezione na fb: [URL]https://www.facebook.com/groups/354728844573561/?fref=ts[/URL][/QUOTE]
Pięknie dziękuję :)

[quote name='MALWA']Chyba jeszcze jest do zwrotu za karmę...........[/QUOTE]
Betkak, jaką kwotę przekazać za karmę ?

Posted (edited)

[quote name='zozola77']fajnie, że Lobo juz w DS i oby mu tam dobrze było...a kase na razie zostawcie..trzeba przeciez za jakis czas zrobic poadopcyjną a to chyba kawałek drogi jesli dobrze zrozumiałam i czegos nie pokreciłam [/QUOTE]

[quote name='madziakato']Ciekawe, jak się miewa Lobuś w nowym ds:-)[/QUOTE]

Poadopcyjną można bęzie zaplanować, więc zrobię gratis jadąc w góry. To jednak sporo kasy, więc wolałabym nie obciążąć psiego konta... A pogoda taka, że za kilka tygodni gdzieś się wybiorę na pewno.

Co do nowego domu, to wiemy napewno, ze wychodzi na spacery i że... mieszka w domu. (Nie bylo to powiedziane wprost, ale wynikło z kontekstu). Może już tak zostanie..? Fajnie by było.

Własnie wysłałam rady jak uczyc Lobo, ze ruchliwa ulica nie powinna go przerażać.
A przy okazji sprawdziłam konto, [COLOR=#0000cd]potwierdzam zwrot 70 zł za wizytę PA.[/COLOR]

Edited by Ayame Nishijima
Posted

[quote name='Ayame Nishijima']Poadopcyjną można bęzie zaplanować, więc zrobię gratis jadąc w góry. To jednak sporo kasy, więc wolałabym nie obciążąć psiego konta... A pogoda taka, że za kilka tygodni gdzieś się wybiorę na pewno.

Co do nowego domu, to wiemy napewno, ze wychodzi na spacery i że... mieszka w domu. (Nie bylo to powiedziane wprost, ale wynikło z kontekstu). Może już tak zostanie..? Fajnie by było.

Własnie wysłałam rady jak uczyc Lobo, ze ruchliwa ulica nie powinna go przerażać.
A przy okazji sprawdziłam konto, [COLOR=#0000cd]potwierdzam zwrot 70 zł za wizytę PA.[/COLOR][/QUOTE]

Cieszę się z DS Lobo :loveu:

I dziękuję za potwierdzenie przelewu :)

Posted

Mam nowe wieści z domku Loba :)

Trzy dni temu zostałam poproszona o wskazówki jak przekonać Loba, że ruchliwa ulica nie jest niczym strasznym. Psiak bał się, zapierał, nie chciał iść. (Jak to w takich miejscowościach bywa, w Nawojowej główna droga biegnie przez sam środek).
Wczoraj wieczorem otrzymałam maila, że się udało. Lobo był trochę zaniepokojony, ale poszedł za swoją Panią bez szarpania i paniki. Mail byl radosny, a na koniec zdanie "[FONT=arial]Jestem z niego taaaka dumna :)". Ja za to jestem dumna z Lobowej Opiekunki. Ma dziewczyna talent. Udzieliłam zaledwie kilku wskazówek, ale to Ona odwaliła cała roboę. I to od razu, następnego dnia! :)

Lobo, wygląda na to, że Betkak wybrała Ci naprawdę fajny domek!

[/FONT]

Posted

[quote name='Ayame Nishijima']Mam nowe wieści z domku Loba :)

Trzy dni temu zostałam poproszona o wskazówki jak przekonać Loba, że ruchliwa ulica nie jest niczym strasznym. Psiak bał się, zapierał, nie chciał iść. (Jak to w takich miejscowościach bywa, w Nawojowej główna droga biegnie przez sam środek).
Wczoraj wieczorem otrzymałam maila, że się udało. Lobo był trochę zaniepokojony, ale poszedł za swoją Panią bez szarpania i paniki. Mail byl radosny, a na koniec zdanie "[FONT=arial]Jestem z niego taaaka dumna :)". Ja za to jestem dumna z Lobowej Opiekunki. Ma dziewczyna talent. Udzieliłam zaledwie kilku wskazówek, ale to Ona odwaliła cała roboę. I to od razu, następnego dnia! :)

[/FONT][/QUOTE]

Super wieści :) Oby pozostałym psiakom tez się tak udało.
Może czas zmienić tytuł wątku ?

Posted

[quote name='Ayame Nishijima']Mam nowe wieści z domku Loba :)

[/FONT][/QUOTE]

Super wieści !

A Opiekunka to młoda osoba?

Posted

[quote name='MALWA']Super wieści !

A Opiekunka to młoda osoba?[/QUOTE]

Tak. Nastolatka. Oczywiście opiekę nad psem sprawują jej rodzice, to oni odpowiadaja za karmienie, opieke weterynaryjną i całaa resztę, ale młoda "Pańcia" jest ta osobą, która spędza z Lobem najwięcej czasu. Ona zabiera go na spacery i Ona chce z nim ćwiczyc.
Doniosła mi także, ze Lobo póki co sypia w domu i że "może juz tak zostanie". Co byłoby w ogóle super.

Posted

[quote name='Ayame Nishijima']Tak. Nastolatka. Oczywiście opiekę nad psem sprawują jej rodzice, to oni odpowiadaja za karmienie, opieke weterynaryjną i całaa resztę, ale młoda "Pańcia" jest ta osobą, która spędza z Lobem najwięcej czasu. Ona zabiera go na spacery i Ona chce z nim ćwiczyc.
Doniosła mi także, ze Lobo póki co sypia w domu i że "może juz tak zostanie". Co byłoby w ogóle super.[/QUOTE]
Doprawdy jestem bardzo mile zaskoczona :loveu: Z Twoich pierwszych informacji odniosłam wrażenie, że to głównie ogród ma być miejscem pobytu Lobo. Pierwszy przypadek, gdy się cieszę, że się myliłam :)

Posted

zajrzyjcie proszę
[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/252795-imi%C4%99-Fenomen-skrajnie-wyniszczony-staruszek-od-czterech-lat-w-schronisku?p=22108731#post22108731[/url]

Posted

[quote name='Ayame Nishijima']Tak. Nastolatka. Oczywiście opiekę nad psem sprawują jej rodzice, to oni odpowiadaja za karmienie, opieke weterynaryjną i całaa resztę, ale młoda "Pańcia" jest ta osobą, która spędza z Lobem najwięcej czasu. Ona zabiera go na spacery i Ona chce z nim ćwiczyc.
Doniosła mi także, ze Lobo póki co sypia w domu i że "może juz tak zostanie". Co byłoby w ogóle super.[/QUOTE]

A to chłopak ma szczęście.

Posted

[quote name='ania75']zajrzyjcie proszę
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/252795-imię-Fenomen-skrajnie-wyniszczony-staruszek-od-czterech-lat-w-schronisku?p=22108731#post22108731[/URL][/QUOTE]

JUż byłam............straszna bida.............

Posted

Betkak, masz prawo byc dumna. :loveu:
A Lobo wiedział, komu łapę podac, gdy przyjechałyście do schroniska... ;)
Bardzo się cieszę szczęściem Lobusia. Bo podczytywałam... :oops:
Niedługo, bo wątek krótki i z takim pięknym zakończeniem.
Pozdrawiam. :)

Posted

baaardzo sie ciesze ze u Lobo tak dobrze, i że w domu jest..tego sie nie spodziewałam..kciukam zeby tak zostało...

Ajame a wiesz cos jak rodzice tej dziewczyny do psiaka?? też zdobył ich serca?