dziuniek Posted April 15, 2014 Author Posted April 15, 2014 Niewielka zmiana planów. Rozmawiałam w lecznicy z lekarzem, pokazywałam wyniki. W piątek zawiozę Grace do lecznicy i będzie kompleksowo obadana (krew, usg, rtg, ew. dodatkowe testy). Wyniki omówimy z lekarzem w sobotę, a zawiozę ją do hoteliku w poniedziałek. W czwartek więc muszę ją wyciągać. Ale emocje... Quote
ania0112 Posted April 15, 2014 Posted April 15, 2014 jestem u suni od początku :) a czy nie lepiej sunie zbadac u weta pobliskiego hoteliku? bo to tam będzie leczona a nie u tego co zrobi testy... Quote
dziuniek Posted April 15, 2014 Author Posted April 15, 2014 [quote name='ania0112']jestem u suni od początku :) a czy nie lepiej sunie zbadac u weta pobliskiego hoteliku? bo to tam będzie leczona a nie u tego co zrobi testy...[/QUOTE] W ciągu piątku i soboty będzie obadana, z kompletem wyników i (prawdopodobnie) diagnozą. Wszystko w jednym miejscu i u bardzo dobrych lekarzy. Hotelik jest hotelikiem, nie właścicielem psa, więc wysyłamy psinę z badaniami. Quote
AMIGA Posted April 16, 2014 Posted April 16, 2014 Dopiero dzisiaj tu trafiłam na zaproszenie. Cieniutko u mnie z finansami, wiec niestety nie mogę psinki wesprzeć finansowo. Serce mi się kroi jak patrzę na bidusię :-( Quote
anica Posted April 16, 2014 Posted April 16, 2014 [quote name='Nutusia']Z taką ekipą - wszystko się UDA ;)[/QUOTE]:p [quote name='malagos']Szybka akcja, będzie dobrze![/QUOTE] ... i jedno i drugie jest prawdą.... nooooo nie chciałoby się kadzić! ... ale naprawdę " przy takiej ekipie nie da rady!" [COLOR=#ff0000][B]Jesteście Aniołami[/B][/COLOR] :loveu: [quote name='dziuniek']W ciągu piątku i soboty będzie obadana, z kompletem wyników i (prawdopodobnie) diagnozą. Wszystko w jednym miejscu i u bardzo dobrych lekarzy. Hotelik jest hotelikiem, nie właścicielem psa, więc wysyłamy psinę z badaniami.[/QUOTE] Quote
dziuniek Posted April 16, 2014 Author Posted April 16, 2014 Mam dziś trochę trudności z komputerem. W razie pytań mój telefon: 696 428 111 Quote
Anula Posted April 16, 2014 Posted April 16, 2014 (edited) [quote name='dziuniek']W ciągu piątku i soboty będzie obadana, z kompletem wyników i (prawdopodobnie) diagnozą. Wszystko w jednym miejscu i u bardzo dobrych lekarzy. Hotelik jest hotelikiem, nie właścicielem psa, więc wysyłamy psinę z badaniami.[/QUOTE] Wandziu na wszelki wypadek weź fakturę Na Fundację sznaucerów.Może Fundacja zasponsoruje badania Gracie. To jest chyba ich strona i dane ale musi to potwierdzić malawaszka. [IMG]http://img856.imageshack.us/img856/4119/plakat2t.jpg[/IMG] A tu jest adres Fundacji: [B]Fundacja Międzynarodowy Ruch na Rzecz Zwierząt - VIVA [/B] [B]ul. Kawęczynska 16 lok 42a[/B] [B]03-772 Warszawa Gracie jest umieszczona na tej stronie:lol:[/B] Edited April 16, 2014 by Anula Quote
dziuniek Posted April 16, 2014 Author Posted April 16, 2014 Ale czy fundacja zasponsoruje tak dużą sumę, bo te wszystkie badania to będzie kilkaset złotych i nie rozłożone na poszczególne usługi? i potrzebny NIP Quote
dziuniek Posted April 16, 2014 Author Posted April 16, 2014 [quote name='Anula'] [B]Gracie jest umieszczona na tej stronie:lol:[/B][/QUOTE] A jak ją znaleźć? Bo coś szukam i nie widzę. Quote
malawaszka Posted April 16, 2014 Posted April 16, 2014 [quote name='dziuniek']Ale czy fundacja zasponsoruje tak dużą sumę, bo te wszystkie badania to będzie kilkaset złotych i nie rozłożone na poszczególne usługi? i potrzebny NIP[/QUOTE] no niestety nie możemy pomóc kwotą kilkaset zł bo mamy dużo swoich podopiecznych w hotelach i w DT, część z nich to staruszki i psy chore więc bez wielkich szans na adopcję... na tą chwilę mogę zadeklarować na pewno wsparcie w kwocie 200 zł (w sumie to tez kilkaset :lol: ) i to może być na leczenie czy hotelik; na pewno też potem chciałabym wspomagać malutką, ale nie jestem w stanie określić wielkości bo niestety bardzo mało jest wpłat na konto, głównie to co sznupkowe dziewczyny uciułają na bazarkach Fundacja Międzynarodowy Ruch na Rzecz Zwierząt Viva! ul. Kawęczyńska 16 m. 42a, 03-772 Warszawa, NIP 525 21 91 290 Gracie jest umieszczona na stronie jako piesek szukający domu: [url]http://sznaucery.eadopcje.org/psiak/770[/url] Quote
ania0112 Posted April 16, 2014 Posted April 16, 2014 apropos pieniążków na koncie sznaucerków.... Zapraszam na bazarek z próbkami karmy dla psów i kotów! idealna na testery czy smaczki :) [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/252097-Pr%C3%B3bki-psie-i-kocie-%28nie-tylko%29-na-Waszkowe-sznupy-Do-30-04-%28godz-20-00%29"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/252097-Pr%C3%B3bki-psie-i-kocie-%28nie-tylko%29-na-Waszkowe-sznupy-Do-30-04-%28godz-20-00%29[/URL] Quote
Makila Posted April 16, 2014 Posted April 16, 2014 Śliczna jest ta sunia. Bardzo podobna do suni którą wyciągnęłam ze schroniska. Była w tak koszmarnym stanie, że bałam się czy dożyje "jutra" Jest u mnie już prawie dwa lata, a obecnie ma 16 lat. Jest ślepa, głucha i bardzo kochana :loveu: Quote
Anula Posted April 16, 2014 Posted April 16, 2014 To w takim razie można poprosić Lecznicę o wystawienie na Fundację Faktury na kwotę 200,00zł i Lecznica ją dostanie od Fundacji a resztę brakującej kwoty zapłacić gotówką i tu tylko by wystarczył paragon do rozliczenia się na wątku. Musimy bardzo oszczędzać pieniążki,ponieważ nie jest ich dużo. Quote
ania0112 Posted April 16, 2014 Posted April 16, 2014 pieniążków jest duzo na tym wątku... ale pewnie nie na długo bo i hotelik kosztuje i to leczenie...:shake: Quote
Mela Jakimiuk Posted April 16, 2014 Posted April 16, 2014 Witam na wątku, dzisiaj przelałam dla suni 100 zł. Quote
Mela Jakimiuk Posted April 16, 2014 Posted April 16, 2014 Wszystko wpisalam tylko nie adres do przelewu, poprosze na PV Quote
Anula Posted April 16, 2014 Posted April 16, 2014 [quote name='ania0112']pieniążków jest duzo na tym wątku... ale pewnie nie na długo bo i hotelik kosztuje i to leczenie...:shake:[/QUOTE] Deklaracji stałych jest 90,00zł a jednorazowych 750,00zł.Zważywszy,że Hotel będzie kosztował 300,00zł/m-c i diagnostyka do tego leczenie na początek to aż tak dużo nie jest,nie wiem jak z transportem ale chyba też będzie kosztował.Też się martwię,ponieważ Grace ma podejrzenie choroby Cushinga(to się okaże po badaniach) w tym przypadku potrzebny będzie lek o nazwie Vetoryl a nie jest tanim lekiem. Quote
ania0112 Posted April 16, 2014 Posted April 16, 2014 niestety wiem ze to wszystko kosztuje ale chodziło mi o to ze jak na to ze dopiero od 2 dni zapadła decyzja to i tak niezle z kasą.. ale ocziwiscie niech napływa nadal bo koszty faktycznie mogą być niebotyczne... mam nadzieje ze to nie cushing! Quote
dziuniek Posted April 16, 2014 Author Posted April 16, 2014 Dziewczęta, wszystkie wpłaty wpisuję na początku, proszę sprawdzać. I bardzo dziękuję w imieniu Gracie!!! Quote
dziuniek Posted April 17, 2014 Author Posted April 17, 2014 Mam nadzieję, za chwilę wyruszam... Quote
Recommended Posts